زیست 1 کمکککککک
-
بچه ها میشه لطفااااا نکاتی که برای شکل 15 صفحه 27 زیست 1 نوشتین رو اینجا بذارین
-
1.رگ های ورودی به کبد :
سیاهرگ باب کبدی و سرخرگ کبدی ( برای تغذیه خودِ کبد)
2.وجه اشتراک طحال و آپاندیس اینه که هر دو خونشون رو به سیاهرگی میریزن که حاوی خون نوعی کولون است (منظور کولون های روده بزرگه)
3.به این نکته دقت کنید که خون کدوم اندام ها با یک سیاهرگ مشترک میریزه به باب کبدی ، مثلا خون بخش پایینی معده با پانکراس به سیاهرگ و بخش بالایی معده و طحال به یک سیاهرگ
4.موقعیت سیاهرگ ها رو دقت کنید
5.سیاهرگ باب کبدی ، بـــــــــــعد از ورود به کبد منشعب میشود نه قبلش !
6.سیاهرگ فوق کبدی با دو انشعاب یا با دو شاخه به بزرگ سیاهرگ زیـــــرین متصل میشود
7.کبد از 6 نفر خون میگیره (منظورم اندامه) بعضی از دوستان میگن که نباید آپاندیس رو حساب کرد اون که تو شکل نشون نداده ! ، دوستان سراسری 1400 گفته که آپاندیس خونشو به سیاهرگ باب کبدی میریزه !
8.اینجا یه استثنایه خوب داریم ، معمولا تویه ذهن دانش آموز اینه که شبکه مویرگی یه جا سیاهرگه ! یه جا هم سرخرگ ، امـــــــا در اینجا و بحث کلیه ها استثنا داریم که توی کبد هر دو طرف سیاهرگه
9.حواست باشه اندام هایی خون خودشونو به کبد میریزن که اصلا نه تنها جز لوله گوارش نیستن بلکه جز دستگاه گوارش هم نیستن مث طحال (نمیدونم آپاندیس جز دستگاه گوارش هست یا نه ! )
10.توجه کنید که من یه بار دیدم آپاندیس رو اندام وستیجیال در نظر گرفتن که فکر کنم خارج از کتابهفکر کنم نکته ای جا نمونده ولی بازم نظر دکتر ها و اساتید انجمن رو بپرسیم :
@Soniaaa
@Farhadd
@نویسنده-کوچولو
@تجربیا
Mahdieh te -