محفل مذهبی
-
@roghayeh-eftekhari
-
@roghayeh-eftekhari فکر کنم غیبت بشه
ولی خب میپرسم
-
@roghayeh-eftekhari در محفل مذهبی گفته است:
@Infinitie-A دین ما به چه کسی میگه کافر؟؟
اع این
سوال خودمم هست حقیقتش:/
مثل اینکه یه سری حدیث هست که مشخص کرده
یه سری هم مثل اینکه، این بحث اختلافیه بین مراجع
یعنی از نظر هر مرجع، کافر ممکنه معنای متفاوتی داشته باشه
یعنی اینطور هست، ولی خب من دنبال روایت و حدیثش
هم هستم، اگر پیدا کردم خبر میدم -
@Infinitie-A دین ما به چه کسی میگه کافر؟؟
اع این
سوال خودمم هست حقیقتش:/
مثل اینکه یه سری حدیث هست که مشخص کرده
یه سری هم مثل اینکه، این بحث اختلافیه بین مراجع
یعنی از نظر هر مرجع، کافر ممکنه معنای متفاوتی داشته باشه
یعنی اینطور هست، ولی خب من دنبال روایت و حدیثش
هم هستم، اگر پیدا کردم خبر میدم -
@Infinitie-A درچه جاهایی دروغ جایزه؟؟
توی ۳ تا جاست
۱.اصلاح کردن بین دو دوست، یعنی بخوای دوتا از دوستات رو آشتی بدی، حق داری دروغ بگی
۲.توی جنگ، مثلن اسیر شدی، و ازت میخوان اطلاعات بهشون بدی، اونجا حق داری دروغ بگی
۳.این هم مطمئن نیستمیعنی دوتا چیز واسه این شنیدم
یکیش اینه که واسه خوشحال کردن همسر میتونی دروغ بگی
یکیش اینه که برای نجات جان یه نفر دیگه میتونی دروغ بگی -
توی ۳ تا جاست
۱.اصلاح کردن بین دو دوست، یعنی بخوای دوتا از دوستات رو آشتی بدی، حق داری دروغ بگی
۲.توی جنگ، مثلن اسیر شدی، و ازت میخوان اطلاعات بهشون بدی، اونجا حق داری دروغ بگی
یکیش اینه که برای نجات جان یه نفر دیگه میتونی دروغ بگی -
توی ۳ تا جاست
یکیش اینه که برای نجات جان یه نفر دیگه میتونی دروغ بگی@infinitie-a وایس وایس
الان باز رفتم دیدم
مثل اینکه هردوش درسته
یعنی انگار ۵ تا جا هست که حق دروغ گفتن داری
که چهار تاش میشه همون بالایی
اون مورد اخر هم میشه حفظ جان و مال قابل توجه و ابروی شخص مسلمان (نه هر کسی) بشه -
@infinitie-a بازهم خیلی ممنون
راستی اون جواب اون سوال چیشد؟خواهش میکنم
پرسیدم
در کل جواب اصلیش میشه همین که خود خدا ماهارو برتری داده و اشرف مخلوقات قرار داده اینطوریه که ماها از جن هم برتریم
البته خب یکی بهم گفت جن ها هم عقل دارن ولی ضعیفتر از ماست، و یا اینکه جن ها چون محدودیت جسمی ماهارو ندارن، و ماها محدودیت جسم داریم، باعث میشه ماها برتر بشیم، چون ما با محدودیتمون میتونیم به درجات بالاتر برسیم ولی اونا بدون این محدودیتن
و حالا یه سری اطلاعات خورده ریزه دیگه، که خیلی مهم نیست
جواب کلیش میشه همون خط اول -
@infinitie-a خیلی ممنون
حالا فرض کن یه خطری تهدیدت کنه تو اون رو از خودت دور کنی بهتره یا نه اینکه بهش دروغ بگی ولی درحد متوسط نگهش داری؟؟؟@roghayeh-eftekhari در محفل مذهبی گفته است:
@infinitie-a خیلی ممنون
حالا فرض کن یه خطری تهدیدت کنه تو اون رو از خودت دور کنی بهتره یا نه اینکه بهش دروغ بگی ولی درحد متوسط نگهش داری؟؟؟ببین یه چیز جالب بگم
ما یه چیزی داریم به اسم توریه
