استروژن
-
سلام . استاد موقاری توی ویدیو ها گفتن استروژن به فولیکول مادر اثر میزاره و باعث میشه رشد بیشتری پیدا کنه از طرفی دبیر مدرسه ما گفتش که باعث میشه اووسیت مبتوزشو انجام بده و تکمیل کنه کدومش درسته من قاطی کردم
-
سلام . استاد موقاری توی ویدیو ها گفتن استروژن به فولیکول مادر اثر میزاره و باعث میشه رشد بیشتری پیدا کنه از طرفی دبیر مدرسه ما گفتش که باعث میشه اووسیت مبتوزشو انجام بده و تکمیل کنه کدومش درسته من قاطی کردم
setareh rezaee سلام
قاطی نکنیدهر دو اثر رو داره
-
setareh rezaee سلام
z Gheibi ممنون
-
setareh rezaee سلام
setareh rezaee سلام
سلام یه سوال مگه تکمیل میوز یک اووسیت اولیه بر اثر افزایش ناگهانی هورمون LH نبود ؟
قبول که این افزایش ناگهانی به خاطر بازخورد مثبت
استروژن هست ولی طبق کتاب این کارهLH هست -
setareh rezaee سلام
سلام یه سوال مگه تکمیل میوز یک اووسیت اولیه بر اثر افزایش ناگهانی هورمون LH نبود ؟
قبول که این افزایش ناگهانی به خاطر بازخورد مثبت
استروژن هست ولی طبق کتاب این کارهLH هستدریا دریایی فکر کنم هممون همه چیز رو با هم قاطی کردیم
setareh rezaee بیشتر منظورم از این که هر دو این بود که اگر معلم شما و استاد موقاری هردو درست گفته باشند تضادی توی این دو مسئله نیست میشه هر دو با هم رخ بدن
اما چند تا نکته
نوشتید تکمیل میتوز که احتمالا خطای تاپیی هست ، اووسیت میتوز نداره فقط میوز.
رشد فولیکول تحت اثر FSH است نه استروژن
FSH »» رشد فولیکول»» وقتی فولیکول رشد کرد یاخته هایش استروژن ترشح میکنن
( این غلطه که بگیم استروژن باعث رشد فولیکول میشه)
دریا خانم زیاد شدن LH عامل اصلی تخمک گذاریه، هیچ جایی ندیدم که بگه عامل تکمیل مراحل میوز اووسیت هم هست
اصلاً افزایش ناگهانیLH بعد از تکمیل مراحل میوز اووسیت هست
ایرادی داشت بفرمایید -
z Gheibi
سلام
خوب ببینید در خصوص افزایش ناگهانی LH و تکمیل میوز یک اووسیت باید بگم که معلم دبیرستان و کنکور من هر دو به این نکته اشاره کردن و البته این متن از آقای هاشمی ویراستار کتاب های گاج هم میتونه رهنمون کننده تون باشه :ب) وقایع تخمدان:
۱.از روز اول چرخه جنسی ، یکی از فولیکول های تخمدان (فولیکول غالب)، تحت تاثیر هورمونFSH ، شروع به رشد می کند و همزمان با افزایش رشد حدودا از روز پنجم چرخه جنسی شروع به ترشح هورمون استروژن می کند.
۲.در محدوده روز ۱۴ چرخه جنسی به علت غلظت بالای هورمون LH ؛ الف)تقسیم میوز ۱ کامل می شود و ب) فولیکول پاره شده و اووسیت ثانویه ازاد می شود.
( تخمک گذاری)
نکته: غلظت بالا LH باعث تکمیل میوز ۱، در فولیکول شده و اووسیت ثانویه و اولین جسم قطبی ایجاد می شود.
این هم جزوه ی دوران دبیرستان من
این هم جزوه ی کلاس کنکوربا استناد به این سه مطالب این صحبت رو کردم
حالا شما هم بررسی های خودتون رو انجام بدید و اگه به تناقضی برخوردید حتما منو در جریان بزارید -
z Gheibi
و یه مطلب دیگه اینو قبول دارید که هورمون محرک فولیکولی فقط تا روز چهارم دوره افزایش داره و بعد از اون به خاطر سیستم بازخوردی منفی کاهش پیدا میکنه؟حالا یه سوال
اگه رشد فولیکول ها فقط بر اثر هورمون محرک فولیکولی باشه پس طبیعتا باید رشد فولیکول هم تا حدود روز ۵ ـ۴ دوره باشه ولی اینطور نیست !
