مویینگی و کشش سطحی
-
با شکل هم بخوام بگم آب طبق شکل 1 تا 2 بدلیل نیروی دگر چسبی جلو میره ولی عمرا به شکل 3 نمیرسه چون تعداد مولکول های آبی که رو انتهای خارجی لوله اومده و دلشون میخواد سر ریز شن انقد کمه که عمرا اون نیروی رو به پایین ایجاد نمیشه از طرفی هم نیروی هم چسبی نمیذاره همون مولکول هایی که رسیدن به بالای بالا هم سر ریز بشن
فکر کنم بهترین توضیحی که میشه داد این باشه
-
@Comrade_Bayat سلام
ببینین به صورت کلی
ارتفاع آبی که تو لوله ی مویین بالا میاد فقط به قطر لوله بستگی داره
مثل وقتی که میگفتیم اگه واسه آب قطر لوله بیشتر شه آب کمتر میاد بالا(بحثمون فقط از قطر بود)
و از طرفی اینم بدونین علت بالا اومدن آب تا یه سطح مشخص اینه که اون نیروی دگرچسبی بتونه به نیروی وزن غلبه کنه!
پس ربطی به ارتفاع لوله و میزان فرورفتگی لوله تو آب نداره...
حالا چرا تغییری نکرده؟
چون آب که همون آب بوده(پس مایع عوض نشده) قطر لوله هم که تغییری نداشته
و خب با توجه به دگرچسبی بین آب و لولهی مویین تغییری تو ارتفاع آب نداریم!
امیدوارم خوب گفته باشم:) -
@Comrade_Bayat سلام
ببینین به صورت کلی
ارتفاع آبی که تو لوله ی مویین بالا میاد فقط به قطر لوله بستگی داره
مثل وقتی که میگفتیم اگه واسه آب قطر لوله بیشتر شه آب کمتر میاد بالا(بحثمون فقط از قطر بود)
و از طرفی اینم بدونین علت بالا اومدن آب تا یه سطح مشخص اینه که اون نیروی دگرچسبی بتونه به نیروی وزن غلبه کنه!
پس ربطی به ارتفاع لوله و میزان فرورفتگی لوله تو آب نداره...
حالا چرا تغییری نکرده؟
چون آب که همون آب بوده(پس مایع عوض نشده) قطر لوله هم که تغییری نداشته
و خب با توجه به دگرچسبی بین آب و لولهی مویین تغییری تو ارتفاع آب نداریم!
امیدوارم خوب گفته باشم:)@M-Tina نه ببینید، سوال رو درست متوجه نشنید. اتفاقا من بخاطر همین قضیه به شک افتادم. توی لوله اولی 10 سانتی متر آب میاد بالا. پس توی لوله دوم هم باید 10 سانتی متر بالا بیاد، اما مشکل اصلی اینه که لوله دومی کلا ده سانتی متره که دو سانتش زیر آبه. یعنی اگر آب ازش بیشتر از هشت سانتی متر بالا بیاد میریزه بیرون. به همین دلیل من میگم باید آب بریزه ازش بیرون ولی کتاب به یه دلیلی که متوجهش نشدم گفته نه نمیریزه بیرون.
-
@M-Tina نه ببینید، سوال رو درست متوجه نشنید. اتفاقا من بخاطر همین قضیه به شک افتادم. توی لوله اولی 10 سانتی متر آب میاد بالا. پس توی لوله دوم هم باید 10 سانتی متر بالا بیاد، اما مشکل اصلی اینه که لوله دومی کلا ده سانتی متره که دو سانتش زیر آبه. یعنی اگر آب ازش بیشتر از هشت سانتی متر بالا بیاد میریزه بیرون. به همین دلیل من میگم باید آب بریزه ازش بیرون ولی کتاب به یه دلیلی که متوجهش نشدم گفته نه نمیریزه بیرون.
-
@Comrade_Bayat اوووو
تازه اوکی شدم
به قسمت پایینش ربطی داره که میگه
به علت گود شدگی سطح آب بیرون نمیریزه؟(یعنی ممکنه در حد ۲ سانت گود شده باشه؟)
.
.
(این وسط ببخشین یه سوال
این سوال از چه منبعیه؟)
خیلی جالبه طراحیش@M-Tina در مویینگی و کشش سطحی گفته است:
(این وسط ببخشین یه سوال
این سوال از چه منبعیه؟)فیزیک 1 نردبام
-
@Comrade_Bayat اوووو
تازه اوکی شدم
به قسمت پایینش ربطی داره که میگه
.
.
(این وسط ببخشین یه سوال
این سوال از چه منبعیه؟)
خیلی جالبه طراحیش@M-Tina در مویینگی و کشش سطحی گفته است:
اوووو
تازه اوکی شدمپیش میاد(بی دقتی)
@M-Tina در مویینگی و کشش سطحی گفته است:
دقیقا سوال منم همینجاست. خیلی بد توضیح داده.
