تنظیم منفی رونویسی..؟🤔
-
سلام وقتتون بخیر
میگه که تو اشرشیا کلای برای تنظیم منفی فقط اولین ژن توالی آغاز رونویسی داره و آخری توالی پایان. ولی خب اینجوری که اونوقت نمیشه سه نوع آنزیم داشت؟ موقع ترجمه هم فقط یه رشته پلی پپتید ساخته میشه از روی سه تا ژن..؟
دانش-آموزان-آلاء
تجربیا راه-ابریشم-پرو-زیست -
سلام وقتتون بخیر
میگه که تو اشرشیا کلای برای تنظیم منفی فقط اولین ژن توالی آغاز رونویسی داره و آخری توالی پایان. ولی خب اینجوری که اونوقت نمیشه سه نوع آنزیم داشت؟ موقع ترجمه هم فقط یه رشته پلی پپتید ساخته میشه از روی سه تا ژن..؟
دانش-آموزان-آلاء
تجربیا راه-ابریشم-پرو-زیستMehrsa 14 سلام دقت %(#ff0000)[یک جایگاه آغاز رونویسی هست درست یکی هم پایان اینم درست ولی هر زن برا خودش یه کدوم آغاز دارد و یک پایان یعنی اینکه ما سه نوع آنزیم داریم بسته به کدون آغاز و پایان دارد نه به توالی آغاز و پایان این از این و دقت کن من گفتم یک کدون آغز هر ژن دارد نگفتم که یک AUGدارد چون هر AUG کدون آغاز نست ولی هر کدون آغاز یک AUG ] صلوات :face_with_tears_of_joy: :face_with_tears_of_joy:
-
Mehrsa 14 سلام دقت %(#ff0000)[یک جایگاه آغاز رونویسی هست درست یکی هم پایان اینم درست ولی هر زن برا خودش یه کدوم آغاز دارد و یک پایان یعنی اینکه ما سه نوع آنزیم داریم بسته به کدون آغاز و پایان دارد نه به توالی آغاز و پایان این از این و دقت کن من گفتم یک کدون آغز هر ژن دارد نگفتم که یک AUGدارد چون هر AUG کدون آغاز نست ولی هر کدون آغاز یک AUG ] صلوات :face_with_tears_of_joy: :face_with_tears_of_joy:
@Rahman-Atafat
اینکه همش مهمه😂😂
یاد اون حومه افتادم وقتی ی تجربی هایلایت میکنه😂 -
Mehrsa 14 سلام دقت %(#ff0000)[یک جایگاه آغاز رونویسی هست درست یکی هم پایان اینم درست ولی هر زن برا خودش یه کدوم آغاز دارد و یک پایان یعنی اینکه ما سه نوع آنزیم داریم بسته به کدون آغاز و پایان دارد نه به توالی آغاز و پایان این از این و دقت کن من گفتم یک کدون آغز هر ژن دارد نگفتم که یک AUGدارد چون هر AUG کدون آغاز نست ولی هر کدون آغاز یک AUG ] صلوات :face_with_tears_of_joy: :face_with_tears_of_joy:
-
@Rahman-Atafat
آها خیلی ممنون(منی که دائم الچشم دردم حقیقتش کور شدم ولی یادم نمیره دیگه😂)
الان یه مسئله ای که هست این جایگاه آغاز و پایان مگه نباید داخلشون این توالی های آغاز و پایان باشه؟
آخه ما می گفتیم که این توالی هایی که کمک به شروع و پایان رونویسی میکنه همون کد های آغاز و پایان در دناست. مثلا TAC تو دنا.الان گیج شدم کلا😐
مشخصه این جایگاه هاو فرقشون با این توالی ها چیه؟ -
@Rahman-Atafat
الان یه مسئله ای که هست این جایگاه آغاز و پایان مگه نباید داخلشون این توالی های آغاز و پایان باشه؟
آخه ما می گفتیم که این توالی هایی که کمک به شروع و پایان رونویسی میکنه همون کد های آغاز و پایان در دناست. مثلا TAC تو دنا.الان گیج شدم کلا😐
مشخصه این جایگاه هاو فرقشون با این توالی ها چیه؟Mehrsa 14
ببین راه انداز ی توالیه که جزو زن نیس
بعد یدونه نوکلیوتید هست که محل شروع رونویسیه
ولی یه چند تا نوکلئوتید یعنی یک توالی هست مخصوص پایان رونویسی
بعد بین اینا ی سری نوکلیوتید هست که کدن آغاز ترجمه و پایانش اونجاست -
@Rahman-Atafat
مشخصه این جایگاه هاو فرقشون با این توالی ها چیه؟Mehrsa 14 ببین اینجوری نیس که فک میکنی تو فک میکنی مثلا جایگاه آغاز که جزوی از ژن هست و اولین جای که رونویسی میشه کدون آغازم همون جا هست و اولین نوکلئتیدش هم همین AUGهست خوب این جوری نیس که کدون آغاز که حتما نباید در جایگاه آغاز باشه اینو برو شکل ترجمه نگاه کن خواهی دید که کدون آغاز تقریبا در میانه های رنای پیک هست جایگاه آغاز همون اولین جای که رونویسی میشه نه اینکه اولین جای که کدون آغاز توشه
-
Mehrsa 14
