مفهوم
-
@Mahan-Xoda
ببین ماهان، مفهوم کلی رو براساس کل غزل هم اگه بخوای راجبش صحبت کنی، میگه که به اسکندر آب حیات ندادند ولی به حافظ دادن. به وسیلهٔ زور و زر این کار میسر نیست.
در درجهٔ اول خودِ این بیت داره به این میپردازه که قدرت و پول نمیتونه حتما باعث همهچیز بشه. اما کل غزل رو اگه بخونی، حافظ داره میگه که
به رویِ ما زن از ساغر گلابیکه خواب آلودهایم ای بختِ بیدار
چه رَه بود این که زد در پرده مطرب
که میرقصند با هم مست و هشیار
از آن افیون که ساقی در مِی افکند
حریفان را نه سَر مانَد نه دَستار
سِکَندَر را نمیبخشند آبی
به زور و زر مُیَسَّر نیست این کار
پس بر اسا کل غزل اینجا حافظ یه اشارهٔ ریزی هم به اینکه ما از عنایت و توجه ساقی به این درجه رسیدیم و این درجه نصیب اسکندر نمیشه هم اشاره داره.
ولی خب پرسیدنش توی تک بیت، بیانصافیه...@danial-hosseiny تشکر.....
مرزهای بی انصافی رو طراحا جابه جا کردن دیگع:( -
@Mahan-Xoda
ببین ماهان، مفهوم کلی رو براساس کل غزل هم اگه بخوای راجبش صحبت کنی، میگه که به اسکندر آب حیات ندادند ولی به حافظ دادن. به وسیلهٔ زور و زر این کار میسر نیست.
در درجهٔ اول خودِ این بیت داره به این میپردازه که قدرت و پول نمیتونه حتما باعث همهچیز بشه. اما کل غزل رو اگه بخونی، حافظ داره میگه که
به رویِ ما زن از ساغر گلابیکه خواب آلودهایم ای بختِ بیدار
چه رَه بود این که زد در پرده مطرب
که میرقصند با هم مست و هشیار
از آن افیون که ساقی در مِی افکند
حریفان را نه سَر مانَد نه دَستار
سِکَندَر را نمیبخشند آبی
به زور و زر مُیَسَّر نیست این کار
پس بر اسا کل غزل اینجا حافظ یه اشارهٔ ریزی هم به اینکه ما از عنایت و توجه ساقی به این درجه رسیدیم و این درجه نصیب اسکندر نمیشه هم اشاره داره.
ولی خب پرسیدنش توی تک بیت، بیانصافیه...@danial-hosseiny
ببخشید این ک از شعرای توی کتاب نیستش هس؟ -
siiina s
راستشو بخوای، من خودم دیروز متوجه شدم شعر حفظیاتون هم عوض شده و برای ما چیزای دیگهای بوده.
نمیدونم... اگه درمورد کل شعر صحبت میکنی که قطعا نه. اما اگه درمورد تک بیت میگی واقعا نمیدونم. -
siiina s
راستشو بخوای، من خودم دیروز متوجه شدم شعر حفظیاتون هم عوض شده و برای ما چیزای دیگهای بوده.
نمیدونم... اگه درمورد کل شعر صحبت میکنی که قطعا نه. اما اگه درمورد تک بیت میگی واقعا نمیدونم.@danial-hosseiny
بله خیلی ممنون -
siiina s خواهش میکنم
-
@danial-hosseiny تشکر.....
مرزهای بی انصافی رو طراحا جابه جا کردن دیگع:(Mahan Xodayi 2
اگه کل تست رو بذاری، شاید بشه گفت مثلا در ارتباط با بقیه میشه این مفهوم رو ازش گرفت... -
Mahan Xodayi 2
اگه کل تست رو بذاری، شاید بشه گفت مثلا در ارتباط با بقیه میشه این مفهوم رو ازش گرفت...@danial-hosseiny
سلام من از سایت گاما تستای ۹۹رو بررسی میکردم دیدمش
-
@soniaaa
واللا این از اوناس که خود منم بودم رد میشدم... -
Mahan Xodayi 2
اگه کل تست رو بذاری، شاید بشه گفت مثلا در ارتباط با بقیه میشه این مفهوم رو ازش گرفت...@danial-hosseiny بقیه نداره ی تک بیته مجزا هست با سایر گزینه ها....
خانوم @soniaaa زحمتشو کشیدن.... -
ممنون از همگی.....
-
M Mahan Xodayi 2 has marked this topic as solved on