بازه ها
-
. ._.Zahra.K marked this topic as a question on
-
سلام
آیا به نظرتون ممکنه یه عدد مثبت از یک عدد منفی کوچک تر باشه؟
یا حالت دیگه یک عدد مثبت تر از یک عدد مثبت کوچک تر باشه؟
و یا یک عدد منفی از یک عدد منفی تر کوچک تر باشه؟ -
@_-Zahra-K چون محاسبه ی تعداد حالاتی که جواب ما نامتناهی میشه آسون تره اول مقادیری از m رو که به ازای اون ها اشتراک دو بازه نامتناهی یا تهی میشه رو بدست می یاریم. برای این که این اتفاق بیافته باید پارامتر مجهول A بزرگ از B باشه. اگه متوجه نشدید بیان ریاضیش رو هم بفرستم.
-
@_-Zahra-K بنظرم میاد سوال ایراد داشته باشه
مجموعه A از یه نقطه تا مثبت بی نهایته
مجموعه B از یه نقطه تا منفی بی نهایته
این دو نقطه(اسم اولیو میذارم a و دومیو میذارم b) نسبت به هم هر جایگاهی داشته باشن حتما اشتراک AوB متناهی میشه
فرض کنیم a بزرگتر از b باشه: خب دو مجموعه اشتراکی ندارن و اشتراکشون تهی هست که متناهیه
فرض کنیم a=b : خب دو مجموعه فقط در یک نقطه اشتراک دارن که پس متناهیه باز
فرض کنیم b بزرگتر از a هستش: دو مجموعه در بازه ای اشتراک دارن که بازم این بازه متناهیه
ینی میخوام بگم در هر صورت متنهایه پس m میتونه هر عدد حقیقی باشه ینی عضو R باشهتنها ابهامی که می مونه اینه که اگر m به سمت بینهایت ها میل کنه چه اتفاقی می افته
اگر m به سمت مثبت بی نهایت میل کنه بازه ای که این دو مجموعه با هم توش اشتراک ندارن هم به سمت بی نهایت میل میکنه و هم چنان اشتراکشون تهیه پس جواب سوال باز متناهیهفقط اگر m به سمت منفی بینهایت میل کنه اون موقع هس که هر دو مجموعه برابر R میشن و اشتراکشون میشه خودشون که نامتناهیه ، که بنظر میاد طراح اصن اینو در نظر نداشته
شاید من دارم گیج میزنم و سختش میکنم ولی اگر اشتباه میکنم بگید
-
@_-Zahra-K بنظرم میاد سوال ایراد داشته باشه
مجموعه A از یه نقطه تا مثبت بی نهایته
مجموعه B از یه نقطه تا منفی بی نهایته
این دو نقطه(اسم اولیو میذارم a و دومیو میذارم b) نسبت به هم هر جایگاهی داشته باشن حتما اشتراک AوB متناهی میشه
فرض کنیم a بزرگتر از b باشه: خب دو مجموعه اشتراکی ندارن و اشتراکشون تهی هست که متناهیه
فرض کنیم a=b : خب دو مجموعه فقط در یک نقطه اشتراک دارن که پس متناهیه باز
فرض کنیم b بزرگتر از a هستش: دو مجموعه در بازه ای اشتراک دارن که بازم این بازه متناهیه
ینی میخوام بگم در هر صورت متنهایه پس m میتونه هر عدد حقیقی باشه ینی عضو R باشهتنها ابهامی که می مونه اینه که اگر m به سمت بینهایت ها میل کنه چه اتفاقی می افته
اگر m به سمت مثبت بی نهایت میل کنه بازه ای که این دو مجموعه با هم توش اشتراک ندارن هم به سمت بی نهایت میل میکنه و هم چنان اشتراکشون تهیه پس جواب سوال باز متناهیهفقط اگر m به سمت منفی بینهایت میل کنه اون موقع هس که هر دو مجموعه برابر R میشن و اشتراکشون میشه خودشون که نامتناهیه ، که بنظر میاد طراح اصن اینو در نظر نداشته
شاید من دارم گیج میزنم و سختش میکنم ولی اگر اشتباه میکنم بگید
آدمک خب یه دفعه می یومدی می گفتی به جای متناهی نوشتی نامتناهی دیگه:expressionless_face:
سوالم ایراد نداره قیمه هارو نریز تو ماستا:cat_face_with_tears_of_joy: -
آدمک خب یه دفعه می یومدی می گفتی به جای متناهی نوشتی نامتناهی دیگه:expressionless_face:
سوالم ایراد نداره قیمه هارو نریز تو ماستا:cat_face_with_tears_of_joy:@глушение نه چه ربطی داره من دارم میگم اینجوری سوال ایراد داره
عجب:cat_face_with_tears_of_joy:
اصن تو بیا خودت گزینه هارو امتحان کن
اول گزینه 1 مثلا m رو بگیریم 1: میبینیم مجموعه ها اشتراک ندارن و درسته
گزینه 2 مثلا بیایم m رو 0.5 بگیریم: میبینیم یه بازه میشه جواب اشتراکشون و باز هم متناهیه و درسته
گزینه 3 مثلا بیایم 0 بگیریم: میبینیم بازم اشتراکشون یه بازه متناهی میشه پس درسته
گزینه 4 مثلا بگیریم 10- : خب بازم میبینیم اشتراکشون میشه یه بازه بزرگتر که بازم متناهیه
ینی هر 4 گزینه صدق میکنن -
@глушение نه چه ربطی داره من دارم میگم اینجوری سوال ایراد داره
عجب:cat_face_with_tears_of_joy:
اصن تو بیا خودت گزینه هارو امتحان کن
اول گزینه 1 مثلا m رو بگیریم 1: میبینیم مجموعه ها اشتراک ندارن و درسته
گزینه 2 مثلا بیایم m رو 0.5 بگیریم: میبینیم یه بازه میشه جواب اشتراکشون و باز هم متناهیه و درسته
گزینه 3 مثلا بیایم 0 بگیریم: میبینیم بازم اشتراکشون یه بازه متناهی میشه پس درسته
گزینه 4 مثلا بگیریم 10- : خب بازم میبینیم اشتراکشون میشه یه بازه بزرگتر که بازم متناهیه
ینی هر 4 گزینه صدق میکننآدمک بازه مگه متناهیه؟:cat_face_with_wry_smile:
-
آدمک بازه مگه متناهیه؟:cat_face_with_wry_smile:
-
@_-Zahra-K
گفته اشتراک A و B متناهی باشه، دو تا حالت داریم :
حالت 1. ابتدا A بزرگتر از انتها B باشه. در این صورت اشتراکشون میشه مجموعه تهی که متناهی هست.
حالت ۲. ابتدا A همون انتها B باشه یعنی برابر باشن در این صورت مجموعه اشتراکشون شامل یک عدد هست که باز هم متناهی هست.
پس ابتدا A باید بزرگتر یا مساوی انتها B باشه.اگر انتها B از ابتدا A بزرگتر بشه اشتراکشون حتی اگر بازه خیلی خیلی کوچکی هم باشه باز اشتراک مجموعه نامتناهی هست چون بازه ها شامل همه اعداد حقیقی بین دو عددن.
-
مرسییییییییییی فهمیدممم
@глушение
آدمک
@MaTiN-S -
. ._.Zahra.K has marked this topic as solved on