Skip to content
  • دسته‌بندی‌ها
  • 0 نخوانده ها: پست‌های جدید برای شما 0
  • جدیدترین پست ها
  • برچسب‌ها
  • سوال‌های درسی و مشاوره‌ای
  • دوره‌های آلاء
  • گروه‌ها
  • راهنمای آلاخونه
    • معرفی آلاخونه
    • سوال‌پرسیدن | انتشار مطالب آموزشی
    • پاسخ‌دادن و مشارکت در تاپیک‌ها
    • استفاده از ابزارهای ادیتور
    • معرفی گروه‌ها
    • لینک‌های دسترسی سریع
پوسته‌ها
  • Light
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (بدون پوسته)
  • بدون پوسته
بستن
Brand Logo

آلاخونه | شبکه اجتماعی دانش آموزی آلاء

• سوال یا موضوع جدیدی بنویس

• سوال مشاوره ای
  • سوال زیست
  • سوال ریاضی
  • سوال فیزیک
  • سوال شیمی
  • سایر
  1. خانه
  2. مشاوره تحصیلی
  3. انگیزه ای دوباره حتمااا خونده بشه
Routine Time 💫📒
Michael VeyM
Topic thumbnail image
مشاوره تحصیلی
گزارش مطالعه دانشجویی🤓🎓
maryam111M
سلام سلاااام🤩 بچه ها تو این تاپیک میخوایم دانشجوها هم مثل کنکوریا ساعت مطالعه شون رو اعلام کنن ✌ هم انگیزه بشه برای فارغ التحصیلای آلاء تا تو محیط دانشگاه هم دست از تلاشِ آلائی برندارن 💪و هم اینکه کنکوریای با درسایی که دانشجوها میخونن یکم آشنا میشن🤗 پس از امشب استارت این تاپیک رو میزنیم و هرشب میایم و میگیم در طول روز چ درسایی رو خوندیم ،چند ساعت و چیکارا کردیم😁 دعوت میکنم از @فارغ-التحصیلان-آلاء که باهامون همراه بشن🤝 خیلی ممنون از @z-gheibi و @M-ba78 بابت پیشنهاد و همراهیشون❤ راستی از @romisa جانم هم دعوت میکنم بهمون سر بزنه و همراهیمون کنه😍
دانشگاهی
چگونه در دوران دانشجویی درس بخوانیم
RoverR
سلام و درود بر همه دانشجویان آلاخونه دوستان من از وقتی کنکورم تموم شده یک بار هم نشده که واقعا درس بخونم اصلا یادم رفته که درس خوندن چه شکلیه ترم اول هم که کلا مجازی شد امتحاناتمون باعث شد بدتر از درس فاصله بگیرم به قول یه دوستی اون قسمت از مغزم که مربوط به درس خوندنه رو از دست دادم اصلا هم هیچی برام مهم نیست انگار نه انگار قراره من امتحان بدم هیچکدوم از تکالیفم رو هم انجام نمی دم از اول ترم یه ذره هم درس نخوندم تو یه کلاس هم حاضر نبودم ( فیزیکی حاضر بودم ) یعنی گوش نمی دادم راهی برای بازگشت به صراط درس و مشق و تکلیف بهم یاد بدین شما چطوری بالاخره درس خوندین فکر نمی کردم یه روزی درس خوندن انقدر برام دشوار بشه @دانشجویان-درس-خون @دانشجویان-مهندسی @دانشجویان-پزشکی @دانشجویان-پیراپزشکی @f.nalist @هویججج @Maaah @Nilay @_-Psycho-_ @blue @mahdi.ek @Michael-Vey @Hhh-Hh و باقی دانشجویان درس خوان عزیز
دانشگاهی
زیستاز برای جمع بندی؟
wanderingW
آزمون های زیستاز برای جمع بندی و مرور زیست شناسی مبنع خوبیه؟؟ سطح سوالاش چطوره؟ قلم چی برای امسالشو رو طول سال حل کردم از کتاب ای کیو هم تستای tnt رو زدم تستای کنکور چند سال اخیر رو هم حل کردم الان خوبه برم زیستاز یاا پیشنهاد دیگه ای برای جمع بندی زیست دارین؟ باز برم سراغ باقی تستای آی کیو؟ @_-Psycho-_ @تجربیا @دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا @هرکی میتونه راهنمایی کنه
سوال مشاوره ای
اشباع|در نظر گرفتن تمام حالات
HakoH
Topic thumbnail image
گسسته
نکات و جمع بندی‌ 🦋زیست شناسی 🦋
wanderingW
