سلام.
چند تا سوال داشتم.
۱. یک گزینه اینطوری بود: یاخته های دارینه ای همانند لنفوسیت ها دارای گیرند های آنتی ژنی هستند. پاسخنامه این رو غلط گرفته بود. دلیلش هم این بود که داشتن گیرنده های آنتی ژنی مربوط به سومین خط دفاعی هست در حالی که یاخته های دارینه ای برای دومین خط دفاعی هستن. من منظورش رو متوجه نمیشم. داشتن گیرنده آنتی ژنی چه ارتباطی به سومین خط دفاعی داره.
۲. 1000026861.jpg
پاسخنامه اینجوری گفته بود: در پی مصرف طولانی مدت کوکائین کاهش مصرف گلوکز در بخش قشری بیشتر از بخش میانی مغز است. ولی به نظرم طبق شکلی که فرستادم دقیقا عکس این موضوع رو نشون میده. هرکاری کردم نتونستم متن رو با تصویر مطابقت بدم.
1000026864.jpg
صورت سوال داره میگه بخش درونی بعد پاسخنامه با بخش زیرین لایه عنکبوتیه این گزینه رو تحلیل کرده.😐
میدونم زیاده. شما به بزرگی خودتون ببخشید😁🌸
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء
سلام.
1000027243.jpg
لطفا این دو تا تست که مشابه هم هستن رو توضیح بدید. ایده اش رو متوجه نمیشم.
1000027245.jpg
این تست که میگه گروهی از x همانند گروهی از y، یعنی فقط باید درباره یک عضو از اعضای هر گروه صدق کنه؟
1000027246.jpg
ماکروفاژ و سلول های دیواره مویرگ چجوری در عملکرد پروتئین ها موثرند؟ شاید منظورش اینترفرون نوع یک هست که از اینها میتونه ترشح بشه.
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء
سلام
صورت تست طبق چیزی که زیر مینویسم بیان شده، میخوام لطفا بهم بگین به نظر شما منظور از ساختار ها چیه؟"کامل عنوان کنید لطفا"
با توجه به زنجیره ی انتقال الکترون و تشکیل ATP در میتوکندری در نتیجه ی فعالیت این زنجیره، در ارتباط با ساختار هایی که توانایی انتقال پروتون ها را دارند،کدام موارد درست اند؟
@دوازدهم @تجربیا @دانشجویان-پزشکی @دانشجویان-درس-خون
سلام وقتتون بخیر ❤️
ببخشید وقتتون رو میگیرم اگر در تستی بگه در آزمایش ایوری مخلوط شدن باکتری کپسول دار مرده و باکتری بدون کپسول زنده
این عبارت غلطه ؟
به خاطر اینکه نگفته عصاره باکتری کپسول دار یا اینکه مخلوط نشدن واقعا من فکر میکنم چون عصاره باکتری رو به باکتری بدون کپسول اضافه کرد میشه بهش گفت مخلوط؟
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@تجربیا
1.گفته در تخمدان یک نوزاد دختر 8 ماهه هر یاخته حاصل از تقسیم میتوز یاخته های اووگونی...
با توجه به اینکه نوزان هست و به دنیا اومده فقط اووسیت اولیه رو در نظر بگیرم یا چون توی کتاب چیزی نگفته و سوال گفته هر یاخته حاصل از تقسیم میتوز یاخته های اووگونی ، اووگونی رو هم در نظر بگیرم؟
2کراسینگ اوور با توجه به اینکه محتوای ژنی یاخته رو تغییر نمی دهد جهش محسوب نمیشه؟
3 چرا نمیتونیم بگیم هر هرم کلیه مجرایی انحصاری برای تخلیه به ساختار قیف مانند دارد؟
@تجربیا
سلام
صورت تست این هست:
کدام گزینه درباره ی مراحل همانند سازی درست است؟
و گزینه ی جواب میشه:
آنزیم شکننده ی پیوند های هیدروژنی، فقط به بخش های فاقد پروتئین دنا وصل می شوند.
