تشخیص عدد اکسایش در ساختار لوویس
-
دوستان شما راهی بلدید که بشه از روی ساختار لوویس یک مولکول آلی که یک عالمه اتم کربن داره با کلی گروه عاملی و چند تا بنزن و ... عدد اکسایش کربن ها و اکسیژن ها رو خیلی سریع و تستی تعیین کرد؟
مثلا یک مولکول داده که با چند تا پیوند یگانه و دوگانه و سه گانه بدون هیچ نظم و ترتیبی به هم وصل شدند. چندتا گروه عاملی داره و دو سه تا هن بنزن. بعدش مثلا میگه در این مولکول آلی چند کربن با عدد اکسایش بزرگ تر از صفر وجود داره؟
این رو اگه کسی بلده، لطفا بگه، واقعا در تست های کنکور لازم دارم.
-
ا امیرحسین شهسواری marked this topic as a question on
-
ا امیرحسین شهسواری marked this topic as a regular topic on
-
حالا خارج از بحث اینکه کدوم اتم ها قوی ترند ینی الکترونگاتیوی قوی تری دارند که همه بلدیم ی روش دیگم هست اسمش روش امتیاز دهی ب کربنه ک سریع تر از روش قبلیه اینجوریه که مثلن ما پیوند بین کربنو اکسیژن داریم اکسیژن قوی تر از کربنه به اکسیژن ی امیتاز منفی میدیم و به کربن هم ی امتیاز مثبت میدیم اگ همین پیوند بشه دوگانه به کربن دوتا امتیاز مثبت و به اکسیژن دوتا امتیاز منفی میدیم و به همین صورت برای سایر اتم های دیگم همینطوره فک کنم یکم بهتر باشه از روش جامع حالا بازم خودتون میدونید
-
این رو که من هم بلدم. یک روش تستی خیلی سریع که سریع به جواب برسه میخواستم.
-
این رو که من هم بلدم. یک روش تستی خیلی سریع که سریع به جواب برسه میخواستم.
امیرحسین شهسواری اگر اتم های درگیر در مولکولی که میگید بجز کربن عدد اکسایش ثابتی داشته باشن خب ی چیزایی خیلی سریع مشخص میشه
مثلا تو همچین شرایطی همیشه عدد اکسایش هیدروژن 1+ هستش و اکسیژن 2-
خب پس به راحتی میشه عدد اکسایش میانگین کربن هارو تو یه معادله ساده بدست اورد
ولی اینکه هر کربن دقیقا چه عدد اکسایشی داره باید به مولکول دقت کنید نمیشه همینجوری رو هوا گف -
امیرحسین شهسواری اگر اتم های درگیر در مولکولی که میگید بجز کربن عدد اکسایش ثابتی داشته باشن خب ی چیزایی خیلی سریع مشخص میشه
مثلا تو همچین شرایطی همیشه عدد اکسایش هیدروژن 1+ هستش و اکسیژن 2-
خب پس به راحتی میشه عدد اکسایش میانگین کربن هارو تو یه معادله ساده بدست اورد
ولی اینکه هر کربن دقیقا چه عدد اکسایشی داره باید به مولکول دقت کنید نمیشه همینجوری رو هوا گفآدمک عزیز خب منظور من هم این نیست که از روی هوا بگیم. منظورم اینه که از روی جایگاه اتم کربن در ساختار لوویس بگیم. روشی که @khanoomi گفت رو هم بلدم، یک روش سریع تر اگه هست، بگید.
-
آدمک عزیز خب منظور من هم این نیست که از روی هوا بگیم. منظورم اینه که از روی جایگاه اتم کربن در ساختار لوویس بگیم. روشی که @khanoomi گفت رو هم بلدم، یک روش سریع تر اگه هست، بگید.
امیرحسین شهسواری معادله رو بلدی؟
-
امیرحسین شهسواری معادله رو بلدی؟
@khanoomi اون فرمول که کتاب درسی گفته رو بلدم. ولی به اندازه کافی سریع نیست. اگه از کتاب های کنکوری پیشرفته تر یا کلاس های خصوصی یک روش سریع تر یاد گرفتید، ممنون میشن به من هم بگید.