فصل حرکت شناسی دوازدهم
-
سلام
ممنون میشم اینو با نمودار سرعت -زمان برام حل کنید. -
-
سلام
سلام
@Razieh-Kosari
سلام
امیدوارم درست حل کرده باشم
اون آخرشو سرعت متوسط چون شتاب ثابته مستقل از شتاب رفتم.Mehrsa 14 ممنونم جوابتون درسته ولی بی زحمت میشه نمودار سرعت -زمان رو توضیح بدید متوجه نشدم
-
@Razieh-Kosari
سلام
امیدوارم درست حل کرده باشم
اون آخرشو سرعت متوسط چون شتاب ثابته مستقل از شتاب رفتم.Mehrsa 14 و یه چیز دیگه هم اینکه من اگه همون اول برم مشتق بگیرم از معادله مکان-زمان و معادله سرعت -زمان رو به دست بیارم و طبق اون نمودار سرعت-زمان رو رسم کنم میتونم به جواب برسم یا نه؟
چون فک کنم شما اول نمودار مکان-زمان کشیدید بعد از روی اون سرعت -زمان رو رسم کردید . -
Mehrsa 14 ممنونم جوابتون درسته ولی بی زحمت میشه نمودار سرعت -زمان رو توضیح بدید متوجه نشدم
@Razieh-Kosari
بله حتما ببینین من خودم عادت کردم مکان زمانو اول رسم کنم بعد سرعت زمان رو از روی اون بکشم. مشتق گرفتن که شما میگین اینجا جواب میده اگر جاهای دیگه هم معادله اش درست دربیاد چه بهتر دیگه وقت آدم تلف نمیشه واسه رسم مکان زمان البته منطقی هم هست وقتی از خود معادله 1/2at2+.v0t+.x0مشتق بگیریم سرعت زمانه و بعد عین ریاضی حل میشه.
حالا راه خود من اینه که لحظه صفر شدن سرعتو به دست آوردم.راس سهمی رو بعد سرعت زمان کشیدم حالا چجوری؟ اومدم گفتم اول سرعت مثبته پس اول از بالای نمودار زمان شروع میکنم میام پایین تا تو ۲ ثانیه صفر شه بعد سطح زیر نمودار وی تی به ما جابجایی میده واسه همین جابجایی تا ۲ ثانیه رو گفتم ۴ تاس حالا چی در دو ضرب شه تقسیم بر ۲ میشه ۴ گفتم ۴ پس نوشتم حالا شما اگه مشتق میگرفتی عرض از مبدا اش میشد ۴ از همون اول. بعد هم با ریاضی شیب خط و ...اینا لحظه ۵ ثانیه هم ریشه مکان زمان بود. -
@Razieh-Kosari
بله حتما ببینین من خودم عادت کردم مکان زمانو اول رسم کنم بعد سرعت زمان رو از روی اون بکشم. مشتق گرفتن که شما میگین اینجا جواب میده اگر جاهای دیگه هم معادله اش درست دربیاد چه بهتر دیگه وقت آدم تلف نمیشه واسه رسم مکان زمان البته منطقی هم هست وقتی از خود معادله 1/2at2+.v0t+.x0مشتق بگیریم سرعت زمانه و بعد عین ریاضی حل میشه.
حالا راه خود من اینه که لحظه صفر شدن سرعتو به دست آوردم.راس سهمی رو بعد سرعت زمان کشیدم حالا چجوری؟ اومدم گفتم اول سرعت مثبته پس اول از بالای نمودار زمان شروع میکنم میام پایین تا تو ۲ ثانیه صفر شه بعد سطح زیر نمودار وی تی به ما جابجایی میده واسه همین جابجایی تا ۲ ثانیه رو گفتم ۴ تاس حالا چی در دو ضرب شه تقسیم بر ۲ میشه ۴ گفتم ۴ پس نوشتم حالا شما اگه مشتق میگرفتی عرض از مبدا اش میشد ۴ از همون اول. بعد هم با ریاضی شیب خط و ...اینا لحظه ۵ ثانیه هم ریشه مکان زمان بود.Mehrsa 14 خیلی ممنونم بابت توضیحاتتون
میشه طوری که من گفتم حل کنید و نمودارو رسم کنید؟
-
Mehrsa 14 خیلی ممنونم بابت توضیحاتتون
میشه طوری که من گفتم حل کنید و نمودارو رسم کنید؟
@Razieh-Kosari
خواهش میکنم
اگه مکان زمان نکشیم به نظرم ممکنه به اشتباه بیفتیم چون باید خیلی تحلیلمون دقیق باشه من الان اولش وی تی رو با مشتق راحت کشیدم ولی بعدش بازم یه تصویری از حالت نمودار ایکس تی تو ذهنم بود که بفهمم کی در حال نزدیک شدن به مبدا هست
مثلا این مهمه سطح زیر نمودار از ۲ به بعد باید بشه ۹
چون در این موقع است که تغییر جهت داده حالا داره میاد سمت مبدا -
@Razieh-Kosari
خواهش میکنم
اگه مکان زمان نکشیم به نظرم ممکنه به اشتباه بیفتیم چون باید خیلی تحلیلمون دقیق باشه من الان اولش وی تی رو با مشتق راحت کشیدم ولی بعدش بازم یه تصویری از حالت نمودار ایکس تی تو ذهنم بود که بفهمم کی در حال نزدیک شدن به مبدا هست
مثلا این مهمه سطح زیر نمودار از ۲ به بعد باید بشه ۹
چون در این موقع است که تغییر جهت داده حالا داره میاد سمت مبداMehrsa 14 دقیقا میخواستم همینو بگید که مطمعن بشم که اگه تنها از نمودار سرعت -زمان بخوام حل کنم به جواب میرسم یا نه چون خودمم حل کردم دیدم نمیشه خواستم بپرسم که مطمعن شم. پس بهترین راه اینه که با نمودار مکان-زمان حلش کنیم .
خیلی ممنونم که وقتتونو در اختیارم گذاشتید و به سوالم جواب دادید -
-
Mehrsa 14 دقیقا میخواستم همینو بگید که مطمعن بشم که اگه تنها از نمودار سرعت -زمان بخوام حل کنم به جواب میرسم یا نه چون خودمم حل کردم دیدم نمیشه خواستم بپرسم که مطمعن شم. پس بهترین راه اینه که با نمودار مکان-زمان حلش کنیم .
خیلی ممنونم که وقتتونو در اختیارم گذاشتید و به سوالم جواب دادید -
Mehrsa 14 ممنونم همچنین