نسبت هیدروژن در کربوهیدراتها
-
سلامی دوباره
دوستان تو پاسخنامه یه تستی این سوال رو پرسیده بود
نظرتون راجع به نسبت تعداد اتم های هیدروژن در دی ساکارید به مونوساکارید چیه؟
خودم یه تحلیلی کردم ولی نمیدونم درست هست یا نه
ممنون میشم نظرتون رو بگید
@دهم @یازدهم @دوازدهم @بچه-های-کنکور-تجربی-1400 -
@sania-andiravan سلام گلوکز رو درست گفتید ولی دی ساکارید رو نه. دی ساکاریدها میشن گلوکز و مالتوز و ساکارز که همشون فرمولشون میشه: C12H22O11.
دلیلش هم اینه که وقتی دو تا منوساکارید ترکیب میشن، یک دیساکارید و یک آب(محصول جانبی) تولید میشه.
فرمول آب H2O هست پس یک دی ساکارید به جای 24تا، 22 تا هیدروژن داره. -
یه کمی شیمی با زیست ترکیب شده
اینطوری که داخل گلوکز یک سیکلو هگزان وجود داره و چون 6 تا کربن داره و هر کربن دو پیوند داره پس دوتا هیدروژن میگیره که تعداد هیدروژن ها برابر 12 تا میشه حالا اگه دوتا سیکلو هگزان کنار هم قرار بگیر به خاطر ترکیب شدن یا همون سنتز آبدهی یکی کمتر از تعداد مونومرها آب تولید میشه و از اونجایی که آب H2O هستش تعداد همه ی اتم ها در گلوگز دوبرابر میشه و یکی از اکسیژن کم میشه و دو تا از هیدروزن که فزمول دی ساکارید میشه C12H22O11.