ژنتیک یازدهم
-
سلام
این دوتا جمله هردوتاش رو به خاطر کروموزوم های جنسی (مردها) میتونیم علط بگیریم؟
هر سلول پیکری انسان قطعا ۲۳ جفت کروموروم همتا دارد
هر سلول پیکری انسان در هر مجموعه کروموزومی ۲۳ کروموزوم مشابه با مجموعه هایکروموزمی دیگر دارد
هر دوتا جمله به نحوی مثل همن نه؟
تجربیا -
-
بچه ها گزاره اولش رو میتونیم با xو y مردا رد کنیم
درمورد گزاره دوم یاری برسونید
hamed bagheri 0chichak am خب بعله با کروموزوم های جنسی مردان هم میشه گفت جمله غلطه/ هم جمله ۱ و هم ۲
-
سلام
هر سلول پیکری انسان در هر مجموعه کروموزومی ۲۳ کروموزوم مشابه با مجموعه هایکروموزمی دیگر دارد
تجربیاchichak am سلام / به خاطر گلبول قرمز بالغ
-
سلام
تجربیاchichak am یاخته های جنسی جزو پیکری دسته بندی نمیشن
-
chichak am سلام / به خاطر گلبول قرمز بالغ
hamed bagheri 0 و سلولهای ماهیچهای که چند هسته ای هستند
-
chichak am یاخته های جنسی جزو پیکری دسته بندی نمیشن
hamed bagheri 0 من فرق پیکری و جنسی رو نمیفهمم میشه یکم دربارهشون توضیح بدین لطفا
پیکری یعنی ۴۶ کروموزوم همتا
جنسی یعنی ۲ جفت کروموزوم ۳۲ تایی که غیرهمتاس؟ -
hamed bagheri 0 و سلولهای ماهیچهای که چند هسته ای هستند
mahdieh q خب نه ، اونا یکم جای بحث دارن / چون هسته هاشون جداس / و کروموزوم ها تو ی هسته نیستن ، یکم اختلاف نظر هست
-
hamed bagheri 0 من فرق پیکری و جنسی رو نمیفهمم میشه یکم دربارهشون توضیح بدین لطفا
جنسی یعنی ۲ جفت کروموزوم ۳۲ تایی که غیرهمتاس؟mahdieh q خب ببینید ما اصن کروموزوم پیکری نداریم
یه دونه یاخته پیکری داریم با یاخته جنسی (گامت)
یه دونه کروموزوم جنسی با کروموزوم غیرجنسیکروموزوم جنسی رو کتاب میگه « در انسان و بعضی جانداران کروموزوم هایی وجود دارد که در تعیین جنسیت نقش دارند »
وخب در مورد انسان بخام بگم :
توی یه هسته یاخته پیکری که ۲ مجموعه کروموزومی داره و ۲۳ جفت کروموزوم همتا / جفت عاخر ( جفت شماره ۲۳) (۲ تا کروموزوم) در تعیین جنسیت نقش دارند
در زنها خب این ۲ کروموزوم مشابه اند و همتا
اما دقت کنید که در مردان مشابه نیستن ولی همتا هستن ( خیلی جاها به اشتباه فکر میکنن برای همتا بودن ، باید الزاما مشابه باشن)
-
جنسی یعنی ۲ جفت کروموزوم ۳۲ تایی که غیرهمتاس؟عذر خواهی میکنم
در مورد مرد ها من یه جاشو اشتباه گفتم که الان اصلاح میکنم:
کروموزوم های جنسی مردان ، شبیه نیستن ، همتا نیستن ولی تتراد تشکیل میدهند ( خیلی جاها میگن تتراد تشکیل نمیدن )
یه لحظه تتراد رو با همتا اشتباه کردم
-
hamed bagheri 0 در ژنتیک یازدهم گفته است:
سلام شبتون بخیر
بله به خاطر گلبول قرمز بالغ که هسته ندارن میدونم غلطه
ولی سوالم در مورد کروموزوم های جنسی هست
براساس اونا بازم غلط میشه هر دوتا گزینه؟! -
hamed bagheri 0 -
سلام
تجربیاchichak am
فکر میکنم درسته آخه ما ۲ تا مجموعه ۲۳ تایی داریم دیگه نمیدونم منم گیج شدم برای این قضیه -
chichak am
فکر میکنم درسته آخه ما ۲ تا مجموعه ۲۳ تایی داریم دیگه نمیدونم منم گیج شدم برای این قضیهmahdieh q در ژنتیک یازدهم گفته است:
chichak am
فکر میکنم درسته آخه ما ۲ تا مجموعه ۲۳ تایی داریم دیگه نمیدونم منم گیج شدم برای این قضیهسلام سلام
شبت بخیر
ببین ما میگیم کروموزم های یک مجموعه با هم همتا نیستن ولی الان دو مجموعه ای ک توی انسان داریم یک مجموعه با مجموعه دیگه همتان
ولی توی مردها x وy همتا نیستن و غلطه
نمیدونم درست گفتم یا نه -
mahdieh q خب ببینید ما اصن کروموزوم پیکری نداریم
یه دونه یاخته پیکری داریم با یاخته جنسی (گامت)
یه دونه کروموزوم جنسی با کروموزوم غیرجنسیکروموزوم جنسی رو کتاب میگه « در انسان و بعضی جانداران کروموزوم هایی وجود دارد که در تعیین جنسیت نقش دارند »
وخب در مورد انسان بخام بگم :