🧩این تاپیک جهت یکجا بودن نکات مهم و جدول‌های جمع بندی درس زیست شناسی🧬 زده شده 🪄آزاد برای مشارکت عموم🪄 لطفا اسپم ندید تا نکات یکپارچه باشه.🙏
زیست شناسی
پارت گذاری
Zahra2020Z
سلام خدمت دوستان عزیز....خیلی سریع میرم سر اصل مطلب ممکنه خیلیا تو تایم مطالعه از گوشی استفاده نکنن یا خودشون مجازی نداشته باشن و از گوشی خانواده استفاده کنن (مثل من😭)...ولی بعضی وقتا پیش میاد نمیتونی درست مطالعه کنی یا هرچیز دیگه ای من زیاد با آلا آشنایی ندارم حقیقتا ...ولی دوست دارم بعضی وقتا پارت بذارم هرکسی خواست میتونه همراهی کنه
مشاوره تحصیلی
هنوز تو رشته ای که می خونم شک دارم
7
سلام خوبید. من یازدهم ریاضیم و با علاقه خودم اومدم این رشته. ولی جدیدا فکر می کنم رشتم به درد نمی خوره و درامد نداره و سگ دو زدنه و تهش هیچه بی انگیزه شدم واسه تلاش کردنش. همش حس می کنم اگه بیشتر درس می خوندم و با زیست خودم رو وفق می دادم و می رفتم تجربی به نفعم بود. الان خیلی بی انگیزم و نمی دونم چیکار کنم واسه تغییر رشته هم حس می کنم دیره:))) چیکار کنم به نظرتون
سوال مشاوره ای
آلاء
S
سلام و عرض ادب من شهریار گنج خانلو هستم کنکوری رشته ریاضی و فیزیک یک انتقاد به موسسه آلاء داشتم اون هم اینکه احساس میکنم دیگه مثل سال های گذشته فعال نیست در حالی که خیلی کارها میتونه انجام بده وقتی فعالیت یک موسسه اینطور سرد میشه روی خیلی از دانش آموز ها از جمله خود من تاثیر میزاره مثلا سال گذشته با اینکه همه چیز آروم بود اومدین و در نوروز فعالیت های خفنی انجام دادین و برای فروش پکیج هاتون تخفیف قرار دادین ازتون انتظار دارم که الان که وضعیت دانش آموز ها بدتر از سال های گذشتست بیشتر هواشون رو داشته باشین و یه مقدار بیشتر حواستون به دانش آموزاتون باشه چون از اونجایی که من شناخت دارم آلایی های اصیل همیشه آلایی میمونن معذرت میخوام پرحرفی کردم
مشاوره تحصیلی
گزارش ساعت مطالعه برای کنکوری ها (تمامی رشته ها)
M
:handshake: سلام خدمت دوستان %(#ff0000)[دوازدهمی]، داخل این تاپیک میتونید ساعت مطالعه روزانتون رو گزارش بدید. طبیعتا همه دوست داریم فعالیت ها تو یه تاپیک باشه و نه پراکنده پس تاپیک تکراری نخواهیم داشت. :date: تاریخ گزارشات رو هم ذکر کنید (مخصوصا اگر گزارش مربوط به ۱ روز قبل میشه). بازیگران این تاپیک شما هستید پس بترکونید :fire: موفق باشید :rose: :heart: :information_source: اگر کنکوری نیستید میتونید از لینک های زیر وارد تاپیک مخصوص خودتون بشید :linked_paperclips: :point_down: :male-student: :female-student: => :keycap_0: :keycap_1: تاپیک مخصوص دهمی ها :male-student: :female-student: => :keycap_2: :keycap_1: تاپیک مخصوص یازدهمی ها @دوازدهم
مشاوره تحصیلی
شما هم سردرگم شدین ؟
چیچکچ
سلام رفیق ✋ امیدوارم حالت خوب باشه🌸 چند سال پیش من خودم یه روزی دقیقاً جای تو بودم ، یه دانش‌آموز کنکوری پر از استرس و سوال!😵‍💫 اما حالا دانشجوی پزشکی تبریز‌ام و می‌خوام تجربه‌هامو باهات به اشتراک بذارم😁💞 برای چند تا از بچه‌هایی که تو این شرایط واقعا سردرگمن و دنبال یه مشاوره اصولی و کاربلد و اختصاصی هستن ، ظرفیت مشاوره و تدریس زیست باز کردم تا برا امتحانات پایان ترم و کنکور حسابی آماده بشن . طرح رایگان مشاوره هم برای شروع مسیرمون با هم وجود داره تا با خیال راحت تصمیم بگیری 💬 اگه حس می‌کنی وقتشه یه تغییر واقعی بسازی میتونی رو کمک من حساب باز کنی💞🌟 @دانش-آموزان-آلاء @دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا @تجربیا 🌸
