تقسیم میوز 2 اووسیت ثانویه
-
میفرمایند:
اووسیت اولیه در نتیجه تقسیم خود دو یاخته را ایجاد می کند که ممکن است از لحاظ محتوای ژنی متفاوت باشند، ولی دو یاخته ای که از تقسیم میوز 2 اووسیت ثانویه ایجاد می شوند قطعا محتوای ژنی یکسان دارند.
به نظرتون درسته؟!
Mohammad Afrashteh سلام
خیر
چون ممکنه تو مرحله پروفاز یک،کراسینگ اوور رخ بده و اینطوری هر چهار اسپرماتید حاصل متفاوت میشن. -
Mohammad Afrashteh سلام
خیر
چون ممکنه تو مرحله پروفاز یک،کراسینگ اوور رخ بده و اینطوری هر چهار اسپرماتید حاصل متفاوت میشن.سروش قادری در تقسیم میوز 2 اووسیت ثانویه گفته است:
Mohammad Afrashteh سلام
خیر
چون ممکنه تو مرحله پروفاز یک،کراسینگ اوور رخ بده و اینطوری هر چهار اسپرماتید حاصل متفاوت میشن.سلام سروش جان.
ای داد بیداد. راس میگی اینو هم درنظر نگرفتن اساتید! حالا فرض کنیم کراسینگ اور رخ نده. اونوقت چی؟ البته اینم بگم بحث تخمک زایی هست نه اسپرم زایی.
-
Mohammad Afrashteh در تقسیم میوز 2 اووسیت ثانویه گفته است:
سروش قادری در تقسیم میوز 2 اووسیت ثانویه گفته است:
Mohammad Afrashteh سلام
خیر
چون ممکنه تو مرحله پروفاز یک،کراسینگ اوور رخ بده و اینطوری هر چهار اسپرماتید حاصل متفاوت میشن.سلام سروش جان.
ای داد بیداد. راس میگی اینو هم درنظر نگرفتن اساتید! حالا فرض کنیم کراسینگ اور رخ نده. اونوقت چی؟ البته اینم بگم بحث تخمک زایی هست نه اسپرم زایی.
نه راست میگید خو.نوشتید اووسیت
ندیدم ببخشید ولی خب تو نتیجه جمله اثری نداره
ولی خب اگه تو حالت طبیعی باشه،اون جملهی شما صحیحه
چون خب کروماتیدای خواهرین و طبق گفته خودتون در صورت رخ ندادن کراسینگ اوور این حالت فرض میشه
پس میشه گفت کاملا یکسان هستن
ولی خب حتما باید اون حالت طبیعی و رخ ندادن کراسینگ اوور ذکر بشه
چون ممکنه چندلادی شدن و با هم موندن کروموزوما رخ بده
در کل اگه هنوز مشکلی داره،در خدمتم -
Mohammad Afrashteh سلام
خیر
چون خب کروماتیدای خواهرین و طبق گفته خودتون در صورت رخ ندادن کراسینگ اوور این حالت فرض میشه
در کل اگه هنوز مشکلی داره،در خدمتمسروش قادری در تقسیم میوز 2 اووسیت ثانویه گفته است:
Mohammad Afrashteh سلام
خیر
در کل اگه هنوز مشکلی داره،در خدمتمممنونم عزیز از وقتی که میذاری.
مشکل اینجاست که اووسیت ثانویه کِی تقسیم میشه. همونطور که میدونیم وقتی که زامه واردش بشه. پس وقتی تقسیم شد دومین جسم قطبی به وجود میاد که تک لاد تک کروماتیدی هست و تخمکی به وجود میاد که دو مجموعه کروموزومی توش هست یکیش مربوط به همون خود تخمک و دیگری مربوط به زامه. پس نمیشه گفت تقسیم میوز 2 در تخمک زایی باعث به وجود اومدن دو یاخته دقیقا یکسان از نظر محتوای ژنی میشه. (این آخرش خودم هم قاطی کردم به نظرت درس میگم یا جاده خاکی زدم؟)
-
Mohammad Afrashteh سلام
خیر
چون ممکنه تو مرحله پروفاز یک،کراسینگ اوور رخ بده و اینطوری هر چهار اسپرماتید حاصل متفاوت میشن.سروش قادری در تقسیم میوز 2 اووسیت ثانویه گفته است:
Mohammad Afrashteh سلام
خیر
چون ممکنه تو مرحله پروفاز یک،کراسینگ اوور رخ بده و اینطوری هر چهار اسپرماتید حاصل متفاوت میشن.سوال تو سوال شد این سوال! یه سوال جانبی هم به ذهنم رسید. البته جسارت نباشه چون سوال اومد خواستم مطرح کنم و انتظاری از شما ندارم که حتما وقت بذارین. گفتم شاید بقیه دوستان هم واسشون مطرح بشه و کسی که به جواب برسه اینجا ذکرش کنه:
آیا از نظر تئوری احتمال داره کراسینگ اوری در تقسیم کاستمان رخ بده اما باعث ایجاد یاخته ای متفاوت از نظر ژنتیکی بعد از سیتوکینز نشه؟ منظورم اینه که با فرض این که کروموزوم های همتا در یک یاخته دولاد دقیقا یکسان باشند اونوقت حتی اگه کراسینگ اوری هم رخ بده باعث ایجاد تفاوت در یاخته های ایجادی نمیشه چون قطعه هایی که معاوضه شدن دقیقا عین هم بودن. البته فکر کنم در مورد فقط خانوما میتونه صادق باشه نه آقایون چون آقایون امکان نداره دو مجموعه کروموزومی عینا مثل هم در یاخته های دولاد خود داشته باشن چون یکی حتما کروموزوم x داره و اون یکی y.