توی یه هسته یاخته پیکری که ۲ مجموعه کروموزومی داره و ۲۳ جفت کروموزوم همتا / جفت عاخر ( جفت شماره ۲۳) (۲ تا کروموزوم) در تعیین جنسیت نقش دارند
در زنها خب این ۲ کروموزوم مشابه اند و همتا
اما دقت کنید که در مردان مشابه نیستن ولی همتا هستن ( خیلی جاها به اشتباه فکر میکنن برای همتا بودن ، باید الزاما مشابه باشن)
hamed bagheri 0 ببینید فکر میکنم شما متوجه مشکل من نشدید، الان ما ۲ نوع سلول داریم درسته؟ جنسی و پیکری، خب کروموزوم ها توی این ۲ تا سلول به چه شکلی هستند؟
یه جا خوندم کروموزوم ها توی سلول ۴۶ تا هستن (دوکروماتیدی) باز یه جای دیگه خوندم بصورت پدری و مادری هستند باز یه جا دیگه خوندم همانند سازی میکنن، ببخشید واقعا ولی من اینا رو نفهمیدم تست هم زدم ولی بازم درکشون نمیکنم -
mahdieh q در ژنتیک یازدهم گفته است:
chichak am
فکر میکنم درسته آخه ما ۲ تا مجموعه ۲۳ تایی داریم دیگه نمیدونم منم گیج شدم برای این قضیهسلام سلام
شبت بخیر
ببین ما میگیم کروموزم های یک مجموعه با هم همتا نیستن ولی الان دو مجموعه ای ک توی انسان داریم یک مجموعه با مجموعه دیگه همتان
ولی توی مردها x وy همتا نیستن و غلطه
نمیدونم درست گفتم یا نهchichak am آره درسته میدونم، چقدر ژنتیک سخته
-
hamed bagheri 0 ببینید فکر میکنم شما متوجه مشکل من نشدید، الان ما ۲ نوع سلول داریم درسته؟ جنسی و پیکری، خب کروموزوم ها توی این ۲ تا سلول به چه شکلی هستند؟
یه جا خوندم کروموزوم ها توی سلول ۴۶ تا هستن (دوکروماتیدی) باز یه جای دیگه خوندم بصورت پدری و مادری هستند باز یه جا دیگه خوندم همانند سازی میکنن، ببخشید واقعا ولی من اینا رو نفهمیدم تست هم زدم ولی بازم درکشون نمیکنمmahdieh q خب ببینید تمام حرفای شما درسته و با هم تناقض نداره / ولی من یه توضیح میدم شاید مشکلتون رفع شد
پیکری » یه یاخته پوششی دیواره مری که تک هسته ای :
۴۶ کروموزوم دیده میشه /
کروموزوم ها ۲ به ۲ مثل همدیگه هستن / ینی ما ۲۳ جفت همتا داریم / ینی یک مجموعه کروموزومی ( مجموعه ی کروموزومی= کروموزوم هایی که با هم متفاوت هستن) از ۲۳ کروموزوم تشکیل شده / و کلن ۲ تا مجموعه کروموزومی داریم که اصطلاحا بهش میگن دیپلوئید ۲n
در مرحلهg1 »»کروموزوم ها تک کروماتیدی هستن
(۴۶کروموزوم =۴۶ دنا)در مرحلهs »»»همانند سازی از روی تمامی کروموزوم ها صورت میگیره ، و نسخه دنای جدید در محل سانترومر به دنای قبلی متصل میشه ، و ۴۶ کروموزوم دو کروماتیدی شکل میگیره(۴۶ کروموزوم=۹۲ دنا)
در مرحلهg2 هم تغییری در تعداد کروموزوم ها نداریم و تعداد همون مرحلهs میمونه
و مرحله بعدی مرحلهm (تقسیمه) که وابسته به نوع تقسیم/ کروموزوم ها تفکیک میشن
-
یه جا خوندم کروموزوم ها توی سلول ۴۶ تا هستن (دوکروماتیدی) باز یه جای دیگه خوندم بصورت پدری و مادری هستند باز یه جا دیگه خوندم همانند سازی میکنن، ببخشید واقعا ولی من اینا رو نفهمیدم تست هم زدم ولی بازم درکشون نمیکنمmahdieh q حالا در یک گامت »»» یه اسپرم یا یه تخمک :
۲۳ کروموزوم دیده میشه
۲۳ کرموزوم با هم متفاوت هستن / جفت کرموزوم همتایی وجود نداره / یه مجموعه کروموزومی ۲۳ کروموزوم وجود داره ک بش میگن هاپلوئید n
چرخه یاخته ای واسش تعریف نمیشه ، و وارد مرحله تقسیم هم نمیشن
-
hamed bagheri 0chichak am خب بعله با کروموزوم های جنسی مردان هم میشه گفت جمله غلطه/ هم جمله ۱ و هم ۲
-
chichak am خب بعله با کروموزوم های جنسی مردان هم میشه گفت جمله غلطه/ هم جمله ۱ و هم ۲
hamed bagheri 0
ممنون -
-
-
-
mahdieh q حالا در یک گامت »»» یه اسپرم یا یه تخمک :
۲۳ کروموزوم دیده میشه
۲۳ کرموزوم با هم متفاوت هستن / جفت کرموزوم همتایی وجود نداره / یه مجموعه کروموزومی ۲۳ کروموزوم وجود داره ک بش میگن هاپلوئید n
چرخه یاخته ای واسش تعریف نمیشه ، و وارد مرحله تقسیم هم نمیشن
hamed bagheri 0 اوووو ممنون کامل فهمیدم