IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
IMG_20241031_110419.jpg
سلام. عدسی دو تا تحدب داره یکی تحدب جلویی و یکی تحدب پشتی که محدب تر از جلویی هست. زمانی که پرتوهای موازی نور به اولین تحدب برخورد میکنند، شکست نور انتقال میوفته و پرتو ها همگرا میشوند. حالا پس از برخورد به دومین تحدب، چه اتفاقی میوفته؟ لطفا شکلش رو رسم کنید.
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
a54f2bb4ee72f55d1910e2a61059a8b0.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
a511aace3e3229a285a9bdfec042761d.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
Screenshot_2024-10-27-18-29-59-865_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2024-10-27-18-30-13-527_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام وقتتون بخیر 🥰
ببخشید این سوال گفته مناسب نیستند الف و ب و د غلطه ولی گفته مورد ج درسته سوال غلطه یا جواب غلطه؟
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
IMG_20241024_123317.jpg
IMG_20241024_123458.jpg
سلام. در ماده سفید نخاع رشته های عصبی میلین دار مشاهده میشه که اجتماعی از رشته های عصبی میلین دار و فاقد جسم سلولی هست. حالا گزینه ۳ (جزء موارد درست هست) گفته همه یاخته های این بخش ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند. از طرفی تمام یاخته های هسته دار بدن ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند ولی فقط در نورون ها این ژن بیان میشه. الان ماده سفید که رشته های عصبی فاقد جسم سلولی و درنتیجه فاقد هسته داره، چطوری میتونه ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو داشته باشه؟
@یازدهم @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء
سلام عصر بخیر
ی سوال اینک دقیقا بطن چهارم مغز کجاست؟!
داخل فعالیت دیدم ک نوشته شیار بین نیمکره های مخچه رو برش میدیم بعدش درخت زندگی و بطن چهارم دیده میشه
پس ینی بطن چهارم وسط مخچه هس؟!
حالا اگ اونطوری باشه درخت زندگی تو بخش سفید مخچه هس دیگ
پس بطن چهارم هم تو بخش سفیده؟! هدایت جهشی و این حرفا داریم!؟
@تجربیا
@بچه-های-تجربی-کنکور-1402
۲۰۲۴۱۰۱۴_۱۳۱۱۴۶.jpg
سلام دوستان
تو پاسخنامه سوال ۴۰۲ گفته این مورد برای همانند سازی نیمه حفاظتی و غیر حفاظتی درسته ولی استاد من گفتن که این گزاره تو کنکور اومده و پاسخنامه سنجش تشکیل پیوند هیدروژنی بین نوکلئوتید های جدید و قدیمی رو فقط برای نیمه حفاظتی در نظر گرفته
برای کنکور که خب قطعا باید فقط نیمه حفاظتی رو در نظر میگیریم .
حالا اگه تو نهایی همچین چیزی داد کدوم مورد درسته ؟
زیست کنکور
-
سلام وقت بخیر برای همه نکات و فیلم های زیست که دارم ی تاپیک زدم امیدوارم مفید باشه براتون موفق و موید باشید
https://www.uplooder.net/files/60539e602175b89fcf0a9b21ad0242b9/کراسینگ-اور.mp4.html
https://www.uplooder.net/files/68cb1dcbe7978976a49e42aad45f97d0/مراحل-تشکیل-و-رشد-جنین.mp4.html
https://www.uplooder.net/files/3f544ffe986fc3656b8a4cdd491aa820/گوش-2.mp4.html -
https://www.uplooder.net/files/e54bb2c601f8ecbcd80c9ff92e3c65c2/انعقاد-خون.MP4.html
https://www.uplooder.net/files/d82ffc1dc82f0fb2b3c6af44f0d40ec7/ساختار-و-بیماری-های-چشم-1.mp4.html
https://www.uplooder.net/files/1814fb0c667253159d1cfaf4ed4a40e2/ساختار-و-بیماری-های-چشم-2.mp4.html
https://www.uplooder.net/files/f1432f662687ca340fb5dc7c287fadb5/شرح-پروتئین-سازی.mp4.html -
#جمع_بندی مولکول های پروتیئنی:
