محفل مذهبی
-
موضوع هشتم: مهدویت
بازه زمانیم نداریم برای این موضوع
-
@n-n-good سلام چراکاملا موافقم ولی این چندوقته حال گشتن برای مطالب نداشتم از امروز سعی میکنم برگردم
@roghayeh-eftekhari سلام عزیزم 🥰
مرسی -
مهدویت، موعود باوری به معنای اعتقاد به یک نجاتبخش است که در آخرالزمان برای نجات و رهایی انسانها و برقراری صلح و عدالت خواهد آمد. اعتقاد به منجی، در ادیان و ملل و اقوام مختلف و با آیینها و فرهنگهای کاملاً متفاوت وجود دارد و در آنها منجی موعود و نجاتبخش به اَشکال و صور گوناگون و متنوعی مطرح شده است. در میان این گروهها، شیعه به ظهور حضرت مهدی(عج) معتقد است.
-
استفاده از واژه مهدی به معنای منجی و نجاتبخش عمدتاً بر اساس احادیث نبوی است. «الْمَهْدِی مِنْ وُلْدِی، وَجْهُهُ کالْکوْکبِ الدُّرِّی، وَ اللَّوْنُ لَوْنٌ عَرَبِی، وَ الْجِسْمُ جِسْمٌ إِسْرَائِیلِی، یمْلَأُ الْأَرْضَ عَدْلًا کمَا مُلِئَتْ جَوْراً، یرْضَی بِخِلَافَتِهِ أَهْلُ السَّمَاءِ وَ الطَّیرُ فِی الْجَو: مهدی مردی از اولاد من است رنگ بدن او رنگ نژاد عرب و اندامش مانند اندام بنی اسرائیل است، در گونه راست وی خالی است که چون ستاره تابناکی بدرخشد زمین را پر از عدل کند چنان که پر از ظلم شده باشد، ساکنان زمین و آسمان و پرندگان هوا در خلافت وی خشنود خواهند بود»
-
موعود باوری به معنای اعتقاد به یک نجات بخش است که در آخرالزمان برای نجات و رهایی انسانها و برقراری صلح و عدالت خواهد آمد. منجی موعود و نجاتبخش در نزد اقوام و ملل مختلف با آیینها و فرهنگهای کاملاً متفاوت، به اَشکال و صور گوناگون و متنوعی مطرح شده است؛ اما جملگی تقریباً در یک نکته متفقالقولاند که نجات بخشی خواهد آمد و آنان را از یوغ بندگی ستمکاران و حاکمان زورگو رهانیده، جامعهای پر از عدل و داد به وجود خواهد آورد. هندوها انتظارِ دهمین تجلی ویشنو یا کالکی را دارند؛ بوداییها ظهور بودای پنجم را منتظرند؛ یهودیان مسیح (ماشیح) را نجات دهنده میدانند؛ مسیحیان، فارقلیط را میطلبند که عیسی مسیح مژدة آمدنش را داده است؛ و بالاخره مسلمانان که قائل به ظهور حضرت مهدی(عج) هستند.
-
سلام دوستان شرکت نمی کنید؟
-
-
امروز طبق بعضی منابع تولد حضرت عبدالعظیم حسنی ییان شده به همین مناسبت یه متن از زندگینامه ایشون میزارم
-
عبدالعظیم حسنی (۱۷۳-۲۵۲ق) مشهور به شاه عبدالعظیم و سیدالکریم از سادات حسنی و از راویان حدیث. نسب او با چهار واسطه به امام حسن مجتبی(ع) میرسد. شیخ صدوق، مجموعه روایات وی را با عنوان جامع اخبار عبدالعظیم گردآوری کرده است. عبدالعظیم حسنی، امام رضا(ع) و امام جواد(ع) را درک کرده و نقل است که ایمان خویش را بر امام هادی(ع) عرضه داشت و در زمان او وفات یافت. حرم حضرت عبدالعظیم در شهر ری قرار دارد و زیارتگاه شیعیان است. در برخی روایات ثواب زیارت قبر او برابر با ثواب زیارت قبر امام حسین(ع) دانسته شده است.
منبع:ویکی شیعه
-
@Infinitie-A سلام
غیبت چیه؟؟
میدونم سوالم خیلی کلیه اما من ریز به ریزجوابشو میخوام یه جواب کامل نه اینطور که جوابش بشه حرف زدن پشت سر دیگران
خب اگه حرف زدن پشت سر دیگران بده مثلا موقع غافلگیر کردن یه نفرم مجبوری پشت سرش حرف بزنی اینم غیبته؟؟ -
@Infinitie-A سلام
غیبت چیه؟؟
میدونم سوالم خیلی کلیه اما من ریز به ریزجوابشو میخوام یه جواب کامل نه اینطور که جوابش بشه حرف زدن پشت سر دیگران
خب اگه حرف زدن پشت سر دیگران بده مثلا موقع غافلگیر کردن یه نفرم مجبوری پشت سرش حرف بزنی اینم غیبته؟؟@roghayeh-eftekhari در محفل مذهبی گفته است:
@Infinitie-A سلام
غیبت چیه؟؟
خب اگه حرف زدن پشت سر دیگران بده مثلا موقع غافلگیر کردن یه نفرم مجبوری پشت سرش حرف بزنی اینم غیبته؟؟سلام
غیبت یعنی اینکه در غیاب دیگران، بخوای به قصد تحقیر کردن یا ابرو بردن یا کلا تخریب کردن دیگران، از ضعف های جسمی یا روحی یا هرچیزی که جنبه تخریبی بگیره استفاده کنی
مثلن، من ادم دروغگوییم، فرض کن به یکی دروغ گفتم، اونم میره به قصد بردن ابروی من، به همه میگه که من دروغ گفتم، این میشه غیبت
چون طرف با اینکار خواسته منو تخریب کنه
یا مثلا، فرض کن یکی از دوستام بخواد بیاد به من راجع به حرفای زشتی که آقای A یا B پشت سرم میزنن، بخواد بگه، اونموقع باز کار دوست من میشه غیبت، چون با اینکار قطعا من دیدِ دوستانه ایی نسبت به اونا پیدا نمیکنم
در کل یعنی اینکه اقا تو زشتی کسی دیگه رو ترویج نده!!
