سوال ساده بهینه سازی (ریاضی)
-
بچهها این سوال ساده رو ببینید
الان ما سالای قبل همین سوال و ب اون Sکه میرسیدیم دلتا میگرفتیم بعدشم yماکسیمم رو حساب میکردیم با xراس و اینا
الان امسال مشتق و اینا میگیریم چرا؟
و اینکه ما مشتق Sرو مساوی صفر بزاریم من مفهومشو درک نمیکنم چه ربطی ب مساحت ماکسیمم داره ؟ -
الان ما سالای قبل همین سوال و ب اون Sکه میرسیدیم دلتا میگرفتیم بعدشم yماکسیمم رو حساب میکردیم با xراس و اینا
و اینکه ما مشتق Sرو مساوی صفر بزاریم من مفهومشو درک نمیکنم چه ربطی ب مساحت ماکسیمم داره ؟@سمیه-صادقلو
سلام
یکی از کاربرد های مشتق، تعیین شیب خط مماس هست
الان تابع 2x² + 10x- چون a منفی داره پس یک نقطه ماکزیمم داره و عرض اون نقطه همون بیشینه ی مساحت میشه
خب
گفتیم مشتق میتونه شیب خط مماس باشه
الان تو نقطه ماکزیمم قبول دارین که شیب خط مماس صفر هست؟
پس مشتق تابع رو بدست میاریم و برابر صفر میذاریم تا طول نقطه ماکزیمم تابع بدست بیاد
و بعدش هم عرض نقطه رو از طریق جایگذاری پیدا میکنیم
و نهایتا بیشینه مساحت... -
-
amirmohammad shakeri
@Sara-R
اگه میدونید ممنون میشم کمک کنید -
و اینکه ما مشتق Sرو مساوی صفر بزاریم من مفهومشو درک نمیکنم چه ربطی ب مساحت ماکسیمم داره ؟@سمیه-صادقلو
سلام
الان تابع 2x² + 10x- چون a منفی داره پس یک نقطه ماکزیمم داره و عرض اون نقطه همون بیشینه ی مساحت میشه
خب
پس مشتق تابع رو بدست میاریم و برابر صفر میذاریم تا طول نقطه ماکزیمم تابع بدست بیاد
و نهایتا بیشینه مساحت... -
amirmohammad shakeri
@Sara-R
اگه میدونید ممنون میشم کمک کنید@سمیه-صادقلو
من هنوز کاربرد مشتق شروع نکردم نظری ندارم
-
@سمیه-صادقلو
سلام
خب
و نهایتا بیشینه مساحت...علیرضا تمدنی
ممنونم ازت -
@سمیه-صادقلو
من هنوز کاربرد مشتق شروع نکردم نظری ندارم
-
L lO_Ol marked this topic as a question on
-
L lO_Ol has marked this topic as solved on
-
فهمیدم
هنوزم خیلی کاربرد مشتق نخوندم ، ولی یکم با فیزیک ربطش دادم فهمیدم
میخوای توضیح بدم؟؟؟ همون حرفای علیرضا تمدنی هستش ولی شاید با یه بیان دیگه -
فهمیدم
هنوزم خیلی کاربرد مشتق نخوندم ، ولی یکم با فیزیک ربطش دادم فهمیدم
میخوای توضیح بدم؟؟؟ همون حرفای علیرضا تمدنی هستش ولی شاید با یه بیان دیگهamirmohammad shakeri
اره بگو منم تا حدودی گرفتم چیشد چون کاربر مشتق و تازه خوندم
ممنون میشم توهم نظرتو بگی -
amirmohammad shakeri
اره بگو منم تا حدودی گرفتم چیشد چون کاربر مشتق و تازه خوندم
ممنون میشم توهم نظرتو بگی@سمیه-صادقلو
ببین.
وقتی تابع میخواد min یا ماکس ، یه همچین شکلایی داره
یعنی مشتق تو اون نقطه 0 هست
از کجا بفهمیم min هست یا max ? اینجا که درجه دوعه میشه فهمید
ولی به طور کل : به شکل خوب نگاه کن
تونقاط min ، علاوه بر مشتق 0 ، حد تابع مشتق ، تو سمت راست اون نقطه میشه +0 و حد چپ تابع مشتق تو نقطه چپ مینینمم ، میشه -0
و برعکسش میشه برای ماکس
حالا اینا برات سخته؟؟ فکر کن فرمول x-t رو بهت داده تو سینماتیک. تو میخوای بشترین فاصله رو به دست بیاری. یه راه اینه بری راس سهمی رو به دست بیاری
یه راه اینه بری از طریق v-t ، جایی که v=0 هست رو به دست بیاری. که اگر دقت کنی v میشه شیب خط مماس (مشتق) x-t
خیلی توهم تو هم شد امیدوارم یاد گرفته باشی
همه حرفایی که زدم بر اساس تحلیل های خودمه ها. هیچی هنو کاربرد مشتق نخوندم پس شاید یه اشکالی چیزی داشته باشن
-
@سمیه-صادقلو
ببین.
وقتی تابع میخواد min یا ماکس ، یه همچین شکلایی داره
یعنی مشتق تو اون نقطه 0 هست
از کجا بفهمیم min هست یا max ? اینجا که درجه دوعه میشه فهمید
ولی به طور کل : به شکل خوب نگاه کن
تونقاط min ، علاوه بر مشتق 0 ، حد تابع مشتق ، تو سمت راست اون نقطه میشه +0 و حد چپ تابع مشتق تو نقطه چپ مینینمم ، میشه -0
و برعکسش میشه برای ماکس
حالا اینا برات سخته؟؟ فکر کن فرمول x-t رو بهت داده تو سینماتیک. تو میخوای بشترین فاصله رو به دست بیاری. یه راه اینه بری راس سهمی رو به دست بیاری
یه راه اینه بری از طریق v-t ، جایی که v=0 هست رو به دست بیاری. که اگر دقت کنی v میشه شیب خط مماس (مشتق) x-t
خیلی توهم تو هم شد امیدوارم یاد گرفته باشی
همه حرفایی که زدم بر اساس تحلیل های خودمه ها. هیچی هنو کاربرد مشتق نخوندم پس شاید یه اشکالی چیزی داشته باشن
amirmohammad shakeri
اوم اره گرفتم چیشد کلا تو ریاضی و فیزیک مشکل زیادی ندارم ولی ی سری چیزا برام سوال میشه از دبیرم میپرسم میگن خیلی عمیق نشوولی ب نظر خودم ی سری چیزا مثل این لازمه آدم بدونه دگ خب
بازم مرسی بابت توضیحاتت