IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
IMG_20241031_110419.jpg
سلام. عدسی دو تا تحدب داره یکی تحدب جلویی و یکی تحدب پشتی که محدب تر از جلویی هست. زمانی که پرتوهای موازی نور به اولین تحدب برخورد میکنند، شکست نور انتقال میوفته و پرتو ها همگرا میشوند. حالا پس از برخورد به دومین تحدب، چه اتفاقی میوفته؟ لطفا شکلش رو رسم کنید.
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
a54f2bb4ee72f55d1910e2a61059a8b0.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
a511aace3e3229a285a9bdfec042761d.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
Screenshot_2024-10-27-18-29-59-865_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2024-10-27-18-30-13-527_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام وقتتون بخیر 🥰
ببخشید این سوال گفته مناسب نیستند الف و ب و د غلطه ولی گفته مورد ج درسته سوال غلطه یا جواب غلطه؟
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
IMG_20241024_123317.jpg
IMG_20241024_123458.jpg
سلام. در ماده سفید نخاع رشته های عصبی میلین دار مشاهده میشه که اجتماعی از رشته های عصبی میلین دار و فاقد جسم سلولی هست. حالا گزینه ۳ (جزء موارد درست هست) گفته همه یاخته های این بخش ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند. از طرفی تمام یاخته های هسته دار بدن ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند ولی فقط در نورون ها این ژن بیان میشه. الان ماده سفید که رشته های عصبی فاقد جسم سلولی و درنتیجه فاقد هسته داره، چطوری میتونه ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو داشته باشه؟
@یازدهم @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء
سلام عصر بخیر
ی سوال اینک دقیقا بطن چهارم مغز کجاست؟!
داخل فعالیت دیدم ک نوشته شیار بین نیمکره های مخچه رو برش میدیم بعدش درخت زندگی و بطن چهارم دیده میشه
پس ینی بطن چهارم وسط مخچه هس؟!
حالا اگ اونطوری باشه درخت زندگی تو بخش سفید مخچه هس دیگ
پس بطن چهارم هم تو بخش سفیده؟! هدایت جهشی و این حرفا داریم!؟
@تجربیا
@بچه-های-تجربی-کنکور-1402
۲۰۲۴۱۰۱۴_۱۳۱۱۴۶.jpg
سلام دوستان
تو پاسخنامه سوال ۴۰۲ گفته این مورد برای همانند سازی نیمه حفاظتی و غیر حفاظتی درسته ولی استاد من گفتن که این گزاره تو کنکور اومده و پاسخنامه سنجش تشکیل پیوند هیدروژنی بین نوکلئوتید های جدید و قدیمی رو فقط برای نیمه حفاظتی در نظر گرفته
برای کنکور که خب قطعا باید فقط نیمه حفاظتی رو در نظر میگیریم .
حالا اگه تو نهایی همچین چیزی داد کدوم مورد درسته ؟
گپ خونه زیست
-
@Dr.Bernosi
غلطه! -
پاسخ درست!
%(#ff0000)[سوال دام دار]
مطمئنا بیشتریاتون گفتین غلطه!چون هر کی که لیپید بسازه باید ش.آ.ص گسترده ای داشته باشه!
اما بررسی دقیق تر سوال!
در دستگاه گوارش ما دو جاس که لیپید تولید میشه!یکی توسط سلول های کبدی که لستین و کلسترول میسازن ویکی هم توسط سلول های پوششی استوانه ای تک لایه ی روده باریک!مسلما این دو نوع سلول ش.آ.ص گسترده ای دارن!پس چرا درسته گزاره؟!
توی فصل ایمنی میخونیم که سلول های کبدی و سلول های استوانه ای روده ها پروتئین مکمل میسازن چون پروتئینه پس ش.آ.ز گسترده ای دارن!