البومین (حفظ فشار اسمزی)
پادتن ( ترشح شده از پلاسموسیت)
اینتر فرون ( ترشح شده از سلول های
الوده به ویروس)پروتئین های مکمل (ترشح شده از ماکروفاژ-کبد-روده ی بزرگ)
پرفورین( ترشح شده از T کشنده)
تار عنکبوت( ترشح شده از غدد شکمی)
رنین ( ترشح شده از سلول های اصلی معده ی نوزاد انسان و بسیاری از پستانداران)
پروترومبین ( پروتئین انعقادی)
ترومبین (حاصل شده از پروترومبین در روند انعقاد)
فیبرینوژن ( پروتئین انعقادی)
فیبرین ( حاصل شده از فیبرینوژین)
استیل کولین ( ترشح شده از پایانه اکسون نرون های پیش سیناپسی مغز و ماهیچه)
انیدرازکربنیک(در غشای اریتروسیت)
موکوز( ترشح از سلولهای پوششی اغلب مجراهای بدن)
اغلب گیرنده های انتی ژنی
پپتیدهای غنی از گوگرد گیاهی
پمپ سدیم-پتاسیم(در غشای نرون ها)
لیزوزیم (در دفاع غیر اختصاصی)
میکروسفر
سانتریول
اسکلت سلولی
ریز لوله و ریز رشته
دوک تقسیم
کلاژن
کراتین
پتیالین=امیلاز ضعیف(ترشح شده از غدد بناگوشی)
پپسینوژن-->پپسین( پروتئاز ضعیف)
پروتئاز قوی (ترشح شده از سلولهای برون ریز پانکراس)
امیلاز قوی (از پانکراس)
نوکلئاز قوی (از پانکراس)
لیپاز قوی (از پانکراس)
گلوسیداز ( از پانکراس)
سلولاز (توسط باکتری های روده ی بزرگ)
انزیمDNAپلیمراز و RNAپلیمراز و
هلیکاز (در هسته فعالیت میکنند)همه ی هورمون ها بجز استروژن پروژسترون تستوسترون الدوسترون کورتیزول
پریون ها
فاکتور های انعقادی
انزیم حدود کننده( توسط باکتری اشریشیا کلای)
لیگاز
عامل پایان ترجمه
عوامل رونویسی
فعال کننده
مهار کننده
-
نکات مهم کنکوری فصل ۲ زیست دهم
در دستگاه گوارش انسان، کولون بالارو همانند کیسه ی صفرا در سمت راست بدن قرار گرفته است.
در انتهای لوله ی گوارش، همانند مجاری ادراری ۲ بنداره قرار گرفته است که داخلی صاف و غیر ارادی و خارجی مخطط و ارادی است.
دیواره معده یک لایه ی ماهیچه ی بیش تربه نام لایه ی مورب دارد که داخلی ترین لایه ی ماهیچه ای در معده است.
ماهیچه ی سرتاسر لوله ی گوارش از نوع صاف است ولی در دهان، حلق و ابتدای مری بنداره خارجی مخرج از نوع مخطط است.
حرکات کرمی شکل در سرتاسر لوله ی گوارش صورت می گیرد ولی حرکات قطعه قطعه کننده فقط در روده باریک وجود دارد.
حرکات کرمی شکل توانایی باز کردن اسفنگتر بسته را دارند ولی حرکات قطعه قطعه کننده این توانایی را ندارند.
گوارش مکانیکی تمام مواد غذایی و گوارش شیمیایی کربوهیدرات ها از دهان آغاز می شود.
لیزوزیم موجود در بزاق جزء نخستین خط دفاعی است و دیواره ی سلولی باکتری ها را از بین می برد.
تنها ماده ای که در سرتاسر لوله ی گوارش ترشح می شود موسین است.
نوع بافت پوششی بنداره ی انتهای مری از نوع سنگفرشی ولی بنداره ی انتهای معده از نوع استوانه ای است.
آنزیم های آغاز گر روند هضم پروتئین، توسط ترشحات بعضی از سلول های معده فعال می شوند.
پپسین نمی تواند پروتئین ها را به آمینو اسید تبدیل کند ولی آن ها را به قطعات کوچک تر تبدیل می کند.
در معده برخلاف روده ی باریک فقط حرکات کرمی شکل داریم.
دیواره ی مری، به علت نداشتن لایه ی قلیایی ضخیم، در برابر اسید معده آسیب پذیر است.
گوارش نهایی پروتئین و کربوهیدرات وچربی ها در روده ی باریک انجام می شود.
صفرا فاقد هرگونه آنزیم گوارشی است.
همه ی آنزیم های روده ی باریک انسان همواره به صورت غیر فعال ترشح نمی شوند.
در روده ی باریک، همه ی مواد از بین برنده اثر اسیدی کیموس، توسط سلول هایی روی غشای پایه تولید می شود.
در آب کافت یک بسپاره خطی، اگر n تعداد تک پاره باشد،n-1 مولکول آب مصرف می شود.
در سنتز آب دهی بین تک پاره ها، اگر n تک پاره باشد،n-1 مولکول آب تولید می شود.