پاسخنامه در ادامه برای این گزینه بیان کرده:
آنزیم هلیکاز فقط پس از جدا شدن پروتئین های همراه دنا به آن وصل می شود.
سوال من اینه منظورش از فاقد پروتئین
اینه که هیچ پروتئینی نباشه یا فقط هیستون؟
چون تو متن کتاب داریم که: قبل همانند سازی دنا باید پیچ و تاب فامینه، باز و پروتئین های همراه آن یعنی هیستون ها از آن جدا شوند.
(تست از آزمون ماز هستش)
@دوازدهم @تجربیا @دانشجویان-پزشکی @دانشجویان-پیراپزشکی
سلام بچه ها
توی شکل بی کیفیت ۶ صفحه ی ۲۰ زیست دهم نشون داده دو تا غدد زیرزبانی و زیرآرواره ای به هم متصل اند از طریق یک مجرا
بعد نشون داده که زیرزبانی تعدادی مجرا داره به سمت دهان ولی من مجرایی برای زیر آرواره ای به سمت دهان نمیبینم
آیا میشه گفت غده ی زیر آرواره ای مجرا نداره؟
یا تو شکل نشون نداده و برای کنکور سوال نمیاد؟!
@همیار
@دوازدهم
@تجربیا
@بچه-های-تجربی-کنکور-1401
Screenshot_2025-01-01-23-27-53-938_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2025-01-01-23-28-26-076_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام وقتتون بخیر
ببخشید تو سوال 10منظورش آکسون ولی چرا باید غلط باشه پایانه اکسونی انشعاب داره و جز آکسون یا من منظور این سوال نمیفهمم؟
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@تجربیا
نمک و فشار اسمزی خون
-
دلیل اینکه چرا نمک باعث خیز میشه میگیم به خون غلظت میده و باعث افزایش فشار خون و فشار تراوشی میشه و ۲ یون سدیم نمک باعث تنظیم فشار اسمزی مایعات بدن میشه
حالا یعنی الان تحلیلی که میگم درسته ؟؟؟
نمک غذا جذب میشه و از دستگاه گوارش میره تو خون و به خون غلظت میده و فشار خون میره بالا و از طرفی هم با تراوش مواد به مایع بین سلولی سدیم باعث افزایش فشار اسمزی مایع بین سلولی میشه و ما هم مواد زیادی میریزیم بیرون هم موقعه برگشت به خون- فشار اسمزی خون به بیان ساده زورش نمیرسه که برگردونه چون هر دو محیط تقریبا در یک فشار اسمزی قرار گرفتنسوال بعدی ) خوندم که(از وظایف مهم نمک، نگهداری آب در بدن است و سدیم یا ماده اصلی نمک طعام در مایعات بین سلولی وجود دارد. وقتی میزان نمک طعام در غذا بالا میرود، فشار اسمزی مایعات داخلی بدن افزایش مییابد و برای جبران این افزایش فشار، شخص دچار احساس تشنگی میشود و آب بیشتری مصرف میکند. در این شرایط آب اضافی در بدن تجمع یافته و ایجاد ادم میکند) حالا یعنی چی نگهداری اب در بدن؟؟ یعنی تو مایعات بین سلولی اب رو تو یون خودش نگه میداره که باعث افزایش فشاا اسمزی مایع بین سلولی میشه؟
-
-
سلام
من فکر میکنم منظور این جملع ای باشه که
در حالت عادی با مصرف زیاد سدیم برای به تعادل رسیدن فشار اسمزی بدن میزان اب زیادی رو دفع میکنی تا سدیم خارج شه
حالا در حالت ادم یا همون خیز با مصرف زیاد سدیم فرد اب بیشتری مصرف میکنه اما به دلیل بالا بودن فشار اسمزی و البتع به دلایلی که من دیگه نمیدونم چیه این اب از بدن به میزان لازم دفع نمیشه و در واقع تجمع اب زیاد میشه و حالت خیز ایجاد میشه
