تعریف ناقص amu
-
سلام، خسته نباشید. من در یکای جرم اتمی (amu) یک تناقض پیدا کردم. اگه اشتباه میکنم، لطفا با دلیل بهم بگید:
تعریف یک amu به این صورت است که جرم یک اتم کربن ۱۲ را به دوازده قسمت مساوی تقسیم می کنند و هر قسمت آن یک amu است. پس طبق این تعریف، جرم اتم کربن ۱۲ بر واحد amu باید دقیقا 1۲ باشد.
اما بیایید با جرم اتمی پروتون ها و نوترون های آن پیش برویم. (جرم الکترون نه تنها بسیار ناچیز است، بلکه ممکن است، در داد و ستد، داده یا گرفته شود. پس جرم آن را برابر صفر در نظر می گیریم). جرم پروتون و نوترون در زیر آورده شده. (برگرفته از جدول صفحه ۱۵ کتاب شیمی دهم)
n = 1/0087 amu
p = 1/0073 amuدر یک اتم کربن ۱۲ به تعداد ۶ پروتون و ۶ نوترون وجود دارد که اگر جرم آنها را جمع کنیم، عدد ۱۲/۰۹۶ به دست می آید. در حالیکه طبق تعریف باید دقیقا ۱۲ به دست می آمد. چرا و چطور؟
-
سلام، خسته نباشید. من در یکای جرم اتمی (amu) یک تناقض پیدا کردم. اگه اشتباه میکنم، لطفا با دلیل بهم بگید:
تعریف یک amu به این صورت است که جرم یک اتم کربن ۱۲ را به دوازده قسمت مساوی تقسیم می کنند و هر قسمت آن یک amu است. پس طبق این تعریف، جرم اتم کربن ۱۲ بر واحد amu باید دقیقا 1۲ باشد.
اما بیایید با جرم اتمی پروتون ها و نوترون های آن پیش برویم. (جرم الکترون نه تنها بسیار ناچیز است، بلکه ممکن است، در داد و ستد، داده یا گرفته شود. پس جرم آن را برابر صفر در نظر می گیریم). جرم پروتون و نوترون در زیر آورده شده. (برگرفته از جدول صفحه ۱۵ کتاب شیمی دهم)
n = 1/0087 amu
p = 1/0073 amuدر یک اتم کربن ۱۲ به تعداد ۶ پروتون و ۶ نوترون وجود دارد که اگر جرم آنها را جمع کنیم، عدد ۱۲/۰۹۶ به دست می آید. در حالیکه طبق تعریف باید دقیقا ۱۲ به دست می آمد. چرا و چطور؟
امیرحسین شهسواری سلام
اون ۱۲٫۰۹۶ بر حسب گرم هست
اون دقیقا ۱۲ بر حسب amu
توروخدا اینارو قاطی نکنید چون خیلی شبیه همه -
امیرحسین شهسواری سلام
اون ۱۲٫۰۹۶ بر حسب گرم هست
اون دقیقا ۱۲ بر حسب amu
توروخدا اینارو قاطی نکنید چون خیلی شبیه همه@تومیوکا-گیو نه راست میگه، یه جای کار میلنگه. اینجا هم اصلا بحث گرم نیست و حرفتون اشتباهه. یه سری سرچ کردم دقیق نفهمیدم قضیه چیه و کتاب درسی هم اشاره ای بهش نکرده. ظاهرا این جرمی که کتاب بیان کرده برای پروتون و نوترون یعنی 1.0087 و 1.0073 به ترتیب برای نوترون و پروتون مستقل هست و توی هسته بخاطر نیرو و انرژی ای که هست کمی فرق میکنه.
-
n = 1/0087 amu
امیرحسین شهسواری
منم باهات موافقم دقیقش هم الان حساب کردم (باالکترونا) اینجور شد برحسب amu :
ولی تو اینترنت هم بخونی نوشته که بنابر تواقف دانشمندان جرم کربن 12 دقیقا 12amu درنظر گرفته شده پس یه بحث تواقفی هست و از اون مقدارش صرف نظر کردن ،این نظرمنه حالا باز از معلم شیمیت هم بپرس -
@تومیوکا-گیو نه راست میگه، یه جای کار میلنگه. اینجا هم اصلا بحث گرم نیست و حرفتون اشتباهه. یه سری سرچ کردم دقیق نفهمیدم قضیه چیه و کتاب درسی هم اشاره ای بهش نکرده. ظاهرا این جرمی که کتاب بیان کرده برای پروتون و نوترون یعنی 1.0087 و 1.0073 به ترتیب برای نوترون و پروتون مستقل هست و توی هسته بخاطر نیرو و انرژی ای که هست کمی فرق میکنه.
@Comrade_Bayat در تعریف ناقص amu گفته است:
توی هسته بخاطر نیرو و انرژی ای که هست کمی فرق میکنه.
اینم حرفه خوبیه ها ،تو فیزیک دوزادهم فصل 4 یه اشاره ای به همین میکنه
-
n = 1/0087 amu
امیرحسین شهسواری
منم دهم بودم دقیقا این سوال برام پیش اومد
دوازدهم تو درس فیزیک فهمیدم به خاطر هم ارزی جرم و انرژی(رابطه اینشتین) و تبدیلشون به هم دیگه هست که باعث میشه محاسبات جور در نیاد. یعنی اون مقدار جرم اضافه ای که شما به دست آوردید به انرژی بستگی هسته (مفهومی که شما در فصل آخر فیزیک 3 باهاش آشنا میشید) تبدیل میشه. -
@تومیوکا-گیو نه راست میگه، یه جای کار میلنگه. اینجا هم اصلا بحث گرم نیست و حرفتون اشتباهه. یه سری سرچ کردم دقیق نفهمیدم قضیه چیه و کتاب درسی هم اشاره ای بهش نکرده. ظاهرا این جرمی که کتاب بیان کرده برای پروتون و نوترون یعنی 1.0087 و 1.0073 به ترتیب برای نوترون و پروتون مستقل هست و توی هسته بخاطر نیرو و انرژی ای که هست کمی فرق میکنه.
@Comrade_Bayat توی خیلی سبز دقیقا به همین موضوع اشاره کرده بود که خیلیا اینجا اشتباه میکنن، وقت کردم عکسشو میفرستم
-
@Comrade_Bayat آره آره درست میگید
-
آقا من اشتباه کردم، الان فهمیدم هیچ ربطی به جرم نداره
بچها درست میگن علتش اینه که وقتی هسته تشکیل میشه، مقداری از جرم به انرژی تبدیل میشه که همین باعث میشه عددا اینجوری بشن