توی اینترنت سرچ کن، ببین چیه، توریه خیلی وقتا به کارت میاد وقتی نخوای دروغ بگی، احتمالا میتونی توریه کنی و مشکلت رو حل کنی -
@Infinitie-A اگه قضاوت درست نیست پس چرا خدا به ما علم تحلیل اتفاقات و آدم هارو داده؟؟
چرا ما میتونیم انتخاب کنیم چه آدمی باشه چه آدمی نباشه؟؟
خب قطعا این انتخابه با قضاوت همراهه؟@roghayeh-eftekhari در محفل مذهبی گفته است:
@Infinitie-A اگه قضاوت درست نیست پس چرا خدا به ما علم تحلیل اتفاقات و آدم هارو داده؟؟
خب قطعا این انتخابه با قضاوت همراهه؟"قضاوت درست نیست" اتفاقا اشتباهه
حرف شما هم درسته
اگر قرار بر این بود که قضاوت کار ماها نباشه، ما احکام قضایی توی اسلام نداشتیم و اصلا قاضی بی معنی میشد
بحث اینه که معمولا ماها چون از قصد افراد دیگه خبر نداریم، اون هارو با اطلاعات ذهنی خودمون میسنجیم، و فکر میکنیم که طرف قصد و نیتش از کاری که کرده چیزیه که ما فکر میکنیم
یعنی مثلا من ادم ریاکاریم، وقتی ببینم یه نفر دیگه داره تو جمعیت به یه فقیری کمک میکنه، با اطلاعات خودم قطعا اولین چیزی که به ذهنم میرسه اینه که طرف هم برای خودنمایی و ریا خواسته اینکارو کنه، چون ذهن من در همین حد حالیشه!! مثل همین ضرب المثل:
کافر همه را به کیش خود پندارده
چون ماها نمیتونیم نیت افراد رو تشخیص بدیم و خدا میتونه، اومدن گفتن که ماها حق قضاوت نداریم، که درست نیست
درست اینه که بگیم • ماها حق زود قضاوت کردن نداریم•
یه چیزی که الان توی رسانه ها خیلی داره اتفاق میوفته و زود قضاوت میشه
من اگر صرفا یه فیلم دیدم که تقطیع شدس، نمیتونم در مورد نظر اون سخنران، حرفی بزنم، چون اینطور زود قضاوت کردم
اقا من میتونم با حرف زدن و پرسش پاسخ از قصد افراد باخبر بشم یا نه؟ میتونم دیگه! من اونموقعی حق دارم قضاوت کنم، که اطلاعات کافی جمع کرده باشم، البته خب بازم با اینحال قطعا قضاوت من مثه اون قضاوتی که خدا میکنه، نیست، ولی خب من وظیفمه که اول مطمئن بشم بعد بخوام نظر بدم
حتی اون کسایی هم که میگن قضاوت کار انسان نیست، توی رفتارشون ناخواسته دچار قضاوت میشن،حتی اگر خودشون متوجه نشن، چون چیزی نیست که شما بخوای از خودت جداش کنی!! -
@infinitie-a وایس وایس
الان باز رفتم دیدم
مثل اینکه هردوش درسته
یعنی انگار ۵ تا جا هست که حق دروغ گفتن داری
که چهار تاش میشه همون بالایی
اون مورد اخر هم میشه حفظ جان و مال قابل توجه و ابروی شخص مسلمان (نه هر کسی) بشه -
@infinitie-a بازهم خیلی ممنون
راستی اون جواب اون سوال چیشد؟خواهش میکنم
پرسیدم
در کل جواب اصلیش میشه همین که خود خدا ماهارو برتری داده و اشرف مخلوقات قرار داده اینطوریه که ماها از جن هم برتریم
البته خب یکی بهم گفت جن ها هم عقل دارن ولی ضعیفتر از ماست، و یا اینکه جن ها چون محدودیت جسمی ماهارو ندارن، و ماها محدودیت جسم داریم، باعث میشه ماها برتر بشیم، چون ما با محدودیتمون میتونیم به درجات بالاتر برسیم ولی اونا بدون این محدودیتن
و حالا یه سری اطلاعات خورده ریزه دیگه، که خیلی مهم نیست
