پیک شیمیایی دوربرد
-
به نظرتون این جمله میتونه درست باشه؟
هورمون ها گاهی می توانند در آن واحد هم به عنوان پیک شیمیایی دوربرد و هم کوتاه برد تلقی شوند.
-
هورمون ها گاهی می توانند در آن واحد هم به عنوان پیک شیمیایی دوربرد و هم کوتاه برد تلقی شوند.
Mohammad Afrashteh
بله درسته
مثالشم ادرنالین و نور ادرنالین هست -
Mohammad Afrashteh
بله درسته
مثالشم ادرنالین و نور ادرنالین هستsallar savadkoohi در پیک شیمیایی دوربرد گفته است:
Mohammad Afrashteh
بله درسته
مثالشم ادرنالین و نور ادرنالین هستدر مورد نوارپی نفرین نمی دونم اما اینو میدونم که بعضی از هورمون ها مثلا T3 و T4 در همه یاخته ها گیرنده دارند پس در نتیجه در یاخته سازنده خودش هم مسلما گیرنده داره. حالا وقتی این هورمون از یاخته های مربوطه ترشح میشه و وارد فضای بین یاخته ای میشه چون اون یاخته ها گیرنده این هورمون تولید شده توسط خودشون رو دارن پس همونجا بدون اینکه وارد خون بشن بعد برن بچرخن و دوباره بیان، به گیرنده ها وصل میشن و اثر خودشونو میذارن. (اونچیزی که من برداشت میکنم)
اما توی کتاب و منابع کنکور نوشتن که هورمون ها پیک های دوربردن یعنی برای تأثیر حتما ابتدا باید به خون وارد بشن! -
sallar savadkoohi در پیک شیمیایی دوربرد گفته است:
Mohammad Afrashteh
بله درسته
مثالشم ادرنالین و نور ادرنالین هستدر مورد نوارپی نفرین نمی دونم اما اینو میدونم که بعضی از هورمون ها مثلا T3 و T4 در همه یاخته ها گیرنده دارند پس در نتیجه در یاخته سازنده خودش هم مسلما گیرنده داره. حالا وقتی این هورمون از یاخته های مربوطه ترشح میشه و وارد فضای بین یاخته ای میشه چون اون یاخته ها گیرنده این هورمون تولید شده توسط خودشون رو دارن پس همونجا بدون اینکه وارد خون بشن بعد برن بچرخن و دوباره بیان، به گیرنده ها وصل میشن و اثر خودشونو میذارن. (اونچیزی که من برداشت میکنم)
اما توی کتاب و منابع کنکور نوشتن که هورمون ها پیک های دوربردن یعنی برای تأثیر حتما ابتدا باید به خون وارد بشن!Mohammad Afrashteh
نه نه دارین اشتباه میکنین
وقتی اسمش هورمونه یعنی وارد خون میشه
مثلا معده
سلولای ترشح کننده هورمون توی غده معده گاسترین برای ما ترشح میکنین که اندام هدفش همون معدست
اما این هورمون اول وارد جریان خون میشه بعد میاد توی معده -
Mohammad Afrashteh
مثلا معده
سلولای ترشح کننده هورمون توی غده معده گاسترین برای ما ترشح میکنین که اندام هدفش همون معدست
اما این هورمون اول وارد جریان خون میشه بعد میاد توی معدهsallar savadkoohi در پیک شیمیایی دوربرد گفته است:
Mohammad Afrashteh
مثلا معده
اما این هورمون اول وارد جریان خون میشه بعد میاد توی معدهدر اون مورد که میگین یاخته های هدف به غیر از یاخته های سازنده هورمون (گاسترین) هست. اما در مثالی که زدم هم یاخته های تولیده کننده هورمون ها (T3 و T4) و هم همه یاخته های بدن میتونن مورد هدف اون هورمون ها قرار بگیرن. پس در مثال شما حتما باید هورمون گاسترین وارد خون بشه تا بتونه به یاخته هدف برسه اما در مثال من یکی از یاخته های هدف میتونه همون یاخته تولید کننده هورمون ها باشه که چون گیرنده داره، هورمون ها همونجا میتونن بهش بچسبن.
-
sallar savadkoohi در پیک شیمیایی دوربرد گفته است:
Mohammad Afrashteh
مثلا معده
اما این هورمون اول وارد جریان خون میشه بعد میاد توی معدهدر اون مورد که میگین یاخته های هدف به غیر از یاخته های سازنده هورمون (گاسترین) هست. اما در مثالی که زدم هم یاخته های تولیده کننده هورمون ها (T3 و T4) و هم همه یاخته های بدن میتونن مورد هدف اون هورمون ها قرار بگیرن. پس در مثال شما حتما باید هورمون گاسترین وارد خون بشه تا بتونه به یاخته هدف برسه اما در مثال من یکی از یاخته های هدف میتونه همون یاخته تولید کننده هورمون ها باشه که چون گیرنده داره، هورمون ها همونجا میتونن بهش بچسبن.
Mohammad Afrashteh
نمیدونم اما من یه همچین چیزی رو اصلا نشنیدم -
همیار
شما میتونین راهنماییمون کنین؟ -
Mohammad Afrashteh
نمیدونم اما من یه همچین چیزی رو اصلا نشنیدمsallar savadkoohi در پیک شیمیایی دوربرد گفته است:
Mohammad Afrashteh
نمیدونم اما من یه همچین چیزی رو اصلا نشنیدممنم نشنیدم سوال به ذهنم رسید. البته منظورم این نیست که اون هورمون ها اصلا وارد خون نمیشن بلکه اینکه میتونن بدون اینکه وارد خون بشن به یاخته های هدف خودشون متصل بشن. یعنی هم وارد خون بشن و تأثیر بذارن (دوربرد) هم در آن واحد وارد خون نشن و در همون فضای بین یاخته ای تأثیر بذارن (کوتاه برد)
-
-
z Gheibi پس طبق این مطلبی که گذاشتید باید بگیم هورمون هایی هم یافت می شوند (غیر گیاهی) که محل تولید و مصرفشون یکی باشن. مانند هورمون های تیروئیدی.
-
z Gheibi پس طبق این مطلبی که گذاشتید باید بگیم هورمون هایی هم یافت می شوند (غیر گیاهی) که محل تولید و مصرفشون یکی باشن. مانند هورمون های تیروئیدی.
Mohammad Afrashteh این مطلب برای زیست گیاهی هستش
هورمون تیروئیدی را از کسی پرسیدم گفت استثنا این مورد محل ترشح و عملش میتونه یکی هم باشه -
Mohammad Afrashteh این مطلب برای زیست گیاهی هستش
هورمون تیروئیدی را از کسی پرسیدم گفت استثنا این مورد محل ترشح و عملش میتونه یکی هم باشهz Gheibi
الان کاملا مطلب جا افتاد ممنون. یعنی یدونه استثنا داریم که اگه اونو درنظر نگیریم قانون کلی مذکور در مورد هورمون ها قابل استناده.