گلوله و سطح شیب دار و مسیر اصطکاک دار!
-
سلام. راستش من اینو تا یه جایی رفتم ولی دیگ نفهمیدم باید چیکار کنم.. میشه این سوالو توضیح بدین؟

بچه-های-تجربی-کنکور-1403 بچه-های-تجربی-کنکور-1402 بچه-های-ریاضی-کنکور-1403 بچه-های-ریاضی-کنکور-1402
-
انرژی کل اول 38m بوده بعد رسیده به 30m.
خب واضحه اون مسیر اصطکاک دار از انرژی کم کرده و کار اتلافی میشه 8m-
خب این توپ انقدر از اون مسیر اصطکاک دار رد میشه تا بالاخره انرژی برسه به 0

حالا که انرژی کلا 6m هست دیگه نمیشه ازش 8m برداشت! پس این بار توی مسیر متوقف میشه کامل.

f رو میشه بدست اورد. وقتی کل مسیر اصطکاک دار طی شده کار 8m- بود پس :

خب f رو میزاریم توی معادله قبل :

توضیحات طولانی بود تا متوجه بشید اگر نه حل خود سوال آسون و کوتاه تره.
-
ببینید اول باید بیایم کار نیروی اصطکاک اون 40 سانت رو حساب کنیم
تو خط اول من اومدم طبق گفته سوال حالت اول رو در A و حالت دوم رو در D براش تغییرات انرژی جنبشی و پتانسیل رو نوشتم و کار نیروی اصطکاک رو حسابش کردم و شد 8m-
خب الان میدونیم جسم تو نقطه D قرار داره و فقط انرژی پتانسیل داره و انرژی جنبشیش صفر هس
ینی تمام انرژی ک داره مربوط به پتانسیلشه، این جسم زمانی می ایسته که انرژیش صفر بشه ینی کله این انرژی پتانسیل که در3 متری سطح زمین داره تلف بشه به وسیله سطح BC، خب باید ببینیم چن بار نیازه از سطح BC بگذره واسه همین انرژی پتانسیلش رو مساوی n بار اصطکاک BC میذاریم و n بدست میاد 30/8 یا 3 بار و 6/8
خب یبار ک تو حرکت اول BC رو طی کردیم 3 بار دیگه هم باید طی کنیم( یبار CB بعدش BC بعدش دوباره CB) خب حالا می مونه اون 6/8 باید از B به سمت C بره
این 6/8 رو ضربدر مسافت BC کنیم نشون میده چقدرش رو طی کرده تا ایستاده که میشه 30 سانت -
ببینید اول باید بیایم کار نیروی اصطکاک اون 40 سانت رو حساب کنیم
تو خط اول من اومدم طبق گفته سوال حالت اول رو در A و حالت دوم رو در D براش تغییرات انرژی جنبشی و پتانسیل رو نوشتم و کار نیروی اصطکاک رو حسابش کردم و شد 8m-
خب الان میدونیم جسم تو نقطه D قرار داره و فقط انرژی پتانسیل داره و انرژی جنبشیش صفر هس
ینی تمام انرژی ک داره مربوط به پتانسیلشه، این جسم زمانی می ایسته که انرژیش صفر بشه ینی کله این انرژی پتانسیل که در3 متری سطح زمین داره تلف بشه به وسیله سطح BC، خب باید ببینیم چن بار نیازه از سطح BC بگذره واسه همین انرژی پتانسیلش رو مساوی n بار اصطکاک BC میذاریم و n بدست میاد 30/8 یا 3 بار و 6/8
خب یبار ک تو حرکت اول BC رو طی کردیم 3 بار دیگه هم باید طی کنیم( یبار CB بعدش BC بعدش دوباره CB) خب حالا می مونه اون 6/8 باید از B به سمت C بره
این 6/8 رو ضربدر مسافت BC کنیم نشون میده چقدرش رو طی کرده تا ایستاده که میشه 30 سانت -
آدمک اوهوم یکی از سوالای سطح دشوار کتاب سه سطحی بود. اگه این دشوار بود سطح دشوار تر باز چیه...
-
مآهور دشوار تر ینی skip کن :cat_face_with_tears_of_joy:
والا همین سوالم تو ازمون بیاد من احتمالا وقت نکنم بزنم -
آدمک دقیقا:face_with_tears_of_joy: ولی خیلی تستای کتابش تا اینجا که زدم برام دلنشین بود خیلی خوشم اومد از سه سطحی فیزیک
-
آدمک من سه سطحی پایه و دوازدهم فیزیک و سه سطحی دوازدهم زیستو دارم.. راستش برای فیزیک که عالیه اما زیست بنظرم به اندازه کافی کتابای عالی توی بازار هست که الویت بیشتری داشته باشن مثل موج ازمون مثلا و یا iq با وجود تمام غلط علمیاش..
-
آدمک جدی نردبام خوبه؟ حیف که همین الانم منابع زیستم زیاده وگرنه میرفتم سمتش:face_with_tears_of_joy: خیلی سبز پایه به پایه و iq و موج ازمون و سه سطحی و.. :face_with_tears_of_joy:
-
آدمک جدی نردبام خوبه؟ حیف که همین الانم منابع زیستم زیاده وگرنه میرفتم سمتش:face_with_tears_of_joy: خیلی سبز پایه به پایه و iq و موج ازمون و سه سطحی و.. :face_with_tears_of_joy:
-

حالا که انرژی کلا 6m هست دیگه نمیشه ازش 8m برداشت! پس این بار توی مسیر متوقف میشه کامل.

-