اما جمله اولت هم به نظرم درستع -
سلام خب ببین برای تحلیل اولت میتونم بگم یه جورایی درسته چون زمانی که سدیم زیاد بشه و دنباله اون فشار خون بره بالا و فشار تراوشی بیش از حد زیاد بشه در قسمته سیاهرگی مویرگ که ما نیاز داریم به فشار تراوشی کم که فشار اسمزی بهش بچربه و اب و مواد رو بکشه تو دیگه اینطوری نیست و نمیتونه درست و حسابی اب رو از داخل مایه میان بافتی جمع کنه
برای مورد دوم هم یکی از ساز و کار های بدنه سدیم و اب مصلا در بازجذب سدیم که در نفرون ها اتفاق میوفته با بازجذب سدیم ما اب هم وارد میکنیم و اینطوری اب بدن رو در حالت تعادل نگه میداریم مصه زمانی که اب کم میخوریم حجک خون کم میشه خون غلیظ میشه و فشار خونه کافی رو برای تراوش در سرخرگ آوران نداریم که اون میاد با ترشح آنزیم رنین در دیوارش یه سازو کاری راه بندازه که در اخر باعث بازجذب سدیم بشه که همراهش اب هم جذب بشه که اون تعادل کم اب نوشیدن برقرار بشه -
سلام خدمت آلایی های عزیز
ببیند سارا خانوم ، وقتی که صحبت از بیماری ادم یا همان خیز میشود ، دو فاکتور اصلی برای بحث کردن به وجود می آید ، یکی قلب و دیگری رگمی دانیم که وقتی بطن چپ خون را با فشار به سراسر بدن میفرستد خون موجود در سرخرگ ها حاوی یک فشار قوی به نام فشار تراوشی است (( فشار تراوشی در طول سرخ رگ ها یکسان نیست ، ولی در طول سرخ ها از فشار بالایی برخوردار است ))
در فشار تراوشی خون بدن حاوی مواد زیادی از جمله نمک ها و سایر مواد است (( البته که وجود سدیم به تنهایی بسیار خطرناک است چراکه ماده ی سمی است ))
بیشتر بودن نمک در بدن می تواند که منجر به غلیظ شدن خون در بدن بشود که این عامل میتواند منجر به ایجاد فشار خون بالا شود در فشار خون بالا (( فشار حاصل از بطن ها در حالت استراحت در بازو هایمان برابر 11 تا 14 است )) که در این فشار مواد به راحتی از مویرگ خارج میشود ولی در فشار خون بالا مثلا در فشار خون شماره ی 16 مواد باسرعت بیشتری در مویرگ های ما در حال حرکت کردن است که این خوب است چرا که مواد به راحتی میتوانند به راحتی از مویرگ ها خارج شوند ولی درموقع بازگشت مواد چون قدر ت فشار تراوشی از فشار اسمزی ((که در طول مویرگ ها ثابت است )) بیشتر است ، به این دلیل بازگشت مواد به سختی رخ میدهد (( یعنی روزانه که 20 لیتر خون از بخش داخلی بدن به بخش خارجی میرود در حالت استاندارد 17 لیتر آن باز میگردد و لی وقتی که حالت ، حالت استانداردی نیست به جای اینکه 17 لیتر مایع به بخش داخلی باز گردد 15 لیتر مایع باز میگردد )) که این عوامل سبب میشود که کار لنف سختر از قبل شود . لنفی که حداگثر میتواند 3 لیتر مایع را تصفیه و دوباره به خون باز گرداند ولی ان دولیتر اضافی روی دستش باقی می ماند و منجر به ایجاد تورم می شود که به آن ادم یا خیز میگویندشما به نظرم باید دوباره و یا سه باره این مطلب را بخوانید
-
seyyed ali vakhshuri خیلی خیلی ممنون بابت این همه توضیحات و تایمی که گذاشتید
-
sara cherry
سلام
حل شد مشکلتون؟ -
احمد قادری بله خیلی ممنون