7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
تحلیل میراث کمپبل با چاشنی کنکور !
-
H_R درباره بحث تولید مثل من توی تستا دیدم همه رو غلط میگیرن چون نابالغ هاشون تولید مثل ندارن
ببینید من میگم نمو هم برای همه غلطه چون باکتری آخه کجاش نمو میکنه ؟ ( نمو یعنی اضافه شدن بخش جدید ) باکتری که از دار دنیا فقط یه دونه سلول داره همین .اگه نمو رو برای همه غلط بگیریم و برای گروهی حسابش کنیم اون موقع گزینه 4 غلطه و جواب تست همون3 میشه .تست کنکور هم بنظرم این بوده منظورش .
چون اگه برای همه بخواهید درست بگیرید که جواب میشه 4 . -
H_R در تحلیل میراث کمپبل با چاشنی کنکور ! گفته است:
شهیده sh کتاب بعضی جا ها یه سوتی هایی داده ولی وقتی خود کتاب صراحتا میگه این ویژگی ها برای همه هست ولی خب توی این سوال بالغ و نابالغ رو جدا نکرده ... به قول آقا موقاری باید بگیم سمعا و طاعتا ...
حالا برای مطمئن شدن باز استاد میرزایی رو هم تگ میکنم... mehranmirzaei
ولی خب کنکور اون سال جواب رو اینجوری در نظر گرفته بوده...@بچه-های-کنکور-تجربی-1400
@تجربیا
@بچه-های-تجربی-راه-ابریشم
نظر شما در رابطه با این سوال چیه بچه ها ؟!دقیقا من نگرفتم مشکل چیه؟
-
شهیده sh در تحلیل میراث کمپبل با چاشنی کنکور ! گفته است:
H_R درباره بحث تولید مثل من توی تستا دیدم همه رو غلط میگیرن چون نابالغ هاشون تولید مثل ندارن
ببینید من میگم نمو هم برای همه غلطه چون باکتری آخه کجاش نمو میکنه ؟ ( نمو یعنی اضافه شدن بخش جدید ) باکتری که از دار دنیا فقط یه دونه سلول داره همین .اگه نمو رو برای همه غلط بگیریم و برای گروهی حسابش کنیم اون موقع گزینه 4 غلطه و جواب تست همون3 میشه .تست کنکور هم بنظرم این بوده منظورش .
چون اگه برای همه بخواهید درست بگیرید که جواب میشه 4 .بنظرم اون ااتفاقی ه توی انتقال افقی ژن توی باکتری ها مثل آزمایش گریفیت افتاد و باکتری بدون پوشینه پوشینه دار شد میتونه یه نمونه نمو توی باکتری باشه
-
خب خب خب اومدم با تحلیل تست هاس دیشب یه تحلیل تووووووپ و عالی و ریز
-
۶. هر هورمون گیاهی که.....میشود ، در ......نیز دخالت دارد.
۱) مانع رشد جوانه های جانبی ساقه ها - خفتگی دانه ها
۲) مانع رشد و جوانه زنی دانه ها - به باز شدن روزنه های گیاه
۳) باعث تسریع رسیدگی میوه ها - خمیدگی گیاهچه ها به سمت نور
۴) به کمک آن، جذب آب و املاح برای قلمه ها ممکن - طویل شدن ساقه گیاهجواب گذینه ۴ / اکسین با تحریک ریشه زایی قلمه ها، جذب آب و املاح برای قلمه ها را ممکن می سازد. همچنین این هورمون در تحریک طویل شدن ساقه نیز نقش دارد.
بررسی سایر گزینه ها:
۱)اکسین، عامل چیرگی رأسی است و مانع رشد جوانه های جانبیدر حضور جوانة رأسی یا انتهایی می شود؛ اما هورمون آبسیزیک اسید،مانع رویش دانه ها و باعث خفتگی آن ها می شود.
۲)هورمون آبسیزیک اسید، مانع رشد و جوانه زنی دانه ها می شود؛ اما باید توجه داشته باشید که این هورمون باعث بسته شدن روزنه های هوایی می شود؛ نه باز شدن آنها!
۳) اتیلن، باعث تسریع رسیدگی میوه ها می شود؛ اما اکسین، باعث خمیدگی گیاهچه ها به سمت نور می شود -
۷.در پی مرگ گویچه های قرمز در یک فرد بالغ، کدام اتفاق روی می دهد؟
۱) هضم آهن توسط ماکروفاژها
۲) انتقال هموگلوبین آزادشده به مغز استخوان
۳) تولید ماده رنگی در کیسه صفرا
۴) افزایش فعالیت درشت خوارهای بافتی در کبد و طحالجواب گذینه ۴ / در پی مرگ گویچه های قرمز، ماکروفاژها با بلعیدن آنها به پاکسازی گویچه های قرمز مردۂ موجود در کبد و طحال می پردازند.
پس از بلع آنها، گویچه های قرمز تخریب شده و آهن موجود در آن آزاد می شود که می تواند در کبد ذخیره شود و یا همراه خون به مغز استخوان می رود و در ساخت دوباره گویچه های قرمز مورد استفاده قرار می گیرد.
بررسی سایر گزینه ها:
۱)آهن آزادشده در این فرایند، یا در کبد ذخیره می شود و یا همراه خون به مغز استخوان می رود و در ساخت دوباره گویچه های قرمز مورد استفاده قرار می گیرد؛ اما توسط ماکروفاژها هضم نمی شود.
۲) تنها آهن آزادشده توسط این فرایند، به مغز استخوان منتقل می شود و بخش پروتئینی هموگلوبین توسط ماکروفاژ تجزیه میشود.
٣) کیسه صفرا تنها محل ذخیره مواد تشکیل دهنده صفرا است و هیچ یک از مواد تشکیل دهنده صفرا در کیسه صفرا ساخته نمی شوند -
۸.کدام عبارت، درباره کلیه های انسان، صحیح است؟
۱) اوره می تواند با رسوب در نفرونها، سبب ایجاد سنگ کلیه شود.
۲) انشعابات سرخرگ کلیه در فواصل میان هرمها، نخستین شبکه مویرگی را می سازد.
۳) بخشی از نفرون که در آن تراوش انجام می گیرد، در بخش مرکزی کلیه مشاهده نمی گردد.
۴) همه یاخته هایی که موادی را به فضای درون نفرون ترشح می کنند، از نظر شکل و اندازه مشابه اندجواب گذینه ۳ / از کلافک به کپسول بومن تراوش انجام می شود. کلافگ و کپسول بومن فقط در بخش قشری کلیه مشاهده می شود.
بررسی سایر گزینه ها:
۱)رسوب بلورهای اوریک اسید (نه اوره) در کلیه، سبب ایجادسنگ کلیه می شود.
نکته : اوره در آب، محلول است.
۲) به هر کلیه یک سرخرگ وارد می شود. انشعابات این
سرخرگ، از فواصل بین هرمها عبور می کند و در بخش قشری به سرخرگهای کوچک تر تقسیم می شود. این انشعابات در نهایت، کلافکها را در کپسول های بومن می سازند. بنابراین انشعابات سرخرگهای موجود در بخش قشری کلیه، کلافک (نخستین شبکه مویرگی) را می سازد، نه سرخرگهای بین هرمی!
۴)در ترشح، موادی که لازم است تا دفع شوند از مویرگهایدور لوله ای یا خود یاخته های گردیزه به درون نفرون ترشح می شوند.مویرگهای دور لوله ای، ظاهر سنگفرشی و یاخته های گردیزه، ظاهر مکعبی دارند. -
۹.فردی سالم با گروه خونی A مثبت دارای دو فرزند دختر است که یکی از آنها دارای گروه خونی B و مبتلا به هموفیلی است و فرزند دیگر مبتلا به فنیل کتونوری و دارای گروه خونی A منفی است. کدام گزینه، درباره این فرد صدق می کند؟
) از نظر صفات وابسته به X ژن نمود خالص دارد.
۲) با هر بار میوز حداکثر شانزده نوع گامت تولید می کند.
۳) می تواند گامتی فاقد کروموزوم X تولید کند.
۴) می تواند پسری سالم از نظر هر دو بیماری با گروه خونی Oمثبت داشته باشد.جواب گذینه ۴/برای این فرد باید چهار چیز را مشخص کنیم:
۱) این فرد مرد است یا زن؟ از آنجا که این فرد سالم است و دختر مبتلا به هموفیلی دارد، قطعا زن است. چون دختر مبتلا به هموفیلی قطعا پدر بیمار دارد، پس ژنوتیپ او xHxh است.
۲) ژنوتيپ او از نظر گروه خونی ABO چیست؟ این فرد ممکن است AA یا AO باشد .اما از آنجا که فرزندی با گروه خونی B(BO) دارد،قطعا ژنوتیپ این فرد AO است .
۳) از نظر گروه خونی Rh چگونه است؟ گروه خونی او مثبت است(DD یا Dd)، اما از آنجایی که فرزندی با گروه خونی منفی دارد، پس ژنوتیپ این فرد، Dd است.
۴) از نظر فنیل کتونوری چگونه است؟ از آن جایی که فرزند مبتلا به فنیل کتونوری دارد و خود این فرد سالم است، پس او ناقل فنیل کتونوری است و ژنوتیپ Ff دارد. از نظر هموفیلی هم که گفتیم چگونه است. از آن جایی که این فرد دارای یک دختر مبتلا به هموفیلی است ( Xhxh)، بنابراین می تواند دارای یک X حاوی الل h باشد و چون فرد مورد سؤال سالم است، در نتیجه می توان فهمید که دارای جنسیت مؤنث است و از نظر هموفیلی ناخالص است. (xHxh) این فرد دارای یک کروموزوم X سالم، دگره 0 و هم چنین دگره D
و F است، پس می تواند پسری سالم از نظر هر دو بیماری با گروه خونی O مثبت داشته باشد.
بررسی سایر گزینه ها:
۱)از نظر هموفیلی ناخالص است.
۲)در جنس زن، با هر بار میوز، فقط یک گامت تولید می شود.
۳)در مردان، گامت فاقد کروموزوم X تولید می شود؛ نه زنان! -
۱۰.نوعی از ساختارهای جانوری که .................، به طور حتم ...........
۱) نشان دهنده رد پای تغییر گونه ها می باشند - نسبت به ساختارهای مشابه خود اندازه کوچک تری دارند
۲) برای رده بندی جانداران مورد استفاده قرار می گیرند - نشان دهنده ساختارهای یکسان در مهره داران هستند
۳) بیانگر روش های مختلف سازش جاندار برای یک نیاز هستند - نسبت به یکدیگر طرح ساختاری متفاوتی دارند.
۴) در تشریح مقایسه ای گونه ها مورد استفاده قرار می گیرند - خویشاوندی میان گونه های مختلف را آشکار می کند.جواب گذینه ۳ / ساختارهایی را که کار یکسان اما طرح ساختاری متفاوت دارند، ساختارهای آنالوگ می نامند. این ساختارها نشان می دهند که برای پاسخ به یک نیاز، جانداران به روش های مختلفی سازش پیدا کرده اند.
بررسی سایر گزینه ها:
۱) اندام های وستیجيال، نشان دهنده رد پای تغییر گونه ها می باشند. این ساختارها در یک عده بسیار کارآمد هستند اما در عده دیگر، کوچک یا ساده شده و حتی ممکن است فاقد کار خاصی باشند.
۲) ساختارهای همتا برای رده بندی جانداران مورد استفاده قرار می گیرند. اما باید توجه داشته باشید که این ساختارها فقط نشان دهنده ساختارهای یکسان مهره داران نیست، بلکه بی مهرگان نیز می توانند
دارای ساختارهای همتا باشند.
۴)ساختارهای همتا، آنالوگ و وستيجيال در تشریح مقایسه ای گونه ها مورد استفاده قرار می گیرند اما دقت کنید که ساختارهای آنالوگ خویشاوندی میان گونه های مختلف را آشکار نمی کنند. -
۱۱.کدام عبارت، درباره تنظیم بیان ژنهای مربوط به تجزیه لاکتوز در اشرشیاکلای، درست است؟
۱) توالی واحدهای سازنده دی ساکارید، توسط سه زن متوالی تعیین می گردد.
۲) در حضور لاکتوز، پروتئین مهار کننده تغییر شکل یافته و به توالی اپراتور متصل می شود.
۳) محصول ژن مهارکننده، بر فرایند رونویسی بعضی از ژنهای تجزیه کننده لاکتوز مؤثر است.
۴) در پی اتصال دی ساکارید به پروتئین مهارکننده، انرژی جایگزین بیشتری در اختیار یاخته قرار می گیردجواب گذینه ۴ /قند مصرفی ترجیحی اشرشیاکلای، گلوکز است. در نبود گلوکز، این باکتری می تواند از لاکتوز یا مالتوز استفاده کند. با اتصال لاکتوز به پروتئین مهار کننده، امکان رونویسی از ژنهای تجزیه کننده لاکتوز فراهم می شود و یاخته می تواند در غیاب گلوکز، از لاکتوز استفاده کند.
نکته : لاكتوز یا همان قند شیر، نوعی دی ساکارید است.
بررسی سایر گزینه ها:
۱)لاكتوز نوعی دی ساکارید است که از خارج یاخته جذب و درداخل یاخته تجزیه می شود. برای ساخت لاکتوز در اشرشیاکلای،ژنی وجود ندارد.
۲) در حضور لاکتوز، پروتئین مهارکننده تغییر شکل یافته و از توالی اپراتور جدا می شود.
۳*با اتصال پروتئین مهار کننده به توالی اپراتور، رونویسی از هر سه ژن (نه بعضی ژنهای) تجزیه کننده لاکتوز، متوقف می شود و در صورت اتصال لاکتوز به آن، دوباره از اپراتور جدا شده و امکان رونویسی از هر سه ژن تجزیه کننده لاکتوز فراهم می شود. -
۱۲.خون سرخرگ بند ناف جنین انسان.....خون........ماهی، ......است
۱) همانند ۔ سرخرگ پشتی - روشن
۳) همانند - سرخرگ شکمی - تیره
۲) برخلاف - سیاهرگ شکمی - تیره
۴) برخلاف ۔ سرخرگ پشتی - روشنجواب گذینه ۳ / بند ناف جنین انسان دارای دو سرخرگ با خون تیره و یک سیاهرگ با خون روشن است.
هم چنین در ماهی، سرخرگ و سیاهرگ شکمی دارای خون تیره اما سرخرگ پشتی دارای خون روشن است. -
۱۳.کدام گزینه، صحیح است؟
۱) جاندارانی همچون شقایق های دریایی، فاقد هر گونه تغییر رفتار ژنتیکی هستند.
۲) در مواردی، محرک شرطی می تواند پاسخ مناسبی را در جانور ایجاد نماید
۳) بروز رفتار در هر جانور، مستلزم صدور پیام عصبی
از سمت مغز است.
۴) در تغییر هر رفتار ژنتیکی، آزمون و خطا نقش مؤثری دارد.جواب گذینه ۲ / در رفتار شرطی شدن کلاسیک، در صورتی که یک محرک شرطی همراه با یک محرک طبیعی قرار گیرد، پس از مدتی محرک شرطی به تنهایی می تواند پاسخ مناسبی را در جانور ایجاد نماید.
بررسی سایر گزینه ها:
۱) شقایق های دریایی با انجام رفتار خوگیری نسبت به حرکتهایمداوم آب، بازوهای خود را منقبض نمی کنند. این رفتار، نوعی یادگیری است که با تغییر رفتار در اثر تجربه حاصل می شود.
