دهم
-
یه سوال چرا هوای مرده رو جدا از اون حجم باقی مونده تو مجاری حساب میکنن؟
-
Josey
چون حجم باقی مونده، توی بخش مبادلهای، باقی مونده.
ولی هوای مرده، اصلاً به مبادلهای نرسیده. تو بخش هادی گیر کرده.
حجم باقی مونده، مبادله میشه. ولی هوای مرده بدون مبادله شدن خارج میشه. تعریف و جایگاهشون فرق داره.@amin-forouzan
یه حجمی که حتی بعد از بازدم عمیق خارج نمیشه
حجمیه که توی مجاری باقی میمونه(که جزئ هوای باقی مانده )
بعد چه دلیلی داشته هوای مرده رو جدا از این حساب کنن؟
(میدونیم مولکول های هوا مدام درحال جابه جا شدنن پس نمیشه گفت این حجم مبادله انجام نداده)
-
یا درحال جابه جا شدن نیستن ؟
-
Josey
مثال بزنم راحت تره:
با دم، شما ۵۰۰ میلی لیتر هوا می بری داخل. فرض کن کل مجاری هادی و مبادلهای خالی باشه.
از این ۵۰۰ تا، حدود ۳۵۰ تاش به نایژک مبادلهای و حبابک میرسه. ۱۵۰ تاش عقبتر توی نایژک های انتهایی بینی و ... میمونه. بعد، با فاصله زمانی خیلی کمی (بین دم و بازدم) اون ۳۵۰ تا فرصت میکنه که با خون مبادله بشه. ولی تا اون ۱۵۰ تا، تا بیاد تکون بخوره و بخواد بره سمت بخش مبادلهای، شما بازدم رو انجام میدی و کل این ۵۰۰ تارو خارج می کنی. پس اون ۳۵۰ تا مبادله میشه و ۱۵۰ تا دست نخورده میاد بیرون که به این ۱۵۰ تا می گیم هوای مرده.
هوای باقی مونده هم که کلاً تعریفش چیز دیگست و کتاب توضیح داده.
حله؟ -
@amin-forouzan
حجمیه که توی مجاری باقی میمونه(که جزئ هوای باقی مانده )
بعد چه دلیلی داشته هوای مرده رو جدا از این حساب کنن؟
(میدونیم مولکول های هوا مدام درحال جابه جا شدنن پس نمیشه گفت این حجم مبادله انجام نداده)
@amin-forouzan
حجمیه که توی مجاری باقی میمونهباید جزئی تر به قضیه نگاه کنی. کلی نگو مجاری.اگر کلی بگی مجاری قاطی میشه و درکش نمی کنی. ما ۲ نوع مجاری داریم. مجاری هادی و مجاری مبادلهای.
وقتی گفته میشه هوای باقی مونده، هوایی هست که تو مجاری باقی می مونه منظور فقط مجاری مبادلهای است.
در حالی که هوای مرده، فقط توی مجاری هادی می مونه. که توضیح دادم. به این تفاوت های ریز تو تعاریف و جایگاه ها دقت کن. -
@amin-forouzan
حجمیه که توی مجاری باقی میمونهباید جزئی تر به قضیه نگاه کنی. کلی نگو مجاری.اگر کلی بگی مجاری قاطی میشه و درکش نمی کنی. ما ۲ نوع مجاری داریم. مجاری هادی و مجاری مبادلهای.
وقتی گفته میشه هوای باقی مونده، هوایی هست که تو مجاری باقی می مونه منظور فقط مجاری مبادلهای است.
در حالی که هوای مرده، فقط توی مجاری هادی می مونه. که توضیح دادم. به این تفاوت های ریز تو تعاریف و جایگاه ها دقت کن.@amin-forouzan
اشتباه میکنی -
@amin-forouzan
که میگی هوای باقی مونده فقط تو بخش مبادله ایه -
Josey
من اینطور یادم مونده چون هوای باقی مونده قرار بود با حبابک ها و نایژک های مبادله ای، مبادله بشه پس تو بخش مبادلهای در نظرش می گرفتم. ۱ نصفه شبی احتمال خطا تو حافظه هم زیاد هست! پس من برم، بقیه هم نظر بدن ...@amin-forouzan نرو
-
Josey
من اینطور یادم مونده چون هوای باقی مونده قرار بود با حبابک ها و نایژک های مبادله ای، مبادله بشه پس تو بخش مبادلهای در نظرش می گرفتم. ۱ نصفه شبی احتمال خطا تو حافظه هم زیاد هست! پس من برم، بقیه هم نظر بدن ...@amin-forouzan
یه دم عمیق انجام بده ...
الان انتظار داری از دهان تا بخش مبادله ایت خلا ایجاد بشه ؟ -
@amin-forouzan
یه دم عمیق انجام بده ...
الان انتظار داری از دهان تا بخش مبادله ایت خلا ایجاد بشه ؟ -
ولش شب بخیر