سلام به دوستان گل آلایی
به خصوص دانشجوهای ورودی امسال
خوبین همگی ؟ اوضاع روبه راهه ؟
دانشجو شدنتون مبارک 🙂
دانشجویی یکی از دوران پرهیاهوی زندگیه هرکس به طریقی می گذرونه
برای بعضی ها میشه بهترین دوران زندگی و ساختن آینده
برای بعضی ها میشه پیدا کردن دوستان نابی که سالیان سال باهم باشن
و برای بعضی ها مسیر مهاجرت
و برای بعضی ها ترکیب همینا
و و و
خب حالا که شما هم وارد این مسیر و این دوران شدین
از روزای اول دانشگاهتون برامون بگین
از خاطره روز اول روز ثبت نام اولین کلاس و اولین اتفاقات بامزه ای که براتون میافته 😋
و هر چیز دیگه ای که خودتون دوست دارین 🙂
متن جایگزین
لذت ببرین از مسیر جدید زندگیتون از پیچ و خم هاش نترسین ادامه بدین با لبخند و امید یادتون نره زیبایی هاش رو هم ببینید هر روزش یه رنگه هر روزش یه حس و حالی داره تا چشم بهم بزنید می بینید داره به انتهاش میرسه تا می تونید خوب باشین و خوب بمونید و مولد خوبی باشین رد پاتون رو برای بقیه به یادگار بذارید شاد باشین و امیدوار و پر انرژی... @دانش-آموزان-آلاء @همیارسلام به همه دوستان عزیز
در جهت گسترش فرهنگ کتابخوانی تصمیم گرفتیم تایپکی راه اندازی کنیم که شما یکم کتاب غیر درسی بخونید 😂 خب همین اول بگم همتون لایک میکنین اول بعد پست میذارین اشتباه نزنین یدفه و منفی بدید 😂 اصلا هم دستوری نبود خلاصه نمیدونم
چه چیزایی میتونید بذارید :
-بریده ای از کتاب ها
-معرفی کتاب
-گذاشتن لینک دانلود کتاب اگه صوتی و ایناست و از سایتی برداشتید نگاه کنید حتما %(#ff0000)[منبع ] بذارید با تشکر
@دانش-آموزان-آلاء
سلام به همهی بچههای با انگیزه!
دیروز روز جهانی اشتباه بود؛ بهترین بهونهای که بتونیم کمی از اشتباهاتمون بگیم، بخندیم، درس بگیریم و تو مسیر امسال قویتر قدم برداریم!
بیاید از تجربههای پارسال بگیم:
چه اشتباهاتی داشتید که شاید در لحظه ناامیدتون کرد، ولی الان ازش یه درس خوب گرفتید؟
چطور تونستید از اون اشتباه عبور کنید؟
و مهمتر از همه، چه توصیهای برای بقیه دارید تا همگی سال تحصیلی بهتری رو شروع کنیم؟
این تاپیک جاییه برای صداقت و یادگیری؛ از خندهها، ناراحتیها و موفقیتهایی که بعد از اشتباهاتتون به دست آوردید! منتظریم تا قصههای شما رو بشنویم تا هممون با تجربههای هم، بهتر پیش بریم.
پس شروع کنید؛ اشتباهاتتون رو با ما به اشتراک بذارید و یه قدم جلوتر برداریم!
@دانش-آموزان-آلاء
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانشجویان-مهندسی
@دانشجویان-پزشکی
درود.به به بالاخره روز دختر رسید. روز دختر رو به همهتون تبریک میگم امیدوارم که همیشه سالم و سلامت و موفق باشید🌺🌺🌺🌺🌷🌷🌷🌷🎉🎉🎉🎉🎉🎉
انجمن رو منفجر کنید دخترا
@بچه-های-تجربی-راه-ابریشم @بچه-های-تجربی-کنکور-1401 @بچه-های-ریاضی-راه-ابریشم @بچه-های-ریاضی-کنکور-1401 @بچه-های-همخوانی @راه-ابریشمی-ها-ادبیات @راه-ابریشمی-ها-دینی @راه-ابریشمی-ها-ریاضی-تجربی @دانش-آموزان-آلاء
هاعییی بر شما ای هم کنکوریای من😂
چخبررر؟ خوبین؟
آقا داریم به لحظات ملکوتی اعلام نتایج نزدیک میشیم..
یعنی دیگه امروز فرداست که با استرس وارد سایت میشیم، هی منتظر لود شدن سایت میمونیم، آب دهنمون خشک میشه دست و پامون سرد میشه حتی ممکنه انگشتامون بلرزه، تا اینکه بالاخره اون عبارتو میبینیمش...
شما رو نمیدونم ولی این روزا ذهنم پر از سواله...
شاید مهم ترینشون ک احتمالا برای شما هم همینه اینه که: قراره با چه عبارتی رو به رو شم؟ مردود؟ قبولی؟ قبولی چی؟ قبولی کجا؟ قبولی کِی؟
و از اینا گذشته.. هر یک از این عنوان ها قراره برام چه سرنوشتی رقم بزنه؟
گیریم که رسیدم به خواستم... تهش که چی؟ یعنی قراره ی اینده گل و بلبل مثل همونچیزی که خیالپردازیشو میکنم داشته باشم؟
و یا اگه نرسم، قراره سرنوشت شومی داشته باشم؟
ایا اصلا قراره به قولی: "خواست و قسمتم یکی باشه؟"
شما چه سوالایی ذهنتونو درگیر کرده و باعث میشه نگران باشین؟
بیاین باهم حرف بزنیم :>
@بچه-های-تجربی-کنکور-1403 @بچه-های-ریاضی-کنکور-1403 @انسانیا @تجربیا @ریاضیا
درود🍷🍷y (488).gif
امیدوام حال خوبی رو داشته باشید
هر چند وقت یکبار بیا اینجا توی یه پست یه اسکرین شات از پروفایلت (کاور . عکس پروفایل . بیوگرافی و تعداد فالور وبقیه چیزای که تو پروفایلا هست)بگیر و زیر اون امضایی هم اگه داری اضافه کن و بفرست اینجا
اگه دوست داشتی در آخر پست در حد یک خط هرچی که خواستی بنویس و اضافه کن
و اینجوری ردپات رو توی انجمن ثبت کن تا بمونه یادگاری ...👣
به قول آقای موقاری حالا که داری خوب گوش میدی چندتا جونم به این نکته هم بگم😂:
1.درحال حاضر تو پروفایل همه یه باکس تبلیغ هست، ممنون میشم اگه سعی کنین اونو تو عکس نشون ندین. + ادرس ایمیلتون هم کات کنید که اخراج نشید.
