انتخاب رشته
-
سلام بچهها.
من یه چرخی داخل تاپیکای موجود انجمن زدم، دیدم که هیچ تاپیکی برای هدایت توی مبحث انتخاب رشته وجود نداره.
صرفا در حد تجربهٔ خودم میخواستم که این نکات رو باهاتون درمیون بذارم.
برای بحث انتخاب رشته، در درجهٔ اول خود سازمان سنجش یه دفترچهای رو توی سایتش آپلود میکنه که داخل اون اسامی دانشگاها شهر به شهر با رشتههای موجود داخلش نوشته شده که حتما نیازه که دانلود کرده و آماده داشته باشیدش.
وقتی که بخواید انتخاب رشته کنید، شما میتونید صد و پنجاهتا انتخاب داشته باشید.
این انتخابا به چه معنیه؟
وقتی نوبت به شما و انتخابهای شما میرسه، اول از همه اولویت اولتون رو میبینن. اگه هنوز جای خالی توی اون رشته و اون دانشگاه وجود داشته باشه، شما پذیرفته میشین. اگه وجود نداشته باشه، میرن سراغ اولویت دومتون... و همینطور به ترتیب تا آخرین انتخاب شما پیش میرن. تا حدی که یا یه جایی قبول بشین، یا دیگه تمام ۱۵۰ انتخابتون پر شده باشه...پس در درجهٔ اول این نکته رو همینجا ببندم.
حتما و حتما اولویتهاتون رو درست مشخص کنید. یه موقع اولویت سومتون براتون محبوبتر از اولویت اولی نباشه که توی فرم پر کردید...
حالا برای بحث انتخاب رشته ما فقط دوتا اولویت برامون مهمه. دانشگاه، رشته.
اول بریم سراغ دانشگاه.
اولویت دانشگاه یعنی اینکه مثلا یه شخصی میخواد فقط و فقط توی دانشگاه صنعتی شریف درس بخونه. براش مهم نیست چه رشتهای... فقط و فقط صنعتی شریف.
خب این آدم چیکار میکنه؟ میاد تمام مواردی که باید پر کنه رو فقط با توجه به این پر میکنه که داخل دانشگاه صنعتی شریف درس بخونه.
اولویت دوم میشه رشته. مثل خود من که اولویتم معماری بود. حالا این آدم چیکار میکنه؟ خب میاد رشتهای که میطلبه رو نگاه میکنه، اسامی دانشگاههایی که رشتهش رو تدریس میکنن رو درمیاره از همون دفترچهٔ سازمان سنجش و حالا براساس اینکه درس خوندن توی کدوم شهرها براش اولویت دارن، اینا رو اولویت بندی میکنه.
...
حالا مثلا یه کسی رو داریم... که دلش معماری میخواد، اولویت دومش هم شهرسازیه. یعنی جفتشون رو دوست داره اما معماری رو بیشتر.
دلشم میخواد تهران و اصفهان درس بخونه... بیشتر تهران.
این آدم چجوری باید اولویت بندی کنه؟
فرض کنیم این اولویت بندی اون آدم باشه (اسم دانشگاه ننوشتم.صرفا اسم شهر نوشتم):
معماری-تهران
معماری-اصفهان
شهرسازی-تهران
شهرسازی-اصفهان
خب ممکنه اینجا بگه حله دیگه. همین عالیه. یا ممکنه یذره فکر کنه... بگه من اینکه تهران درس بخونم، نسبت به رشتهٔ معماری برام اولویت داره. پس من میام اولویت اولم رو میذارم براساس شهر و دانشگاه... نه رشته.
و اونوقت به این شکل میشه تقسیم بندیش:
معماری-تهران
شهرسازی-تهران
معماری-اصفهان
شهرسازی-اصفهان
...
این صرفا یه مثال بود برای اینکه متوجه بشین اگه این دوتا خواستم باهمدیگه ادغام بشن و درگیر بشن چجوری باید حلشون کرد...
...
اگه سؤال و حرفی بود، درخدمتم
@دانش-آموزان-آلاء
@بچه-های-ریاضی-کنکور-1401
@بچه-های-تجربی-کنکور-1401 -
سپاس فراوان
یه سوال
تو کارنامه نهایی چی میبینیم؟مثلا میگه تو فلان رشته بهمان دانشگاه پذیرفته شدید
یا کلا هم پذیرفته نشدید
منظورم اینه که فقط یه رشته رو میگه دیگه؟
بعد اونم حق انتخاب چیزی رو نداریم که@Zahra-Hamrang
اعلام نتایج، توی دو مرحله انجام میشن.
یه بار بهتون گفته میشه براساس اولویت بندیتون اولین اولویتی که از شما قبول شده چیه.
توی مرحلهٔ دوم اعلان، که بهش میگیم کارنامهٔ سبز، بهتون اعلان میشه که توی اولویتای بعدیتون چیا رو قبول شدین.
درواقع اونجا میتونین تصمیم بگیرین اولویتای بعدیتون رو هم برین. اما خب منطقی نیست دیگه. اگه قراره که اولویتای بعدی رو انتخاب کنیم، خب از اول اون اولویتا رو بیاریم بالاتر... -
@Zahra-Hamrang
اعلام نتایج، توی دو مرحله انجام میشن.
یه بار بهتون گفته میشه براساس اولویت بندیتون اولین اولویتی که از شما قبول شده چیه.
توی مرحلهٔ دوم اعلان، که بهش میگیم کارنامهٔ سبز، بهتون اعلان میشه که توی اولویتای بعدیتون چیا رو قبول شدین.
درواقع اونجا میتونین تصمیم بگیرین اولویتای بعدیتون رو هم برین. اما خب منطقی نیست دیگه. اگه قراره که اولویتای بعدی رو انتخاب کنیم، خب از اول اون اولویتا رو بیاریم بالاتر... -
@Zahra-Hamrang خواهش میکنم
-
سلام
داخل سایت های مختلف ، رتبه های مختلفی برای دانشگاه ها گفته شده
مثلا دانشگاه تبریز یه جا گفته رتبه ی ۱۱ در بین دانشگاه های داخل کشور هست یه جا هم گفته رتبه ۵ .
خب حالا چطوری متوجه بشم بین دانشگاه های مد نظرم ، کدومش رتبه و سطح علمی بالاتری داره نسبت به بقیه؟ -
سلام
داخل سایت های مختلف ، رتبه های مختلفی برای دانشگاه ها گفته شده
مثلا دانشگاه تبریز یه جا گفته رتبه ی ۱۱ در بین دانشگاه های داخل کشور هست یه جا هم گفته رتبه ۵ .
خب حالا چطوری متوجه بشم بین دانشگاه های مد نظرم ، کدومش رتبه و سطح علمی بالاتری داره نسبت به بقیه؟bahar mohammadi 0
اینی که میگی، اصلا از این طریق قابل فهم نیست.
فقط و فقط با ارتباط گرفتن با دانشجوهای اون دانشگاه میتونی این قضیه رو بفهمی... یا با پیگیری مسابقات دانشجویی کشور. -
S S.daniyal hosseiny این تاپیک را در ارجاع داد