بخاطر همین حضرت علی (ع) میگه اگر دیدی یه نفر شب دزدی کرد، حق نداری فردا صبح به چشم یه دزد بهش نگاه کنی(انشالله که روایت همینه)
چرااا؟؟ چون اقا ممکنه من دزدی کرده باشم، درجا از کارم پشیمون شده باشم!!! خب بقیه به چه حقی میخوان منو بی آبرو کنن؟؟؟
یا مثلن من یه کار اشتباهی از روی حواس پرتی انجام دادم، و از کار خودم هم پشیمونم، خب اینجا من خودم پشیمون شدم، دیگه چرا بقیه باید بیان جار بزنن که من اشتباه کردم؟ درسته اشتباه کردم ولی خب ممکنه پشیمون شده باشم!!
از اینا که بگذریم
گفتیم که غیبت ذکر بدیه دیگه
پس اگه من خوبی کسیو پشت سرش گفتم، نه این غیبت نمیشه!
همچنین گفتیم اگر به قصد تحقیر یا تخریب یا بی ابرو کردن باشه غیبت میشه، خب اگه اینا نباشه، غیبت محسوب نمیشه
مثلا اگر برای اصلاح شخص مورد نظر باشه، غیبت نمیشه
یعنی من میدونم دوستم دروغگوعه، برای اصلاح رفتارش میتونم این ویژگیشو با یکی دیگه درمیون بزارم که اون میتونه کمکم کنه که با هم دوستمو اطلاح کنیم، خب باز اینجا مشکل نداره!
یا باز مثلا اینکه اگر به قصد دادن مشخصات ظاهری باشه بازم مشکل نداره، چون نیت تخریب نیست
مثلا بخوای بگی: همونی که چاقه،قدش کوتاهه، معلوله و...
و تو مثال خودت هم که دقیق نفهمیدم چیه ولی خب فک کنم نه غیبت نیست -
@roghayeh-eftekhari در محفل مذهبی گفته است:
@Infinitie-A سلام
غیبت چیه؟؟
خب اگه حرف زدن پشت سر دیگران بده مثلا موقع غافلگیر کردن یه نفرم مجبوری پشت سرش حرف بزنی اینم غیبته؟؟سلام
غیبت یعنی اینکه در غیاب دیگران، بخوای به قصد تحقیر کردن یا ابرو بردن یا کلا تخریب کردن دیگران، از ضعف های جسمی یا روحی یا هرچیزی که جنبه تخریبی بگیره استفاده کنی
مثلن، من ادم دروغگوییم، فرض کن به یکی دروغ گفتم، اونم میره به قصد بردن ابروی من، به همه میگه که من دروغ گفتم، این میشه غیبت
یا مثلا، فرض کن یکی از دوستام بخواد بیاد به من راجع به حرفای زشتی که آقای A یا B پشت سرم میزنن، بخواد بگه، اونموقع باز کار دوست من میشه غیبت، چون با اینکار قطعا من دیدِ دوستانه ایی نسبت به اونا پیدا نمیکنم
بخاطر همین حضرت علی (ع) میگه اگر دیدی یه نفر شب دزدی کرد، حق نداری فردا صبح به چشم یه دزد بهش نگاه کنی(انشالله که روایت همینه)
چرااا؟؟ چون اقا ممکنه من دزدی کرده باشم، درجا از کارم پشیمون شده باشم!!! خب بقیه به چه حقی میخوان منو بی آبرو کنن؟؟؟
یا مثلن من یه کار اشتباهی از روی حواس پرتی انجام دادم، و از کار خودم هم پشیمونم، خب اینجا من خودم پشیمون شدم، دیگه چرا بقیه باید بیان جار بزنن که من اشتباه کردم؟ درسته اشتباه کردم ولی خب ممکنه پشیمون شده باشم!!
از اینا که بگذریم
همچنین گفتیم اگر به قصد تحقیر یا تخریب یا بی ابرو کردن باشه غیبت میشه، خب اگه اینا نباشه، غیبت محسوب نمیشه
یعنی من میدونم دوستم دروغگوعه، برای اصلاح رفتارش میتونم این ویژگیشو با یکی دیگه درمیون بزارم که اون میتونه کمکم کنه که با هم دوستمو اطلاح کنیم، خب باز اینجا مشکل نداره!
یا باز مثلا اینکه اگر به قصد دادن مشخصات ظاهری باشه بازم مشکل نداره، چون نیت تخریب نیست
@roghayeh-eftekhari در محفل مذهبی گفته است:
@Infinitie-A سلام
غیبت چیه؟؟
از اینا که بگذریم
@infinitie-a حالا اگه به قصد هشدار مجبوری غیبت کنی چی؟؟
یعنی مجبوری بگی فلانی این اینطوره بهت آسیب میزنه و تو باید به این دلایل حواست باشه؟؟@roghayeh-eftekhari فکر کنم غیبت بشه
ولی خب میپرسم
-
@roghayeh-eftekhari