2.یه تعادلی هم داشته باشین تو ارسال پست! درواقع جوری نباشه که هروز بفرستید یا سالی یکبار بفرستید😂
3.اسپم هم که دیگه خودتون میدونید زشته بگم بهتون .. بزرگشدید دیگه 😂
y (546).gif
4.دوستاتم دعوت کن
امیدوارم خاطره بشه واسه هممون👌
1 (2).gif
چاکر همه رفقای آلا
دعوت میکنم از همه آلایی ها
@دانش-آموزان-آلاء
پ.ن: راستی Sharllot هم تو نوشتن تاپیک کمک کرد ولی ایده اصلی مال خودم بود .. گفتم اسمشو بیارم خودشو نکشه بعدا 😑👌🤣🤣
%(#c5e7fa)[به] %(#4fcdf3)[نام] %(#26b6f3)[خالق] %(#18a6f2)[زیـبــــــــــــــــــآیی] %(#007ec2)[ها]
سلام به خـودتــــــــــــــ(: 0_1534586486711_balloons-smiley.gif
همه ی ما هنرها و استعداد هایی رو توی وجود خودمون داریم که تا به سمتشون نریم و ازشون بهره نبریم ، شکوفا نمیشن ! ):
هدف این تایپیک اشتراک گذاری تولیدات ذهنی خودمون هست %(#ff0000)[(] تاکید میکنم خودمون %(#ff0000)[)] ، اینجا هر چیزی که منشاش خود شما باشید ارزش داره نه کپی کار های بقیه 😒
حتی میتونید فیلمی ک دیدید یا کتابی رو که خوندید رو با قلم و فکر خودتون نقد کنید و اینجا قرار بدید (:
همه به اینجا دعوت هستن @دانش-آموزان-آلاء
بخصوص (:
🍃@zedtwo / بهاره / FLY -----> طراحان فوق العاده انجمن 0_1534586514665_scrap-books-smiley.gif
🦋Sobhan.1999 / najafiali78 / sattaralipour -----> خوشنویسان خوش قلب 😘
🍄negaarin / M.an / chakame / دکتر علی ----->نویسندگان عجیب الفکر ! 🤖 🧠
🍁@njzamin / revival / @_Ata_ / @javadm328 ----> شاعران شهره انجمن 👳🏻♂ 👳🏼 👳♂ 👳🏼♂
⚡@faezeh-r / blue ----> دو عدد عکاس تیز بین 🧐 🤩
💧 @zedtwo / Vezra / @Dr-Bernosi / بهاره ----> گرافیک بازان 😉 😂 🕸
....................................
ازتون خواهش میکنم 😥 به پست ها ریپلای نزنید تا یه مجموعه خوب و یک دست از هنر های آلایی ها رو داشته باشیم (:
%(#6bffe6)[توجه !] این تایپیک شعبه دیگری ندارد 😒😂
%(#ff0000)[پ ن] : اگه پستای هنریتون رو توی تایپیک دیگه ای جز اینجا ببینم مورد پیگیریتون قرار میدم تا اخراج کامل هم دست بردار نیستم 0_1534586535363_cowboy2-smiley.gif 😂 😂
0_1534586548670_coke-smiley.gif
درود دوستان همین الان تصمیم گرفتم این تاپیک رو بزنم. تو این تاپیک میایم جملات قشنگ و آموزنده و انرژی دهنده افراد معروف و موفق رو به اشتراک میزاریم باهم. هرجمله زیبایی از یه شخص که دیدین قشنگه و روحتونو نوازش کرد و متحول کرد بفرستین بقیه هم ببینن ولذت ببرن. این شخص میتونه ورزشکار، هنرمند، دانشمند و...... هر فرد موفقی باشه!
منشن هم لازم نیست تمام بچههای آلا منشن هستن!
@دانش-آموزان-آلاء @دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا @راه-ابریشم-پرو-شیمی @راه-ابریشم-پرو-زیست @راه-ابریشم-پرو-زبان @راه-ابریشم-پرو-ریاضیات-ریاضی @راه-ابریشم-پرو-ریاضی-تجربی @راه-ابریشم-پرو-دینی @راه-ابریشم-پرو-ادبیات @راه-ابریشم-پرو-فیزیک-کازرانیان تجربیا تجربی @ریاضیا @انسانیا
سلاااااااام بر دوست های عزیز و خوشکل خودم 🥰❤🤗
همیشه واسه همه مون در یک موقع زمانی یه اتفاق هایی میوفته که شیرینه گاهی هم تلخ 😍😭
همین تلخ و شیرینا با مرور زمان🕰 میشن خاطره و در دفتر خاطرات ذهنمان جا خوش میکنن ⌛📜
حالا دوستان🤗 از شما میخوام که
از خاطرات زندگی تون بگین از خاطرات شیرین☺️ ، بامزه 😋، تلخ 😔،دوران مدرسه 👩🏫👨🏫، دوران دانشگاه 👨🎓👩🎓،
از سوتی هاتون😂 و از خاطرات با دوستانون👬👭 و هرچی که دوست دارید بگیید و باما شریک شید😉
دوستون دارم فراوون با کلی قلب هاییی رنگیی
💚💛🧡❤💙💜🖤
@فارغ-التحصیلان-آلاء @دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا @حامیان-آلاء @خیرین-کوچک-دریا-دل @ادمین @دانش-آموزان-آلاء @دانش-آموزان-آلاء @دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا dlrm پشمک اکالیپتوس
marzyeh78 @رُ-ز-عــآبیـ ایهام @Saahaar گونش
@Milad91 Virus @Survival
بِسْم رَبّ النور ☁️
سلام
امیدوارم حال دلتون بهترین باشه..... 🎈
برم سراغ حرف اصلی....
در فکر تاپیکی بودم که هر روز توش چند تا پست قشنگ بزارم و با چند تا عکس و متن نوشته و دل نوشته...... حالمون خوب بشه، انرژی بگیریم در طول روز.....❤️☁️
یه جورایی این تاپیک شبیه کانال یا چنل.....
البته پست هایی که قرار بزارم برای خودم نیست و صرفا گلچینی از مطالبی که ممکنه توی فضای مجازی یا کتاب ها ببینم و بارگذاری بکنم.....
اگر شما هم دوست داشتید خوشحال میشم همراه من بشید.... ☁️🎈🍒
IMG_۲۰۲۳۰۶۱۶_۲۲۰۶۵۴.jpg
پ.ن:اسم تاپیک برگرفته از اسم یک کانالِ
و در آخر دعا میکنم دلتون ذهنتون ابری باشه(:☁️❤️
بسم الله الرحمن الرحیم...
به نام یزدان پاک... که فاطمه را از او دارم.. =)) ☁️☘️🍒
سلام بهتون ساکنین انجمن
امیدوارم حال دلتون عالی باشه 👌🏻🌱❤️
بریم سراغ اصل مطلب..
که بخاطر این موضوع مهم شما رو دعوت کردیم....
پ.ن: اصلنم مهم نیست شما جدی نگیرید😂🤝🏻)
فردا یه روزیه که یه بنده خدایی قدوم نا مبارکش رو، رو چشم زمین گذاشت .... 😐😕
این دختر سر اسم همه، همه رو دیوونه کرده... 🔪
عملا حافظه ماهی داره 😒😂🤝🏻
به شدت درس خون و خانوم...
میگه امسال دیگه پزشکی رو میارم 😎 دیگه الله و علم...
(اما من که بعید میدونم 👌🏻👍🏻🤝🏻😂پزشک هم بشه کی قرار خودشو بسپره به این بشر دو پا من شخصا به عنوان دکتر قبولش ندارم)
تموم شد خصلت های خوبش من دیگه هیچی یادم نمیاد... 🤔😂
(سرم رفته 😂🔪)
دیگه بین زمین و هوا نزارمتون... 😂
تولد فاطممونههههههههههههههه🥺😂❤️❤️❤️❤️❤️
fest30.gif823d8cf6-48cb-4755-81d5-ec817b734e02-image.png confetti.gif
عشق من تولدت مبارک
یکساله دارمت و این اواخر بیشتر تو قلبم فرو رفتی و جا باز کردی مهربون... ☘️🍒☁️=))
تو یکی از خوشگل ترین و عزیز ترینایی برام و همیشه خوشحالم و افتخار میکنم تو رفیقمی...starplucker.gif
دوستان من آهنگ ندارم درحال حاضر هر کس داره بفرسته تا مجلس گرم بشه 😂y (719).gif
فففففففففففففففقط....
