●هر چیزی که برای یه کنکوری1401 لازم است●
-
Amir 6 خداروشکر که کوتاه اومد
معلم پارسال ما رپ میخوند انگاری باید رو دور کند فیلم هاش رو می دیدیم
-
@sania-andiravan
اینجور معلم ها آخر یه ماه مونده سال تموم شه درس رو تموم میکنن همش توطئه اس -
Amir 6 سلام
همه مثل هم نیستن ولی من خودم چند بار استارت زدم همون روز اول 5 ساعت خوندم ولی دو سه روز بعد انگیزم رو از دست میدادم و خسته میشدم.
ولی الان تصمیم گرفتم از ساعت پایین شروع کردم روزی نیم ساعت اضافه میکنم چون باید سیر تکاملی داشته باشه.
البته گفتم همه مثل هم نیستن ممکنه شما از 5-6 ساعت استارت بزنی و مشکلی هم برات پیش نیاد -
سلام دوستان یازدهمی و کنکوری های1401 خسته نباشید.دوستان ما قراره به امید خدا تو این تاپیک همه مطالب و نکاتی که یک کنکوری1401نیاز داره رو در اختیارتون بزاریم.در کنار اون دوست داریم گزارش ساعت مطالعه هم داشته باشیم.اگه مشکلی ندارین و من رو همراهی میکنین و قول میدین که هرشب ساعت مطالعتون رو اعلام کنین اول اعلام حضور کنید و بعد انشاالله از فردا همه کسایی که اعلام حضور کردن موظف اند بیان گزارش کار بدن و نکات مشاوره یا مربوط به هردرس رو که دوست داشتن تو این تاپیک قرار بدن.منتظر اعلام حضورتون هستم دوستان یازدهمی.
@یازدهم @تجربیا -
نکته دونی زیست🩺
نکات بخش هورمون ها:
هورمونهای هیپوتالاموس :
۱ ) آزادکننده —-> تحریک ترشح هورمونهای هیپوفیز پیشین
۲ ) مهارکننده —-> مهار ترشح هورمونهای هیپوفیز پیشین
۳ ) ضدادراری —-> بازجذب آب از نفرونها ( خون رقیق و ادرار غلیظ میشود )
۴ ) اکسیتوسین —-> خروج شیر از پستان و انقباض عضلات صاف رحم در هنگام زایمانهورمونهای هیپوفیز پیشین :
۱ ) رشد —-> رشد طولی استخوانهای دراز
۲ ) پرولاکتین —-> تولید شیر در پستان
۳ ) محرک تیروئید —-> تحریک ترشح هورمونهای T3 و T4
۴ ) محرک فوقکلیه —-> تحریک ترشح هورمونهای کورتیزول و آلدوسترون
۵ ) هورمونهای FSH و LH —-> تنظیم کار غدههای جنسی بیضه و تخمدانهورمونهای تیروئید :
۱ ) هورمونهای T3 و T4 : تنظیم میزان تجزیهی گلوکز و انرژی در دسترس
۲ ) کلسیتونین : جلوگیری از برداشت کلسیم از استخوانها
هورمونهای پاراتیروئید :
۱ ) جدا کردن کلسیم از مادهی زمینهی استخوان و آزاد کردن به جریان خون
۲ ) افزایش بازجذب کلسیم از نفرونها
۳ ) فعال کردن ویتامین D ( کار ویتامین D —-> جذب کلسیم از روده )هورمونهای فوقکلیه :
بخش قشری :
۱ ) کورتیزول : افزایش گلوکز خون و تجزیهی پروتئینها
۲ ) آلدوسترون : افزایش بازجذب سدیم از نفرونها
۳ ) مقدار کمی تستسترون ، استروژن و پروژسترون
بخش مرکزی :
اپینفرین و نوراپینفرین : افزایش ضربان قلب ، فشار خون و گلوکز خون و گشاد کردن نایژکهاهورمونهای پانکراس ( لوزالمعده ) :
بخش برونریز :
ترشح قویترین آنزیمهای گوارشی و بیکربنات به دوازدهه
بخش درونریز :
۱ ) انسولین : افزایش ورود گلوکز به سلولها و کاهش قند خون
۲ ) گلوکاگون : افزایش تجزیهی گلیکوژن و افزایش قند خون️هورمونهای سایر غدد :
۱ ) اپیفیز —-> ملاتونین —-> تنظیم ریتمهای شبانهروزی
۲ ) تیموس —-> تیموسین —-> تمایز لنفوسیت ها -
نکته دونی زیست🩺
چند نکته مهم درباره ژنوم:
کروموزوم(فام تن)=دنا +پروتئین🧬
پروکاریوت ها هیستون ندارند ولی پروتئین های دیگری دارند.
یعنی ژنوم علاوه بر دنا پروتئین هم دارد ولی این پروتئین ها هیستون نیستند.
همه جانداران تعداد کروموزوم برابری ندارند.
همه جانداران کروموزوم هایشان داخل هسته نیست
همه سلول ها اطلاعاتشان را از طریق تولید مثل به نسل بعد منتقل نمیکنند(سلول پوست دست)
ژن بخشی از کروموزوم است .🧩
-
سلام دوستان یازدهمی و کنکوری های1401 خسته نباشید.دوستان ما قراره به امید خدا تو این تاپیک همه مطالب و نکاتی که یک کنکوری1401نیاز داره رو در اختیارتون بزاریم.در کنار اون دوست داریم گزارش ساعت مطالعه هم داشته باشیم.اگه مشکلی ندارین و من رو همراهی میکنین و قول میدین که هرشب ساعت مطالعتون رو اعلام کنین اول اعلام حضور کنید و بعد انشاالله از فردا همه کسایی که اعلام حضور کردن موظف اند بیان گزارش کار بدن و نکات مشاوره یا مربوط به هردرس رو که دوست داشتن تو این تاپیک قرار بدن.منتظر اعلام حضورتون هستم دوستان یازدهمی.
@یازدهم @تجربیا