گیرنده آنتی ژنی
-
آقا ( یا خانم ) سلام :slightly_smiling_face:
این جمله از کتاب خیلی سبزه و ظاهرا درستم هست :
یاخته های پادتن ساز چون گیرنده آنتی ژنی ندارند پس قدرت تشخیص یاخته های غیر خودی را هم ندارند .
ولی یه ســــــوال ؟
آقــــا الان خط دوم هر چند دفاع اختصاصی نیست ولی میتونه خودی رو از غیرخودی تشخیص بده که ! درسته ؟
پس یعنی باید بگیم اینام گیرنده آنتی ژنی دارند ؟ -
F Foruhar marked this topic as a question on
-
@zahra-hamrang
-
یاخته های پادتن ساز چون گیرنده آنتی ژنی ندارند پس قدرت تشخیص یاخته های غیر خودی را هم ندارند .
ولی یه ســــــوال ؟
آقــــا الان خط دوم هر چند دفاع اختصاصی نیست ولی میتونه خودی رو از غیرخودی تشخیص بده که ! درسته ؟
پس یعنی باید بگیم اینام گیرنده آنتی ژنی دارند ؟@Allen-Gamer ن دیگ.. ببین
لنفوسیت بی ک گیرنده انتی ژنی داره و توانایی تشخیصم داره خب؟ حالا همین لنفوسیت بی تقسیم میشه و سلولای پادتن سازو بوجود میاره.. سلولای پادتن ساز فقط میتونن پادتن ترشح کنن.. ینی اینا اصن گیرنده پادتن سازی ندارن که بخوان چیزی تشخیص بدن.پس بزار ی جمعبندی کنم برات.
لنفوسیت بی: دارای گیرنده انتی ژنی و توانایی تشخیص و دارای توانایی میتوز
سلولای پادتن ساز: ترشح پادتن و فاقد گیرنده انتی ژنی ولی نه فاقد هر گیرنده! (مثلا اونا ی گیرنده هایی دارن ک هورمونا روش تاثیر بزارن) و همچنین فاقد توانایی میتوز -
ولی یه ســــــوال ؟
پس یعنی باید بگیم اینام گیرنده آنتی ژنی دارند ؟@Allen-Gamer سلام وقت بخیر ، به واسطه پادتنی که ترشح میکنن در دفاع اختصاصی نقش دارن ( تشخیص عوامل بیگانه ) اما خود پلاسموسیت فاقد گیرنده آنتی ژنی هست
-
@Allen-Gamer سلام وقت بخیر ، به واسطه پادتنی که ترشح میکنن در دفاع اختصاصی نقش دارن ( تشخیص عوامل بیگانه ) اما خود پلاسموسیت فاقد گیرنده آنتی ژنی هست
Reza Dolatsha
Michael Vey
نه دوستان گلم سوال بنده رو بد متوجه شدید
منظور من اینه که خب آقا توی بحث ایمنی اینکه خودی رو از غیرخودی تشخیص بدیم خیلی ویژگی مهمیه و بیشتر سلول هایی که توی دفاع نقش دارند این ویژگی رو دارند چرا میگم بیشتر چون همین پلاسموسیت یا پادتن ساز این ویژگی رو نداره
خب چرا نداره ، چون گیرنده آنتی ژنی نداره !
و اما سوال من اینه که ، اگه این گیرنده آنتی ژنی نداره و نمیتونه تشخیص بده ؛ پس یعنی اونایی که میتونن تشخیص بدن قطعا گیرنده آنتی ژنی دارند ؟
الان مثلا ماکروفاز ، گیرنده آنتی ژنی داره ؟
نوتروفیل چی ؟ و... -
Reza Dolatsha
Michael Vey
نه دوستان گلم سوال بنده رو بد متوجه شدید
منظور من اینه که خب آقا توی بحث ایمنی اینکه خودی رو از غیرخودی تشخیص بدیم خیلی ویژگی مهمیه و بیشتر سلول هایی که توی دفاع نقش دارند این ویژگی رو دارند چرا میگم بیشتر چون همین پلاسموسیت یا پادتن ساز این ویژگی رو نداره
خب چرا نداره ، چون گیرنده آنتی ژنی نداره !
و اما سوال من اینه که ، اگه این گیرنده آنتی ژنی نداره و نمیتونه تشخیص بده ؛ پس یعنی اونایی که میتونن تشخیص بدن قطعا گیرنده آنتی ژنی دارند ؟
الان مثلا ماکروفاز ، گیرنده آنتی ژنی داره ؟
نوتروفیل چی ؟ و...@Allen-Gamer سلامی دوباره
گیرنده آنتی ژنی اصلا یعنی چی ! » گیرنده ای که سلول ها میتونن بوسیله اون غیر خودی رو از غیر خودی تشخیص بدن خب ! این گیرنده رو هر سلولی نداره » مثلا لنفوسیت b داره و به لطف همین گیرنده میتونه باکتری هارو از هم تشخیص بده خب
حالا مشکل اینه که خودش توانایی مقابله با اونو نداره ( ولی شناساییش کرد ) در این صورت میاد تقسیم میشه و پلاسموسیت و خاطره رو بوجود میاره که از این دوتایی که بوجود اومد برای مثال یکی مقابله کنه ( پلاسموسیت ) و یکی دیگه رو هم برای روز مبادا که باز نقسیم شه ( مقابله نکنه )
یعنی یطورایی مکمل هم هستن خب ولی همگی گیرنده آنتی ژنی رو نداشتن . ولی همگی این گیرنده رو دارم که سلول های خودی از غیر خودی شناسایی بشه (گویا همه ی سلول خای زنده بدن اون رو دارن و درصورت تغییر اون گیرنده کشته میشن » همونطور که میدونین سلول هایی هم که پیوند زده میشه هم سالمن ولی گیرندشون متفاوته که غیر خودی شناسایی میشن ) پس این گیرنده هارو هم ماکروفاژ ها باید داشته باشن و حتی بقیه سلول های خط ۲ ... )
امیدوارم متوجه شده باشی 💙 -
F Foruhar has marked this topic as solved on