لوشاتلیه
-
سلام....
سوال زیر جای خالی سوم مشکل دارم.....کمتر باید باشه یا بیشتر؟؟؟
تجربیا
دانش-آموزان-آلاء
راه-ابریشمی-ها-شیمی -
سلام....
تجربیا
دانش-آموزان-آلاء
راه-ابریشمی-ها-شیمیMahan Xodayi 2 سلام . گزینه ۱؟
-
سلام....
تجربیا
دانش-آموزان-آلاء
راه-ابریشمی-ها-شیمیMahan Xodayi 2 خب چون دما کاهش یافته ، چه واکنش گرماگیر باشه چه گرماده ، سرعت واکنش های رفت و برگشت هردو کاهش مییابد.
ولی در لحظهای اعمال تغییر (کاهش دما) ، باید یکی از واکنش های رفت و یا برگشت ، سرعتش بیشتر تغییر کنه. چرا؟ چون قراره تعادل به یه سمتی جابجا بشه و وقتی که با اعمال تغییر هم سرعت رفت و برگشت در لحظه ی اعمال تغییر برابر باشه ، که تعادل جابجا نمیشه.اینجا دما کاهش یافته : پس تعادل به سمت تولید گرما پیش میره : یعنی تعادل در جهت برگشت انجام میگیره
: پس در لحظه ی اعمال تغییر تعادل در جهت برگشت جابجا میشه :
اینکه تعادل در جهت برگشت جابجا میشه ، نشان میده که کاهش سرعت واکنش برگشت کمتر بوده (نسبت به رفت) و به همین دلیل واکنش میتونه در جهت برگشت جابجا بشه.
یعنی درسته که سرعت در هردو جهت کاهش می یابد ، ولی سرعت در جهتی که واکنش قراره جابجا بشه (اینجا جهت برگشت) ، کمتر کاهش می یابد.مثلاً اگه در همین تست افزایش دما داشتیم : سرعت واکنش های رفت و برگشت هردو افزایش می یابند
و چون به علت فزایش دما ، تعادل به سمت رفت پیش میره ، افزایش دما در جهت رفت بیشتر خواهد بود. -
Mahan Xodayi 2 خب چون دما کاهش یافته ، چه واکنش گرماگیر باشه چه گرماده ، سرعت واکنش های رفت و برگشت هردو کاهش مییابد.
ولی در لحظهای اعمال تغییر (کاهش دما) ، باید یکی از واکنش های رفت و یا برگشت ، سرعتش بیشتر تغییر کنه. چرا؟ چون قراره تعادل به یه سمتی جابجا بشه و وقتی که با اعمال تغییر هم سرعت رفت و برگشت در لحظه ی اعمال تغییر برابر باشه ، که تعادل جابجا نمیشه.اینجا دما کاهش یافته : پس تعادل به سمت تولید گرما پیش میره : یعنی تعادل در جهت برگشت انجام میگیره
: پس در لحظه ی اعمال تغییر تعادل در جهت برگشت جابجا میشه :
اینکه تعادل در جهت برگشت جابجا میشه ، نشان میده که کاهش سرعت واکنش برگشت کمتر بوده (نسبت به رفت) و به همین دلیل واکنش میتونه در جهت برگشت جابجا بشه.
یعنی درسته که سرعت در هردو جهت کاهش می یابد ، ولی سرعت در جهتی که واکنش قراره جابجا بشه (اینجا جهت برگشت) ، کمتر کاهش می یابد.مثلاً اگه در همین تست افزایش دما داشتیم : سرعت واکنش های رفت و برگشت هردو افزایش می یابند
و چون به علت فزایش دما ، تعادل به سمت رفت پیش میره ، افزایش دما در جهت رفت بیشتر خواهد بود.Farhan Honar متوجه شدم در واقع منظورش کاهش تفاوت سرعت برگشت بود من کاهش سرعت در نظر گرفتم
ممنونم -
M Mahan Xodayi 2 marked this topic as a question on
-
M Mahan Xodayi 2 has marked this topic as solved on
-
Farhan Honar متوجه شدم در واقع منظورش کاهش تفاوت سرعت برگشت بود من کاهش سرعت در نظر گرفتم
ممنونمMahan Xodayi 2 خواهش میکنم