مشاوره تحصیلی
شیمی |ضرایب سوختن
HAKOOH
سلام سلام اقا تو واکنش سوختن این ضرایب چطوری بودن/...مخصوصا اکسیژن ..همش از ذهنم پریده @تجربیا @ریاضیا @دانش-آموزان-آلاء
شیمی
فیزیک 3|بازه زمانی شناخته شده در هماهنگ ساده
HAKOOH
جرمی متصل به فنر با بسامد 5 هرتز روی پاره خطی به طول 8 سانتی متر در سطح افقی بدون اصطحکاک حرکت هماهنگ ساده انجام می دهد نوسانگر در لحظه t1از یک سانتی متری نقطه تعادل عبور میکند و حرکتش در این لحظه کند شونده است.در لحظه t1حداقل چند ثانیه طول میکشد تا نوسانگر از یک سانتی متری طرف دیگر نقطه عادل عبور کند؟ ذاتا نفهمیدم چی به چیه.... @دانش-آموزان-آلاء @تجربیا @ریاضیا
فیزیک
فیزیک 3|معادله حرکت هماهنگ ساده
HAKOOH
سلام سلام توی این سوال: معادله حرکت هماهنگ ساده در siبه صورت x=AcosWt کمترین زمانی که پس از t=0طول میکشد تا مکان نوسانگر -َA/2(منفی aدوم)شود Tکدام است؟ (Tدوره است) خب توی این سوال ما میدونیم توی توابع مثلثتای در یک دوره دو بار مقدار تابع یکسانه...و جایی کسینوس یک دوم میشه پی سوم و پنج پی سوم هستش ...اما wtرو سوال دو حالت 2پی سوم و 4پی سوم در نظر گرفته...چرا؟متوجهش نشدم پ.ن میدونم خیلی خنگم!!
فیزیک
مشکل محاسباتی |خاستار ضرب و تقسیم شما (ریاضی اول ابتدایی)
HAKOOH
اقاااا من این سوال مشکل محسباتی دارم میشه یکی این محاسبه شو انجام بدههه من یدونه ممیز کم میارممممم.. هوای الوده میتواند شامل ترکیبات الی اکسیژن دار مانند اتانال (همون C2H4Oخودمون ) هم باشد مقدار مجاز این الاینده هوا 320 میلی گرم بر متر مکعب است اگر حجم هوای درون یک خوردو 6000 لیتر باشد مقدار مجاز اتانال درون هوای این خودرو چند مولکول است؟ @دانش-آموزان-آلاء @تجربیا @ریاضیا
شیمی
راهنمایی برای مطالعه و بررسی فرم گزارشکارم، لطفاً بیاید.
E
بسم الله الرحمن الرحیم فرمِ گزارشکارِ گروه ۲۰ نهایی (یازدهم تجربی) 📝 👤 اسم: دانیال مرادپور 🎓 پایه: یازدهم تجربی 🎯 هدف: نمره عالی نهایی 📅 تاریخ: 29 فروردین 📚 دروس مطالعه شده 🟢 زیست‌شناسی: خواندن گفتار ۱ فصل اول 🟠 فیزیک: خواندن مبحث بارالکتریکی، پایستگی و کوانتیده بودن بار 🟣 ریاضی: دیدن فیلم نهایی کرمی تا اتمام تیتر یادآوری و تکمیل معادله خط 🟡 انسان و محیط: اتمام درس اول 🟣 عربی: مرور بخشی از عربی راهنمایی 📊 آمار مطالعاتی ⏳ جمع ساعات مطالعه: در 2 تصویر پایین که پیوست می کنم و اینکه اونجایی که نوشته سلامت بهداشت و هویت، درس انسان و محیط هستش چونکه، کتاب انسان و محیط تو گزینه ها نبود اون رو نوشتم و اون پارت های آخری مرور هستش. 