فیزیک یازدهم | تفاوت انرژی پتانسیل الکتریکی با پتانسیل الکتریکی
-
میدونم ساده است ولی
نمیدونم چرا همش این دو تارو قاطی میکنم
کاهش و افزایش و...
در خلاف جهت میدان الکتریکی پتانسیل الکتریکی V افزایش و انرژی پتانسیل الکتریکی کاهش...
نمیدونم ولی حس میکنم مثلا یه الکترون داریم که در یک میدان الکتریکی هست ، که میدان از مثبت به منفی میره حالا ما به زور میخوایم ببریمیش طرف منفی و پتانسیل الکتریکی ایش افزایش پیدا میکنه حالا از طرفی انرژی پتانسیل الکتریکی در خلاف جهت میدان کاهش پیدا میکنه
فرقشون در لغت یه انرژیه چرا باید تفاوتاشون اینقدر ۱۸۰ درکه ای باشه آخه- پ.ن : علاوه بر این امتحان زمین شناسی دارم و بیخیالم دارم فیزیک میخونم
- پ.ن : علاوه بر این امتحان زمین شناسی دارم و بیخیالم دارم فیزیک میخونم
-
P Pr.Gh.ir marked this topic as a question on
-
میدونم ساده است ولی
نمیدونم چرا همش این دو تارو قاطی میکنم
کاهش و افزایش و...
در خلاف جهت میدان الکتریکی پتانسیل الکتریکی V افزایش و انرژی پتانسیل الکتریکی کاهش...
نمیدونم ولی حس میکنم مثلا یه الکترون داریم که در یک میدان الکتریکی هست ، که میدان از مثبت به منفی میره حالا ما به زور میخوایم ببریمیش طرف منفی و پتانسیل الکتریکی ایش افزایش پیدا میکنه حالا از طرفی انرژی پتانسیل الکتریکی در خلاف جهت میدان کاهش پیدا میکنه
فرقشون در لغت یه انرژیه چرا باید تفاوتاشون اینقدر ۱۸۰ درکه ای باشه آخه- پ.ن : علاوه بر این امتحان زمین شناسی دارم و بیخیالم دارم فیزیک میخونم
@محمد-مهدی-کاووسی
سلام
ببینید پتانسیل در واقع همون اثر بار مثبته
یعنی چی؟
یعنی اینکه مثلا اگه یه باری هر چی به سمت مثبت نزدیک تر بشه
یعنی داره به سمت پتانسیل بیشتر میره
چرا؟
چون گفتم پتانسیل اثر بار مثبته ، فک کنید مثلا پتانسیل ، عطر بار مثبته
حالا بار داره به سمت مثبت میره میگه عه به به چه بوی عطر بار مثبتی میادپس داره پتانسیل زیاد میشع
فرقیم نداره بار منفی یار بار مثبت باشن ، مهم اینکه داره میره به سمت بار مثبتحالا اگ همین بار منفی یا مثبت ، از سمت بار مثبت دور بشن ، میگن عه عطر بار مثبت داره کم میشه ، پس پتانسیل داره کم میشع
در واقع برای همینه که میگن سمت مثبت پتانسیل بیشتری نسبت به منفی داره و هر چی به سمت بار مثبت بریم پتانسیل بیشتر میشه
این ماله بحثه پتانسیل
و اما انرژی پتانسیلهمونیه که شما گفتید
اگه بار به صفحه ای با بار مخالف خودش نزدیک بشه ، چون نیازی به زور زدن نیس ، انرژی پتانسیل کم میشهو اگه بار به صفحه ای با بارِ موافق خودش نزدیک بشه چون داره زور میزنه ، انرژی پتانسیل داره زیاد میشه
توی بحث پتانسیل برامون فرقی نداشت که چه نوع باری حرکت میکرد، مهم این بود که به سمت کدوم صفحه میره
اماااا
توی بحث انرژی پتانسیل، هم نوع بار حرکت کننده برامون مهمه ، هم صفحه ای که به سمتش حرکت میکنهمتوجه شدید؟
- پ.ن : علاوه بر این امتحان زمین شناسی دارم و بیخیالم دارم فیزیک میخونم
-
@محمد-مهدی-کاووسی
