دینامیک
-
M mlika hoveida marked this topic as a question on
-
mlika hoveida
وقتی طول فنر ماکزیمم شده خب جسم ساکن شده و تندی 0 هست. از همین قضیه در حل سوال استفاده میکنیم. درضمن آسون تره که سوال رو با استفاده از قضیه پایستگی انرژی حل کنیم.

x تغییر طول فنر هست. پس طول نهایی فنر 25cm هست و پاسخ تست گزینه 1 هست. -
اوه من اشتباه کردم با نیروی ثابت رفتم، اگرم با F=kx بخوایم بریم چون قضیه فنر و رها شدن و نیروی غیر ثابته باید بصورت F=kx/2 نوشته بشه (قبلا هم همچین سوالی مطرح شده بود ولی فراموش کردم)
اینجور مسائل رو بهتره با کار و انرژی برید همونطور که دوستمون نوشتن تغییر طول میشه 5 سانت -
اوه من اشتباه کردم با نیروی ثابت رفتم، اگرم با F=kx بخوایم بریم چون قضیه فنر و رها شدن و نیروی غیر ثابته باید بصورت F=kx/2 نوشته بشه (قبلا هم همچین سوالی مطرح شده بود ولی فراموش کردم)
اینجور مسائل رو بهتره با کار و انرژی برید همونطور که دوستمون نوشتن تغییر طول میشه 5 سانت -
آدمک
ایرادش اینه که پایین ترین نقطه که تندی 0 میشه شتاب 0 نیست یعنی نیروی خالص به جسم اثر میکنه پس kx با mg مساوی نمیشه. -
mlika hoveida
وقتی طول فنر ماکزیمم شده خب جسم ساکن شده و تندی 0 هست. از همین قضیه در حل سوال استفاده میکنیم. درضمن آسون تره که سوال رو با استفاده از قضیه پایستگی انرژی حل کنیم.

x تغییر طول فنر هست. پس طول نهایی فنر 25cm هست و پاسخ تست گزینه 1 هست.@MaTiN-S اگ با این راه نخواهیم بریم چجوری باید حل میکردیم؟
-
M mlika hoveida marked this topic as a regular topic on
-
@MaTiN-S اگ با این راه نخواهیم بریم چجوری باید حل میکردیم؟
mlika hoveida باید یه ضریب 1دوم تو فرموله نیروی فنر ضرب کنید
چون در حین این حرکت میانگین نیروی فنر به جسم وارد میشه -
@MaTiN-S اگ با این راه نخواهیم بریم چجوری باید حل میکردیم؟
mlika hoveida
تنها راهی که برای حل سوال دارید، استفاده از قضیه پایستگی انرژی هست.
راه های دیگه ای هم برای حل سوال هست اما در سطح دبیرستان نیست.مثلا از قوانین نیوتون هم میشه استفاده کرد اما ریاضیاتش در حد دبیرستان نیست چون نیرو فنر متغیر هست و انتگرال و ... باید استفاده کرد.