چه جوری به این رسیده؟
-
-
سلام. اولی رو نمیدونم، ولی دومی ایکسمون رو ایکس دو فرض کرده! ایکس به توان دو رو برابر t در نظر بگیرید. پس عبارت به تی به توان دو منهای سه ضرب در تی منهای چهار ساده میشه، وقتی با اتحاد جمله مشترک تجزیه میشه، میشه (t+1)(t-4) و چون تی برابر ایکس به توان دو بود به همون چیزی که نوشته شده میرسه.
-
._.Zahra.K در چه جوری به این رسیده؟ گفته است:
سلام بچه ها
چه جوری به این رسیده؟و اینجا ؟
سلام سوال اولتون مربوط به تقسیم هرنر هست
توی این روش
اون عدد ثابت رو تجزیه میکنین
مثلا اینجا 2 رو میشه اینطور نوشت
1*2=2
1-*2-=2
همه این چهارتا عدد رو چک کنین
یعنی 1-,2-,1,2
هر کدوم که عبارت رو صفر کرد ریشه هست
و از طریق اون عبارت رو میچینین
همون طور که داخل عکس نوشتم
-
این پست پاک شده!
-
-
Younes.D.IUT
ممنونمممم🪻
ولی واقعا سخته🥲 -
-
._.Zahra.K تا جایی که میدونم توی دبیرستان کلا نیست.
-
._.Zahra.K Horner.pdf
این دو صفحه از کتاب IQ ریاضی دهم هست که توی یه مطالعه آزاد تقسیم هورنر رو توضیح داده. -
البته خودم به شخصه این روش(هورنر) رو دوست ندارم، به سه دلیل: اول اینکه سخته، دوم اینکه زمان بره و سوم اینکه احتمال اشتباه کردن توش زیاده! یه روشی دارم که روش اصولی ای نیست، ولی هم سریعه هم راحته. اگر تمرین کنید واقعا سریع میتونید اینجور چیزا رو تجزیه کنید. احتمال خطاش هم پایینه، روشش رو هم با یه مثال توضیح میدم:
مثلا همین رو در نظر بگیریم، چه از روش هورنر بخوایم تقسیم کنیم چه از هر روش دیگه باید اول یه ریشه پیدا کنیم، عموما یک از عددای یک، منفی یک، صفر، دو و منفی دو در میان، اینجا یک در میاد، پس توی تجزیه عبارت یه (ایکس منهای یک) داره. مینویسیم:بعد پرانتز دوم رو جوری پر میکنیم که تک تک عبارتمون در بیاد، مثلا اینجا اول ایکس دو میزاریم تا وقتی در ایکس ضرب میشه ایکس سه رو بسازه:
ولی ما توی عبارتمون منفی ایکس به توان دو نداریم، پس برای حذف کردنش به پرانتز دوممون یه مثبت ایکس اضافه میکنیم تا وقتی با ایکس پرانتز اول ضرب میشه بشه مثبت ایکس به توان دو و با اون یکی ساده بشه:
بعدش برای اینکه منفی سه ایکس رو بسازیم، یه منفی دو به پرانتز اضافه میکنیم تا با ایکس بشه منفی دو ایکس و با یه منفی ایکس دیگه که داشتیم بشه منفی سه ایکس، همون چیزی که میخوایم!:
تهش هم میبینیم پرانتزمون دیگه به چیزی نیاز نداره وعبارتمون تجزیه شده!شاید به نظر سخت بیاد و متنم طولانش شده، ولی توضیح دادنش به صورت نوشتاری سخت بود، به همین دلیل طولانی شد، مگرنه روش خیلی کم خطا، سریع و قابل اعتمادیه!
-
._.Zahra.K خواهش میکنم.
آره، منم با هرنر کنار نمیام.