خواهران گرام برادران ارجمند با رعایت شئونات اسلامی جوری که اسلام تو خطر نیوفته همه مجلس رو گرم کنید😉😂🤝🏻🥳
آقایونی که خوشتیپ کردن کت رو در بیارن...132.gif😎
خانوما البته فقط دست 😂🤝🏻👈🏻👏🏻y (722).gif
خب... خب....
زمان صرف شیرینی و شام فرا رسید.... 😌😉
ولییییییییییی متأسفم فاطمه دست به جیب نشد براتون تدارکات تهیه کنه......😒😂
بگذریم از این تشریفات...
برات بهترین رو آرزو میکنم بهترینم... 1593
خانوم دکتر شدنتو ببینم عزیزدلم...
از دور میبوسمت خانوم ناناز=))) 🍓
loveboat.gif
هممون دعوتیم به این میلاد قشنگ...
kumbaya.gif
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@دانش-آموزان-آلاء
@ریاضیا
@تجربیا
@دوازدهم
@یازدهم
@دهم
خب سلام
اینم از تاپیکی که قولشو داده بودم
خاطرات خنده دار یا تلخ خودتونو که با خواهر برادراتون دارین بیاین بگین
ترجیحا خنده دار باشه😂
خب دعوت میکنم از
@roghayeh-eftekhari
@F-seif-0
@Ftm-montazeri
@Ariana-Ariana
Infinitie. A
ramses kabir
@Zahra-hamrang
@Fargol-Sh
مجتبی ازاد
@Yasin-sheibak
@Elham650
Mehrsa 14
@گروه-بچه-هایی-که-خواهر-یا-برادر-دارن😂😂
فعلا شماهارو یادم بود که خواهر برادر دارین
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
سیاهچالهها
مقدمه
طبق نظریه ، نسبیت عام ، گرانش انحنا دهنده فضا - زمان است. فضای حول ستاره به نحو بارزی خم میشود در لحظهای که هسته ستاره تبدیل به حفره سیاه میشود. این جرم خطوط فضا زمان را مانند پیلهای به دور خود میپیچد. امواج نوری کم تحت زوایای خاصی به سمت سیاهچاله روان میشود. در سطح کرهای که هم مرکز نقطه یکتایی سیاهچاله است، تجمع میکنند. در فاصله معینی از سیاهچاله که بسته به جرم لا وارد شده باشید ستاره رمبیده دارد، جاذبه آنچنان زیاد است که نور نمیتواند فرار کند، به این فاصله افق حادثه گفته میشود.
ساختار سیاهچالهها
با حل استاتیک غیر چرخشی با تقارن کروی برای معادلات میدان انیشتین این نکته مشخص میشود که سیاهچالهها که از یک سمت به صورت چاه عمل میکنند، در سطح دیگری بصورت چشمه عمل میکند. یعنی میتواند دو سطح مختلف فضا زمان را از جهانهای گوناگون یا دو نقطه بسیار دور از جهان خودمان را به هم متصل کند. که به این حالت لا وارد شده باشید کرم چاله یا پل انیشتین رزن گفته میشود.
سیاهچالهها چگونه بوجود میآیند؟
هر چه لا وارد شده باشید ستارههای نوترونی بزرگتر باشد کشش جاذبهای داخلی آن نیز بیشتر خواهد بود. در سال ۱۹۳۹ اوپنهایمر فکر کرد که نوترونها نمیتوانند در برابر همه چیز مقاومت کنند. به نظر او اگر یک چیز در حال از هم پاشیدن بزرگتر از ۲.۳ برابر اندازه خورشید بود، آنگاه نه تنها الکترونها بلکه نوترونهای آن نیز در هم میشکست.
همچنین باید بدانیم که وقتی نوترونها در هم شکستند، دیگر هیچ چیز مطلقا وجود ندارد که از در هم پاشیدن ستاره جلوگیری کند. اگر شما خود را روی سطح یک توده در حال از هم پاشیدن تصور کنید، آنگاه شما با فرو ریختن آن جسم به مرکز آن نزدیکتر و نزدیکتر خواهید شد. و بنابراین نیروی جاذبه بیشتر و بیشتری را حس خواهید کرد. تا هنگامی که ستاره به مرحله کوتوله سفید برسد، شما بیش از ۱.۰۱۶ تن وزن پیدا خواهید کرد.
تصویر
وقتی که ستاره به در هم پاشیدن ادامه داد و از مرحله ستاره نوترونی هم گذشت و بطور کامل از هم پاشید، وزن شما از ۱۵۰۰۰ میلیون تن بیشتر و بیشتر خواهد شد. اگر سیاهچاله به اندازه کافی به ما نزدیک بود، میتوانستیم نیروی جاذبه بر آن را حس کنیم. اما وقتی یک سیاه چاله در میان ستارهها خیلی دورتر از ما قرار دارد، آیا میتوانیم وجود آنرا اثبات کنیم؟ برای این منظور اخترشناسان دو راه آشکار شدن حدس میزنند. اول از روی جرم سحابی برای مثال اگر آنها جرمهای تمام ستارگان موجود در یک خوشه ستارهای مریی بطور قابل ملاحظهای کمتر از جرم خوشه وجود داشته باشد، مرکز کهکشانها به عنوان مکانهایی تلقی میشوند که در آنها سیاهچالهها وجود دارند. زیرا چگالی مواد در آنجا زیاد است. راه دوم نیز این بوده که اگر چه hc سیاهچالهها هیچ تشعشعی خارج نمیشود، اما چیزهایی که در سیاهچالهها سقوط میکنند. به هنگام سقوط اشعه ایکس از خود منتشر میکنند و هر چیز کوچکی که در سیاهچالهها سقوط کند تنها مقدار کمی اشعه ایکس از خود منتشر میکند. این مقدار برای کشف آن در فاصله میلیونها میلیون کیلومتری کافی نخواهد بود.
در سال ۱۹۷۱ یک دانشمند انگلیسی به نام لا وارد شده باشید استفن هاوکینگ< عنوان کرد که این واقعه بوجود آمدن سیاهچالهها هنگامی که جهان نخستین لا وارد شده باشید انفجار بزرگ خود را آغاز کرد اتفاق افتاده است. هنگامی که تمامی مواد تشکیل دهنده جهان منفجر شد، مقداری از این مواد آن چنان به هم فشرده شدند که تبدیل به سیاهچاله گشتند. وزن برخی از این سیاهچالهها ممکن است به اندازه وزن یک سیاره کوچک و یا از آن کمتر باشد و وی آنها را سیاهچاله کوچک نامید.
نتایج تحقیقات هاوکینگ
سیاهچالهها میتوانند وزن از دست بدهند.
مقداری از انرژی جاذبهای آنها در خارج از محدوده لا وارد شده باشید شعاع شوارتز شیلد ستاره به ذرات ماده تبدیل میشود.
ممکن است این ذرات به فضای بیرون بگریزند از این طریق مقداری از مواد تشکیل دهنده سیاهچالههای بزرگ که به اندازه یک ستاره وزن دارند، برای تبخیر همه مواد تشکیل دهندهاش میلیونها میلیون سال وقت لازم است. در حالی که در این مدت خیلی بیشتر از این مقدار ماده به آن اضافه میشود. بنابراین هیچگاه از طریق تبخیر وزن آن کاسته نمیشود.
هر چه سیاهچاله کوچکتر باشد سرعت تبخیر آن بیشتر است یک سیاهچاله کوچک واقعی باید بیشتر از مقدار مادهای که به خود جذب میکند وزن از دست بدهد. بنابراین سیاهچاله کوچک باید بوسیله تبخیر کوچکتر و کوچکتر شود و بالاخره هنگامی که دیگر خیلی خیلی کوچک شد یک مرتبه تبخیر آن حالت انفجاری به خود گرفته و تشعشعاتی حتی با انرژی بیشتر از اشعه ایکس منتشر کند. اشعه منتشر شده از این طریق اشعه گاما خواهد بود.
