سلام
صورت تست طبق چیزی که زیر مینویسم بیان شده، میخوام لطفا بهم بگین به نظر شما منظور از ساختار ها چیه؟"کامل عنوان کنید لطفا"
با توجه به زنجیره ی انتقال الکترون و تشکیل ATP در میتوکندری در نتیجه ی فعالیت این زنجیره، در ارتباط با ساختار هایی که توانایی انتقال پروتون ها را دارند،کدام موارد درست اند؟
@دوازدهم @تجربیا @دانشجویان-پزشکی @دانشجویان-درس-خون
سلام وقتتون بخیر ❤️
ببخشید وقتتون رو میگیرم اگر در تستی بگه در آزمایش ایوری مخلوط شدن باکتری کپسول دار مرده و باکتری بدون کپسول زنده
این عبارت غلطه ؟
به خاطر اینکه نگفته عصاره باکتری کپسول دار یا اینکه مخلوط نشدن واقعا من فکر میکنم چون عصاره باکتری رو به باکتری بدون کپسول اضافه کرد میشه بهش گفت مخلوط؟
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@تجربیا
1.گفته در تخمدان یک نوزاد دختر 8 ماهه هر یاخته حاصل از تقسیم میتوز یاخته های اووگونی...
با توجه به اینکه نوزان هست و به دنیا اومده فقط اووسیت اولیه رو در نظر بگیرم یا چون توی کتاب چیزی نگفته و سوال گفته هر یاخته حاصل از تقسیم میتوز یاخته های اووگونی ، اووگونی رو هم در نظر بگیرم؟
2کراسینگ اوور با توجه به اینکه محتوای ژنی یاخته رو تغییر نمی دهد جهش محسوب نمیشه؟
3 چرا نمیتونیم بگیم هر هرم کلیه مجرایی انحصاری برای تخلیه به ساختار قیف مانند دارد؟
@تجربیا
سلام
صورت تست این هست:
کدام گزینه درباره ی مراحل همانند سازی درست است؟
و گزینه ی جواب میشه:
آنزیم شکننده ی پیوند های هیدروژنی، فقط به بخش های فاقد پروتئین دنا وصل می شوند.
پاسخنامه در ادامه برای این گزینه بیان کرده:
آنزیم هلیکاز فقط پس از جدا شدن پروتئین های همراه دنا به آن وصل می شود.
سوال من اینه منظورش از فاقد پروتئین
اینه که هیچ پروتئینی نباشه یا فقط هیستون؟
چون تو متن کتاب داریم که: قبل همانند سازی دنا باید پیچ و تاب فامینه، باز و پروتئین های همراه آن یعنی هیستون ها از آن جدا شوند.
(تست از آزمون ماز هستش)
@دوازدهم @تجربیا @دانشجویان-پزشکی @دانشجویان-پیراپزشکی
سلام بچه ها
توی شکل بی کیفیت ۶ صفحه ی ۲۰ زیست دهم نشون داده دو تا غدد زیرزبانی و زیرآرواره ای به هم متصل اند از طریق یک مجرا
بعد نشون داده که زیرزبانی تعدادی مجرا داره به سمت دهان ولی من مجرایی برای زیر آرواره ای به سمت دهان نمیبینم
آیا میشه گفت غده ی زیر آرواره ای مجرا نداره؟
یا تو شکل نشون نداده و برای کنکور سوال نمیاد؟!
@همیار
@دوازدهم
@تجربیا
@بچه-های-تجربی-کنکور-1401
Screenshot_2025-01-01-23-27-53-938_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2025-01-01-23-28-26-076_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام وقتتون بخیر
ببخشید تو سوال 10منظورش آکسون ولی چرا باید غلط باشه پایانه اکسونی انشعاب داره و جز آکسون یا من منظور این سوال نمیفهمم؟
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
ژنتیک
-
سلام چند تا سوال دارم لطفا هر کی میدونه جواب بده
اول اینکه در رابطه با اینکه هر آنزیم شرکت کننده در فرایند همانند سازی و رونویسی توانایی شکستن چه نوع پیوندی رو داره مشکل دادم
هلیکاز که فقط پیوند هیدروژنی رو میشکنه
دنابسپاراز هم میتونه پیوند فسفو دی استر رو هم بشکنه و هم تشکیل بده ، میگیم این آنزیم غیر مستقیم پیوتد هیدروژنی رو تشکیل میده اما درباره شکستن پیوند H چی ؟ میتونیم بگیم غیر مستقیم یا مستقیم نقش داده یا نه
و میدونیم که برای استفاده از نوکلئوتید تو این دو تا فرآیند باید دو تا فسفاتش رو از دست بده که برابره با شکستن پیوند کووالانسی و آزاد شدن انرژی
حالا این پیوند رو میتونیم بگیم که خود آنزیم های دنابسپاراز و رنابسپاراز میشکنن ؟
جملات زیر درستن یا نه
