رگ ها
-
Gharibe Gomnam رفتم نگا کردم با این اوصاف باید همینو درنظر بگیریم گوگل موگل یوخدی!
باید همین که این گفت رو حساب کنیم هم مایع میان بافتی و هم مایع بین سلولی جفتش میشه یکی@Mr-Wick
این جانب هنگ! -
@Mr-Wick
این جانب هنگ!Gharibe Gomnam نه دیگه آقای موقاری بگه حله...جفتش یکیه
نمیدونم الان این کتابی که میخونیم رو تو دانشگاه اصلا قبولش دارن یا نه
قر و فر زیاد داره -
@Narjes-Hashemi
hamed bagheri 0
دکترای آینده
میشه اگر نظری دارین به زبان خیلی ساده بگید لطفا؟Gharibe Gomnam سلام ، در مورد سوالاتتون :
۱) خب میزان تقسیم بندی مولکول ها ، مبنای خاصی نداره و دست خودمونه / مثلا نمیشه گفت یه پلی پپتید تا فلان تعداد آمینواسید ریزه ، تا فلان تعدادش درشت مولکوله / پس بنظرم جمله ای که مطرح کردید« همه مولکول های ریز میتونن عبور کنن؟» اصن ارزش تستی در زیست نداره ، چون ملاک تقسیم بندی ریز و درشتی مولکول ها قاعده خاصی نداره
-
سلام من چندتا سوال دارم در رابطه با این مبحث
۱_مواردی که میتونن از مویرگ های منفذ دار عبورکنن بیشتر ، مولکولهای کوچک هستن پس اگر یه جا گفتن که
همه مولکول های کوچک میتونن از از مویرگهای منفذ دار عبور کنن غلطه؟ 🌿۲_آب مایع میان بافتی چه فرقی با مایع بین سلولی میکنه من این دوتا رو قاطی کردم باهم🌿
۳_علاوه بر مویرگ تو سرخرگ و سیاهرگ هم پلاسما داریم؟🌿
۴_چرا تو قسمت سرخرگی مویرگ اونجا پلاسما بیرون میریزه؟ اب نباید اونجا بیاد داخل؟ اخه غلظت داخل مویرگ به خاطر وجود پروتئین زیاد شده و درقسمت میان بافتی ما آب بیشتری نسبت به داخل مویرگ داریم پس اب مایع میان بافتی باید بیاد داخل دیگه ولی گفتن که به خاطر فشار تراوشی اب میریزه بیرون یعنی این فشار تراوشی از اون اختلاف فشار در دوطرف بیشتره؟ و با این حساب فشار تراوشی بیشتر دوست داره خون رو بریزه بیرون ولی فشار اسمزی جمع کنه تو خودش؟🌿🌿🌿
۵_بعد برای تبادل مویرگ با مایع بین بافتی در ارتباطه یا مایع بین سلولی؟ یا اول مایع بین سلولی بعد مایع بین بافتی؟😐🌿
دانش-آموزان-آلاء
تجربیا
راه-ابریشمی-ها-زیست
بچه-های-تجربی-راه-ابریشم۲) آب میان بافتی ، مایع ای هست که درون بافت گردش داره / در واقع اب میان بافتی همون مایع بین یاخته ای هست ، اما کتاب حال کرده یه اسم جدید روش بزاره / مثلا منم حال میکنم بهش بگم آب درون بافتی 😕😂 هیچ فرقی نداره
اما ۳ تا اصطلاح هست که اینا با هم متفاوت هستن :
-
آب میان بافتی ( مایع بین یاخته ای) : تمامی مایعات محیط داخلی بدن که درون یاخته( سیتوپلاسم )نباشند / محیط داخلی یعنی ، ادرار و عرق و بزاق و... جزوش محسوب نمیشه
-
فصای بین یاخته ای : فضای بین یاخته ها ، چه کم مثل پوششی چه زیاد مثل پیوندی رشته ای
-
ماده زمینه ای : اولا مایع نیست ، دوما فقط مخصوص بافت پیوندی هست
دقت کنید که هر ۳ تا با هم متفاوت هستن / مثلا میزان ماده زمینه ای در بافت پیوندی رشته ای کمتر از سست هست اما فضای بین یاخته ای بیش تر از سست
-
-
۱_مواردی که میتونن از مویرگ های منفذ دار عبورکنن بیشتر ، مولکولهای کوچک هستن پس اگر یه جا گفتن که
همه مولکول های کوچک میتونن از از مویرگهای منفذ دار عبور کنن غلطه؟ 🌿۲_آب مایع میان بافتی چه فرقی با مایع بین سلولی میکنه من این دوتا رو قاطی کردم باهم🌿
۴_چرا تو قسمت سرخرگی مویرگ اونجا پلاسما بیرون میریزه؟ اب نباید اونجا بیاد داخل؟ اخه غلظت داخل مویرگ به خاطر وجود پروتئین زیاد شده و درقسمت میان بافتی ما آب بیشتری نسبت به داخل مویرگ داریم پس اب مایع میان بافتی باید بیاد داخل دیگه ولی گفتن که به خاطر فشار تراوشی اب میریزه بیرون یعنی این فشار تراوشی از اون اختلاف فشار در دوطرف بیشتره؟ و با این حساب فشار تراوشی بیشتر دوست داره خون رو بریزه بیرون ولی فشار اسمزی جمع کنه تو خودش؟🌿🌿🌿
۵_بعد برای تبادل مویرگ با مایع بین بافتی در ارتباطه یا مایع بین سلولی؟ یا اول مایع بین سلولی بعد مایع بین بافتی؟😐🌿
دانش-آموزان-آلاء
تجربیا
راه-ابریشمی-ها-زیست
بچه-های-تجربی-راه-ابریشم۳) خون از ۲ بخش پلاسما و بخش یاخته ای خون تشکیل شده / خون در تمامی رگ های خونی جریان داره
با این ۲ جمله خودتون قضاوت کنید
-
دانش-آموزان-آلاء
تجربیا
راه-ابریشمی-ها-زیست
بچه-های-تجربی-راه-ابریشم۴) فشار اسمزی خون در کل جریان مویرگی حدودا ثابت هست ، چرا که ترکیبات موثر در فشار اسمزی چه در خون تیره و چه خون روشن مقدارشون یجوره
اینکه خون ( بخش پلاسما ) بیرون بریزه یا به درون وارد بشه ، تابع بر هم نهی فشار اسمزی و فشار تراوشی هست
در سمت سرخرگی ، فشار تراوشی بیشتر باعث خروج خوناب از رگ / و بتدریج با حرکت به سمت سیاهرگی ، فشار تراوشی کاهش و در نتیجه جریان خون به سمت درون رگ معکوس میشه
-
دانش-آموزان-آلاء
تجربیا
راه-ابریشمی-ها-زیست
بچه-های-تجربی-راه-ابریشم۵) تو همون سوال ۱ توضیح دادم