سلام مجدد
photo_2024-12-19_16-14-13.jpg
اینجا اون قسمتی که هایلایت سبز کردم بخشی هست که توان یکی کم میشه
میشه توضیح بدین چطور از توان یکی کم شده و نوشته شده منفی سینوس4ایکس
یا در ادامش شده منفی سینوس 2 ایکس؟
کلا لطفا توضیح بدین وقتی میگیم توان یکی کم یعنی چی و چطور محاسبه میشه؟"داخل همین مثال کافیه برام"
@ریاضیا @تجربیا @دوازدهم @دانشجویان-مهندسی @دانشجویان-پزشکی @دانشجویان-پیراپزشکی
سلام
photo_2024-12-19_13-48-17.jpg
داخل سوال بالایی استاد گفتن چون شیب منفیه پس علامت بالای 2 عوض میشه میره داخل جزء صحیح
اما تو سوال بعدی با وجود منفی بودن شیب این کارو نکردن"علامتو تغییر ندادن"
میشه توضیح بدین چرا؟
@ریاضیا @تجربیا @دوازدهم @یازدهم @دانشجویان-مهندسی @دانشجویان-پزشکی @دانشجویان-پیراپزشکی @دانشجویان-درس-خون
سوال از ریاضی دهم فصل ۳
-
سلام کسی میتونه حل این سوالو برام توضیح بده؟ شاید خیلی ساده باشه ولی من پایم ضعیفه و نمیفهممش
چطور اعداد زیر رادیکال رو به کسر پنج دهم و ۳۰ دهم و ... تبدیل کردن؟
(سوال از صفر تا صد ریاضی دهم فصل سه استاد لکستانی هست) -
disi beyg سلام
-
وقتی 5به توان 3 از زیر رادیکال با فرجه 3 بیرون میاد =5 میشه
-
10 به توان 3- هم ک از زیر رادیکال بیرون میاد = 10 به توان 1- میشه
و خب بین این دوتا ضرب هست 10 به توان 1- هم همون یک دهم هست که وقتی در 5 ضرب =میشه پنج دهم میشه
-
-
disi beyg
سلام دوست من
ببینید همونطور که اگر همزمان یه عدد رو در یه عدد دیگه ضرب و بعد تقسیم کنید (یعنی مثلا ۳×⅔ که انگار هست ۲×۳×⅓) انگار هیچ عمل خاصی انجام ندادیم و انگار ضرب و تقسیم با هم خنثی شدن
بین رادیکال و توان هم همین رابطه برقراره
اگر یه عدد زیر رادیکال قرار بگیره و توان اون عدد با فرجه رادیکال برابر باشه انگار اتفاق خاصی نیفتاده
مثلا ۹√ = ۳ چون فرجه رادیکال ۲ عه و ۳² هم میشه همون ۹ ، که اگر زیر رادیکال قرار بگیره با هم خنثی میشن
اینجا هم همینطوره ولی فرجه ۳ عه (ما رادیکال فرجه دو رو نمینویسیم ولی بقیه فرجه های رادیکال باید نوشته بشن)
۵³ با رادیکال فرجه ۳ خنثی میشه و همون ۵ ازش باقی میمونه
در مورد توان منفی ، اگر توان منفی باشه یعنی عدد کسریه ،مثلا ۲ به توان منفی یک برابر با ½ پس ۱۰ به توان منفی ۳ هم میشه یک هزارم
که اینجا تفاوت توان عدد زیر رادیکال و فرجه رادیکال فقط یه منفیه درسته؟ خب شما بعد از اینکه عدد رو از زیر رادیکال کشیدی بیرون ، توان منفی رو روش اعمال کن که کسری میشه
و تا آخر ...
اگر بازم جایی مشکلی بود بفرمایید تا توضیح بدم
(فقط یه نکته در مورد رادیکال فرجه زوج هست که اگر متغیر زیر رادیکال فرجه زوج قرار بگیره و بخوایم توان و رادیکالشو ساده کنیم ، باید قدر متغیر بیاد بیرون) -
miss. Mir1381 ممنونم خیلی کامل توضیح دادید لطف کردید