"ترکیب سلول+گوارش+ایمنی" -
بالا گفتین سوال زیست پرسیده بششه
منم جسارت کردم ویه سوال میپرسم
عاقا این جمله که میگه
آنزیم لیزوزیم بر روی اغلب باکتری ها اثر میگذارد
از نظر من غلطه
ولی از نظر کتاب کمک اموزشی نشر الگو درسته
چرا میگم غلطه ؟!
واسه اینه که ما میدوننیم اغلب باکتری ها دیواره دارن حالا لیزوزیم روی بعضی از این هایی که دیواره دارن اثر میذاره
تو سال دوم داشتیم لیزوزیم روی دیواره ی باکتری های بیماری زا اثر داره
ما باکتری هایی داریم که دیواره دارن روی پوست ما زندگی میکنن و مفیدن
حالا نظر شما چیه؟؟!1 -
ladan در گپ خونه زیست گفته است:
بالا گفتین سوال زیست پرسیده بششه
منم جسارت کردم ویه سوال میپرسم
عاقا این جمله که میگه
آنزیم لیزوزیم بر روی اغلب باکتری ها اثر میگذارد
از نظر من غلطه
ولی از نظر کتاب کمک اموزشی نشر الگو درسته
چرا میگم غلطه ؟!
واسه اینه که ما میدوننیم اغلب باکتری ها دیواره دارن حالا لیزوزیم روی بعضی از این هایی که دیواره دارن اثر میذاره
تو سال دوم داشتیم لیزوزیم روی دیواره ی باکتری های بیماری زا اثر داره
ما باکتری هایی داریم که دیواره دارن روی پوست ما زندگی میکنن و مفیدن
حالا نظر شما چیه؟؟!1خب حق دارین!ولی توی تست من میتونم بهتون پاسخ بدم!چون باید بقیه گزینه ها رو ببینم!از طرفی درسته و از طرفی غلط!تست باشه میشه راحتتر چواب داد!ولی شما بدونین که لیزوزیم روی اغلب باکتریا اثر داره!ولی مثلا باکتری های روده بزرگ تحت تاثیرش نیسن!
-
درست یا نادرست
%(#ff0000)[دو طرف] شبکه مویرگی دستگاه تنفس جانوری %(#ff0000)[آبزی] %(#00ffaa)[میتواند] %(#ff2f00)[همانند] %(#1a00ff)[یکی از] شبکه های مویرگی کبد از نوع سیاهرگ باشد. -
@Dr.Bernosi در گپ خونه زیست گفته است:
درست یا نادرست
%(#ff0000)[دو طرف] شبکه مویرگی دستگاه تنفس جانوری %(#ff0000)[آبزی] %(#00ffaa)[میتواند] %(#ff2f00)[همانند] %(#1a00ff)[یکی از] شبکه های مویرگی کبد از نوع سیاهرگ باشد.نادرست
-
@Dr.Bernosi
حدس من اینه که درسته
علتش هم خرچنگ درازیه که ابشش داره و خون اول به ابشش میره بعد ازز اونجا وارد قلب میشه
یعنی خونسیاهرگی از اندام ها میره به ابشش و سیاهرگ دارای خون روشن میره به قلب -
پاسخ درست!
%(#ff0000)[سوال دام دار]
سوال خوبیه!به کلمه های مشخص شده خیلی زیاد دقت کنین!احتمال میدم خیلی ها این رو غلط در نظر گرفتن!
دو طرف شبکه مویرگی از یک نوع باشد:منظور اینه که هرد طرف مویرگ یا سیاهرگ باشه،یا سرخرگ!چندین جا این وضعیت رو میبینیم:
شبکه مویرگی زیر پوست کرم خاکی:سرخرگی
شبکه مویرگی آبشش ماهی:سرخرگی
شبکه مویرگی کبد(سیاهرگی که از روده میاد):سیاهرگی
شبکه مویرگی آبشش خرچنگ دراز:سیاهرگی
شبکه مویرگی گلومرول:سرخرگی
خب سوال گفته جانور آبزی!خب این جانور میتونه ماهی یا خرچنگ دراز باشه که هر دوشون آبزی هستن و آبشش دارن!
