سینماتیک
-
من که فکر میکنم اطلاعات مسئله کافی نیست
فقط میدونیم مکان اولیه 0 و سرعت اولیه 6 هستش و چون شتاب منفیه در ادامه به صفر هم میرسه
حالا اینکه چطور با این اطلاعات باید مکان تو لحظه 6 رو بدست بیاریم عجیبه -
Z Z.ns marked this topic as a question on
-
@N-Sz
چون حرکت شتاب ثابت هست باید از x = (1/2)at² + v₀t + x₀ و at + v₀ = v استفاده کنیم.
و میدونیم x₀ = 0 و v₀ = 6 (البته تو نمودار مکان - زمان، اندازه شیب خط مماس برابر با تانژانت زاویه ای که خط با افق میسازه نیست... چرا که شیب بر حسب یکای سرعت هست و تانژانت صرفا یک عدده و یکا نداره...از این اشتباه متداول گذر میکنیم و فرضا درست میگیرمش.)
اطلاعات سوال رو در معادلات جایگذاری میکنیم:
x₆ = 18a + 36
at + 6 = v
همینطور که میبینید برای رسیدن به مکان متحرک در t = 6s نیاز به دونستن مقدار شتاب داریم. حالا یا باید مقدار شتاب رو خود مسئله میداد (که با توجه به گودی نمودار، منفی هست) یا اینکه سرعت متحرک رو در لحظه ای غیر از مبدا زمان هم میگفت. مثلا میگفت سرعت در کدوم لحظه صفر میشه. اینطوری میتونستیم شتاب رو پیدا کنیم و نهایتا جابجایی. پس اطلاعات سوال کافی نیست.طبق جمع بندی من این سوال سه ایراد اساسی داره و تحت هیچ عنوان استاندارد نیست:
- مقدار شیب خط مماس رو با تانژانت زاویه ساخته شده با افق برابر قرار داده ( در شرایط خاص فقط صادقه)
- ثانیه 6 ام به یک بازه زمانی گفته میشه که از t = 5s شروع میشه و در t = 6s تموم میشه. سوال باید راجع به لحظه 6s صبحت میکرد نه ثانیه ششم که یک بازه زمانی هست.(ادبیات به کار رفته اصلا درست نیست.)
- و در نهایت مقدار شیب رو به ما نداده یا اطلاعاتی که باهاش به مقدار شیب برسیم...در صورتی که دونستن مقدار شیب برای رسیدن به جواب الزامی هست.
-
Saudade 19 0 ممنون