سیاهچالههای کوچکی که ۱۵ میلیون سال پیش هنگام نخستین انفجار بزرگ جهان ایجاد شدهاند، اکنون ممکن است در حال ناپدید شدن باشند. هاوکینگ اندازه اولیه آنها و نوع اشعه گامایی را که هنگام انفجار تولید میکنند، حساب کرد.
انواع سیاهچاله
۱- شوارتس شیلد: ساده ترین نوع سیاهچالههاست، بار و چرخش ندارد، تنها یک افق رویداد و یک فوتون کره دارد، از آن نمی توان انرژی استخراج کرد. شامل تکینگی ، نقطهای است که در آن ماده تا چگالی نامحدود در هم فرو رفته است.
۲- رایزنر- نورد شتروم: هم بار دارد وهم چرخش ، می تواند دو افق رویداد داشته باشد ، اما تنها یک فوتون کره دارد. شامل یک تکینگی نقطه ای است که وجود آن در طبیعت نامحتمل است، زیرا بارهای آن همدیگر را خنثی می کنند.
۳- کر: چرخش دارد، اما بار ندارد. بیضی و از بیرونی حد استاتیک است. منطقه تیره میان افق رویداد و حد استاتیک ارگوسفر است، که می توان از آن انرژی استخراج کرد. می تواند دو افق رویداد و دو حد استاتیک داشته باشد. دو فوتون کره دارد. شامل یک تکینگی حلقهای است.
۴- کر- نیومان: هم بار دارد و هم چرخش ، همان سیاهچاله کر است، جز اینکه بار دارد، ساختارش شبیه ساختار سیاهچاله کر است. میتوان از آن انرژی استخراج کرد. یک تکنیگی حلقهای دارد.
به نظر پژوهشگران چهارنوع سیاهچاله همچنانکه ذکر شد می تواند وجود داشته باشند. مهمترین موضوع در باب سیاه چاله آنست که ، بدانیم ماده در داخل سیاهچالهای که حاصل آمده است در نهایت به چه سرنوشتی دچار می شود؟ اختر فیزیکدانان میگویند:اگر مقداری ماده به داخل حفره سیاه از قبیل آنچه که از یک ستاره وزین مرده بجای مانده بیندازید، نتیجه نهایی همواره الزاما یک چیز خواهد بود و تنها جرم ، بار الکتریکی و اندازه حرکت زاویه ای که جسم با خود حمل می کند باقی خواهند ماند. اما اگر کل جهان به داخل حفره سیاه خود بیفتد، یعنی به شکل سیاهچاله در آید، دیگر حتی کمیاب بنیادی (جرم) ، بار الکتریکی و اندازه حرکت زاویه ای نیز ناپدید می گردند.
مجهولات سیاهچالهها
اگر ستاره شناسان بتوانند نوع پرتوهایی که هاوکینگ پیش بینی کرده است، شناسایی کنند، مدرک خوبی برای تأیید تشکیل و وجود سیاهچاله بدست خواهد آمد. اما تاکنون پرتوهای پیش بینی شده کشف نشدهاند. با اینحال هر لحظه ممکن است این پرتوها شناسایی شوند. دلیل تابش اشعه ایکس از حفره سیاه این است که جرمی که توسط لا وارد شده باشید طوفانهای ستارهای خود ستاره ، از سطح آن میگریزند، در فاصله مناسبی که به حفره سیاه رسیدند، توسط حفره شکار میشوند و در مداری به دور حفره شروع به چرخش کرده و به این ترتیب شکل یک دیسک عظیم را تشکیل میدهند.
با توجه به این نکته که لایههای داخلیتر دیسک سریعتر از لایههای خارجی میچرخند، در اثر اصطکاک لایههای مختلف دیسک گرم شده و شروع به تابش اشعه ایکس میکنند. به این دیسک ، دیسک تجمعی گفته میشود. این حالت برای اولین بار در لا وارد شده باشیدستاره دوتایی (دجاجه۱-x) مشاهده شده است. احتمالا قطر خود حفره سیاه (قطر افق حادثه) ۳۰ کیلومتر است و برای تمامی ستاره دوتایی سیاهچاله ساختمان به همین شکل است:d
از سایت آکادمیک
با سلام خدمت همه عزیزان !
من با توجه به اینکه پایم ضعفیه و سال سوم دبیرستان هم سر کلاسا نبودم (به خاطر مشکلی که داشتم یعنی سه ماه رو کلا سر کلاس بودم) و تا الانم زدم به تنبلی و نخوندم و هی انداختم اینور و اونور خواستم بگم اگه الان شروع کنم میتونم کنکور موفق بشم؟!
خیلی دوس دارم یه دانشگاه دولتی قبول بشم ! به خاطر خیلی چیزا !
به ریاضی خیلی علاقه دارم ولی نمیدونم چرا هیچ وقت از هیچ درسش نمره نمیگیرم ! البته چون فکر کنم نمیخونم :|
به نظر شما قبول می شم یا نه؟ 😞
تازه های پزشکی
-
%(#0004ff)[سلام و عرض ادب خدمت همه آلایی های عزیز ! ]
%(#bf00ff)[خب دوستان هدف از ایجاد این تاپیک همونطور که از عنوانش مشخصه راجع به پزشکی هست ... که شمارو از خیلی سایت ها و کانال ها بی نیاز کنه !!! ]
%(#00ff4d)[برای این تاپیک هم مثل تاپیک تازه های تکنولوژی فعالیت بیشتر بعد کنکور96]
%(#0080ff)[دوستان فقط خواهشی دارم ...هرکسی میتونه تو این تاپیک فعالیت داشته باشه ...اما لطفا یه قانونی رو رعایت کنید که از پستی خوشتون اومد نقل قول یا ریپلای نزنید ...لایک کفایت میکنه چون نمیخوایم که شلوغ بشه و بی نظم ...اگر هم سوالی راجب خبر داشتید میتونید خصوصی از کسی که این خبر رو گذاشته بپرسید..این کار فقط برای راحتی خودتون هست ...تا بطور منظم و پشت سر هم اخبار پزشکی رو ببینید.]
خب امیدوارم بعد کنکور فعالیت تو این تاپیک عالی بشه
ممنون از همگی موفق باشید
خدانگهدار
تاپیک های جدید تو راهن منتظر باشید ... -
%(#ff0505)[ تاثیر شکلات داغ برجوان سازی سلولهای مغز]
به گفته دانشمندان انگلیسی مصرف مرتب شکلات داغ سلولهای مغز را جوان می کند.
به نوشته روزنامه اینترنتی روسی نووایا گازیه تا پژوهشگران طی تحقیقاتی با شرکت دهها هزار فرد مسن متوجه این مساله شده اند.
به گفته آنها در شکلات داغ مقادیر زیادی مواد مفید از جمله پلی فنل، آنتی اکسیدان و فلاوونوئید وجود داردکه همانها مکانیزمهای احیای سلولهای مغز را فعال می سازند.
به عقیده متخصصان فلاوونوئیدها همچنین مانع مرگ سلولهای مغز می شود. -
افزایش ریسک دیابت در افراد مبتلا به HIV
به گزارش بهداشت نیوز، در این مطالعه، شیوع دیابت در بین افراد بزرگسال HIV مثبت در مقایسه با جمعیت عمومی ۴ درصد بیشتر بود.محققان دانشگاه اموری در جورجیا آمریکا، پاسخ های نظرسنجی ۸۶۱۰ شرکت کننده HIV مثبت را مورد بررسی قرار دادند. همچنین داده های مربوط به حدود ۵۶۰۰ فرد از جمعیت عمومی را نیز تحلیل کردند.