یک_همیشه در ابتدا و انتهای یک رنای تازه رونویسی شده اگزون وجود داده در نتیجه تعداد اینترون کمتر از اگزونه
دو_در یوکاریوتها راه انداز همواره در توالی اگزون وجود داره
سه-توالی پایان برخلاف راه انداز رونویسی میشود
دانش آموز کنکوری
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا -
محدثه شعبانی در ژنتیک گفته است:
سلام سلام چند تا سوال دارم لطفا هر کی میدونه جواب بده
اول اینکه در رابطه با اینکه هر آنزیم شرکت کننده در فرایند همانند سازی و رونویسی توانایی شکستن چه نوع پیوندی رو داره مشکل دادم خب هلیکاز توانایی شکستن پیوند هیدروژنی رو داره اما برای این شکست ابی مصرف نمیکنه رنا پلی مراز هم پیوند هیدروژنی میشکنه مثل هلیکاز و هم فسفودی استر میسازن و دنا پلی مراز که فسفو دی استر میسازه میشکنه و ما قبلا میگفتیم غیر مستقیم پیوند هیدروژنی هم میشکنه که من تایپیک زدم گویا دیگه درنظر نمیگیریم و باید بگیم در شکستن پیوند هیدروژنی دنا پلی مراز دخیل نیست
هلیکاز که فقط پیوند هیدروژنی رو میشکنه
دنابسپاراز هم میتونه پیوند فسفو دی استر رو هم بشکنه و هم تشکیل بده ، میگیم این آنزیم غیر مستقیم پیوتد هیدروژنی رو تشکیل میده اما درباره شکستن پیوند H چی ؟ میتونیم بگیم غیر مستقیم یا مستقیم نقش داده یا نه
و میدونیم که برای استفاده از نوکلئوتید تو این دو تا فرآیند باید دو تا فسفاتش رو از دست بده که برابره با شکستن پیوند کووالانسی و آزاد شدن انرژی بله به هر حاصل پیوند شکسته شده و انرژی ازاد میشه و اب مصرف میشه
حالا این پیوند رو میتونیم بگیم که خود آنزیم های دنابسپاراز و رنابسپاراز میشکنن ؟بله خود انزیم ها این پیوند هارو میشکنن.....ولی اینو زیاد مطمن نیستم بقیه هم نظر بدن مطمئن بشیم
جملات زیر درستن یا نه
یک_همیشه در ابتدا و انتهای یک رنای تازه رونویسی شده اگزون وجود داده در نتیجه تعداد اینترون کمتر از اگزونهغلطه به چند دلیل دلیل اول اینکه اگزون اینترون فقط مختص وا یوکاریوت هاست و این جمله گفته همیشه بنابراین غلطه دروکاریوت ها ندارند دلیل دوم اینکه اگرم فقط یوکاریوت ها رو درنظر بگیریم هر رنایب اگزون اینترون نمیسازه که فقط mrna این توانایی رو داره....
دو_در یوکاریوتها راه انداز همواره در توالی اگزون وجود داره اینو بقیه هم نظر بده مطمئن نیستم
سه-توالی پایان برخلاف راه انداز رونویسی میشوددرسته چون توالی پایان رونویسی نشه در رنا توالیش وجود نخواهد داشت و در نتیجه در هنگام ترجمه کدونی بعنوان پایان دهنده نخواهد بود -
محدثه شعبانی سلام.
آنزیم دنا بسپاراز و رنا بسپاراز خودشون باعث شکستن پیوند پر انرژی بین فسفات ها میشن.توالی راه انداز جزء اگزون نیست. اولا اگزون و اینترون رو فقط در یوکاریوت ها می بینیم و اونم در ژن های هستهای رمز کننده پروتئین.
حالا اگه اگزون و اینترون داشته باشیم ، اگزون اولین توالی ای هست که رونویسی میشه یعنی بلافاصله بعد از راه انداز قرار گرفته نه اینکه خود راه انداز باشه.بقیه هم که آقا ماهان جواب دادن .
-
Farhan Honar خیلی ممنون فقط اینکه میتونیم بگیم که راه انداز جرو توالی بین ژنی محسوب میشه؟ چون رونویسی نمیشه
-
Mahan Xodayi 2 متوجه شدم خیلی ممنون فقط یه جوابتون هنوز برام مبهمه
بین اون صحیح غلطا جمله دوم
اگر همه ی اون شرایطی که گفتید وجود داشت
یعنی منظور جمله رنای رونویسی شده توی یوکاریوت می بود و اون رنا هم رنای پیک میبود این جمله درست میشد ؟ (البته یه استدلالی هم که من دارم اینه که میانه با توجه به اینکه اسمش میانه س همیشه وسط بیانه /اگزون هاست ) -
محدثه شعبانی نه چون الزاما هر mrna دست خوش پیرایش نمیشود:)
جمله بیشتر از اینا باگ داره -
-
محدثه شعبانی این یکی از سوالات خودمم هست . ولی بنظرم آره جزء توالی بین ژنی محسوب میشه
-
-
-
-
محدثه شعبانی راه انداز جزو توالی تنظیمی هست