علتش به این خاطر هم که استروژن داره روی رشد فولیکول اثر میزاره
هرچی فولیکول بزرگتر میشه استروژن بیشتری تولید میکنه و خود استروژن بیشتر هم باعث رشد بیشتر فولیکول میشه -
هورمون استروژن هورمونی است که سلول تولید کننده و هدف ان می تواند مشابه بوده و هنگام ازاد شدن از سلول های فولیکولی بر همین سلول ها اثر کرده و باعث افزایش سریع رشد انها می شود
این متن هم از کانال تلگرامی آقای هاشمی ویراستار علمی کتاب های میکرو طبقه بندی گاج
- تا حد امکان استدلال ها رو بر اساس منابع معتبر علمی اوردم ولی باز هم اگه پارادوکسی وجود داشت خوشحال میشم منم بدونم
z Gheibi
- تا حد امکان استدلال ها رو بر اساس منابع معتبر علمی اوردم ولی باز هم اگه پارادوکسی وجود داشت خوشحال میشم منم بدونم
-
هورمون استروژن هورمونی است که سلول تولید کننده و هدف ان می تواند مشابه بوده و هنگام ازاد شدن از سلول های فولیکولی بر همین سلول ها اثر کرده و باعث افزایش سریع رشد انها می شود
این متن هم از کانال تلگرامی آقای هاشمی ویراستار علمی کتاب های میکرو طبقه بندی گاج
z Gheibi
دریا دریایی سلام دریاجان
من با دید و اطلاعات کتاب پیش رفتم چون کتاب مرجعه، کتاب LH را موثر در تکمیل میوز معرفی نکرده منم گفتم که نیست، همین طور در مورد استروژن ،از لحاظ علمی صحبت شما رو به دلیل ادله محکمه پسند قبول میکنیم
موفق باشید
setareh rezaee به سیر بحث و نتایج مون توجه کنید - تا حد امکان استدلال ها رو بر اساس منابع معتبر علمی اوردم ولی باز هم اگه پارادوکسی وجود داشت خوشحال میشم منم بدونم
-
دریا دریایی سلام دریاجان
من با دید و اطلاعات کتاب پیش رفتم چون کتاب مرجعه، کتاب LH را موثر در تکمیل میوز معرفی نکرده منم گفتم که نیست، همین طور در مورد استروژن ،از لحاظ علمی صحبت شما رو به دلیل ادله محکمه پسند قبول میکنیم
موفق باشید
setareh rezaee به سیر بحث و نتایج مون توجه کنیدz Gheibi
والا این دو تا نکته هم از خود متن کتاب استنباط میشه کردشاستروژنه رو که گفتم چجوری
اما برای LH هم نگاه وقتی کتاب میگه افزایش ناگهانی اون باعث تخمک گذاری میشه و تو تخمک گذاری ما تقسیم اووسیت رو باید کامل کنیم تا تخمک گذاری انجام شه پس میشه نتیجه گرفت افزایش ناگهانیش ساعت تکمیل تقسیم میشه
-
z Gheibi
والا این دو تا نکته هم از خود متن کتاب استنباط میشه کردشاستروژنه رو که گفتم چجوری
اما برای LH هم نگاه وقتی کتاب میگه افزایش ناگهانی اون باعث تخمک گذاری میشه و تو تخمک گذاری ما تقسیم اووسیت رو باید کامل کنیم تا تخمک گذاری انجام شه پس میشه نتیجه گرفت افزایش ناگهانیش ساعت تکمیل تقسیم میشه
دریا دریایی نگاه کن دریا جان ،دلیل بیاری از منابع معتبر میگم درست
میگید باید بعد روز ۴_۵ باید ادامه رشد داشته باشیم قبول اما این طوری که بگیم عامل ادامه رشد فولیکول میشه استروژن نمیتونم قبول کنم(؛ یعنی با استدلال به این نتیجه برسیم وگرنه منبع آوردی و قبوله) این که استدلال کنیم چون برای تخمک گذاری لازمه مراحل میوز یک کامل بشه و پس باید LH این کارو بکنه ،مدل استدلالتو قبول ندارم. -
دریا دریایی نگاه کن دریا جان ،دلیل بیاری از منابع معتبر میگم درست
میگید باید بعد روز ۴_۵ باید ادامه رشد داشته باشیم قبول اما این طوری که بگیم عامل ادامه رشد فولیکول میشه استروژن نمیتونم قبول کنم(؛ یعنی با استدلال به این نتیجه برسیم وگرنه منبع آوردی و قبوله) این که استدلال کنیم چون برای تخمک گذاری لازمه مراحل میوز یک کامل بشه و پس باید LH این کارو بکنه ،مدل استدلالتو قبول ندارم.z Gheibi
والا من دیگه تا جایی که تو سطح دانش کنکوری خودم بود سعی کردم این بنده خدا رو راهنمایی کنم
حالا به نظرت این نکته ها خارج کتابه
و منم استدلالم رو با توجه به حرف های معلم های دوران دبیرستانم و تست ها گفتم دیگه بیش از این نمی تونم قانع کنم !حالا حتما یادم بنداز پنجشنبه هفته ی آینده از آقای میرزایی بپرسم اینو
شایدم من دارم اشتباه میکنم (: