زیست دهم فصل ۲
-
آیا ماده زمینه درون سیتوپلاسمه ؟
-
سلام دوستان امیدوارم حالتون خوب باشه
بچه ها میشه بگید مایع بین یاخته ای و ماده زمینه ای و مایع بین بافتی وسیتوپلاسم چی هستند؟ و چه فرقی باهم دارن؟
خواهش میکنم توضیح بدیدمن خیلی وقته این سوالو دارم ولی هنوز جوابی براش پیدا نکردم
@دانش-آموزان-آلاء @دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا @تجربیا
@دهم @یازدهم @دوازدهم @همیارHelen Alinia 2 سلام
خوبین؟
چند وقتی نبودی قبل بسته شدن پی وی به دوتا اکانتت پیام دادم ، نمیدونستم کدومش فعاله، اگه داری درس میخونی آفررررین و این طرفا نیا مگه این که سوال داشته باشید
در مورد این سوال من خیلی صحبت کردم ، قراربود برام دقیق شرح بدین که کجاشو متوجه نمیشین
تکلیف سیتوپلاسم که مشخصه چون داخل سلول هست، فکر کنم مشکل سر ماده زمینه ای و مایع بین یاختهای هستشمصطفی عباسیان در زیست دهم فصل ۲ گفته است:
خیر ، سیتوپلاسم داخل سلول هست ولی ماده زمینه ای در زمینه ( اطراف) سلول هست
-
Helen Alinia 2 سلام
خوبین؟
چند وقتی نبودی قبل بسته شدن پی وی به دوتا اکانتت پیام دادم ، نمیدونستم کدومش فعاله، اگه داری درس میخونی آفررررین و این طرفا نیا مگه این که سوال داشته باشید
در مورد این سوال من خیلی صحبت کردم ، قراربود برام دقیق شرح بدین که کجاشو متوجه نمیشین
تکلیف سیتوپلاسم که مشخصه چون داخل سلول هست، فکر کنم مشکل سر ماده زمینه ای و مایع بین یاختهای هستشمصطفی عباسیان در زیست دهم فصل ۲ گفته است:
z Gheibi سلام شما خوبین؟
اره دارم درس میخونم . فهمیدن این سوالم برام ارزو شده
-
Helen Alinia 2 سلام
خوبین؟
z Gheibi اره سیتوپلاسمو میدونم
مایع بین یاخته ای و ماده زمینه ای و مایع میان بافتی رو نمیدونم.ممنون میشم کمک کنی -
z Gheibi سلام شما خوبین؟
Helen Alinia 2 در زیست دهم فصل ۲ گفته است:
z Gheibi سلام شما خوبین؟
ممنونم
آفرین
مایع بین یاخته ای و ماده زمینه ای و مایع میان بافتی رو نمیدونم.ممنون میشم کمک کنیمایع بین یاختهای و میان بافتی یکی هستن
ماده زمینه ای کلی پروتئین و مواد مختلف داره که مثل چسب سلول های بافت پیوندی را به هم میچسبونه
حالا برای تغذیه بافت از خون مایعی تراوش میشه که به بیرون سلول و لابهلای بافت پیوندی ( لابهلای سلولها و ماده زمینه ای)میاد و سلول ها رو تغذیه می کنهاگر متوجه نشدید بفرمایید که دقیقا کجا ابهام دارین
-
z Gheibi سلام شما خوبین؟
ممنونم
آفرین
مایع بین یاخته ای و ماده زمینه ای و مایع میان بافتی رو نمیدونم.ممنون میشم کمک کنیمایع بین یاختهای و میان بافتی یکی هستن
ماده زمینه ای کلی پروتئین و مواد مختلف داره که مثل چسب سلول های بافت پیوندی را به هم میچسبونه
حالا برای تغذیه بافت از خون مایعی تراوش میشه که به بیرون سلول و لابهلای بافت پیوندی ( لابهلای سلولها و ماده زمینه ای)میاد و سلول ها رو تغذیه می کنهاگر متوجه نشدید بفرمایید که دقیقا کجا ابهام دارین
z Gheibi میشه یبار با مثال توضیح بدید؟ ماده زمینه ای رو فقط بافت پیوندی داره؟ و خون تو رگ توی بافته؟
-
z Gheibi سلام شما خوبین؟
ممنونم
آفرین
