گرامر به سبک انجمن-جلسه سی و یکم-صفت تفضیلی(درس دوم پایه دهم)
-
دوستان سلام
روزتون بخیر
امروز می خوایم در رابطه با مبحث صفت تفضیلی(صفت برتر)(درس دوم پایه دهم) صحبت کنیم.
صفت تفضیلی یا همون برتر ، صفتی هست که برای نشون دادن برتری یک فرد نسبت به یک فرد دیگر و یا یک چیز نسبت یه یک چیز دیگر مورد استفاده قرار میگیرد و در معنای آن بعد از صفت یک "تر" می آید. مثلا در فارسی میگیم که علی باهوش تر از مهدی هست. و یا گربه سنگین تر از موش است.
در انگلیسی ساختار این صفت به صورت زیر است:
than+شکل تفضیلی صفت
اما شکل تفضیلی صفت ها چگونه هست؟
قبل از اینکه این مورد رو توضیح بدم بهتره یه توضیح مختصر در مورد سیلاب بدم.
ببینید دوستان سیلاب به معنای "بخش" هست. یعنی وقتی ما میگیم یه صفت دو سیلابیه یعنی دو بخشیه.
مثلا در فارسی کلمه "آب" یک بخشی و کلمه"بابا" دوبخشی هست.
در انگلیسی هم به همین صورته. یعنی شما کلمه رو تلفظ میکنی و بخش بخشش می کنی تا ببینی چند سیلابی هست. یا اینکه یک راه خیلی راحت تر. اینکه تعداد حروف صدادار رو در صفت بشمارید. یعنی اگه یدونه حرف صدادار داشت پس میشه تک سیلابی و یا اگه دوتا داشت میشه دو سیلابی و...
البته یادتون باشه که اگه دو حرف صدادار پشت سر هم بیان هر دو رو یکی حساب میکنیم.
حروف صدادار هم به حروف زیر گفته میشه:
a,e,i,o,u
حالا بریم سراغ شکل تفضیلی صفات:-
1) اگر صفت ما تک سیلابی بود ، به انتهای آن er اضافه میکنیم:
tall=> taller
big=> bigger
new=> newer -
2) اگر صفت ما دو سیلابی بود و انتهای آن y داشت،y به i تغییر میکند و به آن er اضافه میشود:
happy=> happier
lovely=> lovelier -
3) برای بقیه صفت های دو سیلابی و بیشتر(سه سیلابی و ...) برای ساخت شکل تفضیلی به ابتدای آن more اضافه می کنیم.
useful=> more useful
interested=> more interested
beautiful=> more beautiful -
4) برای صفات زیر هر دو صورت را میتوانیم استفاده کنیم. یعنی یا er اضافه کنیم و یا به ابتدای آن more اضافه کنیم.
clever, common, cruel, pleasant, polite, quiet, simple, stupid -
5) برای صفات زیر قائده خاصی وجود نداره و به صورت زیر هستن.
good=> better
bad=> worse
far=> farther/further
little=> less
many/much=> more
old=> older
خب این هم از توضیحات مربوط به این مبحث. در زیر هم چند مثال از این مبحث رو مشاهده می کنید..Ex; Benz is faster than BMW
بنز از بی ام دابلیو سریع تر است..Ex; Ali is smarter than Reza
علی از رضا باهوش تر است..Ex; This box is smaller than the one I lost
این جعبه کوچک تر از آنی است که من گم کردم.
خب امیدوارم که مفید بوده باشه براتون. در تصویر زیر هم خلاصه ای از این مطلب رو براتون آورده ام.
درضمن اگر سئوالی و یا ابهامی در رابطه با این مبحث دارید می تونید در همین تاپیک مطرح کنید تا راهنماییتون کنم.
@گرامریست-های-آلاء
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@ریاضیا @تجربیا @انسانیا
@دهم @یازدهم @دوازدهم -
-
دوستان سلام
روزتون بخیر
امروز می خوایم در رابطه با مبحث صفت تفضیلی(صفت برتر)(درس دوم پایه دهم) صحبت کنیم.
صفت تفضیلی یا همون برتر ، صفتی هست که برای نشون دادن برتری یک فرد نسبت به یک فرد دیگر و یا یک چیز نسبت یه یک چیز دیگر مورد استفاده قرار میگیرد و در معنای آن بعد از صفت یک "تر" می آید. مثلا در فارسی میگیم که علی باهوش تر از مهدی هست. و یا گربه سنگین تر از موش است.
در انگلیسی ساختار این صفت به صورت زیر است:
than+شکل تفضیلی صفت
اما شکل تفضیلی صفت ها چگونه هست؟
قبل از اینکه این مورد رو توضیح بدم بهتره یه توضیح مختصر در مورد سیلاب بدم.
ببینید دوستان سیلاب به معنای "بخش" هست. یعنی وقتی ما میگیم یه صفت دو سیلابیه یعنی دو بخشیه.
مثلا در فارسی کلمه "آب" یک بخشی و کلمه"بابا" دوبخشی هست.
در انگلیسی هم به همین صورته. یعنی شما کلمه رو تلفظ میکنی و بخش بخشش می کنی تا ببینی چند سیلابی هست. یا اینکه یک راه خیلی راحت تر. اینکه تعداد حروف صدادار رو در صفت بشمارید. یعنی اگه یدونه حرف صدادار داشت پس میشه تک سیلابی و یا اگه دوتا داشت میشه دو سیلابی و...
البته یادتون باشه که اگه دو حرف صدادار پشت سر هم بیان هر دو رو یکی حساب میکنیم.
