b9034647-ef65-40a8-b73c-67439f911493-image.png
f9d0b2d0-ef62-48ac-a8c0-68b1d8cc70ac-image.png
3b695d9f-eda5-4059-b526-e397be8c9ec6-image.png
درود بر شما ، امیدوارم زنده و پاینده باشید...
ایشون Zirconium هستن همون زیرکـونیم معروف که در واقع این نام از زبان فارسی گرفته شده
نام این عنصر "زرگـــون" بوده به معنی "مانند طلا" که وقتی وارد زبان های بیگانه میشه تبدیل میشه به زَرکـُن به صورت نام زیــرکـونیم در چهلمین خانه جدول تناوبی جای میگیرد.
تلفظ :
Your browser does not support the audio element.
تا عنصر بعدی بدرود 🙂
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
@ریاضیا
سلام. برای محاسبه تعداد قلمرو های الکترونی یک اتم مشخص که دارای جفت الکترون ناپیوندی هست، الکترون های ناپیوندی خود اون عنصر رو جز قلمرو حساب میکنیم؟
IMG_20240905_224327.jpg
برای مثال در این شکل، برای محاسبه تعداد قلمرو های الکترونی عنصر گوگرد، دو جفت الکترون ناپیوندی خود گوگرد رو جز قلمرو حساب نکرده.
@دهم @یازدهم @دوازدهم @دانش-آموزان-آلاء @تجربیا @ریاضیا
اسید و باز
-
http://uupload.ir/files/652j_1488816425604.jpeg
من و ابهاماتم در اسيد و بازمرسيو هركي ج داد
@دانش-آموزان-آلاء -
moein
سوال اول)در مورد اسید های تک پروتون دار و چند پروتون دار که مشخصه هیدروژن اسیدی اگه به مثالی بر خوردی که واضح نبوده بگو,در مورد اسید های آلی هم فقط هیدروژن متصل به اکسیژن
سوال دوم)منظورت رو خوب نفهمیدم,اصلا تعریف آبکافت واکنش یون با آب هست,صفحه هایی که تناقض دیدی بین کتاب و مبتکران رو بگو که بهتر منظورت رو بفهمم
سوال سوم)تو مبتکران گفته در آمینو اسید ها در حالت جامد بین عامل اسیدی و بازی مبادله پروتون صورت میگیرد و به همین دلیل هست که آمینو اسید ها,جامد های یونی قوی هستند
ولی تو آب یعنی در حالت محلول پیوند پروتون با عامل بازی میشکنه و پروتون دوباره به اکسیژن عامل اسیدی وصل میشه و باعث پیوند هیدروژنی با مولکول های آب میشه -
Reza.Tah در اسید و باز گفته است:
moein
سوال اول)در مورد اسید های تک پروتون دار و چند پروتون دار که مشخصه هیدروژن اسیدی اگه به مثالی بر خوردی که واضح نبوده بگو,در مورد اسید های آلی هم فقط هیدروژن متصل به اکسیژن
سوال دوم)منظورت رو خوب نفهمیدم,اصلا تعریف آبکافت واکنش یون با آب هست,صفحه هایی که تناقض دیدی بین کتاب و مبتکران رو بگو که بهتر منظورت رو بفهمم
سوال سوم)تو مبتکران گفته در آمینو اسید ها در حالت جامد بین عامل اسیدی و بازی مبادله پروتون صورت میگیرد و به همین دلیل هست که آمینو اسید ها,جامد های یونی قوی هستند
ولی تو آب یعنی در حالت محلول پیوند پروتون با عامل بازی میشکنه و پروتون دوباره به اکسیژن عامل اسیدی وصل میشه و باعث پیوند هیدروژنی با مولکول های آب میشهسوال اول...اتانول و عامل فنول مثلا
سوال دوم...تو ص٧٩ يونش آمونياكو گفته ك در جهت برگشت ميشه آبكافتش ك با OH انجام شده
سوال سوم...حله -
moein
اتانول رو مطمئن نیستم ولی فنول رو معلم یه اشاره ای کرده بود که هیدروژن اسیدی داره
