نیروی هسته ای
-
درود دوستان.
به نظرتون این جمله درسته یا نه.
در یک هسته پایدار، نیروی هسته ای، بزرگتر از نیروی دافعه الکترواستاتیکی بین پروتون های آن است.
تجربیا بچه-های-کنکور-تجربی-1400 بچه-های-کنکور-ریاضی-1400 ریاضی فیزیک
-
درود دوستان.
در یک هسته پایدار، نیروی هسته ای، بزرگتر از نیروی دافعه الکترواستاتیکی بین پروتون های آن است.
-
@kosar-mottaghi در نیروی هسته ای گفته است:
بله درسته چون دراین صورت هسته متلاشی میشد
ولی توی منبعی که میخونمش غلط گرفتتش و استناد کرده به این جمله کتاب:
"برای پایداری هسته، باید نیروی دافعهٔ الکتروستاتیکی بین پروتون ها با نیروی جاذبهٔ بین نوکلئون ها، که ناشی از نیروی هسته ای است، موازنه شده باشد."
یعنی موازنه رو گفته که یعنی همون خنثی کردن همدیگه. منم به این فکر کردم که اگه اونطوری باشه که با یه تلنگر هسته از هم میپاشه که به انرژی بستگی هسته رسیدم. که فکر کنم با این توجیه میشه.
در واقع به نظر میاد عاملی که نمیذاره نیروی دافعه بین پروتون ها نیروی حاصل از انرژی بستگی رو به هم بریزه همون نیروی هسته ایه که اونو خنثی میکنه و به این ترتیب نیروی انرژی بستگی هسته میتونه نوترون ها و پروتون ها رو کنار یکدیگر نگه داره.
البته اینم بگم که انرژی بستگی در هسته وجود نداره بلکه هنگام تشکیل هسته با توجه به رابطه اینشتین یه مقداری از جرم هسته به انرژی تبدیل شده که مقدارش برابر همون انرژی موردنیاز برای جدا کردن همه ذرات درون هسته یک اتمه.
البته مطمئن نیستم این تحلیلو ولی برای توجیه قضیه به نظر درست میاد. -
@kosar-mottaghi در نیروی هسته ای گفته است:
بله درسته چون دراین صورت هسته متلاشی میشد
ولی توی منبعی که میخونمش غلط گرفتتش و استناد کرده به این جمله کتاب:
"برای پایداری هسته، باید نیروی دافعهٔ الکتروستاتیکی بین پروتون ها با نیروی جاذبهٔ بین نوکلئون ها، که ناشی از نیروی هسته ای است، موازنه شده باشد."
یعنی موازنه رو گفته که یعنی همون خنثی کردن همدیگه. منم به این فکر کردم که اگه اونطوری باشه که با یه تلنگر هسته از هم میپاشه که به انرژی بستگی هسته رسیدم. که فکر کنم با این توجیه میشه.
در واقع به نظر میاد عاملی که نمیذاره نیروی دافعه بین پروتون ها نیروی حاصل از انرژی بستگی رو به هم بریزه همون نیروی هسته ایه که اونو خنثی میکنه و به این ترتیب نیروی انرژی بستگی هسته میتونه نوترون ها و پروتون ها رو کنار یکدیگر نگه داره.
البته اینم بگم که انرژی بستگی در هسته وجود نداره بلکه هنگام تشکیل هسته با توجه به رابطه اینشتین یه مقداری از جرم هسته به انرژی تبدیل شده که مقدارش برابر همون انرژی موردنیاز برای جدا کردن همه ذرات درون هسته یک اتمه.
البته مطمئن نیستم این تحلیلو ولی برای توجیه قضیه به نظر درست میاد.Mohammad Afrashteh یعنی جمله غلطه؟؟؟؟
منم طبق متن گتاب گفتم
همیار منش کردم ببین جواب میدن
دریا دریایی
z Gheibi -
درود دوستان.
Mohammad Afrashteh سلام به نظر من درسته و کتاب خیلی به لفظ توجه کرده واز محتوا غافل شده
به نظرم موازنه همیشه به معنی مساوی نیست ( توی شیمی هم موازنه میکنیم ضریب ها یکسان نمیشن) و پاسخ سوال موازنه = مساوی درنظر گرفته