حروف صدادار هم به حروف زیر گفته میشه:
a,e,i,o,u
حالا بریم سراغ شکل تفضیلی صفات:-
1) اگر صفت ما تک سیلابی بود ، به انتهای آن er اضافه میکنیم:
tall=> taller
big=> bigger
new=> newer -
2) اگر صفت ما دو سیلابی بود و انتهای آن y داشت،y به i تغییر میکند و به آن er اضافه میشود:
happy=> happier
lovely=> lovelier -
3) برای بقیه صفت های دو سیلابی و بیشتر(سه سیلابی و ...) برای ساخت شکل تفضیلی به ابتدای آن more اضافه می کنیم.
useful=> more useful
interested=> more interested
beautiful=> more beautiful -
4) برای صفات زیر هر دو صورت را میتوانیم استفاده کنیم. یعنی یا er اضافه کنیم و یا به ابتدای آن more اضافه کنیم.
clever, common, cruel, pleasant, polite, quiet, simple, stupid -
5) برای صفات زیر قائده خاصی وجود نداره و به صورت زیر هستن.
good=> better
bad=> worse
far=> farther/further
little=> less
many/much=> more
old=> older
خب این هم از توضیحات مربوط به این مبحث. در زیر هم چند مثال از این مبحث رو مشاهده می کنید..Ex; Benz is faster than BMW
بنز از بی ام دابلیو سریع تر است..Ex; Ali is smarter than Reza
علی از رضا باهوش تر است..Ex; This box is smaller than the one I lost
این جعبه کوچک تر از آنی است که من گم کردم.
خب امیدوارم که مفید بوده باشه براتون. در تصویر زیر هم خلاصه ای از این مطلب رو براتون آورده ام.
درضمن اگر سئوالی و یا ابهامی در رابطه با این مبحث دارید می تونید در همین تاپیک مطرح کنید تا راهنماییتون کنم.
@گرامریست-های-آلاء
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@ریاضیا @تجربیا @انسانیا
@دهم @یازدهم @دوازدهمAli Masouminya سلام روز بخیر خسته نباشین
صفت تفصیلی clever به این شکل میشه cleverer ؟ -
-
Ali Masouminya سلام روز بخیر خسته نباشین
صفت تفصیلی clever به این شکل میشه cleverer ؟Morteza Khodaie
سلام عذر میخوام من جواب میدم فکر میکنم این کلمه جزو کلمات دو بخشی هست که هر دو صورت براش به کار میره
یعنی هم er هم est که برای صفات عالی هست و هم more و most براش به کار میره -
Ali Masouminya سلام روز بخیر خسته نباشین
صفت تفصیلی clever به این شکل میشه cleverer ؟Morteza Khodaie
سلام
خیلی ممنون.
بله درسته.
clever ، هم میشه به انتهاش er اضافه کرد و هم میشه در ابتداش از more استفاده کرد. هر دو حالت درسته. الآن در زیر براتون دوتا مثال میزنم تا کامل متوجه بشید..Ex; Parsa is cleverer than Saman
.Ex; Parsa is more clever than Samanهر دو حالتش درسته و فرقی نداره.
البته این نوع صفت ها بیشتر از این چیزی هست که ما بهش اشاره کردیم. ما فقط چند تایی رو که در کتابتون هست و به کارتون میاد رو گفتیم. -
ببخشید بعضی از کلمات هستند که اخرشون ed میگیره تکلیف اونا چیه؟
-
Morteza Khodaie
سلام عذر میخوام من جواب میدم فکر میکنم این کلمه جزو کلمات دو بخشی هست که هر دو صورت براش به کار میره
یعنی هم er هم est که برای صفات عالی هست و هم more و most براش به کار میرهFatemeh Soheilikia
بله حرف شما درسته. بعدشم نیاز به عذر خواهی نیست. اینجا همه میتونن مشارکت کنن و هرچی میدونن بگن. حالا اگه درست بود که چه بهتر. اگر هم نبود باعث میشه که ما اشتباهشون رو بهشون بگیم و راهنماییشون کنیم تا در ذهنشون اصلاحش کنن و خدایی نکرده بعدا اشتباه به سئوالات کنکور جواب ندن.
حرف الآن شماهم که کاملا درست بود. به بخش est هم که صفت عالی هست در جلسه بعدی اشاره خواهیم کرد.Morteza Khodaie
ببینید بستگی داره.
اره ما یه سری صفت داریم که صفت فاعلی هستن و آخرشون ed داره. باید چکشون کنید. اینجور صفت ها اغلب دو سیلابی و بیشتر هستن. یعنی تک سیلابی نیستن که بهشون er اضافه کنیم. بیشتر از دو سیلاب هستن و چون انتهاشون y نداره ما بهشون er اضافه نمی کنیم و همون more رو به ابتداش اضافه میکنیم.
مثلا tired و bored بهشون more اضافه میکنیم.
.Ex; Ramin is more tired than Ali -
Morteza Khodaie
یعنی هم er هم est که برای صفات عالی هست و هم more و most براش به کار میرهFatemeh Soheilikia ممنون
-
Morteza Khodaie
سلام
خیلی ممنون.
بله درسته.
clever ، هم میشه به انتهاش er اضافه کرد و هم میشه در ابتداش از more استفاده کرد. هر دو حالت درسته. الآن در زیر براتون دوتا مثال میزنم تا کامل متوجه بشید..Ex; Parsa is cleverer than Saman
.Ex; Parsa is more clever than Samanهر دو حالتش درسته و فرقی نداره.
البته این نوع صفت ها بیشتر از این چیزی هست که ما بهش اشاره کردیم. ما فقط چند تایی رو که در کتابتون هست و به کارتون میاد رو گفتیم.Ali Masouminya خیلی ممنون دستتون درد نکنه متوجه شدم