-
نه الزاما نمیشه اینو گفت ممکنه خطا های میوزی رخ بده
یه نکته چلیپایی شدن و نوترکیبی برای میوز یکه نه دو ! -
Mohammad Afrashteh سلام
خیر
مشکل اینجاست که اووسیت ثانویه کِی تقسیم میشه. همونطور که میدونیم وقتی که زامه واردش بشه. پس وقتی تقسیم شد دومین جسم قطبی به وجود میاد که تک لاد تک کروماتیدی هست و تخمکی به وجود میاد که دو مجموعه کروموزومی توش هست یکیش مربوط به همون خود تخمک و دیگری مربوط به زامه. پس نمیشه گفت تقسیم میوز 2 در تخمک زایی باعث به وجود اومدن دو یاخته دقیقا یکسان از نظر محتوای ژنی میشه. (این آخرش خودم هم قاطی کردم به نظرت درس میگم یا جاده خاکی زدم؟)
Mohammad Afrashteh سلام
خیر
مشکل اینجاست که اووسیت ثانویه کِی تقسیم میشه. همونطور که میدونیم وقتی که زامه واردش بشه. پس وقتی تقسیم شد دومین جسم قطبی به وجود میاد که تک لاد تک کروماتیدی هست و تخمکی به وجود میاد که دو مجموعه کروموزومی توش هست یکیش مربوط به همون خود تخمک و دیگری مربوط به زامه. پس نمیشه گفت تقسیم میوز 2 در تخمک زایی باعث به وجود اومدن دو یاخته دقیقا یکسان از نظر محتوای ژنی میشه. (این آخرش خودم هم قاطی کردم به نظرت درس میگم یا جاده خاکی زدم؟
والا دوست عزیز راستشو بخوای من هنوز کامل گفتار دو رو تموم نکردم
واسه همین نکاتی که میگم ی نمورهش از تا اون جاییه که خوندم و بقیش اکثرا با توجه به فصل شش و گفتار یک فصل هفت میگم
واسه همین میترسم چیزی که میگم خدای نکرده اشتباه باشه
واسه همین میسپارمش به همیار های عزیز که ایشون نظر بده
در کل خب وظیفهس جواب دادن و کمک کردن ولی خب گفتن خدای نکرده اگ غلط باشه،خب دیگه ارزشی نداره
موفق باشیم -
یه نکته چلیپایی شدن و نوترکیبی برای میوز یکه نه دو !دریا دریایی در تقسیم میوز 2 اووسیت ثانویه گفته است:
یه نکته چلیپایی شدن و نوترکیبی برای میوز یکه نه دو !درود. فکر کنم حتی خطایی هم رخ نده باز نمیشه گفت. یعنی صد در صد امکان نداره حاصل کاستمان 2 در تخمک زایی، دو یاخته یکسان از نظر ژنتیکی باشه! چون درون تخمک، زامه هم هست که مجموعا میشه دو مجموعه کروموزومی درون تخمک. اما درون جسم قطبی یک مجموعه کروموزومی خواهیم داشت. حتی خطا هم رخ بده از هر نوعی (کراسینگ اور، باهم موندن) امکان نداره که یاخته های حاصل از نظر ژنتیکی باهم یکسان بشن چون درون اووسیت ثانویه پس از ورود زامه، سه مجموعه کروموزومی داریم (پس از میوز 2 و قبل از سیتوکینز) که هر جوری تقسیم بشه دو یاخته با محتوای ژنتیکی یکسان قطعا به وجود نخواهد آمد.
-
این پست پاک شده!
-
Mohammad Afrashteh سلام
خیر
چون ممکنه تو مرحله پروفاز یک،کراسینگ اوور رخ بده و اینطوری هر چهار اسپرماتید حاصل متفاوت میشن.سوال تو سوال شد این سوال! یه سوال جانبی هم به ذهنم رسید. البته جسارت نباشه چون سوال اومد خواستم مطرح کنم و انتظاری از شما ندارم که حتما وقت بذارین. گفتم شاید بقیه دوستان هم واسشون مطرح بشه و کسی که به جواب برسه اینجا ذکرش کنه:
آیا از نظر تئوری احتمال داره کراسینگ اوری در تقسیم کاستمان رخ بده اما باعث ایجاد یاخته ای متفاوت از نظر ژنتیکی بعد از سیتوکینز نشه؟ منظورم اینه که با فرض این که کروموزوم های همتا در یک یاخته دولاد دقیقا یکسان باشند اونوقت حتی اگه کراسینگ اوری هم رخ بده باعث ایجاد تفاوت در یاخته های ایجادی نمیشه چون قطعه هایی که معاوضه شدن دقیقا عین هم بودن. البته فکر کنم در مورد فقط خانوما میتونه صادق باشه نه آقایون چون آقایون امکان نداره دو مجموعه کروموزومی عینا مثل هم در یاخته های دولاد خود داشته باشن چون یکی حتما کروموزوم x داره و اون یکی y.
Mohammad Afrashteh سلام.امیدوارم عالی باشید و مستدام.در جواب به سوالی که پرسیدید طبق متن کتاب درسی بله احتمال رخ دادن چنین پدیده ای هست و اتفاقا کراس هم محسوب میشه اما همچین کراسینگ اووری باعث ایجاد نوترکیبی نخواهد شد . چون گامت جدیدی ایجاد نمیشود(اگر دقت کرده باشید در کتاب درسی امده <اگر قطعات مبادله شده حاوی الل های متفاوتی باشند ترکیب جدید الل ها به ایجاد گامت نوترکیب منجر میشود>نه لزوما در صورت انجام هر گونه کراسینگ اووری!!) همواره موفق و شاد باشید:)