لاکتوز در تنظیم منفی رونویسی
-
سلام
پروتئین مهار کننده برای لاکتوز یه جایگاهی داره که این قند دی ساکاریدی بهش متصل میشه و جذبش میکنه؟
آقای موقاری میگف که وقتی جذب شد وارد سیتوپلاسم میشه -
-
Alireza Varamanzar
این دی ساکارید جذب شده اومده تو سیتوپلاسم بعد مهار کننده از اپراتور جدا شده نه اینکه اول دی سا کارید متصل بشه بعد مجوز جذب رو بدن..... -
Mahan Xodayi 2 سلام
ن ن منظورم این نیست
میگم طبق شکل مهار کننده یه جایگاه اتصال برای لاکتوز داره؟
اینو دیدم یاد آنزیم ها افتادم که جایگاه فعال داشت(فصل اول)
این الان شبیه در سطح پیش ماده نیست؟ -
Alireza Varamanzar نه جایگاه فعال نیست چون
این پروتین مهار کننده هست و انزیم اگر میبود باید اون لاکتوز رو تجزیه میکرد ولی این اصلا ماری با لاکتوز نداره تا جایی که بعدا همون انزیم هایی که ژنشو خودش اجازه رونویسی داده میاد دی ساکارید رو تجزیه میکنه و مهار کننده خوش و خرم میره میچسبه به اپراتور......
اگر انزیم بود که باید فراورده ای نیاداد بهمون این فراورده داده؟؟نه و فقط مثل کلید یا جلو رنا پلی مراز رو میگیره یا نمیگیره همین.... -
Heli دانش آموزان آلاء بچه های تجربی راه ابریشم تجربی راه ابریشمی ها-زیست راه ابریشمی ها-شیمی راه ابریشمی ها-فیزیک طلوعی راه ابریشمی ها-ریاضی تجربیreplied to Alireza Varamanzar on آخرین ویرایش توسط Heli انجام شده
Alireza Varamanzar ببین لاکتوز وارد سیتوپلاسم سلول شده باکتری هم هست اصلا هسته نداره، این پروتئین مهار کننده کلا به اپراتور وصله ولی وقتی لاکتوز وارد سلول میشه و بعدش به این پروتئین که انزیم نیست متصل میشه ، پروتئین تغییر شکل میده و از اپراتور جدا میشه ، اینجوری میشه که رنابسپاراز میتونه رونویسی کنه. یه جورایی جایگاهی داره برای وصل شدن لاکتوز و گرنه انزیم نیست و با جدا شدن لاکتوز دوباره پروتئینه وصل میشه به اپراتور
-
Heli سلام
و در ادامه کار رونویسی شروع میشه و mRNA سه ژنی بوجود میاد و آنزیم مربوط به تجزیه لاکتوز ساخته میشه
بعد قند دی ساکارید(لاکتوز)رو تجزیه کرده و در نهایت کار دوباره پروتئین مهارکننده به اپراتور وصل شده و رونویسی متوقف میشه(مانع از رونویسی)
تشکر -
Mahan Xodayi 2 بله درسته
چون شکلشو دیدم گفتم شاید شبیه جایگاه فعال باشه -