فصل ۸ یازدهم
-
میشه یکی اینو برام تحلیل درست کنه@دانش-آموزان-آلاء بچه-های-تجربی-کنکور-1401 راه-ابریشمی-ها-زیست -
Y Yeganeh80 marked this topic as a question on
-
-
میشه یکی اینو برام تحلیل درست کنه@دانش-آموزان-آلاء بچه-های-تجربی-کنکور-1401 راه-ابریشمی-ها-زیست@yeganeh-fallah درود
باتوجه به ژنوتیپ تخم ضمیمه نتیجه میگیریم که ژنوتیپ گامت ماده AB هست و ژنوتیپ گامت نر ، ab
پس باید یاخته های پیکری گیاه ژنوتیپ AaBb داشته باشن تا چنین گامت هایی از این گیاه بوجود بیاد
. -
میشه یکی اینو برام تحلیل درست کنه@دانش-آموزان-آلاء بچه-های-تجربی-کنکور-1401 راه-ابریشمی-ها-زیست@yeganeh-fallah سلام.
اولاً با توجه به اینکه یاخته ی حاصل از گامت نر و سلول دو هسته ای(که میشه تخم ضمیمه) ، سه لاد هست، نتیجه میگیریم که گل پیکر گیاه(چه مادگی چه پرچم) 2n است.
پس گامت نر n هست و یاخته دوهسته ای 1n+1n هست.
سلول دو هسته ای ، دو هسته ی کاملا یکسان و کپی هم داره. در کل یاخته های کیسه رویانی محتوای ژنتیکی کاملا یکسان دارن چون در نتیجه تقسیم میتوز حاصل شده اند..پس طبق ژنوتیپ داده شده، ژنوتیپ یاخته ی دو هست ای AABB هست.( مشترک ها رو انتخاب کردم ، چون گفتم دو هسته ای که این یاخته داره دقیقا مثل همند، پس از ژنوتیپ داده شده، دو قسمت مثل هم رو برمیداریم)
پس هر کدوم از هسته های یاخته ی دو هسته ای،AB هستند . و از اینجا هم نتیجه میگیریم که یاخته ی تخم زا (گامت ماده) هم AB هست.
باقیمانده که میشه ab مربوط به گامت نر هست.خب طبق صورت سوال فهمیدیم که این گیاه هر دو بخش نر و ماده رو داره ، پس این دو ژنوتیپی که بدست آوردیم(ژنوتیپ گامت نر و یاخته تخم زا) باید از یاخته ای مثل AaBb حاصل شده باشند. واین همان ژنوتیپ یاخته های پیکری گیاه هست.
پس ژنوتیپ ِ
+مادگی گیاه .... AaBb
+پرچم گیاه .... AaBb- پارانشیم خورش .... یاخته پیکری هست پس....AaBb
+لپه ی رویانی ...... اینجا رو خوب یادم نیست ولی فکر کنم لپه رویانی جزئ رویان هست . یعنی این مسیر باید طی بشه:👇
لقاح گامت نر و یاخته تخم را »»» تخم اصلی»»»تقسیم میتوز »»» دو یاخته حاصل میشه ، یکی بزرگتر یکی کوچکتر »»»» یکی از این دو یاخته(یادم نیست کدوم) ، تقسیمات متوالی انجام میده »»» رویان
پس ژنوتیپ رویان همون ژنوتیپ تخم اصلی هست ، چون اینجا تقسیم میتوز داشتیم که ژنوتیپ رو تغییر نمیده
پس ژنوتیپ لپه رویانی فکر کنم باید بشە AaBb -
Y Yeganeh80 has marked this topic as solved on