اشتباه خیلی سبز یا بدفهمی من؟(از شیمی۲)
-
Kit Cat داخل کتابتونه؟:face_with_rolling_eyes:
اخه برگام ریخت دیدم فرمولش رو:face_with_tears_of_joy: :broken_heart:shirin norouzi داخل کتاب هست قسمت بیشتر بدانید...اینجا توی سوال اومده بود نوشتمش نیاز نیست حفظ کنید😂
-
Kit Cat
درود
به نظرم از اونجایی که فرمولش داخل بیشتر بدانید هست ، بهتره کربن خالی محسوبش کنیم
. -
K Kit Cat marked this topic as a question on
-
shirin norouzi داخل کتاب هست قسمت بیشتر بدانید...اینجا توی سوال اومده بود نوشتمش نیاز نیست حفظ کنید😂
Kit Cat فانوسا؟:face_without_mouth: :face_with_tears_of_joy:
صحیح
ولی من هرچی تست زدم زغال سنگ رو c گرفته بود
میتونی از معلمتون هم بپرسی
قطعا پاسخشون جامع تر از منه -
سلام به همگی
سوال زیر رو ببینید...فرمول شیمیایی زغال سنگ C135H96O9NS عه...و اگه بخوایم سوال زیرو حل کنیم:

خب ما تو هر مول زغال سنگ ۱۳۵ تا کربن داریم پس چرا و از کجا و چطور تو جواب نوشته واکنش به اون صورتی ک نوشته در میاد؟Kit Cat
سلام
ببینید گفته هدف تهیه گاز متان هست.برای گاز متان اتم های H و C لازمن.خودش گفته که به مقدار اضافی بخار آب داریم.پس از بابت H مشکلی نیست چون از بخار آب تامین میشه.میمونه C اونو هم از زغال سنگ به دست میاریم.
منتها تو معادله واکنش شما نباید فرمول شیمیایی زغال سنگ رو بنویسی.چون که اونموقع N و S هم درگیر ماجرا میشن اما فرض سوال اینه که فرآورده ها فقط متان و کربن دی اکسید باشن که توشون اثری از اتم های N و S نیست.در ضمن با اتم های O و H زغال سنگ هم کاری نداریم چون O که اصلا تو ساختار متان نیست و لازمش نداریم و H هم گفتیم که به مقدار کافی تو بخار آب هست.پس فقط بخش کربنی زغال سنگ برا ما لازمه و فقط باید اونو تو معادله واکنش در نظر بگیریم.
هیچ فرقی هم نمیکنه اندیس کربن چند باشه تو معادله.چون نهایتا به نسبت برابری گاز متان حاصل میشه.برای درک بهتر این قضیه به عکس پایین نگاه کنید.

امیدوارم مشکل حل شده باشه.
-
Kit Cat
سلام
ببینید گفته هدف تهیه گاز متان هست.برای گاز متان اتم های H و C لازمن.خودش گفته که به مقدار اضافی بخار آب داریم.پس از بابت H مشکلی نیست چون از بخار آب تامین میشه.میمونه C اونو هم از زغال سنگ به دست میاریم.
منتها تو معادله واکنش شما نباید فرمول شیمیایی زغال سنگ رو بنویسی.چون که اونموقع N و S هم درگیر ماجرا میشن اما فرض سوال اینه که فرآورده ها فقط متان و کربن دی اکسید باشن که توشون اثری از اتم های N و S نیست.در ضمن با اتم های O و H زغال سنگ هم کاری نداریم چون O که اصلا تو ساختار متان نیست و لازمش نداریم و H هم گفتیم که به مقدار کافی تو بخار آب هست.پس فقط بخش کربنی زغال سنگ برا ما لازمه و فقط باید اونو تو معادله واکنش در نظر بگیریم.
هیچ فرقی هم نمیکنه اندیس کربن چند باشه تو معادله.چون نهایتا به نسبت برابری گاز متان حاصل میشه.برای درک بهتر این قضیه به عکس پایین نگاه کنید.

امیدوارم مشکل حل شده باشه.
محمدحسین ساجدی خیلی ممنونم که اینقدر زحمت کشیدید و توضیح دادید تا حدودی مشکلم حل شده فقط میشه لطفا توضیح بیشتری درباره اینکه متوجه شدید O و H زغال سنگ رو در نظر نگیریم بفرمایید؟چون که خب چرا نمیگیم CH4 خب H اش میتونه از H زغال سنگ بیاد یا یکی دیگه از فراورده ها CO2 هست و Oاش چرا نمیتونه از زغال سنگ اومده باشه...؟
🙏🌹 -
Kit Cat فانوسا؟:face_without_mouth: :face_with_tears_of_joy:
صحیح
ولی من هرچی تست زدم زغال سنگ رو c گرفته بود
میتونی از معلمتون هم بپرسی
قطعا پاسخشون جامع تر از منهshirin norouzi آره فانوسا😂
ولی انگار نمیشه قطعا گفته همواره بایدC در نظر گرفت...یکی درین باره خیلی خوب توضیح دادن فکر کنم توضیحاتشون رو بخونید خالی از لطف نیست🙂 -
محمدحسین ساجدی خیلی ممنونم که اینقدر زحمت کشیدید و توضیح دادید تا حدودی مشکلم حل شده فقط میشه لطفا توضیح بیشتری درباره اینکه متوجه شدید O و H زغال سنگ رو در نظر نگیریم بفرمایید؟چون که خب چرا نمیگیم CH4 خب H اش میتونه از H زغال سنگ بیاد یا یکی دیگه از فراورده ها CO2 هست و Oاش چرا نمیتونه از زغال سنگ اومده باشه...؟
🙏🌹Kit Cat
خواهش میکنم
ببینید چون گفته بخار آب به اندازه اضافی داریم یعنی اتم H متان به اندازه کافی میتونه از بخار آب تامین بشه پس نیازی به H زغال سنگ نیست و فقط بخش کربنی زغال سنگ مورد نیازه.
برای اتم O کربن دی اکسید هم همین قضیه برقراره. چون بخار آب زیاد داریم O مورد نیاز فرآورده به میزان لازم و کافی از بخار آب میتونه تامین بشه.
پس فقط به بخش کربنی زغال سنگ نیاز داریم و همون کار مارو راه میندازه.
بازم اگه جایی ایرادی دارید در خدمتم -
Kit Cat
خواهش میکنم
ببینید چون گفته بخار آب به اندازه اضافی داریم یعنی اتم H متان به اندازه کافی میتونه از بخار آب تامین بشه پس نیازی به H زغال سنگ نیست و فقط بخش کربنی زغال سنگ مورد نیازه.
برای اتم O کربن دی اکسید هم همین قضیه برقراره. چون بخار آب زیاد داریم O مورد نیاز فرآورده به میزان لازم و کافی از بخار آب میتونه تامین بشه.
پس فقط به بخش کربنی زغال سنگ نیاز داریم و همون کار مارو راه میندازه.
بازم اگه جایی ایرادی دارید در خدمتممحمدحسین ساجدی خیلی ممنونم خیلی کامل و خوب توضیح دادید متوجه شدم واقعا ممنون🙏🌹
-
K Kit Cat has marked this topic as unsolved on
-
محمدحسین ساجدی خیلی ممنونم خیلی کامل و خوب توضیح دادید متوجه شدم واقعا ممنون🙏🌹
Kit Cat
خوشحالم توضیحاتم مفید بوده براتون
موفق باشید🌹 -
Kit Cat
خوشحالم توضیحاتم مفید بوده براتون
موفق باشید🌹محمدحسین ساجدی ممنونم همچنین🙏