این سوال از چه منبعیه؟
فیزیک نردبام دهم
-
@Comrade_Bayat ببین اینو باید خیلییی ریز بررسی کرد نیرو هاشو اصن در سطح دبیرستان نیست بنظرم چون تو دبیرستان خیلی ایده آل نگاه میشه به سوالا
ولی خب حداقلش اینه تو گزینه اول گفته به شکل فواره! خدایی دگر چسبی انقد نیرو داره ک ابو اینجوری خارج کنه؟ پس همون 2 منطقیه -
@M-Tina نه ببینید، سوال رو درست متوجه نشنید. اتفاقا من بخاطر همین قضیه به شک افتادم. توی لوله اولی 10 سانتی متر آب میاد بالا. پس توی لوله دوم هم باید 10 سانتی متر بالا بیاد، اما مشکل اصلی اینه که لوله دومی کلا ده سانتی متره که دو سانتش زیر آبه. یعنی اگر آب ازش بیشتر از هشت سانتی متر بالا بیاد میریزه بیرون. به همین دلیل من میگم باید آب بریزه ازش بیرون ولی کتاب به یه دلیلی که متوجهش نشدم گفته نه نمیریزه بیرون.
@Comrade_Bayat در مویینگی و کشش سطحی گفته است:
اگر آب ازش بیشتر از هشت سانتی متر بالا بیاد میریزه بیرون. به همین دلیل من میگم باید آب بریزه ازش بیرون ولی کتاب به یه دلیلی که متوجهش نشدم گفته نه نمیریزه بیرون
آب نمیریزه بیرون...
یک سوال
اصلا آب در لوله چرا میره بالا؟
به علت نیروی دگرچسبی بین مولکول های آب و لوله
حالا تو اون نقطه اوج چون دیگه لوله ای وجود نداره که با نیروی دگرچسبیش باعث کشیده شدن آب به بالا بشه، به همین خاطر آب همونجا میمونه.
یک نکته حاشیه ای هم بگم. ویراستاری کتاب های نردبام فیزیک خیلی خوب و حرفه ای انجام شده. تقریبا سوالی نمیتونید پیدا کنید که جوابش غلط باشه. به همین خاطر خیالتون همیشه از صحت پاسخنامه راحت باشه. -
با شکل هم بخوام بگم آب طبق شکل 1 تا 2 بدلیل نیروی دگر چسبی جلو میره ولی عمرا به شکل 3 نمیرسه چون تعداد مولکول های آبی که رو انتهای خارجی لوله اومده و دلشون میخواد سر ریز شن انقد کمه که عمرا اون نیروی رو به پایین ایجاد نمیشه از طرفی هم نیروی هم چسبی نمیذاره همون مولکول هایی که رسیدن به بالای بالا هم سر ریز بشن
-
اگر آب ازش بیشتر از هشت سانتی متر بالا بیاد میریزه بیرون. به همین دلیل من میگم باید آب بریزه ازش بیرون ولی کتاب به یه دلیلی که متوجهش نشدم گفته نه نمیریزه بیرون
آب نمیریزه بیرون...
یک سوال
اصلا آب در لوله چرا میره بالا؟
به علت نیروی دگرچسبی بین مولکول های آب و لوله
حالا تو اون نقطه اوج چون دیگه لوله ای وجود نداره که با نیروی دگرچسبیش باعث کشیده شدن آب به بالا بشه، به همین خاطر آب همونجا میمونه.
یک نکته حاشیه ای هم بگم. ویراستاری کتاب های نردبام فیزیک خیلی خوب و حرفه ای انجام شده. تقریبا سوالی نمیتونید پیدا کنید که جوابش غلط باشه. به همین خاطر خیالتون همیشه از صحت پاسخنامه راحت باشه. -
@Comrade_Bayat
و در مورد این که میگید در حالت عادی 10 سانتی متر میره بالا و اینجا کلا 8 سانتی متر داریم پس آب باید بپاشه بیرون...
ببینید اون 10 سانتی متر صرفا میگه با توجه به جنس و قطر لوله، جنس آب و تمام شرایط فیزیکی موجود، زور نیروی دگرچسبی لوله صرفا در حدی هست که بتونه وزن 10 سانتی متر از اون مایع رو تحمل کنه نه بیشتر...همین. حالا هم چون کلا 8 سانتی متر موجوده، پس اون وزن رو هم میتونه تحمل کنه و مشکلی نیست. -
-
Saudade 19 0 بله درست میگید. تشکر.
@Comrade_Bayat
خواهش میکنم
موفق باشید -
@Comrade_Bayat
و در مورد این که میگید در حالت عادی 10 سانتی متر میره بالا و اینجا کلا 8 سانتی متر داریم پس آب باید بپاشه بیرون...
ببینید اون 10 سانتی متر صرفا میگه با توجه به جنس و قطر لوله، جنس آب و تمام شرایط فیزیکی موجود، زور نیروی دگرچسبی لوله صرفا در حدی هست که بتونه وزن 10 سانتی متر از اون مایع رو تحمل کنه نه بیشتر...همین. حالا هم چون کلا 8 سانتی متر موجوده، پس اون وزن رو هم میتونه تحمل کنه و مشکلی نیست. -
@Comrade_Bayat
خواهش میکنم
موفق باشید -
C Comrade marked this topic as a question on
-
C Comrade has marked this topic as solved on
-
اوووو
تازه اوکی شدمپیش میاد(بی دقتی)
دقیقا سوال منم همینجاست. خیلی بد توضیح داده.
این سوال از چه منبعیه؟
فیزیک نردبام دهم
فیزیک نردبام دهم
ممنونم