نیروی شناوری
-

سلام دوستان، این جسممون به یه نیرو سنجی وصله و داخل آب فرو رفته، چند تا سوال دارم، برای مطرح کردن سوالاتم یه سری توضیح در باره شکل میگم که اگر اشکالی در توضیحاتم بود اگر بگید ممنون میشم:
T نیروی کشش نخ هست که در بیرون از آب برابر mg هست، ولی در داخل آب برابر با mg - Fb هست(fb نیروی شناوری هست)، Fپریم هم نیرویی که جسم طبق قانون کنش و واکنش به مایع وارد میکنه، الان من یه جا خوندم که x (همون وزن مجموعه) برابر با وزن خود مایع و ظرف + F` هست، دلیلش چیه؟ بخاطر خنثی شدن mg توسط T و Fb هست؟ و اینکه اینجا چرا mg نیروی عکس خودش نمیده؟(در بیرون از مایع عکس خودش برابر با همون T هست، ولی داخل مایع چی؟)
ریاضیا تجربیا دهم یازدهم دوازدهم دانش-آموزان-آلاء -

سلام دوستان، این جسممون به یه نیرو سنجی وصله و داخل آب فرو رفته، چند تا سوال دارم، برای مطرح کردن سوالاتم یه سری توضیح در باره شکل میگم که اگر اشکالی در توضیحاتم بود اگر بگید ممنون میشم:
T نیروی کشش نخ هست که در بیرون از آب برابر mg هست، ولی در داخل آب برابر با mg - Fb هست(fb نیروی شناوری هست)، Fپریم هم نیرویی که جسم طبق قانون کنش و واکنش به مایع وارد میکنه، الان من یه جا خوندم که x (همون وزن مجموعه) برابر با وزن خود مایع و ظرف + F` هست، دلیلش چیه؟ بخاطر خنثی شدن mg توسط T و Fb هست؟ و اینکه اینجا چرا mg نیروی عکس خودش نمیده؟(در بیرون از مایع عکس خودش برابر با همون T هست، ولی داخل مایع چی؟)
ریاضیا تجربیا دهم یازدهم دوازدهم دانش-آموزان-آلاء@سینا-بیات
طبق همین شکلی که کشیدی و کاملا درستم هست میتونیم بگیم وزن جسم رو داره دوتا چیز کاهش میده یکی نخ و یکی نیروی شناوری مایع پس اون وزنی که در نهایت به ترازو وارد میشه حاصل این وزن جدید جسم هستش که با fپریم نشونش میدیم چون این fپریم عکس العمل شناوریه دیگه
شاید معادله نیرو رو بنویسی بهتر متوجه بشی
T + Fb = Mg
Fپریم= Fb چون عمل و عکس العمل هستن
خب حالا معادله اول رو نگا کن
اگر نخی در کار نبود Fپریم=Fb=Mg میشد و وزن کل میشد همون آب و ظرف و Mg
ولی حالا که نخ داریم Fb=T-Mg که همون Fپریم هستش و نمیتونیم بگیم وزن کل میشه آب و ظرف و Mg بلکه باید بگیم آب و ظرف و Fپریم -
@سینا-بیات
طبق همین شکلی که کشیدی و کاملا درستم هست میتونیم بگیم وزن جسم رو داره دوتا چیز کاهش میده یکی نخ و یکی نیروی شناوری مایع پس اون وزنی که در نهایت به ترازو وارد میشه حاصل این وزن جدید جسم هستش که با fپریم نشونش میدیم چون این fپریم عکس العمل شناوریه دیگه
شاید معادله نیرو رو بنویسی بهتر متوجه بشی
T + Fb = Mg
Fپریم= Fb چون عمل و عکس العمل هستن
خب حالا معادله اول رو نگا کن
اگر نخی در کار نبود Fپریم=Fb=Mg میشد و وزن کل میشد همون آب و ظرف و Mg
ولی حالا که نخ داریم Fb=T-Mg که همون Fپریم هستش و نمیتونیم بگیم وزن کل میشه آب و ظرف و Mg بلکه باید بگیم آب و ظرف و Fپریمآدمک متشکرم، پس وقتی جسم قوطه ور بشه پس ترازو میشه مجموعه + جرم جسم
و اگر جسم شناور بمونه ترازو وزن مجموعه + جرم جسم رو نشون میده
اگر هم که با طناب داخل قوطه ورش کنیم میشه مجموعه + نیروی شناوری
ولی اگر جسم ته نشین بشه ترازو چه وزنی رو نشون میده؟ -
آدمک متشکرم، پس وقتی جسم قوطه ور بشه پس ترازو میشه مجموعه + جرم جسم
و اگر جسم شناور بمونه ترازو وزن مجموعه + جرم جسم رو نشون میده
اگر هم که با طناب داخل قوطه ورش کنیم میشه مجموعه + نیروی شناوری
ولی اگر جسم ته نشین بشه ترازو چه وزنی رو نشون میده؟ -
@سینا-بیات ببینید اصن اینطوری حفظ نکنید همیشه تحلیل کنید ینی بیاید مثه همین کاری که با شکل کردید نیرو هارو بکشید
جسم چه با نخ چه بی نخ زمانی که ته نشین بشه ینی تمام وزنش داره به ترازو منتقل میشهآدمک بله بنده هم حفظ نکردم و با برسی نیرو ها به نتیجه رسیدم، پس چیز هایی که گفتم درست بود؟
ولی موقع ته نشین شدن کمی مشکل پیدا میکنم، وقتی جسم ته نشین میشه نمیتونم نیروهایی که بهش وارد میشه رو تشخیص بدم و اینکه نیروی شناوری هم در اون صورت وجود خواهد داشت یا خیر -
آدمک بله بنده هم حفظ نکردم و با برسی نیرو ها به نتیجه رسیدم، پس چیز هایی که گفتم درست بود؟
ولی موقع ته نشین شدن کمی مشکل پیدا میکنم، وقتی جسم ته نشین میشه نمیتونم نیروهایی که بهش وارد میشه رو تشخیص بدم و اینکه نیروی شناوری هم در اون صورت وجود خواهد داشت یا خیر@سینا-بیات بله نیروی شناوری همیشه وجود داره اما خب زمانی که جسمی ته نشین میشه ینی نیروی شناوری توان مقابله با وزن جسم رو نداشته پس تمام وزن جسم به ظرف وارد میشه
چیز هایی که گفتید رو اول بهم یه راهنمایی کنید تا بگم درستن یا نه... فرق شناور شدن و قوطه ور شدن طبق کتابتون چیه -
@سینا-بیات بله نیروی شناوری همیشه وجود داره اما خب زمانی که جسمی ته نشین میشه ینی نیروی شناوری توان مقابله با وزن جسم رو نداشته پس تمام وزن جسم به ظرف وارد میشه
چیز هایی که گفتید رو اول بهم یه راهنمایی کنید تا بگم درستن یا نه... فرق شناور شدن و قوطه ور شدن طبق کتابتون چیه -
آدمک سلام، کتابمون گفته شناور شدن... چطور بگم، مثل قایق که روی آب شناور میشه، ولی قوطه ور شدن گفته وقتی جسمی چگالیش با شاره برابره نه روی شاره شناور میره نه ته نشین میشه، بلکه اون وسطای شاره میمونه
-
C Comrade marked this topic as a question on
-
C Comrade has marked this topic as solved on