از بین شرکت کنندگان HIV مثبت، ۷۵ درصد مرد بودند و ۶۰ درصد آنها ۴۵ سال به بالا سن داشتند. در حدود ۲۵ درصد چاق و در حدود ۲۰ درصد مبتلا به هپاتیت C بودند و ۹۰ درصد در طول سال گذشته درمان ضدویروسی دریافت کرده بودند.
از بین جمعیت عمومی، در حدود نیمی از آنان مرد ۴۵ سال به بالا بودند. ۳۶ درصد چاق و کمتر از ۲ درصد مبتلا به هپاتیت C بودند.
محققان دریافتند ۱۰ درصد شرکت کنندگان HIV مثبت مبتلا به دیابت بودند. از بین این افراد، در حدود ۴ درصد مبتلا به دیابت نوع۱، در حدود نیمی از آنان مبتلا به دیابت نوع۲، و ۴۴ درصد مبتلا به دیابت از نوع نامشخص بودند. در مقابل تقریبا بیش از ۸ درصد جمعیت عمومی مبتلا به دیابت بودند.
به گفته محققان، دیابت در بین افراد بزرگسال HIV مثبت با افزایش سن، چاقی و وضعیت طولانی تر HIV مثبت افزایش می یابد.
-
شایعترین سرطانی که علامتی ندارد
:سرطان معده، یکی از شایعترین سرطانها در میان مردان وزنان است که تاکنون علت مشخصی برای آن عنوان نشده است. این بیماری به دلیل رشد خارج از کنترل سلولهای بدخیم در معده است که طی سالیان و به آرامی رشد میکند، ولی متاسفانه در مراحل ابتدایی علائم چندانی ندارد و شاید به همین دلیل به سختی تشخیص داده میشود.به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،کیومرث احمدی، متخصص داخلی و گوارش بابیان اینکه شایعترین سرطان موجود در ایران، سرطان معده است و میزان شیوع آن در مردان بیشتر از زنان است، گفت: بعد از سرطان معده، سرطان مری دومین سرطان در آقایان و سرطان سینه دومین سرطان در خانمها محسوب میشود و سرطان روده بزرگ، سومین سرطان شایع در هر زن و مرد ایرانی است.
وی افزود: در بروز سرطان معده چند عامل نقش مهم دارند. عامل اول، تغذیه است. کسانی که دارای کمبود کالری و سوءتغذیه هستند، بیشتر به سرطان معده دچار میشوند. کمبود پروتئینها و ویتامینها به خصوص ویتامینهای A و C از دلایل اصلی ابتلای افراد به سرطان معده است.
احمدی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر رژیم غذایی پرچرب و شور و مصرف غذاهای آماده و فست فودها نیز از عوامل زمینهساز سرطان معده است. بیماریهای معده نیز میتوانند موجب ابتلای افراد به سرطان معده شوند. یکی از مهمترین بیماریهای معده، عفونت هلیکوباکتر است. میکروب هلیکوباکتر سبب زخم و ورم معده میشود و این موارد میتوانند زمینه بروز سرطان معده را فراهم آورند.
این متخصص داخلی و گوارش اضافه کرد: مهمترین علت ایجاد سرطان معده میکروب هلیکوباکتر است که در معده ۹۰ درصد ایرانیها که سنشان بالای ۳۵ سال است، وجود دارد، اما این میکروب در همه افراد ایجاد سرطان نمیکند و به نظر میرسد عوامل دیگری از قبیل کشیدن سیگار، خوردن غذاهای شور و برشته، عدم مصرف سبزیجات و میوههای تازه و زمینههای ارثی و ژنتیکی نیز در ایجاد سرطان معده موثرند.
وی افزود: اگر قرار بود هرکسی که به عفونت هلیکوباکتر مبتلا شود، سرطان معده بگیرد، باید بیش از ۵۵ درصد مردم جهان در اثر سرطان معده جان خود را از دست میدادند؛ چراکه بیش از نیمی از جمعیت جهان به این عفونت مبتلا هستند، اما آمارها نشان میدهد که فقط سه درصد از این افراد ممکن است به سرطان معده مبتلا شوند. اما افراد آلوده به این عفونت حتما باید مورد مداوا قرار گیرند تا در آینده مشکلی برای آنها ازنظر ابتلا به سرطان معده بوجود نیاید.
احمدی بابیان اینکه متاسفانه سرطان معده علائمی ندارد و زمانی علامتدار میشود که غیرقابل علاج است، بیان کرد: شاید بهترین راه پیشگیری این باشد که همچون واکسن فلج اطفال با واکسینه کردن کودکان از ابتلا به عفونت میکروب هلیکوباکتر جلوگیری کنیم، اما متاسفانه این واکسن هنوز تولید نشده و محققان در حال تحقیق در این زمینه هستند.
وی بابیان اینکه پولیپهای معده اغلب خطرناک نیستند، اما یک درصد آنها ممکن است به سرطان تبدیل شوند، افزود: بنابراین پولیپهای معده باید برداشته شوند و مورد آزمایشهای پاتولوژیک قرار گیرند. پولیپها میتوانند زنگ خطری برای ابتلا به سرطان باشند و افرادی که پولیپ داشتهاند، حتما باید از سوی پزشک مورد معاینات دورهای قرار گیرند. علاوه بر عوامل تغذیهای و بیماریهای معده، عوامل ژنتیکی وارثی نیز در ابتلای افراد به سرطان معده موثر است.
احمدی خاطرنشان کرد: بهطورمعمول افرادی که در دهه پنجم زندگی خود به سر میبرند، دارای سوءتغذیه هستند، مبتلابه عفونت هلیکوباکتر هستند، پولیپ معده داشتهاند، سیگاری هستند و یا الکل مصرف میکنند و سابقه فامیلی در ابتلا به سرطان دارند، بیشتر به سرطان معده دچار میشوند. تمام گروههای در معرض خطر حتما باید از سوی پزشک مورد معاینه قرار گیرند. زیرا درصورتیکه سرطان معده در مراحل ابتدایی شناسایی شود، امکان درمان وجود دارد.
وی به روشهای تشخیص سرطان معده اشاره کرد و گفت: این بیماری بر اساس شرح حال بیمار و معاینه فیزیکی توسط پزشک متخصص و انجام اقدامات تشخیصی از جمله تصویربرداری و نمونهبرداری از ضایعه به کمک آندوسکوپی قسمت فوقانی سیستم گوارشی و بررسی پاتولوژیک، قابلتشخیص است.
احمدی اضافه کرد: بهترین روش تشخیص سرطان معده آندوسکوپی است که شامل لوله دارای دوربین است که آن را از راه دهان به داخل معده میفرستند که یک روش آسان و مطمئن برای تشخیص سرطان است. البته عکسبرداری از معده به شیوه دبل کنتراست نیز میتواند به تشخیص این بیماری کمک کند. اگر سرطان معده بهموقع تشخیص داده شود، درمانپذیر است.
این متخصص داخلی و گوارش خاطرنشان کرد: سرطان معده دارای علائم محدودی است و به همین دلیل دیر تشخیص داده میشود. اما بهطورکلی سیری زودرس، احساس پری شکم، درد مبهم در قسمت فوقانی شکم، خونریزی، کمخونی، احساس سستی و خستگی، نبود میل به کار، حالت تهوع یا استفراغ و نفخ شکم از علائم سرطان معده است و افرادی که دارای این علائم هستند حتما باید به پزشک مراجعه کنند.