🌟 برنامه‌های فوق‌برنامه: ۱. زبان 🗣️ . مدت زمان: 40 دقیقه · فعالیت انجام شده: خواندن پیش نیاز ها ۲. علم شرعی 📿 . مدت زمان: دیر بیدار شدم نرسیدم انجام بدم، الآن انجامش میدم به مدت ۳۰ مین · فعالیت انجام شده: خواندن کتاب "فرض طلب علم" امام اجری، شرح کتاب توسط ماموستا هه لو 📺 تلویزیون و فضای مجازی 📱 مدت زمان استفاده: 0 😴 وضعیت خواب 🌙 ساعت خواب شب: 22 ☀️ ساعت بیداری صبح: 7.30 📈 ارزیابی روزانه 😊 میزان رضایت از خود: ٪۲۰ ⚠️ مشکلات و موانع روز: دوستان راستش من دهم و یازدهم تجربی رو تقریباً نخوندم و الان میشه گفت سطحم صفره دلیلم هم این بود که اصلاً برنامه‌ریزی درست نداشتم، نمی‌دونستم چطوری باید درس بخونم و کمال‌گرا هم بودم… ولی امروز شروع کردم به خوندن، برنامه‌م اینه دیکع که تا ۳۱ اردیبهشت ان‌شاءالله کتابامو جمع کنم، اما یه مشکلی دارم: موقع خوندن حس می‌کنم کیفیت مطالعه‌م اصلاً خوب نیست😔، مطالب تو ذهنم نمی‌مونه، کند پیش می‌رم، هی وسوسه می‌شم از اول شروع کنم دوباره بخونمش 😓 شما هم اول کار اینطوری بودید؟ چی‌کار کنم بهتر سم؟ یه موضوع دیگه هم اینکه. برای نماز صبح ساعت ۴:۳۰ گوشیمو تنظیم می‌کنم ولی خوابم خیلی سنگینه و بیدار نمی‌شم، معمولاً ۷:۳۰ واینا بیدار می‌شم 😭 اگه راهی بلدید که بتونم بلافاصله با زنگ گوشی بیدار شم، لطفاً راهنماییم کنید🤲 یه مورد دیگه هم هست که یادم رفت بگم قبلاً ویس یک مشاور رو گوش دادم که می‌گفت هر روز بعد از اینکه درستون رو تموم کردید، آخر شب حدود ۱۵ دقیقه همه مطالب خوانده شده همون روز رو روزنامه‌وار مرور کنید. ولی خب، ۱۵ دقیقه خیلی کمه برا مرور همه مطالب! 🤔 من برای هر درس حدود ۱۰-۱۵ دقیقه‌ زمان ازم میبره برا مرور، اونم به صورت روزنامه‌وار و تند، خیلی وقت‌گیره و این مرور باعث از برنامه‌م عقب می‌مونم و دیر بخوابم شما برا مرور چیکار می کنید؟ اگه مطالب رو آخر هر شب مرور نکنم و فقط آخر هفته‌ها مطالب کل هفته رو مرور کنم، مشکلی پیش نمیاد؟ راستش این روش برام منطقی‌تر به نظر می‌رسه. ممنون می‌شم راهنمایی کنید🤲.
سوال مشاوره ای
فیزیک3|فصل3|محاسبه سرعت موج
HAKOOH
در یک تشت موج با یک دیاپازول موج با بسامد 100 هرتز تولید کرده ایم در قسمت عمیق اب فاصله قله تا دره مجاور خود 10سانتی متر در قسمت کم عمیق اب فاصله قله تا دره مجاور خود 5 سانتی متر است سرعت موج در این دو ناحیه رو مقایسه کنین... من مشکلییییی با سوال ندارمااااا ولی مگه فاصله قله تا دره مجاور لاندا دوم نمیشه؟پس چرا پاسخنامه سوال من لاندا چهارم رو با 10 برابر گذاشته و لاندا رو در عمیق 0.4 متر و کم عمق باز به خاطر لاندا چهارم جواب رو 0.2 متر گذاشته؟ @ریاضیا @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء
فیزیک
فیزیک3|پدیده رزنانس(تشدید)
HAKOOH
سلام سلام ناز نازیاااااا منظور این جمله رو درک نکردم اصلا... افزایش دامنه نوسانگر در اثر نیروی محرکه ای که با بسامدی برابر بسامد طبعی نوسانگر بر ان وارد میشود.... اصلا نمیتونم این جمله رو درک کنم احساس میکنم ناقصه یا من سردرنمیارممم @دانش-آموزان-آلاء @ریاضیا @تجربیا هلپ می گودی گودیاااا
فیزیک
فیزیک 3(شتاب و گرانش) فصل 3
HAKOOH
سلام بچه هااااااااااااااا خوبیییینننن من این فرمول شتاب تو اسانسور رو سر در نمیارم قسمت اونگ......گفتیم حرکت به بالا و تند باشه + اگه پااین و کند ما منفی میگیریم الان چطوری فرمول و مینویسیمممم نمیفهممم مثلا سوال گفته در حال توقف و به بالا ...اینجا کند داریم یعنی منفی و هم بالا داریم یعنی مثبت الان چطوری باید نوشته بشه ؟ @ریاضیا @تجربیا @دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
فیزیک
اشنایی با مهندسی صنایع
دانشجو شریفد
پاسخ: آشنایی با مهندسی صنایع
مشاوره تحصیلی