۳) واکنش و رفتار انسان در هنگام برخورد دست با یک جسم داغ،نوعی انعکاس است که در انجام این رفتار، نخاع پیام عصبی را صادر می کند
۴)رفتار شرطی شدن فعال نیازمند آزمون و خطا است
می کند. -
۱۴. یاخته های تشکیل دهنده پوست درخت، قادر به ......نیستند.
۱) جابه جایی شيره خام
۲) انتقال شیر پرورده
۳) مضاعف کردن DNAی درون هسته
۴) تولید ترکیب شش کربنة دوفسفاته (فروکتوز فسفانه)جواب گذینه ۱/ پوست درخت، از بن لاد چوب پنبه ساز و یاخته های حال از آن چوب پنبه و پارانشیم به همراه آوند آبکشی پسین و نخستین تشکیل شده است. پس در ساختار پوست، سيرة پرورده هست اماشیر خام نه!!
سایر گزینه ها:
۲)در آوند آبکشی شیر پرورده جریان دارد.
۳)بن لاد چوب پنبه ساز و پارانشیم، می توانند تقسیم شوند.
بنابر این، در مرحله S چرخه یاختهای DNAهای درون هسته را مضاعف میکنند.
۴)طی قند کافت با مصرف ATP و گلوکز، ترکیب شش گربه دوفسفانه (فروکتوز فسفاته) تولید میشود. در بنلاد چوب پنبه ساز و پارانشیم و یاخته همراه که یاخته های زنده هستند، قند كافت صورت می گیرد -
۱۵.کدام عبارت، درباره زنبورهای عسل یک جمعیت درست است؟
۱) هر صفت جهش یافته ای از والدین به همه زادهها منتقل می شود
۲) فرایند کراسینگ اور، می تواند منجر به عدم تولید گامت های نوترکیب شود
۲) به دنبال هر جهش، تغییری در تعداد نوکلئوتیدهای یک ژن ایجاد می شود.
۴) در مسیر ساخت هر یک از یاخته های جنسی، ساختارهای تترادی تشکیل می شودخب خب خب این بود از تستایی که امشب گذاشتم تعداد هم بردم بالا که زودتر به بقیه کنکور ها برسیم تحلیل این تست ها رو فردا قرار میدم یه تحلیل توووووووپ
امیدوارم مفید باشه براتون
روز به روز موفق تر از دیروز
جواب گذینه ۲ / کراسینگ اور در یک یاخته میتواند منجر به تولید گامت های نوترکیب نشود (زمانی که دگره ها یکی باشند). تنها زمانی كراسینگ اور می تواند منجر به تولید گامت های نوترکیب شود که منجر به ایجاد ترکیب های جدید دگرهای در یاخته شود
بررسی سایر گزینه ها:
۱)جهشی که در یاخته های پیکری یک فرد ایجاد شده باشد، قابل انتقال به نسل بعدی نخواهد بود.
۳)جهش جانشینی بدون تغییر در تعداد نوکلئوتیدهای یک زن، اثر خود را اعمال می کند.
۴) زنبورهای عسل نر، جانورانی تک لاد هستند و با تقسیم میتوز به تولید گامت های نر (اسپرم) می پردازند، می دانید که ساختارهای تترادی تنها در تقسیم میوز ایجاد میشود. -
این بود از تحلیل های دیشبی ها به زودی تست های امشب رو هم قرار میدم
موفق و شاد و پیروز باشید
-
شهیده sh در تحلیل میراث کمپبل با چاشنی کنکور ! گفته است:
Bio سلام
بنظر من اینطور نمیتونه باشه چون ببینید اون پوشش یه نوع پلی ساکاریده و این نمو منظور ایجاد اندام و بافت جدید هست اون صرفا یه پوششه .
این نظر من هست .توی کتاب گفته که هنه جانداران نمو دارن منم یه نمونه گفتم و اینکه رشد و نمو مثل خیلی از مسائل در زیست نسبین حالا دیگه مختاریان قبول کنین مختاریان نکنین