IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
IMG_20241031_110419.jpg
سلام. عدسی دو تا تحدب داره یکی تحدب جلویی و یکی تحدب پشتی که محدب تر از جلویی هست. زمانی که پرتوهای موازی نور به اولین تحدب برخورد میکنند، شکست نور انتقال میوفته و پرتو ها همگرا میشوند. حالا پس از برخورد به دومین تحدب، چه اتفاقی میوفته؟ لطفا شکلش رو رسم کنید.
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
a54f2bb4ee72f55d1910e2a61059a8b0.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
a511aace3e3229a285a9bdfec042761d.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
Screenshot_2024-10-27-18-29-59-865_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2024-10-27-18-30-13-527_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام وقتتون بخیر 🥰
ببخشید این سوال گفته مناسب نیستند الف و ب و د غلطه ولی گفته مورد ج درسته سوال غلطه یا جواب غلطه؟
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
IMG_20241024_123317.jpg
IMG_20241024_123458.jpg
سلام. در ماده سفید نخاع رشته های عصبی میلین دار مشاهده میشه که اجتماعی از رشته های عصبی میلین دار و فاقد جسم سلولی هست. حالا گزینه ۳ (جزء موارد درست هست) گفته همه یاخته های این بخش ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند. از طرفی تمام یاخته های هسته دار بدن ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند ولی فقط در نورون ها این ژن بیان میشه. الان ماده سفید که رشته های عصبی فاقد جسم سلولی و درنتیجه فاقد هسته داره، چطوری میتونه ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو داشته باشه؟
@یازدهم @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء
سلام عصر بخیر
ی سوال اینک دقیقا بطن چهارم مغز کجاست؟!
داخل فعالیت دیدم ک نوشته شیار بین نیمکره های مخچه رو برش میدیم بعدش درخت زندگی و بطن چهارم دیده میشه
پس ینی بطن چهارم وسط مخچه هس؟!
حالا اگ اونطوری باشه درخت زندگی تو بخش سفید مخچه هس دیگ
پس بطن چهارم هم تو بخش سفیده؟! هدایت جهشی و این حرفا داریم!؟
@تجربیا
@بچه-های-تجربی-کنکور-1402
۲۰۲۴۱۰۱۴_۱۳۱۱۴۶.jpg
سلام دوستان
تو پاسخنامه سوال ۴۰۲ گفته این مورد برای همانند سازی نیمه حفاظتی و غیر حفاظتی درسته ولی استاد من گفتن که این گزاره تو کنکور اومده و پاسخنامه سنجش تشکیل پیوند هیدروژنی بین نوکلئوتید های جدید و قدیمی رو فقط برای نیمه حفاظتی در نظر گرفته
برای کنکور که خب قطعا باید فقط نیمه حفاظتی رو در نظر میگیریم .
حالا اگه تو نهایی همچین چیزی داد کدوم مورد درسته ؟
زیست دونی
-
خب دومورد اولش برای دهمه مورد سوم دوازدهم مورد چهارم دهم+یازدهم
من خودم قبلا تستایی که یه قسمتیشو بلد نبودم، مثلا تستای ترکیبی تو خیلی سبز و آی کیو، بخشایی که بلد بودمو تحلیل میکردم و بخشایی که بلد نبودمو یه نگاه مینداختم
-
@amir-bernousi
درسته ولی خب بازم چون دو گزینه شو نمیدونستم پس نمیتونستم جواب بدم -
@amir-bernousi مورد آخر را واقعا نمیتونم قطعی نظر بدم
ولی درباره ی کل سوال منظور از جذب چیه ؟ خب ما توی زیستمون داریم به وارد شدن مواد غذایی به محیط داخلی را جذب میگند اگه منظور فقط همین باشه مورد دوم را هم درست میگیرم نظر درباره مورد های قبل هم همونه
اما اگه منظور کلا از جذب وارد شدن غذا به سلولی که نیاز داره باشه
خب یعنی حتی از رگ وارد سلول ماهیچه ای که تو این مورد دومی را هم رد میکنم
اولی هم رد میشه
ولی سومی را نگه میدارم و میشه گزینه یک
بازم میگم مورد آخر را نظری درباره ش ندارم -
Maryam Nateqi
خب این برا شما
d -
@mitra-ism-rahmani
هر سلولی که زندس مواد غذایی رو برای تامین انرژی و معاش خودش جذب میکنه از ماکروفاژ و سلولای مغز و ماهیچه های عروق گرفته تا گلبول قرمزپس همه ی این سلولا رو باید در نظر گرفت، صورت سوال کاملا ذهن رو به سمت گوارش سوق میده
با این حساب مورد اول و دوم رد میشن
مورد سوم که برای هر سلول زنده ای درسته، چون سلول هم داره مواد غذایی جذب میکنه پس قطعا زندس
