کروموزوم
-
برای یه سلول 2n=80 تو مرحله تلوفاز۲ اگر شناسنامه بخوایم بنویسیم مگه تو مرحله انافاز ۲ کروماتید های خواهری از هم جدا نمیشن پس الان تو تلوفاز ۲ یعنی کروموزوم ها غیر مضاعف اند پس دیگه تعداد کروماتید ها و DNA رو چطوری باید بنویسیم؟
یازده تجربی همیار دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا یازدهم دانش-آموزان-آلاء
-
برای یه سلول 2n=80 تو مرحله تلوفاز۲ اگر شناسنامه بخوایم بنویسیم مگه تو مرحله انافاز ۲ کروماتید های خواهری از هم جدا نمیشن پس الان تو تلوفاز ۲ یعنی کروموزوم ها غیر مضاعف اند پس دیگه تعداد کروماتید ها و DNA رو چطوری باید بنویسیم؟
sara hatami در کروموزوم گفته است:
کروموزم ۸۰
تعداد کروماتید ۸۰
تعداد DNA ۸۰
تعداد رشته پلی نوکلوتیدی ۱۶۰
الان این درسته ؟ -
sara hatami در کروموزوم گفته است:
کروموزم ۸۰
تعداد کروماتید ۸۰
تعداد DNA ۸۰
تعداد رشته پلی نوکلوتیدی ۱۶۰
الان این درسته ؟sara hatami برای یک سلول فک کنم درست باشه .( البته اینی که نوشتین قبل سیتوکینز درسته) برای بعد سیتوکینز چون دوتا هسته جدا میشن و هرکدومشون میشن یه سلول تعداد اینا نصف میشه .
ولی اگه بخوایم برای جفت سلول هارو حساب کنیم ( قبل سیتوکینز)اگه اشتباه نکنم میشه
کروموزوم ۱۶۰
کرومایتد ۱۶۰
سانترومر ۱۶۰
DNA ۱۶۰
رشته ۳۲۰
هاپلوئید غیر مضاعف -
sara hatami برای یک سلول فک کنم درست باشه .( البته اینی که نوشتین قبل سیتوکینز درسته) برای بعد سیتوکینز چون دوتا هسته جدا میشن و هرکدومشون میشن یه سلول تعداد اینا نصف میشه .
ولی اگه بخوایم برای جفت سلول هارو حساب کنیم ( قبل سیتوکینز)اگه اشتباه نکنم میشه
کروموزوم ۱۶۰
کرومایتد ۱۶۰
سانترومر ۱۶۰
DNA ۱۶۰
رشته ۳۲۰
هاپلوئید غیر مضاعفMahdi H مگه سلول حاصله از میوز ۱ که قراره وارد میوز ۲ بشه هاپلوعید نیس؟ پس یعنی کلا ۴۰ تا کروموزوم مضاعف تو مرحله انافاز ۲ داریم و نهایتا کروموزوم های خواهری در انافاز ۲ز هم جدا میشن و حالا ۸۰ تا کروموزم غیرمضاعف در تلوفاز ۲ داریم
-
Mahdi H مگه سلول حاصله از میوز ۱ که قراره وارد میوز ۲ بشه هاپلوعید نیس؟ پس یعنی کلا ۴۰ تا کروموزوم مضاعف تو مرحله انافاز ۲ داریم و نهایتا کروموزوم های خواهری در انافاز ۲ز هم جدا میشن و حالا ۸۰ تا کروموزم غیرمضاعف در تلوفاز ۲ داریم
sara hatami توی میوز ما در نهایت ۴ تا سلول داریم . منم برای چهارتا سلول حاصل رو گفتم . وگرنه برای هر سلول اینا تقسیم بر چهار میشن .
-
sara hatami فک کنم اینجوری بشه
توی حالتی که کروموزوم ها غیر مضاعف اند
تعداد کروماتید = تعداد کروموزوماما اگه کروموزوم مضاعف باشه
تعداد کروماتید = تعداد کروموزوم×۲و همیشه
تعداد کروماتید = تعداد DNA -
sara hatami سلام این همون سوالی بود که توی تایپیک قبلی از من پرسیده بودین؟
چون در مرحله ی تلوفاز ۲ هستیم هر کروموزوم دیپلوئیدی (همون ۲n) تبدیل میشه به چهارتا سلول هاپلوئیدی
پس چطوری حسابش میکنیم؟ ۸۰ رو تقسیم بر دو میکنیم (چون دیگه هاپلوئیدی هستن) تعداد کروموزوم هارو بدست میاریم
و اینجا علاوه بر هاپلوئیدی بودن، تک کروماتیدی هم هستن دیگه پس تعداد کروموزوم ها = تعداد کروماتید ها = تعداد DNA
(در این سلول ما ۴۰ تا کروموزوم ۴۰ تا کروماتید ۴۰ تا DNA داریم)
و در آخر سلول حاصل از میوز ۴۰ کروموزوم داره که با عمل لقاح، دوباره همون ۸۰ کروموزومی بشه
سوالی داشتین بازم بپرسین⚘ -
sara hatami سلام این همون سوالی بود که توی تایپیک قبلی از من پرسیده بودین؟
چون در مرحله ی تلوفاز ۲ هستیم هر کروموزوم دیپلوئیدی (همون ۲n) تبدیل میشه به چهارتا سلول هاپلوئیدی
پس چطوری حسابش میکنیم؟ ۸۰ رو تقسیم بر دو میکنیم (چون دیگه هاپلوئیدی هستن) تعداد کروموزوم هارو بدست میاریم
و اینجا علاوه بر هاپلوئیدی بودن، تک کروماتیدی هم هستن دیگه پس تعداد کروموزوم ها = تعداد کروماتید ها = تعداد DNA
(در این سلول ما ۴۰ تا کروموزوم ۴۰ تا کروماتید ۴۰ تا DNA داریم)
و در آخر سلول حاصل از میوز ۴۰ کروموزوم داره که با عمل لقاح، دوباره همون ۸۰ کروموزومی بشه
سوالی داشتین بازم بپرسین⚘atena abolhasani ممنونم که جواب دادید ولی نه سوال تاپیک قبلی این بود=
ینکه گفته بود شکل سلولی در حالت انافاز میتوز سلولی 2n=4 همانند انافاز میوز ۲ سلولی 2n=8 میتواند باشد
الان من نمیفهمم چرا عدد کروموزومی این دوتا باید باهم فرق کنه -
atena abolhasani ممنونم که جواب دادید ولی نه سوال تاپیک قبلی این بود=
ینکه گفته بود شکل سلولی در حالت انافاز میتوز سلولی 2n=4 همانند انافاز میوز ۲ سلولی 2n=8 میتواند باشد
الان من نمیفهمم چرا عدد کروموزومی این دوتا باید باهم فرق کنهsara hatami راستش اصلا متوجه منظور سوالتون نمیشم