گرامر به سبک انجمن-جلسه پنجم-ضمایر انعکاسی و تاکیدی(درس سوم پایه دهم)
-
سلام دوستان
روز بخیر
امروز می خوایم به مبحث ضمایر انعکاسی و تاکیدی بپردازیم.(درس سوم پایه دهم)
اضمایر انعکاسی و تاکیدی چی هستن؟ در جدول زیر ضمایر انعکاسی و تاکیدی رو می بینید.
همونطور که میبینید ضمایر تاکیدی و انعکاسی هر دو به یک صورت هستند. اما توجه کنید که نوع قرار گرفتن این ضمیر ها در جمله ، تعیین میکنه که این ضمایر انعکاسی هستن و یا تاکیدی.
خب حالا که تا حدودی با این ضمایر آشنا شدیم بریم و ببینیم که هر کدوم چه ویژگی دارن و چگونه استفاده میشن.-
۱) ضمایر تاکیدی:
ضمایر تاکیدی ضمایری هستند که برای تاکید بر رویه یک اسم و یا یک ضمیر به کار برده میشن. یعنی چی؟ یعنی رویه اون اسم ما ، یا ضمیر ما (فاعل جمله) تاکید می کنن.
هرگاه دیدید که این ضمایر بلافاصله بعد از فاعل جمله(ضمیر یا اسم) اومده و یا در انتهای جمله اومده(به شرطی که قبلش فعل نباشه) ضمیر ما تاکیدی محسوب میشه.
.Ex; I built it myself
.Ex; I myself built it
معنی هر دو جمله یکسان است: من خودم آن(این) را ساختم. -
۲) ضمیر انعکاسی:
وقتی فاعل و مفعول ما در جمله یکی باشن به جای مفعول از ضمیر انعکاسی استفاده میشه.
هر وقت دیدید که این ضمایر بعد از فعل اومدن به احتمال زیاد ضمیر انعکاسی هستند که به جایه مفعول استفاده شده اند.
.Ex; I cut myself this morning
من خودم را امروز صبح بریدم.
در اینجا فاعل و مفعول یک نفره. ضمیر هم بعد از فعل اومده. پس ضمیرمون انعکاسیه.
نکته: اگر ضمایر تاکیدی رو به همراه "by" به کار ببریم معنایه "تنهایی" خواهد داد.
Ex; I made it by myself.
من آن(این) را به تنهایی ساختم.
در تصویر زیر براتون خلاصه ای از نکات این مطلب رو آوردم. داخل گوشیتون ذخیرش کنید تا هر وقت نیاز بود بهش مراجعه کنید و مرورش کنید.
درضمن اگه سئوالی و یا ابهامی در رابطه با ضمایر انعکاسی و تاکیدی دارید در همین تاپیک مطرح کنید.
گرامریست-های-آلاء
دانش-آموزان-آلاء
دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
ریاضیا تجربیا انسانیا
دهم یازدهم دوازدهم -