واکنش محلول اسید قوی و ضعیف با فلز منیزیم
-
سلام.
میزان تولید (نه سرعت واکنش که توی کتاب مقایسه شده) گاز هیدروژن (H2) در شرایط غلظت و دمای یکسان در کدام مورد بیشتر است؟
۱- واکنش محلول یک اسید قوی (مثل HCl) با فلز منیزیم
۲- واکنش محلول یک اسید ضعیف (مثل HF) با فلز منیزیم
۳- هردو یکسان است
جواب و تحلیل من این بود: اسید قوی یونش کامل در آب داره در حالی که اسید ضعیف یونش خیلی کمی داره، پس در غلظت یکسان در محلول اسید قوی میزان بیشتری از یون +H موجود هست. و این میزان بیشتر یون هیدرونیوم موجود در محلول اسید قوی، با فلز منیزیم بیشتری واکنش میده و درنتیجه میزان گاز هیدروژن تولید شده نهایی بیشتر هست.
نظر و دلیل شما چیه؟ -
-
سلام.
میزان تولید (نه سرعت واکنش که توی کتاب مقایسه شده) گاز هیدروژن (H2) در شرایط غلظت و دمای یکسان در کدام مورد بیشتر است؟
۱- واکنش محلول یک اسید قوی (مثل HCl) با فلز منیزیم
۲- واکنش محلول یک اسید ضعیف (مثل HF) با فلز منیزیم
۳- هردو یکسان است
جواب و تحلیل من این بود: اسید قوی یونش کامل در آب داره در حالی که اسید ضعیف یونش خیلی کمی داره، پس در غلظت یکسان در محلول اسید قوی میزان بیشتری از یون +H موجود هست. و این میزان بیشتر یون هیدرونیوم موجود در محلول اسید قوی، با فلز منیزیم بیشتری واکنش میده و درنتیجه میزان گاز هیدروژن تولید شده نهایی بیشتر هست.
نظر و دلیل شما چیه؟@amin-forouzan سلام به نطر من چون اسید های ضعیف تعادلی حل میشن وقتی مقداری از یون هیدرونیوم به صورت گاز ازاد بشه دوباره یونش باعث میشه تولید بشه و این باعث میشه مقدار گاز تولید شده در هر دو اسید قوی و ضعیف برابر بشه
-
@amin-forouzan سلام به نطر من چون اسید های ضعیف تعادلی حل میشن وقتی مقداری از یون هیدرونیوم به صورت گاز ازاد بشه دوباره یونش باعث میشه تولید بشه و این باعث میشه مقدار گاز تولید شده در هر دو اسید قوی و ضعیف برابر بشه
AmirReza Soleimani
اعههه، راست میگی.جوابت درسته. اون بخش تعادلی بودنش که باعث میشه دوباره یونش پیدا کنه و ظرفیت خالی شده پُر بشه و دوباره واکنش بده و دوباره گاز تولید شه و ... رو اصلاً حواسم نبود.پس بازم فقط همون بحث زمان باقی میمونه. دیر و زود داره ولی سوخت و سوز نداره.
بسیار سپاسگزارم. -
-
AmirReza Soleimani
اعههه، راست میگی.جوابت درسته. اون بخش تعادلی بودنش که باعث میشه دوباره یونش پیدا کنه و ظرفیت خالی شده پُر بشه و دوباره واکنش بده و دوباره گاز تولید شه و ... رو اصلاً حواسم نبود.پس بازم فقط همون بحث زمان باقی میمونه. دیر و زود داره ولی سوخت و سوز نداره.
بسیار سپاسگزارم.@amin-forouzan
خواهش میکنم -