بعد بین اینا ی سری نوکلیوتید هست که کدن آغاز ترجمه و پایانش اونجاست@Soniaaa
آها مرسی خیلی ممنون(الان هر چند حس میکنم مغزم خاموش شده😂)بعد یه چیزی الان تو پروکاریوت وقتی میگیم فقط یه جایگاه آغاز و پایان داره که اتفاقا به خاطر همینم یه رنای پیک میسازه چجوری با وجود کدون پایان تو ژن اول میتونه بازم ادامه بده؟ قطع نمیشه
مشکل از کتابه که توضیح درست درمون نمیاره ولی تستا میپیچوننش:) -
Mehrsa 14
بعد بین اینا ی سری نوکلیوتید هست که کدن آغاز ترجمه و پایانش اونجاست -
Mehrsa 14 ببین اینجوری نیس که فک میکنی تو فک میکنی مثلا جایگاه آغاز که جزوی از ژن هست و اولین جای که رونویسی میشه کدون آغازم همون جا هست و اولین نوکلئتیدش هم همین AUGهست خوب این جوری نیس که کدون آغاز که حتما نباید در جایگاه آغاز باشه اینو برو شکل ترجمه نگاه کن خواهی دید که کدون آغاز تقریبا در میانه های رنای پیک هست جایگاه آغاز همون اولین جای که رونویسی میشه نه اینکه اولین جای که کدون آغاز توشه
-
Mehrsa 14 ببین اینجوری نیس که فک میکنی تو فک میکنی مثلا جایگاه آغاز که جزوی از ژن هست و اولین جای که رونویسی میشه کدون آغازم همون جا هست و اولین نوکلئتیدش هم همین AUGهست خوب این جوری نیس که کدون آغاز که حتما نباید در جایگاه آغاز باشه اینو برو شکل ترجمه نگاه کن خواهی دید که کدون آغاز تقریبا در میانه های رنای پیک هست جایگاه آغاز همون اولین جای که رونویسی میشه نه اینکه اولین جای که کدون آغاز توشه
-
Mehrsa 14 در تنظیم منفی رونویسی..؟🤔 گفته است:
@Rahman-Atafat
سوالیه جمله؟😅
آره متوجه شدم.
ولی یه لحظه اینجارو ببینینوقتی میگیم فقط یه جایگاه آغاز و پایان داره که اتفاقا به خاطر همینم یه رنای پیک میسازه چجوری با وجود کدون پایان تو ژن اول میتونه بازم ادامه بده؟ قطع نمیشه
-
@Rahman-Atafat
آره اینو میدونم که الزاما اولینش AUG نیست ولی قاطی کردم اینا رو باهم. الان یعنی جایگاه آغاز و پایانی که میگه یه نوکلئوتیده یعنی اولیه و آخریه یه چیز مشخصی هم نیست میتونه متفاوت باشه؟Mehrsa 14 بله آره همینه توالی آغاز صرفا یه جای هست که ازش رونویسی آغز میشه همین در ضمن اون باکتری اشررررررر میتونه این کارو بکنه یعنی یه رونویسی از سه ژن کنه چون توالی پایان رونویسی در ژن آخری هست تا آنزیم رنا بسپاراز به توالی پایان نرسه که ولکن ماجرا نیس برا همین میاد تا به توالی پایان برسه دقت کن کدون آغاز جای هست که ترجمه از اون شروع میشود جایگاه آغاز جای هست که از اون رونویسی شروع میشود همین جور کدون پایان و توالی پایان
-
Mehrsa 14 در تنظیم منفی رونویسی..؟🤔 گفته است:
@Rahman-Atafat
سوالیه جمله؟😅
آره متوجه شدم.
ولی یه لحظه اینجارو ببینینوقتی میگیم فقط یه جایگاه آغاز و پایان داره که اتفاقا به خاطر همینم یه رنای پیک میسازه چجوری با وجود کدون پایان تو ژن اول میتونه بازم ادامه بده؟ قطع نمیشه
-
Mehrsa 14 بله آره همینه توالی آغاز صرفا یه جای هست که ازش رونویسی آغز میشه همین در ضمن اون باکتری اشررررررر میتونه این کارو بکنه یعنی یه رونویسی از سه ژن کنه چون توالی پایان رونویسی در ژن آخری هست تا آنزیم رنا بسپاراز به توالی پایان نرسه که ولکن ماجرا نیس برا همین میاد تا به توالی پایان برسه دقت کن کدون آغاز جای هست که ترجمه از اون شروع میشود جایگاه آغاز جای هست که از اون رونویسی شروع میشود همین جور کدون پایان و توالی پایان
-
Mehrsa 14 بله آره همینه توالی آغاز صرفا یه جای هست که ازش رونویسی آغز میشه همین در ضمن اون باکتری اشررررررر میتونه این کارو بکنه یعنی یه رونویسی از سه ژن کنه چون توالی پایان رونویسی در ژن آخری هست تا آنزیم رنا بسپاراز به توالی پایان نرسه که ولکن ماجرا نیس برا همین میاد تا به توالی پایان برسه دقت کن کدون آغاز جای هست که ترجمه از اون شروع میشود جایگاه آغاز جای هست که از اون رونویسی شروع میشود همین جور کدون پایان و توالی پایان