قاعدتا اگه اتانول استثنا باشه نباید ازش سوال طرح بشه ولی اگر تو سوال من ببینم هیدروژن اسیدی فرضش میکنم چون در غیر این صورت دیگه تو محدوده کتاب نیست
آمونیاک و آمین ها که اصلا نمک نیستن که بخوان یون سازنده داشته باشن,پایین تعریف آبکافت تو صفحه 84 گفته یه نمک براساس یون های سازنده اش میتواند اسیدی یا بازی یا خنثی باشد,آمونیاک و آمین ها که یون سازنده ندارن,نکته بعدی هم این که تو صفحه 79 OH با NH4 واکنش نمیده بلکه این دو تا با هم به صورت نمک در میان و نمکشون در آب, آبکافت میشه و باعث تعادل میشه.واکنش واقعی که تو کتاب اومده به این صورته:
NH4OHدرتعادل است باNH3+H2O -
http://uupload.ir/files/xqio_capture.jpg
فرایند حل این تست چجوریاست ؟؟؟
باید مول مصرفی رو با مول ثانویه جمع کنی بعد تبدیل به جرم کنی بعد تقسیم به جرم کل محلول در صد ؟؟؟ -
Vampire_Hunter
١٤.٦ درصد؟! -
بلي سوال آخر رياضيه همين آزمون بود ك حتي نفرات برتر هم بشدت ازش وحشت داشتن از اون آزمون تاحالا شيشتا سوال اينجوري بچه ها دادن حل كردم اصن يه وضي...مشابه سوال ٩٢رياضيه اين فك كنم...ببينين تعداد كل هيدرونيومي ك توسط اسيدمون توليد ميشه يخده اش توسط باز خنثي ميشه يخده هم ميمونه و عامل ph ميشه...حجم محلول رو داريم پس توسطph تعداد مول هيدرونيوم بعد از خنثي شدنو هم داريم(البت نامردا چ عدد ph نامرديي دادن سختترين بخش سواله)...تعداد مول باز رو هم بدست مياريم دو برابرش هيدروكسيد توليد كرده و همين تعداد مول هم هيدرونيم خنثي كرد...جمع دوتا مول هيدرونيم ميشه توليدي اون اسيد اول...٢٠ميلي ليتر اسيد با غلظت معمولي فلان! هم داريم پس مول اون اسيد رو هم داريم...تعداد مول هيدرونيومي ك بدست آورديم تقسيم بر تعداد مول اسيد ميشه درصد جرمي ديه
-
moein
http://uupload.ir/files/xqap_capture.jpg
این یه تیکه اش خیلی رو مخه!
اصلن متوجه نمیشم چیکار کرده ! -
Vampire_Hunter
تا الان چندین بار این سوالو حل کردم ولی هر وقت میبینمش جدیده واسم
تو کنکور بیاد میرم تست بعد -
Vampire_Hunter در اسید و باز گفته است:
moein
http://uupload.ir/files/xqap_capture.jpg
این یه تیکه اش خیلی رو مخه!
اصلن متوجه نمیشم چیکار کرده !منم نميفهمم شرمنده
-
moein خاهش میکنم
چيكار كرده اصن؟!كاكو هميني ك گفتم مگ دوشواري داشت؟!
-
Vampire_Hunter
hcl يه اسيد قوي با n=1 پس هر تعداد مول هيدرونيومي بدست آوردي به خاطر يونششه...اول سوال يه محلول ٢٠ ميلي از اين اسيد داريم ك هر ميل ازش ٢.٥ گرم اسيدمونو داره يه ضرب ساده ميگه ك ٥٠ گرم اسيد داشتيم پس... قاعدتا ٥٠/٣٦.٥ مول هيدرونيوم بايد توليد ميكرده ك تعداد مول هيدرونيومي ك بدست آوردي خلافه اينو ميگه...پ ميفهميم ك يجا كار ميلنگه ك اونم خلوص اين اسيده ديه...تعداد مول اسيد ناخالص رو تقسيم بر تعداد مول هيدرونيوم ميكنيم(چون هر تعداد مول هيدرونيوم معادل همين تعداد مول هيدروكلريك اسيده ديه) خلوص بدست مياد ديه -
moein
از این فرمول استفاده کردم به جواب رسیدم بالاخره :|
غلظت مولار=(10 * درصد جرمی*چگالی)تقسیم بر جرم مولی
ممنون از راهنماییتاين چ فرموليه؟!خواهش ميكنم شب بخير️
-
Vampire_Hunter
کانال استاد آقاجانی