انگیزه ای دوباره حتمااا خونده بشه

زمان بندی شده سنجاق شده قفل شده است منتقل شده مشاوره تحصیلی
1 دیدگاه‌ها 1 کاربران 287 بازدیدها 4 Watching
  • قدیمی‌ترین به جدید‌ترین
  • جدید‌ترین به قدیمی‌ترین
  • بیشترین رای ها
پاسخ
  • پاسخ به عنوان موضوع
وارد شوید تا پست بفرستید
این موضوع پاک شده است. تنها کاربرانِ با حق مدیریت موضوع می‌توانند آن را ببینند.
  • 22ستاره2 آفلاین
    22ستاره2 آفلاین
    22ستاره
    دانش آموزان آلاء
    نوشته‌شده در آخرین ویرایش توسط انجام شده

صحبت های شخصی که از تابستان به دلیل مشکلی شروع نکره و از اواخر مهر و اوایل ابان استارت زده به خوندن و موفق هم شده هیچوقت برای شروع دیر نیس خواستم شماهم ازش استفاده کنین

اگر از تابستان شروع نکرده‌اید ناامید نشوید

تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ماه ۱۳۹۲

دانشجوآنلاین: بسیاری از شما تصمیم می‌گیرید در مسیر کنکور از راهنمایی‌های یک مشاور استفاده کنید. یک مشاور خوب فقط در مورد درس خواندن به شما توصیه نمی‌کند. حواس او به خواب و خوراکتان هم هست و برای روحیه و سلامتی شما هم برنامه دارد. محمدمحمود محمدی، از این دسته مشاورهاست. او در کنکور کارشناسی‌ارشد سال 90 رشته مهندسی مکانیک رتبه 5 را به دست آورد و حالا مشاور این رشته در موسسه آموزش عالی آزاد مدرسان شریف است. محمدی کارشناسی خود را از دانشگاه امیرکبیر گرفته و دوران ارشد را در دانشگاه تهران گذرانده است. توصیه‌های او را برای موفقیت در کنکور بخوانید.

• بعضی از داوطلبان تصور می‌کنند یکی از مهم‌ترین مباحث در مورد کنکور مساله زمان است. اگر به موقع شروع نکنند و مثلا تابستان را از دست بدهند ناامید می‌شوند. تا چه حد این تصور درست است؟

ایده‌آل این است که داوطلبان از تابستان شروع کنند. در این صورت دست مشاور برای برنامه‌ریزی باز است. دانشجو نیز با آرامش و تمرکز بیشتری درس می‌خواند.

با وجود این اگر داوطلبی فصل تابستان را از دست بدهد هنوز امکان موفقیت او وجود دارد. حتی اگر فردی دو ماه فرصت داشته باشد مشاور می‌تواند برنامه‌ای برای او بنویسد که به بیشترین سطح آمادگی ممکن برسد.

ولی به هر حال هر چه زمان کمتر باشد دست مشاور و داوطلب بسته‌تر و کار سخت‌تر می‌شود. در این شرایط داوطلب باید به صورت گزینشی درس بخواند. برای مثال مباحثی را که در آنها کمتر تبحر دارد و تعداد دفعات طرح آنها در کنکور نیز کم است کنار بگذارد. او باید بیشتر وقت خود را صرف موضوعات پرتکرار کند.

• خود تو چه زمانی شروع کردی؟

من از تابستان استارت زدم ولی مشکلی برایم ایجاد شد که نتوانستم مسیر را ادامه دهم. در واقع از اواخر مهر یا اوایل آبان به صورت جدی شروع کردم. از محل کار مرخصی گرفتم و به صورت تمام وقت درس می‌خواندم. به همین دلیل مجبور شدم برای یک یا دو درس به شیوه گزینشی عمل کنم. البته قرار نیست یک درس را به صورت کامل حذف کنیم. گزینش را میان سرفصل‌ها انجام می‌دهیم.

• از اینکه دیر شروع کرده بودی، استرس نداشتی؟

من از نظر شخصیتی چندان استرسی نیستم. ولی بعضی داوطلبان دیگر ممکن است چنین شخصیتی داشته باشند. به این افراد توصیه می‌کنم خودشان را با دوستانشان مقایسه نکنند. ممکن است آنها زودتر شروع کرده باشند و سرعت درس خواندنشان بالا باشد ولی مشخص نیست با چه میزانی از تمرکز درس می‌خوانند.

داوطلبان باید تلاش کنند به حداکثر توانایی خود برسند. با چنین نگاهی درس بخوانند که: «من تلاش خودم را می‌کنم و می‌خواهم به بیشترین میزان آمادگی که می‌توانم برسم.» در این صورت موفق می‌شوند.

خود من هم چنین نگاهی داشتم. به همین دلیل با وجودی که به هر حال کمی هم نگران بودم ولی این احساس زیاد من را اذیت نمی‌کرد و روی تمرکزم برای درس خواندن تاثیری نداشت. فقط باعث شد بود که مراقب باشم زمان بیشتری را از دست ندهم.

• کسی که فرصت تابستان را از دست می‌دهد و از مهر و آبان مطالعه را شروع می‌کند، برای رسیدن به موفقیت باید چه نکته‌هایی را در نظر بگیرد؟

از مهر به بعد دو نکته مهم‌تر می‌شود. نخست اینکه در این بازه زمانی داوطلب باید به صورت پیوسته و مداوم درس بخواند. حتی اگر برای او مشکلی ایجاد شد حتی‌الامکان مطالعه را قطع نکند. می‌تواند ساعت‌های آن را در روز کاهش دهد.

