شیمی دهم / فصل سوم
-
ناقطبی
اگر دو اتمی باشن جور هسته ها ناقطبی اند
اگر روی اتم مرکزی جفت الکترون ناپیوندی نباشع ناقطبیه
اگر متقارن باشن ناقطبی
در میدان الکتریکی جهت کیری نمیکنن
مو تقریبا برابر صفرهدر پتانسیل الکتروستاتیکی نافلز تره قرمز و جز منفی و اونی که قدرت نافلزیش کمتره ابی و جز بار مثبته
-
صفحه ۱۰۹ کتاب درسی بنزین رو ماده سبز رنگ نشون داده باید بگیم که اساساً بنزین ماده بی رنگ اما تولیدکنندگان به اون رنگ سبز و صورتی اضافه میکنند
-
@soniaaa تینر بعنوان رنگ بر استفاده میشه
تکمیلی -
ناقطبی
اگر دو اتمی باشن جور هسته ها ناقطبی اند
اگر روی اتم مرکزی جفت الکترون ناپیوندی نباشع ناقطبیه
اگر متقارن باشن ناقطبی
در میدان الکتریکی جهت کیری نمیکنن
مو تقریبا برابر صفرهدر پتانسیل الکتروستاتیکی نافلز تره قرمز و جز منفی و اونی که قدرت نافلزیش کمتره ابی و جز بار مثبته
Mahan Xodayi 2 قطبیم همونارو برعکس کنید:/
راستی پتانسیل الکتروستاتیمی برا قطبیتناقطبیا اصن ندارن -
@soniaaa تینر بعنوان رنگ بر استفاده میشه
تکمیلیMahan Xodayi 2
افتادین تو تله فک کنم
استون ب عنوان حلال رنگ نامبرده شده
تینر ب عنوان رقیق کننده رنگ
درسته رنگبری میکنه ولی کتاب ب عنوان کاربردش نگفته
حالا ب نظرتون اگ بدن درست بگیریم یا غ؟ -
هنگامی که چند گاز را سرد کنیم ابتدا گازی مایه میشه که نیروهای بین مولکولی قویترین داشته و نقطه جوش بالاتر بوده
-
Mahan Xodayi 2
افتادین تو تله فک کنم
استون ب عنوان حلال رنگ نامبرده شده
تینر ب عنوان رقیق کننده رنگ
درسته رنگبری میکنه ولی کتاب ب عنوان کاربردش نگفته
حالا ب نظرتون اگ بدن درست بگیریم یا غ؟@soniaaa نه منظورم همون رقیق کننده رنگه...خلاصش کردم که درس میگین مفهومش عوض شد کلا
غلطع رنگ بر نیست رنگ رو رقیق میکنه
کلر برای میکروب کشی به اب میزنن
اوزونم گند زدایی -
اگه بگه در مخلوط های ناهمگن اجزای مخلوط به هیچ عنوان در هم حل می شوند اشتباه چون کتاب گفته در مخلوط های ناهمگن به حالت مایع اگر باشندمثلا آب و هگزان به میزان ناچیزی در هم حل میشن
-
@soniaaa نه منظورم همون رقیق کننده رنگه...خلاصش کردم که درس میگین مفهومش عوض شد کلا
غلطع رنگ بر نیست رنگ رو رقیق میکنه
کلر برای میکروب کشی به اب میزنن
اوزونم گند زداییMahan Xodayi 2
👌🏻👌🏻✨ -
در هالوژنها
از بالا به پایین نقطه و نیروی بین مولکولی بیشتر میشود
شعاع بیشتر میشود
خصلت نافلزی کمتر میشود
جرم مولی بیشتر میشود -
نتیجه کاوش کنید صفحه ۱۱۳ با انجام آزمایش یک بار در آن مقداری قرص جوشان با آب سرد و یک بار دیگر همان مقدار قرص جوشان با آب گرم واکنش می دهد تاثیر دما بر انحلال پذیری گازها مشخص می شود به این صورت که حجم گاز co۲ جمع آوری شده در آزمایش مربوط به آب گرم بیشتر از آب سرد است پس می توان گفت مقدار گاز کمتری در آب گرم به صورت حل شده باقی می ماند و در نتیجه انحلال پذیری گازها در آب با افزایش دما کاهش پیدا میکنه
-
درسته که جرم مولی هیدروژن سولفید از اب بیشتره و جفتشونو قطبی هستند
اما بدلیل وجود پیوند هیدروژنی اب دارای نقطه جوش بالاتری است
نکته الزاما و همواره اونی که جرم مولیش بیشتره نقطه جوش بالاتری ندارد
نکته۲ هیدروژن سولفید در دمای اتاق گازه اما اب مایع هست چون هیدروژن سولفید نقطه جوشش -۶۰هست -
در هالوژنها
از بالا به پایین نقطه و نیروی بین مولکولی بیشتر میشود
شعاع بیشتر میشود
خصلت نافلزی کمتر میشود
جرم مولی بیشتر میشودMahan Xodayi 2
تکمیل: ترکیب هالوژن ها با هیدروژن هس ک HF نقطه جوشش بخاطر پیوند هیدروژنی بیشتره -
گزاره اگر مقداری آب خالص و مقداری آب نمک را با یک غشای نیمه تراوا از هم جدا کنیم پدیده اسمز زمانی متوقف میشود که غلظت آنها برابر شود
-
گزاره اگر مقداری آب خالص و مقداری آب نمک را با یک غشای نیمه تراوا از هم جدا کنیم پدیده اسمز زمانی متوقف میشود که غلظت آنها برابر شود
@soniaaa طبق زیست غلطع:/متوقف نمیشه تبادل داریم
-
@soniaaa طبق زیست غلطع:/متوقف نمیشه تبادل داریم
Mahan Xodayi 2 درست میگینا ولی من از ی منظر دگ نگاش کردم😅
اینک غلظت اب خالص هیچوقت با اب نمک نمیتونه اصلا برابر بشه -
مقدار نمک موجود در آب دریا بر میزان انحلال پذیری گازها اثر داره و با افزایش مقداری نمک ها در آب انحلال پذیری گازها در آب کم میشه به خاطر همینه که به طور کلی میزان اکسیژن موجود در آب آشامیدنی از آب دریا بیشتر به خاطر اینکه مقدار نمک های حل شده در آب دریا از آب آشامیدنی بیشتره
-
در گروه ۱۵
بینNH3_PH3_AsH3
امونیاک بدلیل وجود پیوند هیدروژنی نقطه جوش بیشتری داره
ولی بعدشAsH3 بدلیل جرم مولی بیشتر نقشه جوشش بیشتر ه
بعدشمPH3 -
Mahan Xodayi 2 درست میگینا ولی من از ی منظر دگ نگاش کردم😅
اینک غلظت اب خالص هیچوقت با اب نمک نمیتونه اصلا برابر بشه@soniaaa اونم دیدگاه شیمیه که من زیاددوسش ندارم 😂همون زیست بهتره
-
آزمایش نشون میده که در فشار یک اتمسفر و %(#ff00e6)[در هر دمایی] انحلال پذیری گاز کربن دی اکسید بیشتر از نیتروژن مونوکسید ه