شروع گوارش کربوهیدرات در دهان و پایان آن در روده ی باریک است.
آنزیم های آمیلاز بزاق و لوز المعده قوی نیستند و کربوهیدرات را به گلوکز تبدیل نمی کند بلکه آنزیم های یاخته ی روده ی باریک این عمل را انجام می دهند.
باکتری هلیکو باکتر پیلوری باعث ایجاد زخم معده و سپس سرطان معده می شود. -
ساده ترین نوع تقسیم سلول،تقسیم دوتایی است.
نمیتوان گفت که الزاماًگامت ها،فاقدکروموزوم همتاهستند.مثلادرجانداران پلی پلوئید،گامت هاواجدکروموزوم همتاهستند.
تبادل قطعه بین کروموزوم های xوy :جابه جایی.
تبادل قطعه بین کروموزوم های xوx: مضاعف شدن.
درجاندارانی که ژنوتیپ کروموزوم جنسی شان،xy یا zw است،تعدادکروموزوم های همتاباعددهاپلوئید(n)برابرنیست.
جنسیت هرانسانی که ۲کروموزوم x داردالزاما مؤنث نیست.دقت کنید ملاک تعیین جنسیت، وجودیاعدم وجودکروموزوم y است.
ملاک تعیین جنسیت درملخ ،تعدادکروموزوم x است.
تعدادکروموزوم های جانوران یک گونه،ممکن است متفاوت باهم باشند.مثل ملخ نروماده.
تعدادکروموزوم جانداران گونه های مختلف میتواندباهم برابرباشد.
حجم کروموزوم درجهش واژگونی،ثابت باقی می ماند.
پروتئین سازی درمراحل G1 و G2 اینترفازانجام میگیرد.چون دراین مراحل ،رشد سلول رخ میدهد،دررشدسلول هم پروتئین ها شرکت دارند.
همانندسازی DNA درمرحله S برای DNA هسته ودر G2برای DNA کلروپلاست و میتوکندری انجام میگیرد.
مراحلی که رشته های دوک به سانترومرها متصل اند:متافاز وآنافاز.
تولیدرشته های دوک درG1 وشکل گیری آن هابین سانتریول هادرپروفازانجام میگیرد.
تقسیم سلولی شامل میتوز وسیتوکینز است.
ازپایان یک تقسیم تاشروع تقسیم بعدی: اینترفاز.
ازپایان یک تقسیم تاپایان تقسیم بعدی: چرخه سلولی.
اولین مرحله تقسیم سلولی:میتوز.
اولین مرحله تقسیم هسته:پروفاز.
دقت کنیددرابتدای S هنوزکروموزوم هاتک کروماتیدی اند.ولی درانتهای S دوکروماتیدی میشوند.
دراینترفاز،۲نقطه وارسی وجوددارد.
درچرخه سلولی،۳نقطه وارسی وجوددارد.
درتقسیم سلولی ،یک نقطه وارسی وجوددارد.
کروموزوم هاقبل ازحداکثرفشردگی ،قابل دیده شدن هستند.
معمولاآسیب هایی که به مغزیانخاع واردمیشود،پایدارهستند.
-
️نکات مهم کنکوری فصل ۱ زیست یازدهم
1⃣بافت های عصبی(مثل مغز و نخاع) از یاخته های عصبی و غیر عصبی تشکیل شده است.
2⃣هسته فقط درجسم یاخته ای یافت می شود، ولی اندامک ها در آکسون نیز مشاهده می شوند.
3⃣جسم یاخته ای همواره فاقد غلاف میلین، گره رانویه و هدایت جهشی است.
4⃣تبادل مواد در یاخته های عصبی میلین دار فقط از طریق گره های رانویه و نقاط فاقد میلین صورت می گیرد.
5⃣آسه و دارینه نورون حسی و آسه نورون حرکتی دارای غلاف میلین هستند.(سرعت هدایت بالا)
6⃣یاخته های عصبی که فقط در دستگاه عصبی مرکزی یافت می شود، فاقد غلاف میلین است.
7⃣علت عدم توازن بارهای الکتریکی دوسوی غشا در پتانسیل آرامش، فعالیت پمپ سدیم-پتاسیم است.
8⃣انتقال یون ها از طریق کانال های نشتی همانند خروج گلوکز از یاخته های پوششی روده از طریق انتشار تسهیل شده است.
9⃣پمپ سدیم-پتاسیم همواره فعال است و درخلاف جهت شیب غلظت، یون ها را جابه جامی کند.
اتصال هم زمان یون های سدیم و پتاسیم به جایگاه خود در پمپ سدیم-پتاسیم ممکن نیست.