سلام
ببینید پتانسیل در واقع همون اثر بار مثبته
یعنی چی؟
یعنی اینکه مثلا اگه یه باری هر چی به سمت مثبت نزدیک تر بشه
یعنی داره به سمت پتانسیل بیشتر میره
چرا؟
چون گفتم پتانسیل اثر بار مثبته ، فک کنید مثلا پتانسیل ، عطر بار مثبته
حالا بار داره به سمت مثبت میره میگه عه به به چه بوی عطر بار مثبتی میادپس داره پتانسیل زیاد میشع
فرقیم نداره بار منفی یار بار مثبت باشن ، مهم اینکه داره میره به سمت بار مثبتحالا اگ همین بار منفی یا مثبت ، از سمت بار مثبت دور بشن ، میگن عه عطر بار مثبت داره کم میشه ، پس پتانسیل داره کم میشع
در واقع برای همینه که میگن سمت مثبت پتانسیل بیشتری نسبت به منفی داره و هر چی به سمت بار مثبت بریم پتانسیل بیشتر میشه
این ماله بحثه پتانسیل
و اما انرژی پتانسیلهمونیه که شما گفتید
اگه بار به صفحه ای با بار مخالف خودش نزدیک بشه ، چون نیازی به زور زدن نیس ، انرژی پتانسیل کم میشهو اگه بار به صفحه ای با بارِ موافق خودش نزدیک بشه چون داره زور میزنه ، انرژی پتانسیل داره زیاد میشه
توی بحث پتانسیل برامون فرقی نداشت که چه نوع باری حرکت میکرد، مهم این بود که به سمت کدوم صفحه میره
اماااا
توی بحث انرژی پتانسیل، هم نوع بار حرکت کننده برامون مهمه ، هم صفحه ای که به سمتش حرکت میکنهمتوجه شدید؟
Sara_R عالی بود واقعا
من چقدر گمراه بودم داخل پتانسیل الکتریکی پس کلا مهم اینه چقدر به بار مثبت نزدیکه
ولی خب بار مثبت ناخودآگاه پس پتانسیل خودش رو کم میکنه چرا ؟ خب طبیعتا اگه ما بخوایم به صفحه مثبت نزدیکش کنیم خودش دور میشه داخل انرژی پتانسیل هم داره زیاد میشه چون ما به زور داریم میبریمش سمت مثبت -
P Pr.Gh.ir has marked this topic as solved on
-
Sara_R عالی بود واقعا
من چقدر گمراه بودم داخل پتانسیل الکتریکی پس کلا مهم اینه چقدر به بار مثبت نزدیکه
ولی خب بار مثبت ناخودآگاه پس پتانسیل خودش رو کم میکنه چرا ؟ خب طبیعتا اگه ما بخوایم به صفحه مثبت نزدیکش کنیم خودش دور میشه داخل انرژی پتانسیل هم داره زیاد میشه چون ما به زور داریم میبریمش سمت مثبت@محمد-مهدی-کاووسی
متوجه سوالتون نشدم
میگید اگه بار مثبت و به سمت صفحه مثبت ببریم
اخرش به خاطر دافعه دور میشه از صفحه مثبت؟ -
@محمد-مهدی-کاووسی
متوجه سوالتون نشدم
میگید اگه بار مثبت و به سمت صفحه مثبت ببریم
اخرش به خاطر دافعه دور میشه از صفحه مثبت؟Sara_R
ما یه بار مثبت داریم داریم به یک صفحه مثبت نزدیکش میکنیم داره پتانسیل میره بالا چون در خلاف جهتش داریم میبریم حالا خود این بار مثبت اگه رهاش کنیم دور میشه و به سمت بار منفی میره و اگه دیگه زور ما برداشته شه رو به کاهش پتانسیل میره... -
Sara_R
ما یه بار مثبت داریم داریم به یک صفحه مثبت نزدیکش میکنیم داره پتانسیل میره بالا چون در خلاف جهتش داریم میبریم حالا خود این بار مثبت اگه رهاش کنیم دور میشه و به سمت بار منفی میره و اگه دیگه زور ما برداشته شه رو به کاهش پتانسیل میره...@محمد-مهدی-کاووسی
الان مشکل و سوالتون کجاس؟