وی با اشاره به روشهای پیشگیری از سرطان معده افزود: در درجه اول باید دارای یک رژیم غذایی مناسب باشیم. در یک رژیم غذایی مناسب باید به میزان کافی از پروتئینها و ویتامینها استفاده کنیم. بهطورمعمول، هر فرد بهصورت روزانه باید بین ۹۰ تا ۱۵۰ گرم پروتئین مصرف کند.
احمدی افزود: مصرف ویتامین بهخصوص ویتامین C و A نیز باید موردتوجه قرار گیرد. از سوی دیگر، مصرف میوهها و انواع سبزیها به دلیل اینکه دارای آنتیاکسیدان هستند نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارند. مصرف خیار شور و ماهیدودی و نمک نیز باید کاهش یابد. بیماریهای معده نیز اگر درمان نشوند، ممکن است سبب بروز سرطان معده شوند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین این بیماریها حتما باید مورد درمان قرار گیرند. پرهیز از استعمال دخانیات و مصرف الکل نیز در مبتلا نشدن به سرطان معده موثر است. برداشتن بخشی از معده که دارای سلولهای سرطانی است نیز مهمترین روش درمانی است. در کنار این روش ممکن است از شیمیدرمانی یا رادیوتراپی نیز استفاده شود.
-
%(#ff0000)[نشانه های تعجب آور ابتلا به ریفلاکس معده ]
ریفلاکس معده به مری یک اختلال گوارشی است و زمانی اتفاق می افتد که اسید معده و غذای هضم نشده به درون مری راه می یابد.به گزارش سلامت نیوز به نقل از آوای سلامت ،سوزش سر دل، یکی از نشانه های شایع ریفلاکس معده است اما این عارضه نشان های خاموش دیگری هم دارد که شاید کمتر متوجه آنها شده باشید. در صورت تجربه هر کدام از علائم زیر و برای تشخیص ریفلاکس معده حتما با پزشک تان تماس بگیرید:
بوی بد دهان: اگر با مسواک زدن و یا کشیدن نخ دندان هنوز هم مشکل بوی بد دهان را تجربه می کنید، برای تشخیص ریفلاکس معده به مری با دندان پزشک تان تماس داشته باشید. احساس کردن طعم تلخ یا ترش در دهان نیز می تواند از علائم دیگر باشد. ریفلاکس معده، می تواند علاوه بر بوی بد دهان، منجر به حساسیت دندان ها در برابر سرما و گرما و همچنین بیماری های سینوسی شود.
لارنژیت یا خشونت صدا: ریفلاکس معده به ویژه در شب هنگام باعث التهاب حنجره و در نتیجه گرفتگی صدا، احساس توده در گلو و گلودردهای مکرر می شود.
درد قفسه سینه: درد قفسه سینه ناشی از ریفلاکس معده شبیه آنژین صدری ناشی از بیماری قلبی است که کیفیت سوزشی و فشارنده دارد. این درد در پشت جناق سینه احساس می شود و به پشت گردن، فک یا بازو گسترش می یابد. معمولا درد بعد از غذا خوردن ایجاد می شود و ممکن است بیمار حتی از خواب بیدار شود و یا درد را با تحریکات هیجانی بیشتر حس کند. درد قفسه سینه ناشی از ریفلاکس ممکن است چند دقیقه تا چند ساعت طول بکشد. این درد معمولا خود به خود بهبود می یابد و یا این که با مصرف آنتی اسیدها بهتر می شود. درد قفسه سینه ناشی از ریفلاکس شایع ترین درد قفسه صدری غیر قلبی است.
سرفه خشک: بيماري ريفلاكس سومين علت سرفه مزمن بعد از بيماري هاي سينوسی و آسم است. 20 درصد افرادي كه سرفه مزمن دارند مبتلا به ريفلاكس هستند.
آسم: در مبتلایان به آسم بدون علل آلرژیک، که به درمان های رایج آسم نیز پاسخ مناسب نمی دهند باید بیماری ریفلاکس در نظر گرفته شود. این بیماران علائم اصلی ریفلاکس را ندارند ولی با درمان ریفلاکس، علائم آسم در آنها بهبود می یابد.
گوش درد: ریفلاکس معده می تواند لوزه سوم و غدد لنفاوی کوچک را نیز تحت تاثیر قرار دهد. تورم در لوزه سوم منجر به تجمع مایع در سینوس ها و گوش می شود و این تجمع مایع می تواند درد گوش و عفونت را به همراه داشته باشد.
احساس توده در گلو: 10 درصد از مبتلایان به ریفلاکس معده، دچار گلودرد مزمن هستند. علاوه بر این، اسید موجود در گلو باعث تورم اسفنکتر فوقانی مری می شود و فرد احساس یک توده در گلو می کند به طوری که نیاز فوری به سرفه کردن دارد. این توده همچنین می تواند در برخی افراد مشکلات بلع را ایجاد کند. ترشح بیش از حد بزاق، سکسکه، تهوع و استفراغ از علائم دیگری هستند که با شیوع کمتر دیده می شوند.
-
درمان سلول های سرطانی با نیش نانو زنبور
... نیش زنبور بسیار دردناک است و معمولاً زهر موجود در آن ممکن است برای بدن مشکلاتی به همراه داشته باشد. اما زهر موجود در نیش زنبور و دیگر حشرات ممکن است اثرات درمانی هم داشته باشد. این زهر در صورتی که با نانوذرات ترکیب شده باشد و بتواند به شکل صحیحی رهاسازی شود، می توان از آن برای درمان برخی بیماری ها نظیر سرطان و ایدز استفاده کرد. ...
از سال ۲۰۰۹ محققان دانشگاه واشنگتن روی ساخت نانوزنبورهایی کار میکنند که میتوانند پپتیدهای سمی موسوم به ملیتین را برای از بین بردن سلولهای سرطانی در بدن رهاسازی کنند، در حالی که سلولهای سالم دستنخورده باقی میمانند. ملیتین همانند یک پروتئین از بین برنده غشاء عمل کرده و در آن حفره ایجاد میکند که موجب مرگ سلول میشود. در صورتی که غلظت آن مناسب باشد، هر سلولی را از بین میبرد. این پروتئین اگر بدون بستهبندی شدن در نانوذرات وارد جریان خون شود، سلولهای قرمز خون را از بین میبرد.
محققان برای حل این مشکل نانوذرات حاوی لایههای لیپیدی را با ملیتین پر کردند. این نانوذرات که دارای هستهای از جنس پرفلروکربن هستند، میتوانند سلول سرطانی را هدف قرار دهند. پرفلروکربن حامل خوبی برای اکسیژن است. نتایج آزمایش روی موشها نشان داد که این نانوذرات بدون آسیب به سلولهای قرمز خون و دیگر بافتها، میتوانند ملیتین را به سلول سرطانی وارد کرده و تومور را در سرطان پوست و پستان از بین ببرند.
برخی اصلاحات در این فناوری موجب توسعه بهتر آن شدهاست؛ مثلا نانوذرات بهگونهای طراحی شدهاند که با تغییر pH فعال شوند که این موجب میشود تا نانوزنبور بتواند محتویات خود را در محل مورد نظر (سلول سرطانی با pH اسیدی) رهاسازی کند.
به نقل از ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری، از این فناوری میتوان برای درمان بیماریهایی نظیر سرطان و ایدز استفاده کرد. ترکیب زهر زنبور و نانوذرات میتواند برای درمان ایمن این بیماریها استفاده شود.این روش را میتوان برای رهاسازی زهر موجوداتی نظیر عقرب نیز مورد استفاده قرار داد. -
%(#ff0000)[سلول های بنیادی امیدوار کننده هستند اما باید به نیمه تاریک آن ها نیز نگاه کرد]
همه محققین از توانایی های سلول های بنیادی و کمکی که این سلول ها به علم تکوین، پزشکی، طب بازساختی و داروسازی کرده اند باخبر هستند. از این سلول ها در درمان بسیاری از بیماری ها استفاده شده است(از جمله بیماری های خونی و بیماری MS)، اما هنوز شک و شبهه زیادی در استفاده از این سلول ها وجود دارد.