مورد چهارم درمورد اینترفرونه. هر سلول هسته داری میتونی اینترفرون نوع 1 رو تولید کنه و از سلولای کناریش محافظت کنه
اما گلبول قرمز توانایی تولید این پروتئینو نداره، ولی جور دیگه از سلولای کناریش محافظت میکنه. وقتی اسید کربنیک تولید میشه تو گلبول قرمز توسط آنزیم انیدراز کربنیک، این اسید به یون هیدروژن و بیکربنات تبدیل میشه که یون هیدروژن اسیدیه و گلبول قرمز با نگه داری این یون تو خودش مانع از خروجش به سمت خون میشه و نمیذاره که به سلولای توی خون و عروق آسیبی وارد بشه، پس اینم یه نوع دفاعه.سومی و آخری درستن
-
@amir-bernousi
خیلی ممنونم الان جواب میدم -
@amir-bernousi
گزینه 1 -
@amir-bernousi جالب بود اولش ذهنم رفت سمت گوارش ولی بعدش که گفتید یبار دیگه صورت سوال را بخونم اون حالت به ذهنم رسید
فصل ایمنی را درست نخوندم و مسلط نیستم برا همین نتونستم نظر بدم
در کل که جالب بود
ممنون -
Maryam Nateqi کدومش؟
-
@amir-bernousi
سلام
اولی غلطه چون مثلا معده و دهان هم جذب مواد غذایی دارن که یاخته هاشون برجستگی ندارن (روده بزرگ جذب مواد مغذی نمیکنه آب و یون ها و ویتامین و آنزیم ها رو جذب میکنه)دومی هم غلطه چون یاخته های دهان الزاما همشون با غشای پایه در ارتباط نیستن و مهم تر از اون اصلا غشای پایه غشا نیست که لفظ غشا رو براش به کاربرده پس کلا غلطه
سومی هم تابلو درسته چون این شرط حیاته
چهارمی هم بله درسته چون با ترشح ماده ی مخاطی که دارای لیزوزیم هست که ضد میکروب هاست از همدیگه محافظت میکنن پس درسته
-
@mitra-ism-rahmani
تستایی که کل نگری توشون هست طراحا همین کارو میکنن و قشنگ داوطلب میفته تو دامشونخواهش میکنم
-
Maryam Nateqi در زیست دونی گفته است:
@amir-bernousi
گزینه 1بنظرم 3 گزینه اول غلطه گزینه 4 درسته
1/چون هر یاخته انسانی(هریاخته زنده هم بالاخره مواد غذایی رو جذب میکنه برای فعالیت هاش) اینطور نیست یاخته های پوششی روده باریک اینطوریه
2/منظورش سلول های بافت پوششی هست ولی بقیه سلول های بافت دیگر چی پس همه شون که اینطور نیست
3/فاصله کم خب بافت پیوندی مثلا فاصله بین سلول هاش زیاده -
Maryam Nateqi
@Amir-Bernousi
ایناهاش گفتم -
Ali Narimankhah
درست گفتی، ولی تحلیلت تقریبا درست بودپست پایینی جوابو گفتم
-
Maryam Nateqi درسته
-
@amir-bernousi
خدا رو شکر -
@amir-bernousi
مورد یک و دو رو که تو سوال قبلی هم تحیلی کردم
هر دو نادرست انسومی یه جورایی درسته یه جورایی ایراد داره
برا اینکه خب درسته سلول های پوششی فضای بین سلولی کمی دارن و خب غشاشون هم نزدیکه ( البته همه یاخته ها اینطور نیستن که اینجا کاری بهشون نداریم چون مثلا سلول های بافت پیوندی متراکم از هم خیلی دور هستن یعنی فاصله بین سلولی زیادی دارن اما فضای بین سلولی کمی دارن)
ولی خب مثلا مواد توی مویرگ جگر یا همون کبد هم تبادل میشه و یه جورایی میشه گفت که اونجا مواد توسط مویرگ های جگر جذب شده که اونجا فضای بین سلولی الا ماشاالله ( البته خیلی درست نیست و اگر من سر جلسه به این تست بخورم میگم درسته و این نمیتونه غلطش کنه )
پس سومی در کل درستهو چهارمی که تابلو درسته چون یاخته بدون غشا معنایی نداره و قطعا اونوقت مرده هست پس حتما غشا داره که غشا خودش دولایه هست ( یه نکته
اگه میگفت دو لایه غشا، یعنی جای کلمات رو عوض می کرد غلط میشد ) و یکم روی محیط بیرون از خود زوم کنیم باز مشکلی نداره پس درستهیعنی بازم دوتای اولی غلط و دوتای دومی صحیح ان
-
Ali Narimankhah
درمورد مورد 3 درست میگی اما همون سلولای پوششی هم باهم درارتباطن -
@amir-bernousi
خب این مشکل داره چون جذب یعنی ورود مواد به محیط داخلی یعنی جایی که عروق خونی و لنفی دیده بشه
سلول های دیگه درواقع مواد رو دریافت میکنن ولی جذب ندارن
نمیشه گفت جذب دارن چون طبق تعریف کتاب درسی که میگه جذب یعنی ورود مواد به محیط داخلی مشکل داره
آیا دلیلی برای این حرفتون دارین که همه جذب دارن ؟ -
Ali Narimankhah
کتاب درسی برای جذب یه تعریف کلی در نظر گرفته که درسته ینی ورود مواد به محیط داخلیاما من گفتم سلول جذب کننده مواد غذایی نه سلولی که تو جذب نقش داره