روغن زیتون
-
توی تستا چطوری باید تشخیص بدیم یه ترکیبی مثل روغن زیتون H متصل به O نداره و نمیتونه پیوند H تشکیل بده ؟ ما وقتی سفرمول مولکولیشو میبینیم هم H داره هم O . یعنی این دلیل نمیشه لزوما هیدروژنی تشکیل بده ؟؟
@دانش-آموزان-آلاء @دوازدهم @راهنما-شیمی -
-
-
F GH 2
نه اشتباهه. همون حرف اولت که گفتی هیدروژن متصل به اکسیژن نداره و فقط هیدروژن متصل به کربن داره پس پیوند هیدروژنی نداره درسته.
ببین روغن زیتون رو کتاب «استر سه عاملی بلند زنجیر» در نظر گرفته و استر سه عاملی بلند زنجیر رو هم ساختارش رو داده. در روغن زیتونی که فقط از استر سه عاملی تشکیل شده به هیچ وجه پیوند هیدروژنی تشکیل نمیشه.
اما نکته دومی که گفتی، در مورد اسید چرب (کربوکسیلیک اسید با زنجیره R بلند) صدق میکنه. این رو هم اگر به ساختار اسید چرب داده شده در کتاب دقت کنی متوجه می شی. نتیجه گیری:
استر بلند زنجیر --» پیوند هیدروژنی اصلاً ندارد
اسید چرب --» پیوند هیدروژنی تشکیل می شود پس به میزان اندکی دارد و به دلیل بلند بودن زنجیره کربنی نیروی واندوالسی بر هیدروژنی غلبه میکند.
روغن زیتون و چربی کوهان شتر --» هردو استر --» هردو بدون پیوند هیدروژنی.