z Gheibi میخام بدونم این ماده زمینه ای و بین یاخته ای دقیقا کجا قرار دارن؟ اگر مثلا سلول رو چند تا تیله فرض کنیم میشه گفت که ماده زمینه ای یه چیز ژله ماننده که دوره این تیلس؟ینی یه لایه هستش که دوره سلول رو پوشونده و این لایه میره میچسبه به سلول های دیگه که اونا هم یه لایه چسبناک دوره خودشون دارن حالا این تیله ها که به هم چسبیدن باز بینشون یکم فضای خالی هست که اونجا مایع بین یاخته ای و رگ وجود داره درسته؟ یا نه فک کنم رگ اونجا نباشه رگ دوره بافت باید باشه؟
-
سلام دوستان امیدوارم حالتون خوب باشه
بچه ها میشه بگید مایع بین یاخته ای و ماده زمینه ای و مایع بین بافتی وسیتوپلاسم چی هستند؟ و چه فرقی باهم دارن؟
خواهش میکنم توضیح بدیدمن خیلی وقته این سوالو دارم ولی هنوز جوابی براش پیدا نکردم
@دانش-آموزان-آلاء @دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا @تجربیا
@دهم @یازدهم @دوازدهم @همیارHelen Alinia 2
سلام مایع بین سلولی و مایع میان بافتی با هم دقیقا یکین یه مایعین که دارای مواد غذایی هستن حالا چرا اسم شون فرق داره چون مایع بین سلولی این مایع پر از غذا رو بین دو یا چند تا سلول بررسی میکنی(تعداد سلول کم) ولی مایع میان بافتی نگاهت بین دو تا سلول نیست انقدر سلول ها زیاد شده که دیگه بافت شدن و دیگه میگیم مایع میان بافتی وگرنه کاملا یکین
سیتوپلاسم هم جزئی از سلول هست و اندامک ها و ساختار های سلولی و ماده زمینه ای داره که ماده زمینه ای شامل آب و مواد دیگه ای میشه مثل مواد غذایی
البته ماده زمینه ای تو بافت ها هم داریم که تو بافت های پیوندی داریم میتونه جامد یا نیمه جامد یا حتی مایع باشه و مولکول های بزرگی مثل گیلکوپروتئین هستن -
z Gheibi میخام بدونم این ماده زمینه ای و بین یاخته ای دقیقا کجا قرار دارن؟ اگر مثلا سلول رو چند تا تیله فرض کنیم میشه گفت که ماده زمینه ای یه چیز ژله ماننده که دوره این تیلس؟ینی یه لایه هستش که دوره سلول رو پوشونده و این لایه میره میچسبه به سلول های دیگه که اونا هم یه لایه چسبناک دوره خودشون دارن حالا این تیله ها که به هم چسبیدن باز بینشون یکم فضای خالی هست که اونجا مایع بین یاخته ای و رگ وجود داره درسته؟ یا نه فک کنم رگ اونجا نباشه رگ دوره بافت باید باشه؟
Helen Alinia 2 ببینید دقت کنید که ماده زمینه ای رو نمیشه تو همه سلول ها پیدا کرد بلکه در بعضی سلول ها و البته بافت ها یافت میشه مثلا تو بافت پیوندی میتونیم ماده زمینه ای رو ببینیم
-
z Gheibi میخام بدونم این ماده زمینه ای و بین یاخته ای دقیقا کجا قرار دارن؟ اگر مثلا سلول رو چند تا تیله فرض کنیم میشه گفت که ماده زمینه ای یه چیز ژله ماننده که دوره این تیلس؟
بله
البته برای بافت پیوندی سست حالت ژله ای داره، در بافت پیوندی خون ماده زمینه ای همان پلاسما است که حالت مایع دارد
یعنی یه لایه هستش که دوره سلول رو پوشونده و این لایه میره میچسبه به سلول های دیگه که اونا هم یه لایه چسبناک دوره خودشون دارن حالا این تیله ها که به هم چسبیدن باز بینشون یکم فضای خالی هست که اونجا مایع بین یاخته ای و رگ وجود داره درسته؟ یا نه فک کنم رگ اونجا نباشه رگ دوره بافت باید باشه؟
همشو درست متوجه شدین
و رگ در ساختار بافت نیستابهام دیگه ای هست؟