ادامه سوال سرنخ داده که یکی از شبکه های مویرگی کبد!خب اینم میتونه همون شبکه مویرگی بالا باشه یا یه شبکه مویرگی عادی!ولی چون خواسته که از یه نوع باشه دوطرفش،همون اولی رو در نظر میگیریم!
شبکه مویرگی دوطرف آبشش خرچنگ دراز:سیاهرگی!پس این میتونه پاسخ ما باشه!
شبکه مویرگی دوطرف آبشش ماهی:سرخرگی!این نمیتونه پاسخ سوال ما باشه!
"مقایسه انواع گردش خون" -
ladan در گپ خونه زیست گفته است:
@Dr.Bernosi
حدس من اینه که درسته
علتش هم خرچنگ درازیه که ابشش داره و خون اول به ابشش میره بعد ازز اونجا وارد قلب میشه
یعنی خونسیاهرگی از اندام ها میره به ابشش و سیاهرگ دارای خون روشن میره به قلبعالی بود
-
درست یا نادرست
%(#ff0000)[همه] سلول های پوشاننده لوله های شعاعی عروس دریایی،برخلاف %(#ff0000)[بعضی] از سلول های پوشاننده کیسه گوارشی هیدر، میتوکندری های بزرگ %(#ff0000)[تری] دارند. -
درست یا نادرست
%(#ff0000)[همه] سلول های پوشاننده لوله های شعاعی عروس دریایی،برخلاف %(#ff0000)[بعضی] از سلول های پوشاننده کیسه گوارشی هیدر، میتوکندری های بزرگ %(#ff0000)[تری] دارند.
من جدسم غلطع
علتش هم اینه
تاژک و مژک برای زنش به انرژی نیاز دارن پس تعداد و اندازه ی میتوکندری در سلول هایی که تاژک و مژک دارن بیشتر و بزرگتره
حالا همه ی سلول های شعاعی هیدر مژک دارن و بعضی از سلول های هیدر تاژک دارن
فک میکنم درستش اینه که بگه
همه ی سلول های پوشاننده ی لوله های شعاعی عروس دریایی همانند برخی از سلول های پوشاننده ی کیسه ی گوارش هیدر میتوکندری های بزرگ تر و بیشتری دارند -
پاسخ نادرست
همه سلول های پوشاننده لوله های شعاعی عروس دریایی مژک دارن!و بخاطر همین به انرژی و ATP بیشتری نیاز دارند!در نتیجه میتوکندری های بزرگتری دارند!
بعضی از سلول های کیسه گوارشی هیدر تاژک دارند و مثل سلولای بالا میتوکندریای بزرگ و قوی ای دارن!بعضی دیگشون آنزیم ترشح میکنند با اگزوسیتوز که فرایندی انرژی خواهه!ولی همه ی سلول های پوشاننده کیسه گوارشی هیدر توسط آندوسیتوز غذا میگیرن!
با این تفاسیر اغلب سلولای کیسه گوارشی هیدر به انرژی نیاز دارن!پس میتوکندری بزرگتر و قوی تری دارن!
آخرین صفت مشخص شده رو مخصوصا گذاشتم که کمکتون کنم که بفهمین که میتوکندریای لوله های شعاعی عروس دریایی از میتوکندریای سلولای پوشاننده کیسه گوارشی هیدر بزرگترن!چون مژکا همش در حال زنش هستن!اما تاژکای کیسه هیدر و بقیه سلولاش در موقع خوردن غذا بیشتر فعالیت میکنن!
جمله درست:
%(#ff0000)[همه] سلول های پوشاننده لوله های شعاعی عروس دریایی،برخلاف %(#ff0000)[بیشتر] سلول های پوشاننده کیسه گوارشی هیدر،میتوکندری های بزرگ %(#ff0000)[تری] دارند!