به گزارش بنیان به نقل از medicalnewstoday، انواع مختلفی از سلول ها در بدن انسان وجود دارد که توانایی های مختلفی دارند. این سلول ها می توانند سلول های بنیادی جنینی باشند که علی رغم پتانسیل بالای تمایز با مشکلات اخلاقی مواجه هستند. سلول های دیگر، سلول های بنیادی پرتوان القایی(iPSCها) هستند که حاصل بازبرنامه ریزی سلول های تمایز یافته هستند و استفاده از آن ها با مشکلات کمتری مواجه است. سلول های دیگری مانند سلول های بنیادی مزانشیمی چند توان نیز وجود دارند که ظرفیت تمایزی محدودتری دارند.در سال های اخیر استفاده از این سلول های بنیادی مزانشیمی امیدواری های زیادی را در درمان بیماری های مزمن شدیدی مانند کولیت، دیابت، آرتریت، سیروز و ... ایجاد کرده است و این لیست در حال اضافه شدن نیز است. تا کنون بیش از 700 مطالعه بالینی مبتنی بر سلول های بنیادی مزانشیمی صورت گرفته است که برخی از آن ها به اتمام رسیده و برخی دیگر کماکان ادامه دارند. این سلول های بنیادی مزانشیمی دو قابلیت بزرگ دارند: پتانسیل بازسازی کنندگی که قادر به ساخت مجدد برخی بافت های آسیب دیده هستند و دیگری ویژگی های بهبود دهندگی که می توانند آسیب را معکوس کنند. اما استفاده از این سلول ها نشان داده است که وقتی از این سلول ها برای درمان و بازسازی یک بافت هدف استفاده می شود باید مطمئن بود که سیگنال ها و شرایط لازم برای هدایت کردن روند تمایز سلول بنیادی وجود دارد. به همین دلیل معمولا تنها بخشی از سلول ها به بافت هدف تبدیل می شوند و این موجب می شود که سلول های که تمایز نیافته اند به سلول های دیگری مانند سلول های فیبروبلاستی تبدیل شوند که موجب ایجاد بافت اسکار می شوند. برای مثال در مورد بافت هایی مانند ریه، کبد و کلیه، این سلول های بنیادی مزانشیمی درون این بافت ها می مانند و رفته رفته به میوفیبروبلاست هایی تبدیل می شوند که موجب ایجاد بافت اسکار می شوند و در نتیجه عملکرد بافت را مختل می کنند. در واقع زمانی که این سلول های بنیادی به یک بافت هدف تزریق می شوند یا منتقل می شوند که به هر دلیلی آسیب دیده است، این سلول ها، سیگنال های طبیعی مربوط به آن جایگاه را دریافت نمی کنند بلکه بیشتر سیگنال های التهابی یا استرسی را دریافت می کنند که موجب می شود این سلول ها به سلول های ناخواسته تبدیل شوند.
-
%(#ff0000)[روش جديد جراحي تومورهاي مغز]
محققان با ابداع روش جديدي براي جراحي تومورهاي مغز ابتدا انها را نوراني ميكنند .
نشريه لنست نوشت دانشمندان در اين روش ,سلول هاي توموري را از موادي كه خاصيت فلورسانس داشتند, پر كردند.به اين ترتيب همه بخشهاي تومور از خود نور ساطع ميكند و در زمان جراحي مغز ميتوان با دقت همه قسمت هاي سرطاني را از قسمت هاي سالم جدا كرد.
باقي ماندن سلولهاي الوده موجب مي شود,تومور دوباره عود كند و در اين موارد درمان بيمار بسيار دشوار ميشود .
-
%(#ff0000)[مصرف قهوه و جلوگيري از مشكلات قلب]
نوشيدن روزانه قهوه هيچ مشكلي براي قلب ايجاد نميكند .تحقيقات نشان ميدهد افرادي كه روزي شش فنجان قهوه مي نوشند در قياس با كساني كه ماهي كمتر از يك فنجان قهوه ميلمي كنند به مراتب كمتر دچار ناراحتي هاي قلبي شده اند .
-
علت مولکولی پسزنی عضو پیوندی مشخص شد!
محققان مدرسه پزشکی دانشگاه پیتزبورگ امریکا و دانشگاه تورنتو در تحقیق جدید از رویکرد تصویربرداری ژنتیکی معمولی برای بررسی این موضوع استفاده کردند که در بدن موشها مولکولی موسوم به %(#ff0000)[SIRP-alpha] موجب فعالسازی سیستم ایمنی میشود.
زمانی که مولکول %(#ff0000)[SIRP-alpha] متعلق به بافت پیوندی با مولکول %(#ff0000)[SIRP-alpha] متعلق به بافت میزبان فرق دارد، مولکول %(#ff0000)[SIRP-alpha] بافت پیوندی به گیرندهای موسوم به %(#22ff00)[CD47] متصل میشود که این گیرنده روی گلبولهای سفید مونوسیت شخص گیرنده قرار دارد؛ این اتصال مجموعهای از رخدادهای سلولی را آغاز میکند که سیستم ایمنی داخلی شخص گیرنده عضو اهدایی را فعال میکند.
در تحقیقات انجام شده، مسدودکردن تعامل بین مولکول %(#ff0000)[SIRP-alpha] و گیرنده %(#00ff33)[CD47] در موشها مانع از فعالشدن گلبولهای سفید مونوسیت شد. این موضوع نشان میدهد مختل کردن این ارتباط میتواند از فعالشدن بیش از حد دستگاهایمنی بدن فرد گیرنده عضو اهدایی جلوگیری کند.
چون بدن انسان هم مانند موشها مولکول %(#ff0000)[SIRP-alpha] را تولید میکند، بررسی چگونگی تعامل بین مولکول %(#ff0000)[SIRP-alpha] و گیرنده %(#00ff33)[CD47] به ارائه روشهای جدید جهت جلوگیری از پسزدن اعضای پیوندی خواهد انجامید.
جزئیات این دستاورد علمی در مجله %(#0022ff)[Science Immunology] منتشر شد.
-
%(#ff0000)[تکنیکی برای پاک کردن سینوسها در عرض بیست ثانیه]
به گزارش فانوس به نقل از بهداشت نیوز، گرفتگی بینی دراثر التهاب لایه داخلی حفرههای سینوسی رخ میدهد. این التهاب میتواند دردناک و ناراحتکننده باشد، اما کاملا شایع است و میتواند بهدلیل سرماخوردگی، آنفلوآنزا، آلرژیهای فصلی یا باکتریهای مضر ایجاد شود.لیزا دی استفانو، استادیار دانشگاه میشیگان در درمان آسیبشناسی استخوان، راهی ساده و غیرتهاجمی برای تمیز کردن سینوسها ارائه میدهد.اگر احساس گرفتگی بینی میکنید و برایتان ناراحتکننده است، این ترفند ساده را امتحان کنید:چگونه سینوسهایتان را تمیز کنید
زبانتان را به سقف دهانتان فشار دهید.
یک انگشت را میان ابروهایتان گذاشته و فشار دهید.
حدود بیست ثانیه نگه دارید.
سینوسهایتان باید شروع به تخلیه شدن کنند.