همچنین زمان مطالعه باید سیر افزایشی داشته باشد. برای مثال خود من با سه ساعت در روز شروع کردم. بیشتر از آن انرژی نداشتم. ولی تا موعد نزدیک به کنکور به 12 یا 13 ساعت مطالعه در روز هم رسید. هر هفته حدود نیم ساعت به ساعت‌های مطالعه اضافه می‌کردم. به این ترتیب بدون آنکه فشاری به من وارد شود، ساعت‌های مطالعه خود را به حد ایده‌آل افزایش دادم.

• در میان صحبت‌هایی که داشتی متوجه شدم روند آمادگی برای کنکور را به دو نیمه تقسیم می‌کنی. در مورد این دو نیمه بیشتر توضیح می‌دهی؟

بله، بازه زمانی آمادگی برای کنکور را می‌توان به دو نیمه تقسیم کرد. اگر داوطلبی از تابستان شروع کرد این نیمه‌ها طولانی‌تر هستند و اگر از مهر شروع کند کوتاه‌تر.

بسیاری از ما در طول تحصیل عادت کرده‌ایم در اصطلاح به صورت شب امتحانی درس بخوانیم و فردای امتحان نیز همه مباحث را فراموش کنیم. به همین دلیل مطالعه برای کنکور و به ذهن سپردن حجم زیادی از مطالب در یک بازه زمانی طولانی، برای بسیاری از داوطلبان مشکل است.

وقتی آنها مسیر آمادگی برای کنکور را آغاز می‌کنند مدتی طول می‌کشد که خودشان را با شرایط درس خواندن برای چنین آزمونی تطبیق بدهند.

قبل از ایجاد این سازگاری، درصد فراموشی مطالب بالاست و حتی مسائلی مثل چند ساعت نشستن پشت میز برای داوطلبان دشوار است. البته در این مدت با وجودی که میزان اتلاف انرژی داوطلبان بالاست ولی به هر حال آنها بخشی از مباحث را جلو می‎برند.
    برای کسی که از تابستان شروع می‌کند نیمه نخست تا حدود مهر ماه ادامه دارد. در نیمه دوم کار جدی‌تر می‌شود. داوطلب باید ساعت‌های مطالعه را افزایش دهد، کنکوری‌تر درس بخواند و موقع تست زدن زمان را در نظر بگیرد.
    در حالی که در نیمه نخست هدف از تست زدن بیشتر یادگیری است و زمان اهمیت زیادی ندارد. مرور مباحث پیشین هم یکی از کارهای مهمی است که داوطلب باید در نیمه دوم انجام دهد. به ویژه در شش هفته یا یک ماه آخر مرور و تثبیت مباحث اهمیت زیادی دارد.

• آیا داوطلبی که از مهر استارت کار را می‌زند، باید تعداد ساعت‌هایی را که در روز درس می‌خواند افزایش دهد؟

ابتدا یک موضوع کلی را بگویم؛ آمادگی برای کنکور در یک بازه زمانی به دست می‌آید. داوطلبان باید انرژی خود را به گونه‌ای تقسیم کنند که در طول این مدت توانایی درس خواندن داشته باشند.

داوطلبی که از تابستان شروع می‌کند اگر قرار باشد از همان ابتدا روزی 10 ساعت درس بخواند من به شخصه امیدی به موفقیت او ندارم چرا که از زمانی به بعد خسته می‌شود و نمی‌تواند به خوبی ادامه دهد. تقسیم انرژی و افزایش تدریجی ساعت‌های مطالعه اهمیت زیادی دارد.

در پاسخ به سوال شما باید بگویم کسی که دیرتر شروع می‌کند توانایی و انرژی این موضوع را دارد که در روز، ساعت‌های بیشتری درس بخواند. می‌تواند در بازه زمانی کوتاه‌تری، ساعت‌های بیشتری را مطالعه کند برای مثال روزی 10 ساعت درس مطالعه کند. البته او باید به تدریج ساعت‌ها را افزایش دهد ولی زودتر به این نقطه می‌رسد.

• تحمل روزی 12 یا 13 ساعت درس خواندن مشکل است. چگونه می‌توانستی انرژی خود را برای این همه ساعت درس خواندن حفظ کنی؟

نخستین نکته عادت است. وقتی شما کاری را دو هفته پشت سر انجام می‌دهید به آن عادت می‌کنید. برای همین هم افزایش ساعت‌های درس خواندن باید به شیوه‌ای صورت بگیرد که به عادت تبدیل شود.

اگر فرد به صورت ناگهانی برای مثال بعد از شرکت در یک همایش کنکور یا گفت‌وگو با یکی از دوستانش، چند ساعت اضافه کند نمی‌تواند آن را ادامه دهد. ولی اگر به تدریج ساعت‌ها را افزایش دهد، فشاری به او وارد نمی‌شود و می‌تواند به شرایط عادت کند.