جواب کلیش میشه همون خط اول -
@infinitie-a خیلی ممنون
حالا فرض کن یه خطری تهدیدت کنه تو اون رو از خودت دور کنی بهتره یا نه اینکه بهش دروغ بگی ولی درحد متوسط نگهش داری؟؟؟ببین یه چیز جالب بگم
ما یه چیزی داریم به اسم توریه
توی اینترنت سرچ کن، ببین چیه، توریه خیلی وقتا به کارت میاد وقتی نخوای دروغ بگی، احتمالا میتونی توریه کنی و مشکلت رو حل کنی -
خب قطعا این انتخابه با قضاوت همراهه؟"قضاوت درست نیست" اتفاقا اشتباهه
حرف شما هم درسته
اگر قرار بر این بود که قضاوت کار ماها نباشه، ما احکام قضایی توی اسلام نداشتیم و اصلا قاضی بی معنی میشد
بحث اینه که معمولا ماها چون از قصد افراد دیگه خبر نداریم، اون هارو با اطلاعات ذهنی خودمون میسنجیم، و فکر میکنیم که طرف قصد و نیتش از کاری که کرده چیزیه که ما فکر میکنیم
یعنی مثلا من ادم ریاکاریم، وقتی ببینم یه نفر دیگه داره تو جمعیت به یه فقیری کمک میکنه، با اطلاعات خودم قطعا اولین چیزی که به ذهنم میرسه اینه که طرف هم برای خودنمایی و ریا خواسته اینکارو کنه، چون ذهن من در همین حد حالیشه!! مثل همین ضرب المثل:
کافر همه را به کیش خود پندارده
چون ماها نمیتونیم نیت افراد رو تشخیص بدیم و خدا میتونه، اومدن گفتن که ماها حق قضاوت نداریم، که درست نیست
درست اینه که بگیم • ماها حق زود قضاوت کردن نداریم•
یه چیزی که الان توی رسانه ها خیلی داره اتفاق میوفته و زود قضاوت میشه
من اگر صرفا یه فیلم دیدم که تقطیع شدس، نمیتونم در مورد نظر اون سخنران، حرفی بزنم، چون اینطور زود قضاوت کردم
اقا من میتونم با حرف زدن و پرسش پاسخ از قصد افراد باخبر بشم یا نه؟ میتونم دیگه! من اونموقعی حق دارم قضاوت کنم، که اطلاعات کافی جمع کرده باشم، البته خب بازم با اینحال قطعا قضاوت من مثه اون قضاوتی که خدا میکنه، نیست، ولی خب من وظیفمه که اول مطمئن بشم بعد بخوام نظر بدم
حتی اون کسایی هم که میگن قضاوت کار انسان نیست، توی رفتارشون ناخواسته دچار قضاوت میشن،حتی اگر خودشون متوجه نشن، چون چیزی نیست که شما بخوای از خودت جداش کنی!! -
@infinitie-a خب ببین یه تیکه اشو نفهمیدم
۳.این هم مطمئن نیستم
یعنی دوتا چیز واسه این شنیدم
یکیش اینه که برای نجات جان یه نفر دیگه میتونی دروغ بگییعنی هردوتاش هست؟؟
-
@roghayeh-eftekhari خب بیا اینجا
-
اگر تمام دستورات اسلام رو بزاریم توی یه مکتب فکری به اسم انسانیت، اونوقت آیا بشر میتونه اونو بدون کمک خدا، اجرا کنه یا نه؟یعنی در واقع نقش خدا رو حذف کنیم از اسلام!
اونوقت اگر بشر میتونه اون قوانین رو انجام بده، چه نیازی به خدا هست؟ اینطور کار خدا بی حکمت میشه که! -
@roghayeh-eftekhari خب بیا اینجا
-
اگر تمام دستورات اسلام رو بزاریم توی یه مکتب فکری به اسم انسانیت، اونوقت آیا بشر میتونه اونو بدون کمک خدا، اجرا کنه یا نه؟یعنی در واقع نقش خدا رو حذف کنیم از اسلام!
اونوقت اگر بشر میتونه اون قوانین رو انجام بده، چه نیازی به خدا هست؟ اینطور کار خدا بی حکمت میشه که! -
@roghayeh-eftekhari دلیل؟