این تکنیک چگونه عمل میکند؟سینوسها، حفرههای توخالی در استخوان جمجمه هستند. این حفرهها با هم در ارتباطند و با بافت غشای مخاطی و مخاط پرشدهاند. این استخوانها نسبتا انعطافپذیرند، بنابراین یک ماساژ ساده میتواند به تمیز کردن هرگونه مایعی که در درون این حفرهها انباشته شده کمک کند.فشار میان ابروها، استخوان پیشانی را کمی داخل برده و روی استخوان بینی هم که در پشت آن است تاثیر میگذارد.
فشار ریتمیک زبان به سقف محکم دهان، فک فوقانی و تیغهی بینی را تحت تاثیر قرار میدهد. این استخوان، مجراهای بینی را به دهان مرتبط مینماید. فشار باعث میشود تیغهبینی به عقب و جلو بجنبد. این حرکت باعث میشود سایر استخوانها بهسمت بیرون برجسته شوند و در نتیجه مایع از سینوسها خارج شده و به سمت بینی و حلق حرکت کند.این شیوه، بهدرد آنهایی میخورد که انعطافپذیری استخوانشان زیاد است. اگر غشای مخاطیتان خیلی ملتهب باشد، ممکن است سینوسهایتان به راحتی تخلیه نشود.
-
%(#ff0000)[سیب زمینی سرخ کرده، یکی از مهمترین عوامل بروز سرطان
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که سیب زمینی سرخ کرده دارای ماده ای به نام آکریل آمید است. آکریل آمید یک ترکیب شیمیایی بی رنگ و بی بوست که در برخی مواد غذایی وجود دارد و بر اثر فرآیند سرخ کردن به یک ماده سرطانی تبدیل می شود و در برخی موارد سیستم اعصاب را مختل می کند.
سرخ کردن بیش از اندازه سیب زمینی، مقدار این ماده شیمیایی را افزایش می دهد.
-
%(#ff0000)[کوچک شدن مغز با مصرف غذاهای پر پروتئین]
پژوهشگران آمریکایی و کانادایی در مطالعات خود دریافتند: مصرف رژیم غذایی سرشار از پروتئین ممکن است حجم مغز را کوچک کند که این موضوع معمولا با بیماری آلزایمر نیز مرتبط است. نتایج تحقیقات این گروه از محققان با خوراندن چند نوع رژیم غذایی از جمله غذاهای سرشار از پروتئین به موش های آزمایشگاهی، نشان داد، مغز موش هایی که غذاهای پر پروتئین و کربوهیدرات کم مصرف کرده اند، 5 درصد از سایر موش ها کوچکتر و رشد منطقه مغزی مربوط به حافظه آنها نیز کمتر از بقیه بوده است. محققان احتمال می دهند، خوردن غذاهای سرشار از پروتئین موجب تضعیف سلول های عصبی و نیز افزایش بیماری آلزایمر می شود. -
%(#ff0000)[آیا میدانید استرس تا پنج برابر، قدرت سیستم ایمنی بدن را پایین میآورد؟آیا میدانید استرس، سلولهای مغزی را از بین می برد؟]
تحقیقات نشان داده است كه ناحیه ای از مغز به نام هیپوكامپ در نتیجه استرس طولانی مدت، به ویژه در بیماران تا 25 درصد سلولهای خود را از دست می دهد. هیپوكامپ در شكل گیری حافظه طولانی مدت، دخالت دارد. بنابراین استرس می تواند منجر به از دست دادن بخش مهمی از حافظه شود. از آن جا كه هیپوكامپ شامل گیرنده های بسیاری برای هورمونهای استروئید مانند گلوكور تیكوئید است كه در نتیجه استرس آزاد شدهاند، بنابراین مقدار بیش از حد این هورمون ها می تواند سلول های مغز را تخریب كند. -
%(#ff0000)[شكر، عامل اصلی پوسیدگی دندان است؟]
خوردن شكر یكی از دلایل اصلی پوسیدگی دندان است. پس از خوردن شیرینی ، فرآیند شیمیایی پیچیده ای در دهان آغاز می شود . باكتری های موجود در پلاك های دندانی از شكر برای تولید اسید به منظور قابل مصرف كردن املاح سطح دندان استفاده می كنند. شكر در بدن انرژی تولید می كند و هیچ ماده مغذی دیگری ندارد . شما برای دریافت انرژی به مواد قندی نیاز ندارید و می توانید با خوردن سایر موادغذایی انرژی مورد نیاز بدن را تامین كنید . نتیجه دریافت زیاد مواد قندی، چاقی است . اگر اضافه وزن دارید حذف مواد قندی آسان ترین راه برای كاهش انرژی دریافتی محسوب می شود. عسل، شیره، شكرسفید، آب میوه های غلیظ شده و نوشابه های گاز دار، حاوی اشكال تغییر شكل یافته قند و شكر هستند . برای كاهش قند مصرفی، آسان تر است كه هر مرتبه ، غذایی با شیرینی كمتر بخورید، اما اگر حذف كامل نوشابه های شیرین و شكلات برای شما نارا حت كننده است، نوعی از آن را مصرف كنید كه حاوی شیرین كننده های مصنوعی استفاده كنید. -
%(#ff0000)[كاهش خونريزی با استفاده از ربات جراح ]
محققان ايتاليايي با آزمايش ربات جراح توانستند ميزان خونريزي بيمار را در حين عمل جراحي به حداقل برسانند. اين ربات جراح موسوم به Altair در عمل جراحي كبد مورد آزمايش قرار گرفت و اين ربات كه با فركانس پايين الكترونيكي كار ميكند باعث ميشود تا خون فرد سفت و جامد شود.
اين امر به پزشكان كمك ميكند تا براي انجام عمل جراحي نيازي به برش رگهاي خوني نداشته باشند. اين ربات با موفقيت در 14 عمل جراحي كبد آزمايش شده است و ربات ديگري به نام Da Vinci نيز در آمريكا در عمل جراحي سرطان روده مورد آزمايش قرار گرفته است.
-
%(#ff0000)[ربات جراح مغز NeuroMate]
اين ربات جراح مغز مبتني بر هدايت با تصاوير (Image-Guided) بوده و توسط تيمي آمريكايي-فرانسوي ساخته شده است. انواع اين ربات تاكنون در 9000 عمل جراحي به كار گرفته شده اند و در نوع خود تنها رباتي است كه تأييديه مؤسساتي نظير FDA) United States Food and Drug Authority) و CE اروپا و تأييديه وزارت سلامت ژاپن را دارا است. اين ربات تــاكـنــون در اعـمــال جــراحــي گـونـاگـونـي نظيـر Deep Brain Stimulation (DBS), Motor Cortex Stimulation (MCS) Stereo Electro-Encephalography (SEEG), neuro-endoscopy, radio-surgery, biopsy Transcranial Magnetic Stimulation (TMS) به كارگرفته شده است. -
%(#ff0000)[ربات پرستار]
بيمـارستـان بـالت سان آمريكا يكي از اماكن درمـانـي اسـت كـه بـه دوربيـن هـا، صفحـه هـاي نمايش، ميكروفن و چند ربات مجهز شده است. اين ربات ها به جاي پزشكان در اتاق قرار دارند و دكتر مي تواند در تعطيلات از طريق آنها به مداواي بيماران خود بپردازد. به كمك اين شيوه غيبت پزشكان از بيمارستان به هيچ عنوان احساس نمي شود.
ريبا ، ربات پرستار ژاپني مي تواند يك فرد 60 كيلويي را حمل و جابه جا كند. ريبا كه شبيه يك بچه خرس سفيد است، در بيمارستان هاي ژاپن به كار گرفته شود. اين ربات پرستار به پزشكان و پرستاران واقعي در جابه جايي بيماران از روي صندلي چرخدار به تخت و برعكس كمك مي كند.