برای مثال داوطلبان می‌توانند هر هفته 20 دقیقه تا نیم ساعت بیشتر از هفته قبل درس بخوانند. به این ترتیت بدون آنکه متوجه شوند به روزی 10 تا 12 ساعت می‌رسند. خود من به همین صورت و پله پله خودم را به سقفی که گفتم رساندم.

دومین نکته‌ای که باعث شد بتوانم سختی‌های روزی چندین ساعت درس خواندن را تحمل کنم، هدفی بود که داشتم. برای خودم به صورت دقیق مشخص کرده بودم که می‌خواهم چه رتبه‌ای کسب کنم و در کدام دانشگاه پذیرفته شوم. از ورودی دانشگاه نقاشی کشیده بودم و عکسی از آن هم را در کامپیوتر خود ذخیره کرده بودم. حتی استادی را که می‌خواستم با او درس بگیرم در ذهن داشتم. با فکر کردن به هدفم، انرژی می‌گرفتم.

• وقتی تمام روز را درس بخوانی مجبور می‌شوی بسیاری از تفریحات و علائق معمول را کنار بگذاری. سخت نیست؟

پله پله باید به اینجا رسید. من به عنوان مشاور به بچه‌هایی که با آنها کار می‌کنم می‌گویم در هفته‌ها و ماه‌های نخست جمعه‌ها یا روزهای خاصی از هفته را خالی بگذارند و لازم نیست در این روزها درس بخوانند مگر اینکه در طول هفته به برنامه درسی خود عمل نکرده باشند. در این صورت روز تعطیل باید عقب‌ماندگی‌ها را جبران کنند.

البته هر چه به نیمه دوم مطالعه نزدیک می‌شویم این روزهای تعطیل باید کاهش یابند. در یکی یا دو ماه آخر ممکن است هیچ روز تعطیلی در نظر گرفته نشود. در آن زمان مشاور برای ساعت به ساعت روزهای جمعه داوطلبان نیز برنامه‌ریزی می‌کند.

• کارشناسان می‌گویند فرایند آمادگی برای کنکور منحصر به درس خواندن نیست. مسائلی مانند ورزش و تغذیه هم در این مسیر مهم هستند. به عنوان یک مشاور چه توصیه‌‌هایی برای داوطلبان داری؟

یکی از مهم‌ترین نکته‌هایی که داوطلبان باید رعایت کنند مصرف آب کافی است. در این دوران مغز آنها انرژی زیادی را صرف می‌کند و نباید اجازه بدهند مغز و بدنشان با مشکل کمبود آب مواجه شود. خود من بعد از هر یک ساعت درس خواندن یک لیوان آب می‌خوردم.

علاوه بر آب، ویتامین‌ها نیز باید به صورت کامل به بدن برسند. داوطلبان با مصرف انواع غذهای مقوی، میوه و در صورت نیاز و با تجویز پزشک قرص‌های ویتامین باید این مواد مورد نیاز بدن را تامین کنند.

از مهر به بعد دو نکته مهم‌تر می‌شود: به صورت پیوسته و مداوم درس بخواند و زمان مطالعه رو به افزایش باشد

داوطلبان باید از نور آفتاب و هوای آزاد هم به اندازه کافی بهره ببرند. آفتاب افسردگی و خمودی را از آنها دور می‌کند. اگر فرد بیش از حد در محیط سربسته بماند ممکن است دچار افسردگی شود. بهتر است داوطلبان 20 دقیقه تا نیم ساعت در روز بیرون از خانه قدم بزنند.

همچنین در ساعت‌های مطالعه از مواد مغذی استفاده کنند مانند خرما، کشمش و بیسکوئیت. این مواد کمک می‌کنند انرژی آنها برای درس خواندن حفظ شود.

حرکت‌های کششی هنگام پشت میز نشستن هم به داوطلبان کمک می‌کند خستگی ناشی از ساعت‌ها درس خواندن را رفع کنند.

مشاور من هنگامی که برای کنکور آماده می شدم، بعضی از این توصیه‌ها را در برنامه‌هایم گنجاند. خود من هم در منابع مختلف جستجو کردم و اطلاعاتی در این زمینه‌ها به دست آوردم. فکر می‌کنم عمل به آنها در موفقیتم تاثیر قابل توجهی داشت.

• فرض کنیم داوطلبان همه این کارها را انجام داده‌اند و رسیده‌اند به روز کنکور. بعضی افراد در این روز دچار استرس شدیدی می‌شوند که روی عملکرد آنها تاثیر می‌گذارد. چگونه می‌توانند این استرس را کنترل کنند.

استرس زمانی به وجود می‌آید که فرد دید کافی نسبت به مساله و شرایطی که می‌خواهد با آن روبه‌رو شود، نداشته باشد. به همین دلیل داوطلبان باید قبل از رسیدن به موعد کنکور و با تمرین‌های کافی، سعی کنند استرس را کاهش دهند.

