7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
زیست شناسی دهم گوارش و تنفس
-
سلام دوستان الایی ببخشید من دوتا فصل 2 و3 رو کامل تست زدم از کتاب خیلی سبز چندتا سوال برام پیش اومده اگه میشه کمک کنید ممنون .
1 - کتاب گفته غده ها تو دهن موسین ترشح میکنن که اب فراوانی جذب میکنه و ماده مخاطی ایجاد میکنه ولی تو معده گفته یاخته های حفره و غده معده ماده مخاطی ترشح میکنن سوالی که دارم اینه منظورش این بوده تو معده هم موسین ترشح میکنن یا خود ماده مخاطی ترشح میکنن ؟
2 - چرا افرایش کربنیک اسید منجر افزایش ترکیبات اسیدی و کاهش ph خون میشه ؟ مگه کربنیک اسید به بیکربنات و H+ تبدیل نمیشه خوب H+که توسط گلبول قرمز جمع میشه میره به شش بیکربنات توسط خون تا شش جابجا میشه مگه بیکربنات خاصیت بازی نداره ؟
3 - تو یکی از تستا دیدم فشار مایع جنب به دم بازدم ربط داره بود اصلا ربطی داره ؟
4 - یکی دیگه از تستا گفته بود همه جانوران برای حرکت نیاز به ساختار های اسکلتی و ماهیچه ای دارن خوب مگه کرم خاکی ساختار اسکلتی یا ماهیچه ای داره ؟
-
MahdiNOVE سلام
1= اره تو معده هم موسین ترشح میشه که اب زیاد جذب می کنه و ماده مخاطی ایجاد میشه( در واقع هرجا ماده مخاطی باشه توی بدن از موسین ایجاد شده)
2=بنظرم برای این اینطوری میشه که بیشترین مقدار co2بدن توسط یون بیکربنات توسط گلبول قرمز حمل میشه از گلبول قرمز خارج میشه و بعد وارد پلاسما میشه که بره سمته شش ها و از طرفی یون هیدروژن تو گلبول قرمز می مونه( اینکه توگلبول قرمز می مونه مانع اسیدی شدن خون میشه) بخاطره همین مقدار co2 پلاسما زیاد میشه و ما میدونیم که پلاسما حجم بیشتری از خون تشکیل میده بنابراین این عامل هم در کاهش ph خون موثر هست( اگه متوجه نشدید بگید یه جوردیگه توضیح بدم)
3=بله ربط داره(در طی دم فاصله جدار قفسه سینه از شش ها زیاد میشه و فاصله پرده های جنب از هم زیاد میشه و فشارجنب کم(فشارمنفی جنب زیاذ میشه) و در نتیجه مکش بیشتر میشه و شش ها باز میشوند ولی در بازدم فاصله جدار قفسه سینه با ششها کم میشه و فاصله پرده های جنب نسبت به هم کم و فشار جنب زیاد(فشارمنفی جنب کم میشه) و در نتیجه مکش کمتر و شش ها تمایل دارند به حالت اولیه خودشون بگردن
4= فک کنم اگر اینو بخونید متوجه بشید اگرم متوجه نشدید بگید یه جور دیگه توضیح بدم
موفق باشید -
سلام خیلی ممنون بابت اینکه وقت گزاشتید توضیح دادید
در مورد co2 اینکه شما میگید بیکربنات بیشتری تو پلاسما خون میمونه منم قبول دارم ولی مگه بیکربنات باز نیست ؟ خوب پی اچ باید افزایش پیدا کنه دیگه ؟!
در مورد عکس هم باز جواب سوالم نگرفتم متن صرفا توضیح داده برا حرکت ماهیچه لازمه ولی نگفته منظور از ماهیچه و اسکلت مثلا تو کرم خاکی کجاش میشه ؟!راستی یه سوال دیگه تو یه تستی دیده بودم نوشته بود اگه به هر دلیل میزان هوا کمتری وارد شش بشه الزما ph کاهش پیدا نمیکنه چون وقتی اکسیژن وارد نشه co2 هم تولید نمیشه و ... این تست معتبره ؟
-
MahdiNOVE سلام، کتاب گفته که بیشتر کربن دی اکسید به صورت بی کربنات در خون حمل میشود ! دقت کنید که نگفته به صورت اُ هاش منفی ! بی کربنات خاصیت بازی داره ولی زمانی باعث افزایش پ هآش یه محلول میشه که، در اون محلول حل بشه ! ن اینجا که مستقیما کتاب اعلام کرده که کربن دی اکسید بیشترش بصورت بی کربنات حمل میشه !
-
سلام خیلی ممنون
حالا اوکی میگیم چون حل نمیشه باز هم تولید نمیشه ولی چرا با افزایش co2 خون اسیدی میشه ؟ مگه H+ توسط خود هموگلوبین برا جلوگیری از اسیدی شدن خون جابجا نمیشه ؟
-