"ترکیب سلول+گوارش+گردش مواد" -
درست یا نادرست
قسمتی از %(#ff0000)[معده] گاو که در آن آمینواسید های %(#ff0000)[عوامل اصلی] تامین کننده غذای %(#ff0000)[اصلی] آن یافت میشود، %(#ff0000)[همانند] سیاهرگ زیرین مواد داخل خود را در خلاف جهت نیروی گرانش به حرکت در می آورند. -
-
@Dr.Bernosi چـــه جالب
-
درست یا نادرست
قسمتی از %(#ff0000)[معده] گاو که در آن آمینواسید های %(#ff0000)[عوامل اصلی] تامین کننده غذای %(#ff0000)[اصلی] آن یافت میشود، %(#ff0000)[همانند] سیاهرگ زیرین مواد داخل خود را در خلاف جهت نیروی گرانش به حرکت در می آورند.درست!.
-
سلام.
من برای زیست دارم فاگوزیستو علاوه بر کتاب میخونم ولی میترسم به مشکل بخورم آخه حجمش خیلی بالاس!!!
به آزمون که نمیرسم اگه بخوام از فاگو بخونم کتاب هم به تنهایی نیاز به تسلط روی تمام زیست داره برای ترکیب کردن که من تسلط کافی ندارم روی همش!!
چیکار کنم؟؟؟؟ -
@mostafa-aliabadi در گپ خونه زیست گفته است:
سلام.
من برای زیست دارم فاگوزیستو علاوه بر کتاب میخونم ولی میترسم به مشکل بخورم آخه حجمش خیلی بالاس!!!
به آزمون که نمیرسم اگه بخوام از فاگو بخونم کتاب هم به تنهایی نیاز به تسلط روی تمام زیست داره برای ترکیب کردن که من تسلط کافی ندارم روی همش!!
چیکار کنم؟؟؟؟درود!فاگو حچمش زیاد نیسش!من خودم گردش مواد رو باهاش تو یه هفته خوندم!ولی نگران نباشین!کلی تا کنکور مونده!میرسین به همه مباحث!من خوودم هنوز گردش موادم!
-
پاسخ نادرست
%(#ff0000)[سوال دام دار]
عوامل اصلی تامین کننده غذای اصلی گاو:غذای اصلی گاو خب سلولزه!چیا اونو تجزیه میکنن تو معدش؟باکتریای تجزیه کننده سلولز!این باکتریا رو تو نگاری،سیرابی،مری،دهان و هزار لا میتوان سالم! پیدا کرد ولی توی شیردان بخاطر آنزیمای گوارشی تجزیه میشن!
اگه عکس گاو رو نگاه کنین میبینین که از قسمت شکم گاو به سمت رودش که بالاتر هس میره و اون یه تیکه برخلاف گرانش مواد داخل خودشو میرانه!!
سیاهرگ زیرین از قسمتای پایینی بدن خون تیره گرفته و داره میادش به دهلیز راست!و این هم برخلاف گرانش داره خونو میاره!
خب با این اوصاف مطمئنا درسته!پس چرا غلطه؟
چون توی معده نمیتونیم %(#ff0000)[آمینواسیدحاصل از تجزیه غذا] پیدا کنیم!
جمله درست:قسمتی از %(#ff0000)[معده] گاو که در آن %(#ff0000)[پپتید های] %(#ff0000)[عوامل اصلی] تامین کننده غذای %(#ff0000)[اصلی] آن یافت میشود، %(#ff0000)[همانند] سیاهرگ زیرین مواد داخل خود را در خلاف جهت نیروی گرانش به حرکت در می آورند.
"ترکیب گوارش با گردش مواد" -
@Dr.Bernosi
آره خب حجمش متناسب با مطلبش خوبه
من با زیست مشکلی ندارم خیلیهم بهش ارادت دارم اما
نمیتونم حجم زیادی زیست بخونم در روز در نتیجه
به آزمون نمیرسم!!!