تمرین کنکور، شرکت در آزمون‌های آزمایشی است. هنگامی که داوطلبی هشت بار در آزمون آزمایشی شرکت می‌کند به این معناست که هشت بار شرایط و استرس کنکور را تجربه کرده است.

داوطلبان باید به صورت جدی در جلسه آزمون‌های آزمایشی حاضر شوند و تصور کنند در جلسه کنکور نشسته‌اند. این موضوع استرس آنها را کاهش می‌دهد.

شرکت در این آزمون‌ها یک فایده دیگر هم دارد؛ باعث می‌شود داوطلبان به ایرادات و ضعف‌های خود در پاسخگویی به سوالات پی ببرند. در این صورت می‌توانند اشتباهات خود را تصحیح کنند و برای ضعف‌ها راه‌حلی پیدا کنند.

برای مثال خود من در جلسه‌های کنکور آزمایشی موسسه مدرسان شریف متوجه شدم که نیم ساعت اول آزمون را تا حدی گیج هستم و در اصطلاح هنگ می‌کنم. دنبال راه‌حل این موضوع گشتم که چگونه تمرکز خود را افزایش دهم و نیم ساعت را از دست ندهم. به این نتیجه رسیدم که این زمان گیجی را به قبل از کنکور منتقل کنم. به این منظور قبل از شروع جلسه آزمون حدود نیم ساعت جدول‌های سودوکو حل می‌کردم. این کار باعث می‌شد تمرکز ذهنی من افزایش پیدا کند.

به همین دلایل است که کنکور اصلی نباید نخستین آزمونی باشد که داوطلبان در آن شرکت می‌کنند. اگر قبل از آن حدود هشت بار در آزمون‌های مشابه شرکت کرده باشند استرس کمتری خواهند داشت.

ممکن است بعضی از داوطلبان در مورد نتیجه‌ای که کسب می‌کنند استرس داشته باشند. در صورتی که مسیر خود را مشخص کرده باشند که اگر در کنکور پذیرفته شوند به کجا می‌روند و اگر موفق نشوند به چه مسیری، این استرس هم قابل کنترل است.

داوطلبان باید به این موضوع فکر کنند که تلاش خود را کرده‌اند. البته این نکته را هم بگویم که تا حدی از استرس در اصطلاح چاشنی کار است و نمی‌توان گفت هیچ استرسی نباید وجود داشته باشد.

• و به عنوان سخن آخر چه توصیه‌های دیگری برای داوطلبان داری.

یکی از نکته‌هایی که در مورد روز کنکور اهمیت دارد ساعت بیدار شدن داوطلبان از خواب است. جلسه آزمون بسیاری از رشته‌ها در نوبت صبح و از ساعت 8 برگزار می‌شود.

داوطلبان باید صبح زود بیدار شوند تا بتوانند به موقع به محل آزمون برسند. به همین دلیل شب قبل هم باید به موقع خوابیده باشند تا هشت ساعت خواب آن هم کامل شود.

تنظیم این ساعت‌ها در شب کنکور معمولا به سختی انجام می‌شود. داوطلبان حداقل باید یک ماه قبل از کنکور ساعت خواب و بیداری خود را با این برنامه تنظیم کرده باشند. برای مثال ساعت 10 تا 11 بخوابند و ساعت 5 تا 5:30 بیدار شوند.

البته اگر به این شیوه عادت ندارند به تدریج می‌توانند ساعت بدن خود را تنظیم کنند. اگر معمولا ساعت 10 بیدار می‌شوند مدتی 9:30 بیدار شوند. به همین ترتیب نیم ساعت عقب بکشند تا به زمان ایده‌آل برسند.

بعد از بیدار شدن از خواب در صبح روز کنکور، انجام چند حرکت کششی به داوطلبان کمک می‌کند از حالت خواب‌آلودگی و خمودی خارج شوند.

یکی دیگر از نکته‌هایی که داوطلبان باید رعایت کنند خوردن یک صبحانه کامل است که به اندازه کافی مواد قندی داشته باشد. البته شب قبل هم بهتر است غذای چرب و سنگین نخورده باشند.

از اینکه وقت خود را در اختیار ما گذاشتی، ممنونم.

هیچکس همیشه سرش شلوغ نیست تنها بستگی به این داره که شماره ات توی لیست الویت هاشون چند باشه ...!

1 پاسخ آخرین پاسخ
    3
    پاسخ
    • پاسخ به عنوان موضوع
    وارد شوید تا پست بفرستید
    • قدیمی‌ترین به جدید‌ترین
    • جدید‌ترین به قدیمی‌ترین
    • بیشترین رای ها

• درون آمدن

• حساب کاربری ندارید؟ نام‌نویسی

• برای جستجو وارد شوید و یا ثبت نام کنید
    • اولین پست